Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Új trailert kapott a Jurassic World Evolution [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Új trailert kapott a Jurassic World Evolution
A Frontier Expo 17 alkalmából több érdekes részletet is elárultak a jövőre várható stratégiai játékról.

Jurassic World Evolution

Jurassic World Evolution
A legutóbbi Jurassic World Evolution cikkek, hírek
610 levél
Válasz 17.10.11. 19:31 #6
Bomc.
Azért találták ki a tollas t-rexet mert a régi már unalmas, pár év és jönnek a bundás t-rexek...
1202 levél
Válasz 17.10.10. 11:14 #5
ivanova36
Játékmechanikailag összefügghetett volna ha, ilyet építenek bele. Pl más étrend kell a tollasnak, mint a nem tollasnak, más hőfok, szélre máshogy reagálnak, stb...

"Csak kár, hogy ez nem fog megtörténni. Pedig jó lenne. "
Megtörténhet. Lásd a jövőkép formálása az elmúlt 40-50 évben. Anno fényesnek, fehérnek, jólétinek képzelték el a jövőt. Pár könyv, film és máris sötét, végtelen kontroll alatti lét lett a "jövőkép".

Kell egy új könyv-film-játék, ami sikeres lesz és ahol már így lesznek bemutatva a dinók és könnyen lehet hogy az lesz majd az új etalon.

Alien-t is elkezdték újrázni, és bár a második filmre kezdi elnyerni a "végleges/eddig ismert" alakját, nem voltak annyira rosszak a filmek, hogy ne lehessen elfogadni ezt a fajta újrakezdést.

Játékpéldának ott az Ark. Ha ott "megfelelően" mutatták volna be őket, már elindulhatott volna az átalakulása az elfogadott képnek. Noha nagy tömegekhez még mindig a filmek jutnak el, de kezdésnek a játék sem rossz.

Kis érdekesség: Vanilia WoW-ban, 2006-ban, éles szerveren a raptorokból madártollak és tojások estek a hús mellett, mint loot, fészkekben voltak a tojásaik...tehát eléggé madárszerűeknek voltak beállítva, igaz megjelenítésben csak a könyök és térdhajlatban volt pár tolldísz rajtuk. Persze ez nem egyenlő a teljesen tollas külsővel.
4121 levél
Válasz 17.10.10. 10:27 #4
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Jó, igaz, a játékmechanika nem függ össze, hogy tollasak-e bizonyos fajtájú dinoszauruszok vagy sem, és igen igaz, hogy egy filmre épülő játék és így az ottani ábrázolást követik, és az is igaz, hogy előbb fogyasztók fejében kellene átalakítani a képet.

Csak kár, hogy ez nem fog megtörténni. Pedig jó lenne.
1202 levél
Válasz 17.10.10. 07:04 #3
ivanova36
Véleményem szerint az hogy nem realisztikus, nem feltétlenül a készítők hibája. Persze illene a jelenlegi kutatásoknak megfelelően ábrázolni, de ez a game mégis csak a mozifilm hype-ot akarja meglovagolni, annak az új filmnek az első részében meg ha jól emlékszem még színváltó trex is volt. Gondoljunk bele. Filmhypera építesz egy játékot, de közben elszakadsz tőle teljesen olyan alapformák megjelenítése során mint pl egy velociraptor vag ytrex. Egyszer tesztelő és/vagy gamer erre azt mondaná: "ennek semmi köze a filmhez, max a címe, félrevezető, hát a k*rva anyjukat a készítőknek" - láttunk erre nem kevés példát, hogy filmre épült game próbált "újítani" a filmhez képest és masszív bukta lett.
Ennek fényében, először a dinókról kialakított képet kell átformálni a fogyasztók fejében a jelenlegi kutatásoknak megfelelően, és utána lehet ezt felróni a a készítőknek. Pl az adott filmben a kutatásoknak megfelelő megjelenítést alkalmazni.

Amennyiben önálló dinós játékot készítenek, nem ismert filmalapokra, abban már joggal lehetne számonkérni a "téves" megjelenítést.
1746 levél
Válasz 17.10.10. 06:00 #2
GeryG
Csak azért, mert nem tollasak a dinók benne, még nem feltétlenül gagyi a játék.
4121 levél
Válasz 17.10.10. 00:38 #1
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Nagyon gagyi. A velociraptorok továbbra sem tollasak, pedig kvázi már bizonyított tény (sőt, maga Darwin kortársa, Thomas Huxley is felfigyelt a madarak és dinoszauruszok kapcsolatára), hogy a ma élő modern madarak mind a dinoszauruszok leszármazottai.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Velociraptor

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dinoszaurusz–madár_kapcsolat

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tollas_dinoszauruszok

Sőt, egyes felételezések szerint a T-rex is tollas lehetett. A vita megfelelő bizonyítékok híján aközött zajlik, hogy az utódaik kölyökkorban azok voltak, csak később elvesztette a proto-tollait a felnőtt korba lépve a hőháztartás végett, vagy volt északi vagy déli típus, és az éghajlatnak megfelelően alakult ki a tollazata vagy tűnt el. Érdemes megnézni az új "felfogás" szerint ábrázolásokat:

https://en.wikipedia.org/wiki/Tyrannosaurus

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tyrannosaurus

Sőt, az egyik legelismertebb kutató, Jack Horner előadásait is meg lehet tekinteni:

Building a dinosaur from a chicken (Bizony, bizony, mert csirke rokonabb a rokonoknál. )

https://www.youtube.com/watch?v=0QVXdEOiCw8

Itt tíz és fél percnél mutatják, elég durva az anatómiai hasonlóság a csirkeláb meg a T-rex láb között, pl.:

https://www.youtube.com/watch?v=z4nuWLd2ivc

Bemutatják a kutatást, amikor is megtalálták azt a bizonyos kollagén maradványt., amit megtaláltak és a Wikis cikk is ír.

Szóval elég gáz, hogy még mindig ott tartunk, hogy filmekben és játékokban sem ábrázolják a kutatásoknak megfelelően. Persze akadnak kivételek, a nevére nem emlékszem, de idén láttam, hogy ilyen nem mainstream stúdió által gyártott játékban, ahol az őslényekre kell vadászni, a raptorok úgy néztek ki, ahogy kell. A

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.