Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» No Man's Sky [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: No Man's Sky
No Man?s Land... No Man?s Sky... No Man?s Game.

No Man's Sky

No Man's Sky
A legutóbbi No Man's Sky cikkek, hírek
3291 levél
Válasz 16.08.29. 12:57 #8
somesz83
Ha minden igaz mehet a refund játékidőtől függetlenül.
Véleményemet meg már korábban leírtam a játék topikjában, nem ismétlem magam, csak továbbra is röhögök!
943 levél
Válasz 16.08.29. 12:29 #7
ivanova36
Bekerült jó pár dolog a felsoroltak közül, max nem úgy ahogy elvártuk:

"valós idejű" éjjel-nappal váltakozás - benne van, változik a napszak a bolygókon
különböző környezetű bolygók - benne van, sugárzás, fagy, forróság, stb...
frakciók jelenléte/szerepe/hozzáállás a játékoshoz - benne van, kiírja mikor tanulsz egy új szót, vagy döntesz hogy változott a frakcióhoz a reputációd

Multiról konkrétan hazudtak.

Más kérdés hogy mi játékosok ezen megoldásokat máshogy vártuk. Lassan kiderül hogy a nagy véletlen generált világ sem annyira véletlen generált...lassan majd minden feature meg lett cáfolva.

A friss címeknél szerintem inkább az a probléma hogy a 60$ játék mellé a 30-60$ Season Passt/DLC hegyeket is ránk akarják sózni a készítők, így elérve a kívánt árat/bevételt.

NMS meg nálam sajnos odakerült ahová a The Divison. Fel a "kihagyott ziccerek és be nem teljesült lehetőségek" polcára.

9105 levél
Válasz 16.08.29. 10:15 #6
davkar9
Mégis hogy a túróba lehetne már szubjektív? Megjelenés előtt az infók, videók, képek, demók, miegymás előzetesen fest egy képet a játékról. Ha ezt nem tudják tartani, akkor elbalfaszkodták a fejlesztést vagy simán rosszul tájokoztattak/hazudtak. NMS esetében nagyon úgy néz ki, hogy az utóbbi történt. Rengeteg feature hiányzik belőle, amit előzetesen beígértek aztán mégsem került bele a játékba. Helyi "valós idejű" éjjel-nappal váltakozás, különböző környezetű bolygók, frakciók jelenléte/szerepe/hozzáállás a játékoshoz, stb. Na meg a multi hiánya. A sejtelmes somolygás az "olyan nagy, hogy nem találkozunk másokkal" szerintem nem ugyanazt jelenti, hogy "ez egy rohadt nagy single sandbox játék lesz".

Lehet, hogy ez csak Murry tapasztalatának a hiánya volt - kommunikáció és játékfejlesztés - vagy az egész sony balhéja (augusztusra legyen valami kiadható, mindegy milyen, a hype majd visszahozza az árát). Tényleg az elvárásokon és az áron csúsztak meg. Ha ez így megjelenéskor egy 15-20$os cím, akkor kap egy vállrándítást. Eh, újabb indie szarság bukott be, nabumm. 50-60ért viszont a pofátlanság kategória.

Mondjuk a "nagy" játékfejlesztésnél is ez kezd lenni a mindennapos, a friss címek ~85% +/- is ilyen. A kiadók vígan elvannak, úgyis kifizetik a birkák, de nem lepődnék meg, ha a hello gamestől egy ideig/többet új játékot nem kapnánk.
Simple. Eternal. Beige.
1633 levél
Válasz 16.08.29. 09:30 #5
-T0ng-
Nem akarom védeni a játékot, mert valóban nem tökéletes, de az, hogy egy játéknak mit kéne tartalmaznia elég szubjektív. Nem tudok soha jobb példát felhozni, mint a Sims sorozatot, ahol a játék megannyi kiegészítőn keresztül lett végül tényleg teljes élmény. Mégsem láttam soha, hogy bárki félkésznek nevezte volna bármelyik rész alapjátékát. De hogy maradjunk a műfajnál az Elit Dangeorus is kimerül az űrrepkedésben és kereskedelemben, mégsem panaszkodik senki, hogy ez kevés lenne. (nem mellesleg a játék egyik érdekesnek ígérkező része, a felszíni felfedezés pont fizetős kiegészítővel érkezik)

És akkor persze az Early Access-ről nem is beszéltünk, ahol az emberek úgy fizetnek egy félkész játékért, hogy reménykedhetnek csak benne, hogy egyszer talán teljes lesz.

Nem mondom azt, hogy a játék körül nem vert a Sony egy fokkal nagyobb hype-ot, mint kellett volna, viszont nagyon sokan szerintem egy Star Citizen-t vártak a játéktól, amit viszont soha nem is ígért.
24 levél
Válasz 16.08.28. 15:47 #4
roland_93
Szerintem az egyik fő probléma az, hogy egy indie játékot állított(ak) be úgy, mint egy AAA címet, ez részben a Sony, részben a Hello Games hibája is. Jelenlegi formájában nem éri meg az árát, a beígért plusz tartalmakat (sját teherhajók, óceánok, base-building, stb.) már megjelenéskor tartalmaznia kellett volna, és még úgy sem merném tökéletesnek nevezni.
Ettől függetlenül órákra leköt, a felfedezősdit nagyon eltalálták, de azon kívül minden olyan.. meh.

1025 levél
Válasz 16.08.28. 10:36 #3
Sityi
Sajnos a "sokat markol, keveset fog" esetével állunk szemben...
611 levél
Válasz 16.08.26. 23:11 #2
Novae
gregmerch írását olvasva, és Sityi videóját nézve ez egy borzalom.. Artyom-nak összevetése a Subnauticával is helytálló, nem is szaporítanám a szót - biztos meg van a miértje, hogy miért is sikerült ez így - de ez biztosan nem lesz a kijátszandó címek között.
"..jogában áll, hogy eszméletlen maradjon.. bármit is mond, senkit se érdekel.."
142 levél
Válasz 16.08.26. 21:58 #1
Artyom
Szerintem az lehet a játék problémáinak a gyökere, hogy túl kevesen csinálták. Van egy zseniális programozója, aki összerakta a világot, de valszeg az összes többi mindent is lényegében ő rakta össze, emiatt az egész játék olyan, mint úgy általában a programozó kockák tipikus lélektelen végterméke. Mint a korai mobiljátékok, amiket csak úgy összedobáltak a programozók, és még a menüben is "alkalmazás" néven futottak, mert a programozó fejében csupa ilyen szakszó pörgött, és nem gondolt bele, hogy játékot csinál. Kellettek volna művészeti tervezők, forgatókönyvírók, szóval művészemberek, akik megteremtik a játék lelkét, de hát ilyenekre nem futotta, emiatt lett egy szupergenerált világ, amit két bolygó után félbehagy az egyszeri gamer. Subnauticával vetem össze önkéntelenül is, abban a játékban az a plusz van meg, ami ebből hiányzik. Az a játék 10 másodperc alatt zsebre vágott az atmoszférájával, ennek a játéknak meg kínlódás volt minden perce.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.