25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

World of Tanks 9.20 [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: World of Tanks 9.20
Felemás tartalmat hozott az új frissítés.

Gest
#10 Gest [16]
Armored Warfare addig volt jó amíg a sok lila wot-ból jött szházi ki nem sírta hogy szemből ugyan tudják már legéppuskázni az MBT-ket, mert mi az már, hogy a láthatatlan kis scouttal nem tudják beverni a 700-800mm effektív páncéllal rendelkező tankok frontját. Tökéletes példa erre annak idején a Wieselek és társaik ámokfutása. Aztán következő sírás T-72 meg T-80 miatt, mert hogy gyengék. Ja a páncéljuk nem volt a legjobb, de legjobb pen meg dpm nekik volt. Erre az összes nem ruszki MBT-t lenerfelték, oroszt buffolták, kb itt véget is ért számomra az AW. Azóta a peccs óta fel se néztem, de ahogy hallom maguk a fejlesztők se, mert lépett az Obsidian is. Meg úgy saccperkábé hulla az egész játék, ha még létezik egyáltalán.

Több löveges dolgot elég egyszerűen megoldották a War Thunderben, ha lősz akkor az összes célkeresztre rálátó fegyver lő, a töltésidő külön megy minden fegyvernek. Ez simán működne WoT-ban is. Másodlagos, kisebb kaliberű fegyverek kiválóak trackelésre, könnyű tankok illetve tüzérek ellen. Le merem fogadni, ha az IS-7 lenne több ágyús járgány, már régen meg lenne csinálva. Ahogy a spaced armor is a ruszkiknak megy (enyhén szólva is felturbózva) addig pl PZ3 - PZ4 esetében már nem igazán, ez is roppant érdekes...

Válasz erre

ivanova36
#9 ivanova36 [1321]
Prém tank, prém lőszer, emiatt mindenképpen p2w. És ami a nagyobb gond, hogy nem csak T8 felett. Hanem alatta is. Szabályosan kivégzéseket tartanak a prém tankos aranylőszeres p2w játékosok T2ben. Egy újonc aki esetleg lelkesen vág bele, ott el is fog menni a kedve. Vagy, és inkább erre számítanak a Wgnél, nyúl apuci bankkártyájához.

Több löveges tank probléma szerintem azt ha akarják meg tudják oldani, több féle módon is. Vagy:
- fegyverváltással, ahogy a wows-ban váltasz főlövegről torpedóhasználatra, vagy
- a másodlagos löveget automatán kezeli a játék, szintén ahogy a wows-ban, de szerintem ezt senki sem akarhatja, 20 lövés 1 találat aránnyal lődözni
- másik játékos kezeli - más játékban bevált ez a fajta "csapatmunka". Talán ez lehet érdemben fejlesztés, mert ehhez nem elég leegyszerűsítve csak átcsattogni a wows fejlesztőkhöz egy pendrive-al és lemásolni a megfelelő kódrészletet, majd visszacsattogva kissit igazítani rajta. De ha ők messze is vannak, talán a wowp fejlesztői közelebb, abban is van másodlagos lövegkezelés gép által.

Az MM-et meg nem áll szándékukban módosítani. Sajnos ezt a mostani gamescomon is kimondták a wows kapcsán: Szerintünk rendben van az MM, nem szükség a módosításra. Más kérdés hogy egy 2 szinttel kisebb hajóval-tankkal mit tudsz tenni a nagyok ellen, akik messzebbről látnak, messzebbről lőnek, erősebb a védelmük. De szerintük rendben van. Persze ilyen körülmények között lehet megtanulni a játékot, de ez szülte az olyan játékstílust is a wowsban pl hogy beáll egy sziget mögé és onnan lő a csatahajó és cirkáló, tisztára mint a wot és bokrok esete, vagy hogy beéllnak a csatahajók és cirkálók a rombolók füstjébe és onnan lőnek. Ez utóbbit a WG a köv patchel "kijavítja". De szerintük ezt nem az MM probléma generálta.

Az is érdekes hogy pl amint az Armored Warfare a my.com hoz került, kivették belőle a bázisfejlesztési opciót és megkapta a wot garázs klónját. Nem sokkal később WoT-ba és most a WoWs-ba is bekerül a bázisépítés opció.

Válasz erre

Gest
#8 Gest [16]
A legnagyobb baj a játékkal, hogy egyre inkább p2w. Defender/Obj252, Patriot, Liberty mind jobb, mint a többi t8 nehéztank a tech treeben. Például a Tiger2-höz képest egyenesen OP mind. Skorpion Chrysler szintén zenész, kínai csoda td ugyancsak. Mind jobb mint a hagyományos társaik. Gyakorlatilag nem létezik t8 meccs Skorpion nélkül, szó szerint nem létezik.

Második óriási elmebaj az MM rendszer, ami garantálja, hogy 10-ből 7-szer low tier leszel. Én konkrétan ezért hagyom abba rendszeresen több hónapra a játékot, mert habár én alapból szeretem a WoT-ot, de egyszerűen időnként szabályosan agyrákot kapok az MM-től. Főleg mivel kedvencem a tier 8, ezért mehetek 7x tier 10 ellen, aztán a maradék három meccsen kapom a pofámba a p2w járgányokat. Ez nem kihívás, hanem szopatás, márpedig a legtöbb ember nem azért játszik, hogy szopjon. Én se.


Prémium lőszer tovább borítja az egyensúlyt jellemzően ruszki tankok irányába, ami van, akiknek tetszik, van (főleg EU-ban) akiknek nem. Tier besorolás szintén elég botrányos tud lenni, most az olyan apróságokra nem is térek ki mind a multi löveges tankok problémája meg egyéb hibák, amiket havi 400+ millából se tudnak (leszrjk) megoldani x éve, mert hogy "advanced technology". Emellett nagyobb mapok, több tankkal mehess egy csatában stb mind "advanced technology" amiket homo sapiens nem lehet képes megoldani.
Válasz erre

Noggle
#7 Noggle [224]
Én már ott abbahagytam a WoT-ot, amikor tier 5 KV tankban kb csak a tüzérség vagy egy másik KV tank tudott kárt tenni (meg persze a magasabb tierekben lévő járművek). Volt 1v1 Pz vs KV. Hiába voltam gyorsabb, lőttem hátulról, oldalról, de minden lövésem lepattant, így inkább megálltam és megvártam, míg szétlő.

Válasz erre

Artyom
#6 Artyom [213]
Sir Spike, alacsonyabb szinteken lehet inkább önállóskodni. Egy tier 5-ben egy T67-el megfelelő pályán istennek érezheti magát az ember, mivel gyorsan lő, nem spottolják fel, és 4-5 lövéssel elintéz egy tankot. Magas tierben meg 1 lövés után spottolva vagyunk és védekezni kell, szal egészen más játékélmény. Én a legtöbb csatámat tier 5-ben vívtam, mert egyszerűen sokkal élvezhetőbb számomra. Jellemzően ELC-T67 voltak a kedvenceim, amikkel minden pályán megtaláltam a számításaimat. Magas tierhez annyira kell koncentrálni és annyit kell tudni, hogy az nekem nem nagyon érte meg, inkább szívtam mint élveztem.

Válasz erre

Sir Spike
#5 Sir Spike [484]
Nemrég unszolásra újra feltettem a WoT-t és pár kör elég volt, hogy visítva rohanjak vissza a War Thuderhez.
Régóta képtelenek alapvető problémákat megoldani a játékban és sajnos ahogy növekszik a tank kínálat, úgy egyre inkább csapdába esnek. És mivel nem látok esélyt rá, hogy alapvető változtatásokat eszközöljenek, ezért a szomorú tank destroyerek tovább pihennek a hangárban.

A csapatjátékhoz: az sosem tetszett Wot-ben, hogy a társak segítsége nélkül szinte semmit sem tudsz egyedül megoldani. Persze, velem is volt, hogy egyedül maradtam (Hetzer) az enemy 6 tankja ellen és egy jó pozícióból mindet kilőttem, de ez inkább szerencse és az ellenfél koordináltságának hiánya. Viszont alap harchelyzetben egy 2vs1 felállásból többnyire a páros jön ki győztesen.
Ezért is maradtam a WT-nél. Nem tökéletes, de sokkal jobban díjazza az egyéni kezdeményezőkészséget. Úgy is mondhatnám, hogy ár/agysejt arányban kifejezetten jobb

Válasz erre

ivanova36
#4 ivanova36 [1321]
Warshipsben is ugyanez a helyzet. Pl. behoztak egy kiváló prém hajót, fél évvel később nerfelték, hogy helyet csináljanak ugyanabban a tierben egy másik prém hajónak. Kapitányi skilleket oda vissza állítgatják, annak megfelelően, hogy éppen mi az elterjedt "taktika".

Statisztika: remek hogy a százalékok és a dmg a mérvadó, ennek köszönhetően egymást simán lenézik a játékosok, tisztára mint a wowban volt a Gearscore időszak, csak egy kérdés: szórakozásból játszik az ember vagy a jobb statisztikai értékért?

Csapattársak: sok múlik rajtuk, de nem minden. És amíg a játék nem segít a tanulásban, ahogy a csapattársak sincsenek a csapatmunkára rákényszerítve, addig nem fog változni a helyzet.

Válasz erre

Artyom
#3 Artyom [213]
Hofi, a csapattársak minősége ugyanaz nálad is mint másnál. Hosszútávon ez kiegyenlítődik, ugyanannyiszor fogsz jó csapattársakkal játszani mint rosszakkal. Azokat a csatákat mindenki elveszíti, amelyekben a csapattársak többsége béna. Azokat a csatákat meg mindenki megnyeri, amelyekben minőséget kap. A kiegyenlített csatákra érdemes koncentrálni, ott tud kijönni a különbség játékos és játékos között, már ha valaki a nyert csaták statisztikai adatára hajt. Akinél 55%, az többször húz be egy kiegyenlített csatát, mint akinél csak 51%.

De amiért írtam, hogy majd akkor leszek hajlandó ismét játszani ezzel a szarral, ha visszacsinálják az E50M-emet, amit nem elég hogy lerontottak, de még el is csúfítottak. Elmennek a fenébe, hogy ezt meg merték csinálni. A legszebb tankból csináltak egy szörnyet. Inkább World os Warships!

Válasz erre

Wing
#2 Wing [4589]
Én 8.6 óta nem játszom fentiek miatt. Egy idő után rájöttem, hogy igazából abszolút nem szórakoztat a játék, néhány csata után komolyan szétb*szott az ideg Pedig alapvetően szeretem a kompetitív játékokat, és nem nagyon szoktam felhúzni magamat ilyenen. Aztán egyszer letöröltem az egészet, és nem is hiányzik (és még maradt havi +10 euróm).

Válasz erre

Hofi
#1 Hofi [1575]
Sajnos a játék már nem a régi. Én az indulása óta tolom, de a 8.0-ás patch óta tart a lejtmenet és egy jobban süllyed. Egyszerűen vicc a tankok kiegyensúlyozatlansága. X-es tankokat simán szétszednek. Arról ne is beszéljünk, hogy tele van nyomorékokkal a játék. Amikor a végén ott állok egy szál f*szban egydül, mert mindenki kidöglik mellőlem. Sajnos már 2-3 éve hanyagolom és csak nagyon ritkán lépek be, de amikor belépek, akkor is pár csata után tombolni tudnék. Szó szerint szétb*sz a düh, amikor alig maradnak mellettem társak. Szerintem a játékot is egyre jobban úgy manipulálják, hogy mindenképpen fizess érte. Amikor a gép azt mondja, hogy vesztesz, akkor csinálhatsz bármit, tuti, hogy veszíteni fogsz. Sose fizettem érte, hogy előnyöm legyen. Minden X-es tankot a saját erőmből értem el, de ezután se fogok egy fillért se adni érte.

Válasz erre

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.