Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» The Mandalorian

10502 levél
Válasz 20.12.20. 11:04 #48
davkar9
Cal-en én is gondolkodtam. Olyan 30 közepe táján lehet timeline szerint, a színészsrác ha jól tudom 20on körül van. Sminkkel egyszerűbb öregíteni, mint cgi szörnyekkel cameozni. Lehet ő is felmerült, elvégre úgy láttam, hogy mindenki (többség) elégedett volt vele, de elképzelhető, hogy egyelőre nem akarják ilyen fix végű, post OT történetekre "elpazarolni". Járja majd a maga útját a játékokban, aztán egyszer ő is eljut ide.

Mondjuk jelen pillanatban ötletem nincs mit lehetne kezdeni vele a folytatásban. Rebellionnal nem nagyon kéne érintkezni, mert a Rebelsben Kanan és Ezra így is túl sokáig volt az ügyeletes jedi. Végén tényleg az lesz, hogy szerencsétlen Lukera nem is volt szükség, mert 382 más túlélője is volt az o66-nek.
4823 levél
Válasz 20.12.20. 00:13 #47
subject17
"Mando évadzáróban nem volt más karakter erre a feladatra és a hulladék cgit leszámítva működött."

Jut eszembe, ha már Fallen Ordert említetted, egy idősebb Cal is jöhetett volna.
4823 levél
Válasz 20.12.19. 20:49 #46
subject17
Tudod, épp ez a baj, hogy nem kritikusan állok hozzá, és az említett dolgok (és sok-sok ezekhez hasonló) miatt mégse tetszik, mert kibassza a szemem.
10502 levél
Válasz 20.12.19. 20:41 #45
davkar9
Talán túl kritikusan állsz hozzá. Azt azért ne felejtsd, hogy a SW továbbra is gyerekemese. Persze ez nem mentesít minden alól, ha ez megvigasztal a jetpacknél én is az asztalra csaptam. A moralizálós ujjal mutogatásokat én se szeretem, mert egy ilyen gondolatsor végén seperc alatt eljutunk a "Luke tömeggyilkos volt" féle beszélgetésekig, ami egy gyerekeknek készült fekete-fehér settingbe szerintem nem illenek/kellenek bele. Ilyen alapon lehetne nyomozást indítani a hercegnők után is, talán az a sárkány mégsem rabolta el. De elkalandoztam.

A filmek körül sündörögnek még mindig, szerintem egy újabb 10-20 évig nem is fogunk ezektől a korszakoktól szabadulni. Ez pedig sajnos/szerencsére azzal jár, hogy lesznek ezek a fancervice cuccok. És kellenek is, mert ha megfelelően adagolják - és a mando szerintem nagyjából eltalálta az arányokat - akkor működnek. Lásd Fallen Order. O66 borítékolható volt, működött. Vége meglepetés (ha valakinek nem baszta el valami YT idióta), működött.
Mando évadzáróban nem volt más karakter erre a feladatra és a hulladék cgit leszámítva működött. Nem az akció miatt, az elment, nekem azzal a pár sorral talált be, mert abban a szeretett karaktert ismertem fel. Ehhez kapcsolódóan én Giancarlo játékát is élveztem, tetszett ahogy összeszarta magát a látványától, mivel az egyedüli hasonló figura akit ismerhetett az Vader volt.

Az évad többi részét megértem ha nem adta. Ez a sorozat a Filoni-verse side-sequelje, CW és Rebels után nekem sokkal érthetőbb/élvezhetőbb volt. Mondjuk zárójelben megjegyzem, hogy Rebelsből valami olyasmi rémlik, hogy átruházható a kard egy sima kézből átadással is, de hát a merchandise kikerült a sorozatból, kell helyette valami plot s3-ra. A sisakos always on hülyeségre is kellett egy évad, mire tisztázták, hogy ja igen, máshol ez nem volt szabály...

Ahsokán nem érdemes túl sokat gondolkodni. Az alapvető probléma vele kapcsolatban, hogy a jelenléte értelmetlenné teszi az ep3 anakin rantot és karakter útját. Ennél van azonban egy még nagyobb probléma. Az, hogy ő most (fő canon, Filoni-verse, tök mindegy) él az azt is jelenti, hogy ebben a SW-ban lehetséges az időutazás. Szóval csak roll with it.

Boba abszolút +1, sose értettem mire föl a népszerűsége. Persze vicces tyúk-tojás helyzet állt elő, mert a designjából lettek a klónok, retconnal ő is klónná vált, mando se létezne nélküle. Ez is egy olyan dolog volt, aminél ki kellett kapcsolni az agy continuity részeit, mert Boba Fett (more like Boba Segg, amirite), nem volt ez az életmentős honor guy. Ki kell várni a végét. Maul is csak mém volt, CW-Rebelsben mégis sikerült karaktert faragni belőle.
2190 levél
Válasz 20.12.19. 16:23 #44
jawsika
Te pontosan ugyanezt csináltad velem, a Last Jedi kapcsán. Hazajöttem, írtam egy lehúzó kritikát, és te, bár a filmet még nem láttad, kész tényként kezelted, hogy hülye vagyok, hiszen olvastad máshhol, hogy szuper. Kajak ugyanez volt.
Folyton meghivatkozod a rottent, meg az imdb, ha az alátámasztja az érvelésed. Last Jedi-on az 42% audience score. Nem az a film a vesszőparipám, csak mutatja, hogy ez mennyire kétélű fegyver.

Ettől függetlenül a sorozat tekintetében egy platformon vagyunk, ez nekem is 10-es.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
19975 levél
Válasz 20.12.19. 16:11 #43
LiT
És ez már statisztika, nem pedig szubjektivitás. A szubjektivitás nem mérhető, míg a másik igen.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
4823 levél
Válasz 20.12.19. 15:53 #42
subject17
"El lehet gondolkozni, hogy lehet nem a sorozattal van a baj."
"Szóval az interneten fellelhető vélemények sem titeket igazolnak."

Tudom, a komment nem felém irányult első körben, de a T/2. miatt megszólítva érzem magam. Nekem aztán nincs szükségem sem igazolásra, sem a többség véleményére, hogy a saját véleményem és meglátásaim kialakuljanak a sorozat kapcsán. Ha lenne igény rá (nincs), vagy annyi időm és kedvem (nincs), részről részre újranézhetném és leírhatnám, hogy mi zavart, mi zökkentett ki, min sóhajtottam, hogy mekkora baromság.

Ezek nem abból eredtek, hogy úgy ültem le elé, hogy most aztán szarrá boncolom, hanem szórakozás céljából leültem valami elé, aminek szeretem az univerzumát, és nem szórakoztatott, hanem bosszantott. A Mandalorian egyszerűen hülyének nézi a közönségét, és olcsó kliséken és karakterinterakciókon keresztül vezetett "történettel", és nosztalgiát kierőszakoló cameókkal operál - én ezt nem nyeltem le, mindenki más igen.
19975 levél
Válasz 20.12.19. 15:45 #41
LiT
Alapvetően rengeteg bajom van azzal, amit leírtál.

Kezdjük az elején. Ismerek olyan online véleménynyilvánítókat a sorozattal kapcsolatban, akik már azelőtt utálták a sorozatot, mielőtt megjelent, továbbá még nem is látták az adott részt, már mennek a kijelentések. Miután megnézték a részt, a sorozat csinálhat bármit, mindenképpen arra próbálnak érveket keresni, ez miért nem jó. Ezt értem előítélet alatt, továbbá az olyan kijelentéseket, hogy valaki nem fogja nézni az új SW sorozatokat majd, mivel tuti rosszak lesznek. Ez tiszta előítélet.
Twitteren több ilyen jellegű bejegyzést olvastam, amik annyira felbasztak, hogy ezt most épp ezen a fórumon írtam le. Csupán ennyi a kontextus, ha érdekel.

Neked pedig most egyáltalán nincs szavad az új résszel kapcsolatban, hiszen még a 2. évadot sem láttad. Ami az utolsó részben történt, azért téged is megmosolyogtatna, mivel az eredeti trilógiához van kapcsolódási pont.

Az interneten azért elég nagy a konszenzus arról, hogy ez igenis egy remek sorozat, ami a legtöbb emberben visszahozta a SW érzést. 96% Rotten, az IMDB-n az utolsó rész jelenleg 9.9 értékelés alatt van, minden rész 9 felett, összesen 8.7.
El lehet gondolkozni, hogy lehet nem a sorozattal van a baj. Még ha azt mondanám, hogy ezek, akik elhordják minden szarnak a Mandaloriant, többségben lennének, de nem ez a helyzet.
Ha pedig az a következő érv, hogy "de hát a kritikusok véleménye nem számít" ... Aha. csak akkor számít, mikor a fordított esetet kell bizonyítani? Nem beszélve arról, hogy a közönség értékelése is elég meggyőző. Szóval az interneten fellelhető vélemények sem titeket igazolnak.
Nem tudom az olyan véleményezők miben különböznek tőlem, vagy bárki mástól, hogy szín tisztán kijelentenek dolgokat pl. Twitteren és ezt tényként állítják be, mintha a másik fél (maradék 99%) abszolút hülye lenne. Megmondom, nem különböznek semmiben.

Nekem nem kell magyaráznod, én szerettem a Last Jedi-t is és az újabb részeket is, a Rise of Skywalker csalódás volt, de lényegében Mandalorian SW érzésben köröket ver ezekre.
Akárhogy lehet magyarázni, hogy a Force Awakens egy tisztelgés az OT előtt, de ettől függetlenül az egész egy nosztalgia. Ha ott nem okoz ez gondot egyeseknek, akkor ne róják már fel a Mando esetében ezt az érvelést. Kis következetesség nem árt. Az előítélek pedig ismét előjönnek. Na de nem számít, a 2060-ban kijövő Darth Malgus spinoffot nem fogom nézni, mert úgyis rossz lesz.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
3918 levél
Válasz 20.12.19. 15:02 #40
Raistlin666
+1 ! Kérem a bant! Köszi!
4823 levél
Válasz 20.12.19. 14:21 #39
subject17
Behoztam a lemaradást, ha már úgyis mindig olvasgattam az adott részekről (és megint elhittem, hogy jobb lett a sorozat), de hát... Nem.

De látom akkor nekem itt nincs szavam, mennem kell a fenébe az előítéleteimmel, bármit is jelent.
Már futok is! Remélem, nem egy hegytetőn van a fene, mert letettem a földre a jetpackem, és a plot megköveteli, hogy elkéssek, ezért futok, ahelyett, hogy felvenném!

Imádom a Star Warst, szóval nyilván volt egy-egy szórakoztató részlet, másképp nem is tudtam volna a végére érni, de attól ez még mindig ugyanaz a bugyuta cameofest. Most Mandalore kapcsán talán sikerült végre beesni egy fő sztori szálra, de mondjuk múltkor is ezt hittem az évadzáróban, de ugyanaz a strukturálatlan "side quest végén kapunk egy utalást" volt a második évad is. Ráadásul ez a Mandalore szál véletlenül történt, lol.

Egyébként folyamatosan azt éreztem, hogy a készítők redditet olvasgattak, és megnézték, hogy mit akartak volna sokan látni, és beletették, attól függetlenül, hogy illik-e bárhova. Boba Fett? Hadd szóljon, lőjön még a térdéből is, intézzen el egy csapatszállítót egy vizorral! Más kérdés, hogy a kánonban pár éve nevetségesen elpakolták két kardcsapással és egy vak ember hadonászásával.
Ahsoka is érdekes, túlélte szép csendben az OT történéseit (gondolom mostanra csak eljutott hozzá, hogy egy Skywalker is van a képben), de még post-OT is valami isten háta mögötti bolygón hesszel. Plusz van ugye ez, hogy valahol teljesen legendának tartott az Erő meg a jedik, valahol meg mi sem természetesebb. Ez mondjuk már nem a Mandalorian hibája, ez a probléma azóta fennáll, hogy elkezdték a hat részen túl bővíteni a sagát - de ezek a túlélő jedik nem segítenek semmit a helyzeten.

Bedobott gondolatok, mint a Birodalmi pilóta "milliók haltak meg, véget vetünk a terrorizmusnak" dolgai - ugyancsak sokan fejtegették ezt a neten a lázadók tettei kapcsán, borzasztó izzadságszagú volt így a semmiből, főleg miután egy fejlövéssel elintézték, csak afféle "tudjuk, hogy ilyenen is gondolkoztak a rajongók, na move on". Volt még pár ilyen az egész alatt.

Jut eszembe, vicces amúgy ez a fejlövés dolog, végén Moff Los Pollos Hermanos sisak nélkül áll at gunpoint, és még ő szab feltételeket... De hát ugye a sorozatnak el kell jutnia bizonyos pontokra, és mindegy, hogy hogyan. És ez az, ami egyszerűen annyira zavaró, hogy képtelen vagyok élvezni az egészet. Itt nem előítéletekről van szó, hanem szembántóan bugyuta megoldásokról. Ahogy már feljebb is említettem, az a jetpackes valami iszonyat kibaszta a biztosítékot... De a végén is, kellett egy párbaj a sorozatzáróba, ezért az lett. Hiába lehetett volna lehansolózni a moffot, plot armor. Apropó, plot armor, az senkinek nem új, hogy a stormtrooperek mellélőnek, nyilván nem is működne egy film/sorozat, ha mindenkit egyből agyonlőnének. Na de az már szembetűnőbb, amikor csak azokat nem találják el, akik tényleg meg is halnának... Mando, akinek blasterproof páncélja van, na őt aztán nem tudják nem eltalálni, csak úgy csattog. A "nagy, lomha ellenfél dobálja a főhőst ahelyett, hogy megölné" kliséből meg már kurvára elegem van.

Cameok nélkül amúgy mi lett volna ez a sztori? Még a Clone Wars karakterek beszövésére azt mondom, oké, végülis az Mandalore lore (pun intended), és mégiscsak "The Mandalorian" a sorozat címe. De az omegalul, hogy a fő akadályokat két OT karakter oldja meg. Felrobban a főhős hajója? Kit érdekel, itt van egy klasszikus SW hajó! Arra nem lőnek úgyse, el is visz minket szépen mindenhova, a végjáték helyszínére is. Megállíhatatlan Bionicle zászlóalj jön? Kit érdekel, itt van egy klasszikus SW karakter! És az a CGI, jó ég, de kényelmetlen volt, ahogy pislogás nélkül bámult a semmibe... Hát volt hidegrázás, az tény, de nem amiatt, mert annyira működött volna.

Meg könyörgöm, most mi ez a Birodalom? Én értem, hogy egy pukkanó űrállomás és az Uralkodó halála nem tüntet el mindent, de egy bukott ügyért miért futna ennyi rohamosztagos is a halálba még mindig, évekkel később? Egyszer sem sikerült azt éreztetni a sorozat alatt, hogy az Új Köztársaság lenne hatalmon, és a Birodalom maradványainak meg kisebb erőforrásokból kellene gazdálkodni.
2190 levél
Válasz 20.12.19. 13:19 #38
jawsika
Jaja, anno a Nagy Last Jedi-os fanboykodás során én is kaptam a lőszerből.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
33654 levél
Válasz 20.12.18. 22:27 #37
Creativ3Form
Emlékszem hát. De te ennek ellenére nem jelentetted ki, hogy szánalmas és nevetséges az, aki nem szereti a Mandaloriant, ellenben a The Last Jedit igen. NAgy különbség.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
24826 levél
Válasz 20.12.18. 22:20 #36
Peace
Mint én az "igazi SW rajongók számára készült" szövegemmel! Emlékszel hogy kiakadtál a Geekz csoportban? Régi szép idők...
33654 levél
Válasz 20.12.18. 22:12 #35
Creativ3Form
Abba nincs igaza, hogy akinek nem tetszik és aki szerint nem ez a legjobb dolog, ami az SW-vel történhetett, az nevetséges, meg szánalmas meg egy előítéletes hater, nem több. Ez az, ami nekem LiT-al kapcsolatban bassza a szemem, hogy nem képes elfogadni más véleményét. Ha ő kijelent valamit, akkor arra szentírásként kell tekinteni, mert bárki mást mer írni és gondolni, az már nevetséges és nem lehet komolyan venni.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
10502 levél
Válasz 20.12.18. 22:08 #34
davkar9
De ha nem láttad akkor mégis honnan veszed, hogy nincs igaza?
33654 levél
Válasz 20.12.18. 21:14 #33
Creativ3Form
Ez a "nevetséges, mennyire előítéletes emberek vannak" kijelentés elég kétélű dolog, mert ennyi erővel akkor a The Last Jedi kapcsán is el lehetne sütni ugyan ezt, hogy akik azt szidták, azok nyugodtan menjenek a fenébe. Annyira szeretném megélni azt a napot amikor elfogadod mások véleményét és ráébredsz, hogy nem a te ízlésed a világ közepe, a világ omegája. Ugyan is ha neked tetszik valami, akkor minden ember nevetséges meg szánalmas meg menjen a fenébe, amiért nem ért veled egyet. Vagy ha neked valami nem jön be és kijelented róla, hogy szar, akkor az tényként kell kezelni, mert ha valakinek még is csak tetszik, akkor az megint csak nevetséges meg szánalmas és menjen a fenébe. Értem én, hogy te megkaptad a Mandalorian sorozattól, amit vártál és amire vágytál. De el kellene fogani, hogy nem mindenki van ezzel így és valaki igen is csalódásként élte meg. Én ugyan még nem láttam a 2. évadot, mivel az első évad nálam a dupla nullával volt egyelő, így még nem tudtam rávenni magam a folytatásra. Talán majd egyszer. De ettől még én nem leszek nevetséges meg szánalmas, te pedig nem leszel a Jani, aki majd mindenkinek meg mondja, hogy márpedig ez a legjobb dolog ami az SW-vel történhetett és ha nem értesz egyet, akkkor menj a fenébe.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
19975 levél
Válasz 20.12.18. 19:34 #32
LiT
Aztakurva! EZ a Jedi visszatér óta a legjobb dolog volt! Sírok bazzeg

A sok hater meg menjen a fenébe, nevetséges, mennyire előítételes emberek vannak. A 6. rész óta nem volt ennyire SW semmi. Elképesztő érzéseket váltott ki.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
24826 levél
Válasz 20.12.18. 13:31 #31
Peace
10502 levél
Válasz 20.12.18. 13:30 #30
davkar9
Igen, elég fos deepfakes minőség, de érthető volt. Épp csak egy kicsivel jobb, mint a korábbi hasonló próbálkozások.
4823 levél
Válasz 20.12.18. 13:28 #29
subject17
Nah megnéztem most a végét, azért ez a CGI valami iszonyatos volt. "Blink, motherfucker!"
10502 levél
Válasz 20.12.18. 13:12 #28
davkar9
évadzáró

Lám mennyit jelent ha olyan emberek nyúlnak a SW-hoz akik értenek is hozzá!

SPOILER
Jól tippeltem a Luke cameot. Mondjuk borítékolható volt az elérhető jedik számából és személyéből kiindulva, de basszus, milyen jól esett! Olyan nagy elvárás volt a filmekkel kapcsolatban valami hasonlót kapni csak érettebb, többet megélt Luke formájában...? Ehelyett depi és kibaszott fókatej van, ugh.

Múltkori disney power point bemutatón úgy láttam csak csak boba és ahsoka kap külön sorozatot. Úgy sejtem a boba fanservice gengszterkedés lesz, ahsoka folytatja a rebels epilógusát, mando pedig jobban rágyúr a mando vonalra bo-katannal és a többiekkel.
4823 levél
Válasz 20.12.18. 12:59 #27
subject17
Olvastam, hogy van valami post-credits jelenet is, ha esetleg azt nem vártátok volna meg.
24826 levél
Válasz 20.12.18. 11:01 #26
Peace
Mekkora királyság volt már!!!!!

Innen hova tovább???
24826 levél
Válasz 20.12.04. 16:02 #25
Peace
SPOILER
Boba Fett mekkora badass már!!! Razor Crest-et simán kilövik, de Slave I-ra rá se lőnek, mikor közeledik? Vannak dark trooperek, de inkább küldjünk le két osztag balféket meghalni. Van baby Yoda méretű bilincsük, tök aranyos!!!
4823 levél
Válasz 20.12.03. 14:42 #24
subject17
Úgy olvastam, Tythont is említik a részben, az meg Old Republicban volt a jedi classok kezdőbolygója.
10502 levél
Válasz 20.12.03. 14:36 #23
davkar9
Egyedül a szarvai nem tetszettek, de megértem, hogy élőszereplősben nem lehet +30 centit hozzáragasztani a színész/kaszkadőr fejéhez, mert a forgatás végére kinyírja a nyakát illetve akkor nincsenek csípőből indított szaltók.

HK modell kikészít mert továbbra se tudom, hogy mi van a kotorral. Rebels behozta a hammerhead hajókat, azt a R1 is felhasználta. Játék remake, újragondolás, teljes reboot, valamit adjanak már!

Goku, Gorko, Gugu valamilyen variációja ezeknek, kicsit hülye név. Arra leszek kíváncsi, hogy ezen a szálon összejöhet-e egy Luke cameo. Ha a kis zöld nyavalyást sikerült titokban tartani, akkor talán ez is belefér.
1804 levél
Válasz 20.11.27. 23:22 #22
-Jozef-
Én is meglepődtem a kb. 20. másodpercben. zseniális volt az egész rész: SPOILER
live action Ahsoka, bébiyoda neve (mondjuk szebben is csenghetne), HK drioidok (kotor, valaki?), valamint a cowboy duel kint - szamuráj duel bent... ja és Thrawn!!! Habár utóbbi tuti csak egy Ahsoka spinoffban fog megjelenni.

A beskar landzsa meg valszeg’ jol fog jonni a fekamoff niggerkése ellen, ezt Esposito mintha finoman le is nyilatkozta volna.
10502 levél
Válasz 20.11.27. 18:32 #21
davkar9
Azt hittem ezt az évadzáróra tartogatják. Meglepően jó volt bár sajnálom, hogy ez most csak ennyi. Húsosabb falatokat nyilván a saját sorozat(ok) kapják majd, amit ezután a rész után jobban várok, de azért remélem a disney döntéshozók nem esnek ugyanabba a hiába, mint a filmeknél (sokat, gyorsan).
10502 levél
Válasz 20.11.13. 18:04 #20
davkar9
2x3

Csak mandot nézve milyen volt a rész? CW+Rebels után nekem ez így most betalált! (Jakuzzi béka után bármi más csak jó lehet, de ettől függetlenül.)
4823 levél
Válasz 20.11.07. 20:58 #19
subject17
A trailer nézői egy havas jégbarlang láttán: Ilum?
The Mandalorian: Forrófürdőző krokodilnő lol

Hatalmas kuka az egésznek.
24826 levél
Válasz 20.11.07. 20:31 #18
Peace
Kimondottan fos volt.
2190 levél
Válasz 20.11.07. 19:54 #17
jawsika
kb... sajnos
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
10502 levél
Válasz 20.11.07. 15:13 #16
davkar9
2x2

Abban egyetérthetünk, hogy ezzel a résszel sikerült elérniük a mélypontot, ugye?
4823 levél
Válasz 20.11.02. 10:20 #15
subject17
Hát ezt a megfilmesített Knights of the Old Republic küldetést most kellemesebb volt nézni nekem is, de még mindig nem érzem, hogy az általa tanúsított rajongás felét is igazolná valójában a sorozat. Békesség végett spoiler tag.

SPOILER
Zavar a konzisztencia hiánya sajnos továbbra is - hiába volt menő a Krayt sárkány megölése, ha közben csak az rémlett fel előttem, hogy ezt a nagy badass harcost seggre rakta pár blurrg, meg hogy majdnem belehalt a jawák tojásvadász küldetésébe (ráadásul miután a jawák is végtelenül nevetségesen elbántak vele)...


Buckalakók szerintem már túlzottan is humanizálva lettek. Nem azt mondom, hogy nem érdekes felvetés szót érteni velük - de pl. Ben Kenobinak évek alatt nem jutott ez eszébe, hanem inkább megtanult sikítani, majd gyorsan elhagyni a helyszínt? Tényleg csak az a bajom ezzel, hogy a filmes kánonba egyáltalán nem illett ez a tábortűznél üldögélés. Legalábbis számomra anno az jött le, hogy (bár az életben mindig mindennek két oldala van) nem véletlenül olyan a megítélésük, amilyen. Talán az okozta ebben a legnagyobb problémát, hogy az ember nem érzett semmi feszültséget, számomra hitelesebb lett volna, ha nem ezen a komikus, light-hearted vonalon viszik a tárgyalásokat, hanem igenis feszülten nézze az ember, érezze, hogy mindez kényszer csupán mindkét oldalnak.
Az összetűzések is nagyon mondvacsináltak voltak, marshall kirohanása főleg, azért ő nem egy idióta volt, de a mesterséges feszültség-generálás miatt hirtelen, már jó ideje a táborukban ülve elkezd aggrózni, oké... Aztán két jelenettel később már ő lép közbe teljesen jogosan és ésszerűen, hogy csak véletlenül ejtette el a tusken a robbanóanyagot.

Marshall kapcsán amúgy nekem igazából nagyon tetszett, hogy mennyire NEM illik rá a páncél. Nem tudom, nekem valahogy adott az egész hitelességéhez, hogy elég nevetségesen fest rajta, de mégis büszkén hordja, mint a település megmentője.

Boba Fett nekem meh volt, és emiatt egyáltalán nem a sorozatot hibáztatom, hanem azt az idiótát, aki ezt hírbe adta hónapokkal ezelőtt. Szerintem más topikban is említettem már, de baromira zavar, hogy mostanában nem a tényleges meglepetésre építenek már, hanem a hülye hype kultúrára, és mindent mindig előre lelőnek.


De ja, már megint egy fő sztori szempontjából jelentéktelen "quest of the week" epizód, ha ezen nem változtatnak, ennek így semmi értelme nem lesz megint.
1804 levél
Válasz 20.10.31. 21:57 #14
-Jozef-
Nekem is az egyetlen kivetnivalóm a sorozattal kapcsolatban, hogy semmi íve nincs.
10502 levél
Válasz 20.10.31. 11:26 #13
davkar9
Úgy néz ki, hogy ugyanaz a sehova se tartó/"sehova se tartó" fanservice és easter egg hunt lesz, mint ami az első évad volt, kiegészítve a "hozzuk vissza ami múltkor működött/tettszett az embereknek" elemekkel. Én is átmentem Leo mémbe, mikor felismertem x és y dolgot, de a 32. után kicsit már fárasztó volt. Remélhetőleg visszatérnek jövő héttől a ~30 perces epizódokhoz, mert ennek a sorozatnak nem áll jól az 50. 10 percet gond nélkül le lehetne faragni ebből a részből.
2190 levél
Válasz 20.10.31. 10:35 #12
jawsika
Az a legutolsó jelenet... Na jó az nekem feltolta most 10-esre a hype-t, le se tagadhatnám.

SPOILER
Boba Fett él? Meg kell őrülni, imádom.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
33040 levél
Válasz 20.10.31. 01:20 #11
szbszig
Már elkezdődött? Annyira nem motivál a dolog, hogy szedjem azonnal ész nélkül. Majd karácsonykor megnézem egyben az egészet, azt hiszem.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
24826 levél
Válasz 20.10.30. 17:28 #10
Peace
Nekem ez nagyon adta! De én az első évadot is imádtam! Jól elleszek megint. Bár gyanítom, hogy sajnos megint rövidülni fognak az epizódok és nem lesznek ilyen hosszúak...
10502 levél
Válasz 20.10.30. 16:20 #9
davkar9
Ne nevessétek ki Timmyt, a jelmezt az anyukája csinálta.
1684 levél
Válasz 20.09.15. 22:04 #8
quervo
Csatlakozom, én sem rajongtam az eddigiekért, ez viszont most elég vagány. Azért bizakodok, mert engem anno az első évad trailere sem vett meg, szóval nem is igazán volt csalódás a sorozat, most legalább van honnan pofára esni.
4823 levél
Válasz 20.09.15. 22:00 #7
subject17
Yup, ez a trailer most tetszett*, de szerintem első évad alapján eddig ez egy borzalmas sorozat. Igazából amit az utolsó epizód művelt klisék, kínos párbeszédek, és logikátlan jelenetek terén, az erősen elgondolkoztatott, hogy egyáltalán adjak-e ennek a továbbiakban esélyt.

Engem sajnos "cukisággal" sem tudnak megvenni, már Groot esetében is inkább fárasztónak tartottam az egészet (elnyújtott szökős jelenet Guardians2-ben).

*Az mondjuk elég béna volt, hogy teljesen a jelenetbe nem illően be kellett szúrniuk egy (azóta mémként használt) tHiS iS tHe WaY-t.
33654 levél
Válasz 20.09.15. 21:22 #6
Creativ3Form
Reméljük ez már szólni is fog végre valamiről, és nem olyan érzése lesz az embernek, mintha egy játékban csak a mellékküldetések lennének elérhetőek, a fősztori meg majd csak egy patch után lesz játszható. Egyszer még lenyeltem, hogy egy teljes évadot eladtak Bébi Yoda cukiságával, de még egyet már nem kérek belőle, köszi. Plusz remélem a nevetséges, 18-20 perces epizódokat is elfelejtik és minimum dupla ilyen hosszúak lesznek.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
19975 levél
Válasz 20.09.15. 20:42 #5
LiT
Na ez egy nagyon jó trailer!
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
10502 levél
Válasz 20.09.15. 20:05 #4
davkar9
10502 levél
Válasz 20.03.21. 22:18 #3
davkar9
The Mandalorian’ Season 2 Casts Rosario Dawson as Ahsoka Tano

Huh. Inkább bele se gondolok mekkora kavarodást jelent a megjelenése a filmes canonban... Logikusan kellene mellé majd egy élőszereplős Sabine, már csak azért is, mert ő a Mando történetébe is beleilleszkedne. Elvileg jó lehet, várós.

Persze azért remélem Filoni nem ezzel akarja helyettesíteni a rebels folytatást.
2190 levél
Válasz 19.12.29. 12:25 #2
jawsika
This is the Way.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
10502 levél
Válasz 19.12.29. 10:20 #1
davkar9
Na jó, most már én szégyellem magam, hogy oldalak óta csak ezzel telik a sorozatok topic, jöjjünk át inkább egy külön helyre. Az évad lement, spoiler dobozokkal szerintem már nem kell vacakolni.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.