Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» AOC monitorújdonságok a gamescomról [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: AOC monitorújdonságok a gamescomról
Mind belépő- mind prémiumszinten kapunk új kijelzőket.

3663 levél
Válasz 19.08.22. 11:53 #4
gregmerch
Ja, és régiónként változik a pontos modellkód a legtöbb esetben! Nem feltétlenül kontinensenként (ergo piaconként), hanem régiónként... Juhé!
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
1426 levél
Válasz 19.08.22. 11:50 #3
Sityi
Valamilyen szinten azért követhető, de tény, nem ártana egy kvázi szótár ahhoz, mi mit is jelöl. A szám még stimmel, az első két számjegy a képátló. A C a szám előtt szokott állni, az jelöli, ha ívelt. A G a végén G-Syncet jelöl. Az AG a modellkód elején jelzi, hogy az AOC gamer albrandjéhez, az Agonhoz tartozik az adott monitor. A szám utáni F illetve Q betű jelülö, hogy full HD vagy QHD felbontású-e a készülék. Egyedül, segítség nélkül kb. ennyit sikerült kilogikáznom.
És ez még szerintem kb. átlátható. Az Acernél látok olyan betűtésztás paradicsomlevest, hogy a hajam égnek állna, ha nem volnék kopasz, például: Acer Nitro VG270UPbmiipx - ez csak így, modellkód alapján miben különbözhet az Acer Nitro XV272UPbmiiprzx-től?
(A monitorgyártóknak innen üzenjük: valami online kisokost kérnék a katyvasz dekódolásához! Köszönjük szépen előre is!)
3663 levél
Válasz 19.08.22. 11:27 #2
gregmerch
Egy ideje én is azt érzem, hogy a jelzésekkel mintha meg akarnák zavarni a hozzáértőket is. Az Asus gamer laptopjait például össze-vissza számozzák, és a betűjelek is nagyon hasonlóak. Az eddigi GL503, majd GL504 (Scar és Hero I és II) után az új Scar/Hero III G531 lett, de ez a mögötte álló betűktől függően lehet "sima", beugró szintű Strix G széria, vagy a már említett Scar és /vagy Hero III is. A Zephyrus anno GX501-el indult, majd a tavaly év végi, idén februári Zephyrus S a GX531-es sorozat volt, amely még létezik (immár 9th gen Intel processzorokkal, és a számok utáni betűjelek végén az ezt jelző R (mint Refreshed) betűvel), de az ideinek nevezett, pár hónapos Zephyrus széria az az 502-es, ami a betűjelektől függően lehet Zephyrus G, Zephyrus M, vagy Zephyrus S is. (Vagyis jelenleg a GX531GX, a GX531GXR és a GX502GW is jelenthet Zephyrus S-t, különböző felszereltséggel, és ezek közül a GX531GXR - de van GX531GWR is - és a GX502GW is lehet az eladók szerint 2019-es modell...) Ja, és még létezik elvileg a Scar és Hero sorozat elődje, a GL502-es is! Faja, nem?!?
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
1366 levél
Válasz 19.08.22. 11:03 #1
Baracklekvár
Készséggel belátom, hogy műszakilag teljesen precíz tartalmú ez a cikk, de a bemagolhatatlan típusjelzések és technológiák neveitől az egész egy műszaki bikkfanyelv, önmaga karikatúrája. Nyilván ez nem a cikk és semmiképp az író hibája, a gyártók és semmirevaló marketingeseik tettek ki magukért. De hogy a AG352UCG6 és ehhez hasonló betűtészta-szökevényeket még csak végigolvasni sincs kedvem, az is biztos.

Ja, és pediglen műszaki ember vagyok, vagy mi.
pogessor.pcdome.hu

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.