Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Októberben jön a Partisans 1941 [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Októberben jön a Partisans 1941
Pontos premierdátumot kapott a világháborús taktikai játék.

Partisans 1941

Partisans 1941
A legutóbbi Partisans 1941 cikkek, hírek
73 levél
Válasz 20.10.06. 09:47 #18
montanosz
Partisans 1941 ékes magyar nyelven tolja
montanosz
173 levél
Válasz 20.09.20. 19:21 #17
AndrewT
Természetesen emlékszem, mondhatni legendásak voltak a deszinkronok

Azóta rákérdeztem a patchet készítő srácnál, a HD Remasterrel szándékozik foglalkozni, az alapjáték ráncfelvarrásához már valószínűleg nem fog nyúlni. A Remaster egyébként nekem is nagyon a bögyömben van, egyrészt nincs is igazán létjogosultsága, hacsak valaki nem 4k-ban és durván bezoomolva játszana (aminek túl sok értelme nincs), trehány, összecsapott, hibáktól hemzsegő bithalmaz, és nem hogy nem javították ki a netkódot, egész egyszerűen kihagyták belőle...

És hogy egy kicsit a témáról is essen szó, sajnos a Partisans 1941 is csak egyjátékos módot fog tartalmazni, a War Mongrels viszont online kooperatív kampányt ígér, végre!
4560 levél
Válasz 20.09.20. 11:34 #16
Wing
Upsz, teljesen jogos, igazad van A C2-vel toltam eddig csak, de most jobban megnézve az oldalt, valóban a C1 nincs kész teljesen, a C3-hoz meg inkább csak bugfixek vannak többnyire.

Talán emlékszel, mi toltuk is anno C2-vel, csak a netkód okozott néha (vagy inkább sokszor) vicces pillanatokat. Nem tudom, ez a C2 remake-ben ki lett-e javítva, bár őszintén szólva azzal kapcsolatban más aggályaim vannak (lehet azóta ki lett javítva, de elég sok amatőr bug került bele).
173 levél
Válasz 20.09.18. 16:53 #15
AndrewT
Bocsánat az offtopicért @Wing: Csak megakadt a szemem a HD Project patcheken, mert amelyik verziót legutóbb használtam belőlük, a 2 pályái tökéletesen működtek, az 1 pályái mind játszhatók, de "csak" az első 8-10-nél voltak ráncfelvarrott térképtextúrák (bár a lényeg nyilván az, hogy a C2 esernyője alá bekerültek), a 3 pályái viszont ebben a formában nem köszöntek vissza. Erről a csomagról beszélünk, ugye? http://hdproject.altervista.org/
2016 levél
Válasz 20.09.18. 15:53 #14
GeryG
Én a technikailag alatt az optimalizálatlanságot és a rettentő rémesen megírt motort értettem. Amiket említesz, azokat én a játékmenet alá veszem és mindenben tökéletesen egyetértek. Pont ezek a dolgok tették zseniálissá azt a játékot.

Ha jól emlékszem, pár év különbséggel jött ki az első Company of Heroes játék, ami meg pont látványban volt nagyon erős akkoriban (meg általában tök jó volt). Akkor álmodoztam róla, hogy a Soldiers játékmenetét egy olyan grafikai körítéssel vegyítve megszületne a szinte tökéletes világháborús stratégia...
4560 levél
Válasz 20.09.18. 15:42 #13
Wing
Uh, szerintem technikilag nem volt lemaradva semmivel, sőt igazából alaposan megelőzte a kortársakat sok szempontból. Dobták pl a HP-alapú sebzést, ehelyett a járműveknek moduljaik voltak, különböző páncélvastagság mögött, az egész remekül modellezve. Szabad rombolható környezet volt, ami a mai napig nem általános a stratégiai játékok közt, és az se volt mindegy, hogy mivel lőttél az épületre, teljesen máshogy viselkedett egy páncéltörő és egy repeszromboló lőszer. Fedezékrendszer, rejtőzködés, remek modolhatóság, emellett baromi jól nézett ki... szóval technikailag szerintem eléggé rendben volt a dolog.
2016 levél
Válasz 20.09.18. 15:02 #12
GeryG
Valahol GoG-on vagy ilyesmi szerintem nekem is megvan...
Csak kár, hogy ukrán fejlesztés, meglátszott már akkor is a technikai minőségen...
Egy Mimimi csapat mit ki tudna hozni abból is egy remake-ben... szép álom...
4560 levél
Válasz 20.09.18. 14:53 #11
Wing
A komment megírása után gyorsan meg is vettem kemény 68 pennyért
2016 levél
Válasz 20.09.18. 14:16 #10
GeryG
Bakker, a Soldiers mekkora játék volt, te jó ég! Sajnos aztán a Face of War és a Men of War folytatások pont a legjobb részét szúrták el és maradt is így a mai napig.

Ha az első Soldiers kapna egy HD remake-t, ami jól is néz ki, optimalizálva is van, akkor a játékmenethez nem is nagyon nyúlnék. Talán az állt a legközelebb a Commandos-féle műfajhoz úgy, hogy valójában valami tök más volt. Imádtam nagyon.
4560 levél
Válasz 20.09.18. 12:53 #9
Wing
Körökre osztott taktikai játékokból szerencsére volt pár teljesen jó (Hard West, Phantom Doctrine, ugyanattól a csapattól) az utóbbi időben. A Commandos-sorozat nálam örök szerelem, olyannyira, hogy épp most is egy re-run közepén vagyok (eredeti verzió + HD project patch, az új HD remake felejtős). A patchban az 1-2-3 pályáit lehet újrajátszani a C2-ben, HD-ben, DX11 támogatással, szóval eléggé rendben van. Aztán ott van még a Commandos 2: Destination Paris mod (https://www.moddb.com/mods/commandos-2-destination-paris), ami 50+ új pályát ad az alapjátékhoz, rengeteg fasza módosítással.

Nekem spec ez a Partisans 41 eddig nagyon bejön, a történelmi része hidegen hagy, bár tudom, hogy olyan korban élünk, amikor mindig mindenen meg kell sértődni meg fel kell háborodni.

(Más, de akinek ez a szíve vágya, a klasszik Soldiers: Heroes of WW2-ben a német kampányt az SS oldaláról játszhatod végig, ha emlékeim nem csalnak így 16 év távlatából.)
166 levél
Válasz 20.09.17. 23:05 #8
Lynx82
@AndrewT: Már 22 éves a Commandos?! Komoly Anno sokat játszottam vele, én '96ban kaptam az első pc-met egy 486ost.
A számítógépes játékok hőskora volt: warcraft 2, diablo, starcraft és a nagy kedvenc a Half Life.
A swine remasteredet nemrég szereztem be.

Sok újat már nem tudnak mutatni nekem,, a grafikai fejlődés csak egy dolog.

De szerintem is jó ötlet átgondolni / felfrissíteni a régebben nagy sikert aratott játékokat vagy műfajon belül újakat kiadni.
Advanced Micro Devices - AMD * Learn to Play!
2 levél
Válasz 20.09.17. 21:25 #7
Princze
@Lynx82: A játék nyilván nem isteníti a vörösöket, de mivel a szovjetek nézőpontjából közelíti meg a keleti fronton történteket, érezhetően a németek jelennek meg negatív figurákként. Természetesen a szovjeteket sem kell félteni, de az, hogy egyébként mi történt még a történelem során, a játék szempontjából lényegtelen, itt egy adott helyzetet kapunk. Maga a helyzet kiváló alap a műfajhoz. Reméljük, tényleg reneszánsz jön e szempontból

Maga a játék külcsíne nekem kicsit szürke (bár tény, hogy a háborús környezethez jól passzol), amúgy jó szórakozásnak ígérkezik. Talán azt is érdemes megemlíteni - bár akit érdekel a Partisans 1941, bizonyára már tudja -, hogy magyar lokalizációval érkezik a játék.
173 levél
Válasz 20.09.17. 17:44 #6
AndrewT
@GeryG: Olyannyira bármilyen környezetben, hogy a Mimimi-srácok eleve úgy gondolkodtak, hogy már a játék elnevezése se gátolja, hogy később még sok hasonlót toljanak ki más-más környezetbe ültetve. A Blades of the Shogun inkább csak egy alcím, az IP maga mondjuk a Total War-okhoz hasonlítható módon fut a Shadow Tactics név alatt, a sorban következő játék pedig simán lehet egy Shadow Tactics: Legions of Rome, ez a cím egyébként konkrétan elhangzott egy interjúban, hogy mennyire komolyan, az majd idővel kiderül : )

@Lynx82: Ha a zsáner minden egyes játékát, kiegészítőjét összeszámoljuk, és elosztjuk a műfajteremtő Commandos: Behind Enemy Lines megjelenése óta eltelt 22 évvel, átalgosan még évente egyre sem jön a megjelenések száma, ez aligha nevezhető lerágott csontnak. De az természetes, ha más-más beállítottságúak más-más stílust kedvelnek.

A játékok egy része kifejezetten törekszik arra, hogy egy hihető karakter bőrébe bújtasson, hogy azonosulj vele, a világnézetével, a problémáival, az érzéseivel. Az ilyen típusú játékokat a mondvacsinált politikai korrektség hangoztatása helyett független szervezetek értelmes szűrőknek vetik alá, és ha túllőnek egy bizonyos határon, akkor meg sem jelenhetnek. Léteznek olyan játékok is, köztük AAA+ kategóriások, ahol politikai, rassz, miegyéb beállítottságtól függetlenül trancsírozhatsz fel politikai, rassz, miegyéb beállítottságtól mentes fotorealisztikus poligonhalmazokat egy teljesen semleges környezetben. Nyilván rengeteg kategória akad még, a Partisans a maga madártávlati nézőpontjával egyrészt kicsit el is határolódik a karaktereitől (bár ezt játékmechanikai szempontok is indokolják), másrészt ez sokkal inkább egy puzzle, egy logikai fejtörő, ahol persze történetesen orosz ellenállókat navigálva kellene kijátszani a német bakák éberségét, de ez csak a történelmi környezet és nem több. Leleményes honfitársaink egyébként ezt a problémát úgy oldották meg egy 20 éve, hogy disznókat és nyulakat eresztettek egymásnak (ami persze egy kedvesen ironikus és meglepően sokrétű szimbólumrendszerrel operál), de legalább senki nem háborodott fel a játékhoz elég nehezen alátmasztható módon citált történelmi atrocitások miatt.
166 levél
Válasz 20.09.17. 17:36 #5
Lynx82
Ezzel egyetértek!

Nem bántott senki, ne aggódj!
Engem csak ez a kettős mérce zavar.
A vörösök se galamblelkű kiscserkészek voltak/ vannak.
Ennyi.
A játék ettől még jó lesz így első ránézésre.

Szép napot!
Advanced Micro Devices - AMD * Learn to Play!
2016 levél
Válasz 20.09.17. 07:54 #4
GeryG
Téged ki bántott?!
Senki nem beszélt ilyesmiről... Annyit mondtam, hogy ezzel a valósidejű taktikai-stratégiai játékmenettel, amit a Commandos, Desperados, Shadow Tactics, Partisans, War Mongrels képvisel, szinte bármilyen környezetben jó játékokat lehet csinálni. Lehet az világháború, középkor, sci-fi, horror.

De a te logikádal minden német húzhatná a száját kb. az összes létező világháborús játékra a Panzer General és a Panzer Corps szériák kivételével, mert mindegyikben az ő őseiket lőjük, robbantjuk halomba... Meg minden vietnami a róluk szóló játékokért stb.
166 levél
Válasz 20.09.16. 22:34 #3
Lynx82
WOW! Végre megint elővették a lerágott csontot


" Geryg : Nagyon kéne több ilyen játék, mert kb. bármilyen korszak és téma feldolgozható vele nagyon szórakoztató formában " --- egyetértek!

Szerintem is szórakoztató a kommunista partizánokkal játszani. Remélem lesz olyan küldetés is amikor Délvidéken '44-45 körül olyan 40 000 magyar gyilkolnak meg megtorlás címén... még több ilyen szemetet a népnek!

Sőt a vörös Khmerek vagy Mao partizánjait is hadba küldeném a civil lakosság ellen...

hányinger...
Advanced Micro Devices - AMD * Learn to Play!
2016 levél
Válasz 20.09.16. 21:43 #2
GeryG
Igen, piszok örömteli ez a változás, remélem tényleg így is lesz. Nagyon kéne több ilyen játék, mert kb. bármilyen korszak és téma feldolgozható vele nagyon szórakoztató formában. De a legjobban annak örülök, hogy a II. világháborút most ketten is elővették, bár e kettőből eddig nekem a War Mongrels egy picit vonzóbbnak tűnik.
173 levél
Válasz 20.09.16. 20:50 #1
AndrewT
Úgy fest, hogy a Shadow Tactics új életet tudott talán lehelni a műfajba, mert azóta már kijött ugyanattól a csapattól a Desperados 3, küszöbön tehát a Partisans 1941 kiadása, nemrég a semmiből bukkant fel a War Mongrels, és elvileg a háttérben készül egy új Commandos is.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.