Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Jurassic World Evolution

Új trailert kapott a Jurassic World Evolution

A Frontier Expo 17 alkalmából több érdekes részletet is elárultak a jövőre várható stratégiai játékról.

2017.10.09. 19:19 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Frontier Development a két jelenleg futó játéka mellé jövőre egy harmadikat is indít, amely a stúdiót ismerve várhatóan remek lesz. Ez a Jurassic World Evolution, amely jóval közelebb áll a Planet Coasterhez, mint az Elite: Dangeroushez, hiszen saját dinoszauruszos kalandparkunkat kell benne felépíteni és menedzselni. A Frontier a napokban rendezte meg első ízben saját videojátékos rendezvényét, a Frontier Expo 17-et, ahol mindhárom játék jelen volt. A Jurassic World Evolution vadonatúj előzetest kapott a show alkalmából.

Az első játékmenet-bemutatóként beharangozott trailer leginkább a dinók csendes hétköznapjairól szól, magából a játékmenetből nem sokat láthatunk ténylegesen. Cserébe minden jelenet a játék motorjával készült, vagyis hasonlóknak lehetünk majd részesei jövőre. A látvány pedig egészen meggyőző. A show-n egyébként a Mike Brookes, Andy Fletcher és Nick Rodgers vezető fejlesztők is jelen voltak, akik néhány érdekességet el is árultak a játékról.

A játékmenet három pillérre fog épülni: szórakoztatás, biztonság és kutatás. A szórakoztatásnak lesz alárendelve lényegében minden más. A parkunkba látogatók hozzák a súlyos pénzkötegeket, cserébe viszont izgalmakat és látnivalókat követelnek. Ezeket nekünk kell megadni nekik. Ugyanakkor a biztonság sem másodlagos, hiszen csak az a látogató térhet vissza a parkba jövőre is, akit nem fal fel egy t-rex… De olyan tényezőkre is folyamatosan figyelnünk kell majd, mint az időjárás és más környezeti változók. A kutatás pedig a park dinóállományának bővítését szolgálja. Szakembereket küldhetünk a világ számos pontjára, hogy ott ásatásokat végezzenek és DNS-mintákat gyűjtsenek be. Később ezekből alkothatjuk meg a park állatait. A fenti videóban több dinoszauruszt is láthatunk, ezek tehát biztosan szerepelni fognak a játékban: tyrannosaurus rex, velociraptor, brachiosaurus, triceratops, stegosaurus, ankylosaurus, parasaurolophus.

A Jurassic World Evolution a tervek szerint valamikor 2018 nyarán jelenhet meg, bár a készítők el is tolhatják a premiert, ha ennek szükségét érzik. Ám, ha tartani szeretnék magukat a mozis premierhez, akkor erre aligha van lehetőségük. A következő film, a Jurassic World: Falling Kingdom ugyanis júniusban kerül majd a mozikba. ■

előző
következő
Új trailert kapott a Jurassic World Evolution
Új trailert kapott a Jurassic World EvolutionÚj trailert kapott a Jurassic World EvolutionÚj trailert kapott a Jurassic World EvolutionÚj trailert kapott a Jurassic World EvolutionÚj trailert kapott a Jurassic World EvolutionÚj trailert kapott a Jurassic World EvolutionÚj trailert kapott a Jurassic World EvolutionÚj trailert kapott a Jurassic World Evolution
Jurassic World Evolution
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Jurassic World Evolution

hozzászólások (6)

GeryG
GeryG 2017.10.10. 06:00
Csak azért, mert nem tollasak a dinók benne, még nem feltétlenül gagyi a játék. ;)
ivanova36
ivanova36 2017.10.10. 07:04
Véleményem szerint az hogy nem realisztikus, nem feltétlenül a készítők hibája. Persze illene a jelenlegi kutatásoknak megfelelően ábrázolni, de ez a game mégis csak a mozifilm hype-ot akarja meglovagolni, annak az új filmnek az első részében meg ha jól emlékszem még színváltó trex is volt. Gondoljunk bele. Filmhypera építesz egy játékot, de közben elszakadsz tőle teljesen olyan alapformák megjelenítése során mint pl egy velociraptor vag ytrex. Egyszer tesztelő és/vagy gamer erre azt mondaná: "ennek semmi köze a filmhez, max a címe, félrevezető, hát a k*rva anyjukat a készítőknek" - láttunk erre nem kevés példát, hogy filmre épült game próbált "újítani" a filmhez képest és masszív bukta lett.
Ennek fényében, először a dinókról kialakított képet kell átformálni a fogyasztók fejében a jelenlegi kutatásoknak megfelelően, és utána lehet ezt felróni a a készítőknek. Pl az adott filmben a kutatásoknak megfelelő megjelenítést alkalmazni.

Amennyiben önálló dinós játékot készítenek, nem ismert filmalapokra, abban már joggal lehetne számonkérni a "téves" megjelenítést.
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Juraviel.Ihuan.Bedvin 2017.10.10. 10:27
Jó, igaz, a játékmechanika nem függ össze, hogy tollasak-e bizonyos fajtájú dinoszauruszok vagy sem, és igen igaz, hogy egy filmre épülő játék és így az ottani ábrázolást követik, és az is igaz, hogy előbb fogyasztók fejében kellene átalakítani a képet.

Csak kár, hogy ez nem fog megtörténni. Pedig jó lenne.
ivanova36
ivanova36 2017.10.10. 11:14
Játékmechanikailag összefügghetett volna ha, ilyet építenek bele. Pl más étrend kell a tollasnak, mint a nem tollasnak, más hőfok, szélre máshogy reagálnak, stb...

"Csak kár, hogy ez nem fog megtörténni. Pedig jó lenne. "
Megtörténhet. Lásd a jövőkép formálása az elmúlt 40-50 évben. Anno fényesnek, fehérnek, jólétinek képzelték el a jövőt. Pár könyv, film és máris sötét, végtelen kontroll alatti lét lett a "jövőkép".

Kell egy új könyv-film-játék, ami sikeres lesz és ahol már így lesznek bemutatva a dinók és könnyen lehet hogy az lesz majd az új etalon.

Alien-t is elkezdték újrázni, és bár a második filmre kezdi elnyerni a "végleges/eddig ismert" alakját, nem voltak annyira rosszak a filmek, hogy ne lehessen elfogadni ezt a fajta újrakezdést.

Játékpéldának ott az Ark. Ha ott "megfelelően" mutatták volna be őket, már elindulhatott volna az átalakulása az elfogadott képnek. Noha nagy tömegekhez még mindig a filmek jutnak el, de kezdésnek a játék sem rossz.

Kis érdekesség: Vanilia WoW-ban, 2006-ban, éles szerveren a raptorokból madártollak és tojások estek a hús mellett, mint loot, fészkekben voltak a tojásaik...tehát eléggé madárszerűeknek voltak beállítva, igaz megjelenítésben csak a könyök és térdhajlatban volt pár tolldísz rajtuk. Persze ez nem egyenlő a teljesen tollas külsővel.
Bomc.
Bomc. 2017.10.11. 19:31
Azért találták ki a tollas t-rexet mert a régi már unalmas, pár év és jönnek a bundás t-rexek...
ajánlott olvasnivaló