Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» X-box a jövő pécéje

9786 levél
Válasz 01.10.18. 23:25 #55
Sirmelon
Ha azt, jól tette. A dohányzás ugyanis káros az egészségre.
Si vis pacem, para bellum!
20761 levél
Válasz 01.10.18. 02:07 #54
Eric
Netán a cigidet?
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
247 levél
Válasz 01.10.16. 20:45 #53
c-3po
mintha elnyomta volna valamit a előbb
247 levél
Válasz 01.10.16. 20:42 #52
c-3po
nekem csupán a gyártó nevével van bajom, ha nem az a cég gyártaná akkor lehet kérnék egy dobozt a Jézuskától.
247 levél
Válasz 01.10.16. 20:42 #51
c-3po
nekem csupán a gyártó nevével van bajom, ha az gyártaná akkor lehet kérnék egy dobozt a Jézuskától.
9786 levél
Válasz 01.09.16. 20:41 #50
Sirmelon
Ugy biza. Igy aztán én nem veszek konzolt, egész jól lehet játszani a PC-vel is
Si vis pacem, para bellum!
20761 levél
Válasz 01.09.11. 23:09 #49
Eric
Hát igen, mert ha mindent tudna olyat tudna, akkor nem konzol lenne a neve hanem PC
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
9786 levél
Válasz 01.09.11. 21:27 #48
Sirmelon
Szivemből szóltál pajtás, főleg ami a PC-t illeti. Imádom buherálni meg mindig tanul is valamit az ember.
De egy tuti:
egy konzol, bármilyen funkciókat is tud még /DVD lejátszás, internet/, sose jöhet egy PC nyomába. Minthogy célgép, nem is arra szerkesztik, szal sose fogja tudni kiütni, egyszerüen mert képtelen a PC összes funkcióját átvenni.
Aki nem hiszi, próbáljon meg szöveget szerkeszteni konzolon.
Nem lehet vetélytársa a konzol a PC-nek.
Si vis pacem, para bellum!
20761 levél
Válasz 01.09.11. 10:29 #47
Eric
kutya:
A topic címe nem "X-box", hanem "X-box a jövő pécéje" ! És ez nagy különbség!
Ez az ami kiváltotta a vitát.
Egyébként a többiben teljesen igazad van.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
98 levél
Válasz 01.09.11. 09:44 #46
kutya
MÁR BOCS GYEREKEK, DE VALAKI MEGNÉZTE, HOGY MILYEN TOPICBAN VAGYUNK: X-BOX!!!!ti meg már mióta a ps2-ről, meg annak árairól beszéltek, összehasonlítva a PC-vel.Sajnos ez már tényleg kinőtte magát egy konzol vs. PC csatává, de min vitatkozunk???nem is tudjuk még, mennyiért fogják vesztegetni az X-BOX-ot???? mi van, ha 200 fölött lesz..akkor vazzeg van és pofára esés,mert akkor már igencsak eltolódik az értékrend..nem??szerintem általánosságban mindenki jól érvel, de nem szabad elfelejteni, hogy nem véletlenül használunk mindannyian PC-t.Ja és még egy gondolat, nekem otthon egy 100Hz-es 81!!!cm-es tévém van, nyomultunk már rajta PS2-vel, soha nem lesz olyan a grafika mint monitoron, ráadásul jól mondta itt valaki, hogy kezdj a TV-n stratégiát játszani, tuti, hogy kifolyik a szemed...mindenesetre azért nem kell egymás torkának esni, mert a PC akkor is a nyerő
20761 levél
Válasz 01.09.11. 01:45 #45
Eric
Hát engem akkor sem győzőtt meg senki
Én maradok a PC-nél! Feltéve, ha 2 év múlva is írnak még hozzá játékokat!
Nekem többet ér a PC-m 10 X-Boxnál. És pont az tetszik benne, hogy nem csak játszani lehet rajta.
Imádom, hogy megírhatom magamnak a zenéket, amit másnap a kocsiban hallgatok, hogy jó kis pornóvideókat tölthetek le vele, hogy buherálhatom, hogy minden egyes szétszedéskor újat tanulhatok.
A legfőképpen azt szeretem, hogy ott a lehetőség benne szinte bármire. Akár pénzt is kereshetek vele, de ha csak szórakozni akarok akkor arra is jó.
NEKEM(!) ezért egy konzol egyelőre még sehol sincs a PC-hez.

Mielőtt nekem esne valaki, azért írtam nagy betükkel a "nekem"-et, mert a magánvéleményemet írtam le. Még csak azt sem akarom mondani, hogy ez helyes gondolkodás, mert lehet, hogy nem az.
Én soha sem szerettem a végérvényes, kész, lezárt dolgokat. A konzol kicsit ilyen: "tessék itt van, játszhatsz vele!"
No és? Ezenkívül?
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
3488 levél
Válasz 01.09.10. 20:50 #44
jatfield
Olvasd el figyelmesen, amire válaszolsz, Reapest pont ugyanezt írta.
Egyébként én mindig úgy gondoltam, hogy amit nagyon sokat reklámoznak (és főleg, ha így nyomják mint ahogy te mondod), azzal valami nincs rendben. Szerintem be vannak sz*rva a GameCube-tól meg az X-Box-tól.
3488 levél
Válasz 01.09.10. 20:47 #43
jatfield
Légyszíves maradj te is azon a higgadt hangon, amin eddig beszélgettünk. Senki nem akarta (najó, nem mindenki elvenni a konzolok erényeit, ahogy az előbb is írtam, én is vennék egyet, ha tehetnéám, de ha választanom kell (és kell), akkor a PC mellett maradok.
3488 levél
Válasz 01.09.10. 20:45 #42
jatfield
Nem értesz. Én vettem egy olyan gépet, ami kielégíti az általános igényeket, amire előbb utóbb mindenkinek szüksége lesz, és ahhoz adom hozzá a játékhoz szükséges hardvert, beszámítva a kicserélendő eszközöket. T.képpen kábé arról van szó, hogy beraksz egy G3-mat meg egy, mondjuk, 1,4-es Athlont, és kiveszed a másik processzort és videókártyát (mondjuk egy 600 MHz-es processzor meg egy G2MX, de legalább egy jobb TNT2-re gondolok egy jól felszerelt alapgép alatt), és a különbözet nem lesz sokkal több 100 ezernél, ELMÉLETI teljesítményben pedig már túl is lépted a PS2-őt.
Konzolos kiscsávó alatt minden konzolost értettem . Azt be kell, hogy ismerd, egy konzolon játszó fiatalembernek mások az igényei, mint annak, aki PC-n játszik. A konzol az akciójátékoké meg az ótósoke, esetleg egy könnyedebb RPG (FinalFantasy) elfér rajta, de nem egy olyan bonyolult, mint a Project Ego lesz/kellene lennie. Igen, jól gondoljátok, irigylem a leendő X-Box tulajoktól a játékokat, amiket legalább hat hónap múlva láthatunk csak a számítógép monitorján.
A DVD-ügyben egyetértünk, és úgy látszik nekem is le kell szögeznem, nem tartom se a PC-t, se a PC tulajokat jobbnak a konzolosoknál, más igényekhez más gép, punktum .
1592 levél
Válasz 01.09.10. 20:16 #41
imq
Reap,nagyon tévedsz!
Attól még,hogy olyan szakértő vagy ne állíts valótlant!Ugyanis a Ps2,nemhogy süllyedne le,hanem töretlenül száll fel.Az ütős nevek még meg sem jelentek!
Amúgymeg osztálytársam most jött vissza amerikából,és a Rolling Stone-tól kezdve az összes újság tele van Ps2-es reklámokkal,ami szerintem nem azt jelenti,hogy süllyedne le...
Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftausstellung még szebb.
3313 levél
Válasz 01.09.10. 20:02 #40
Reapest
Huh! Úgy általánosságban 1etértek veled, de azt kihagytad, hogy a nettó 100-ért, ami egy GF3 ára, lehet kapni már egy PS2-t. Egy 21"-os TV meg annyi, mint egy 15"-os monitor.
Mellesleg a felbontásról csak annyit, hogy te a TV-ben a csákók fejét recésnek látod, mert nem képes megjeleníteni a TV rendesen a felületeket? Hidd el, van azon elég pont. Nem tudom, hogy az 1600*1200 kifér -e, de ránézésre a PS2-nél megvolt az a 1024*768.

Mellesleg itt kurvára szakértőnek képzeli magának mindenki. Mit tudtok ti? Csak az adatokat, a saját véleményeteket/tapasztalaitokat és azt, amit megtudtatok mástól, az ő véleményeiről/tapasztalatairól. De azt, hogy egy vadidegen muksó mit akar, nem tudhatja senki. Múltkor láttam a PS2-t élőben (GT3, Tekken Tag, Resident 4, Red Faction és DoA2)! Hát ezért az élményért odaadtam volna egy évre a PC-met, ha egy hónapig az enyém lehetett volna a gép. Eszelős a grafikus tudása a játékok terén és én főleg arra használom a PC-t, erre lett kihegyezve a gépem (és monitorral, hangrendszerrel, kutyatökével együtt megvolt 400ezer).
Ezt persze azért mondom, mert ez az év viszonylag sovány volt, kevés igazán jó alkotás jelent meg.

DE!!!!! PS2-re se sok igazán színvonalas gamma jelent meg idáig és a gép már sülyed le. Persze, aki (a mi kis vadidegenünk) megtalálja az örömét ebben a pár játékban és van annyi pénze, hogy csak ezért vegyen PS2-t, annak jó.

Mellesleg én PC-s vagyok, de gamer (vagyis nekem mind1, hogy min játszok, csak a játék legyen jó). Nálam (és gondolom nálatok is) a PC már egy életstílussá vált, amire (ameddig tudok) hajlandó vagyok sokat költeni. De ha jönne egy hódító konzol, ami tényleg, egyértelműen elnyomja a PC-t, arra áttérnék, mert én nem vagyok olyan, hogy dühöngök és anyázok, hogy miért nem a PC a legjobb. Nekem csak az számít, hogy jól érezzem magam és ha ennek az az ára, hogy az életstílusomon változtassak, annak se látnám akadályát.

Ez csupán arról szól, hogy kinek milyenek az igényei. Hiába lovagolsz azon, hogy jobb a PC, a mucsai paraszt gyermeknek akkor is a szénabála marad a kedvenc játékszere, mert neki az jön be.

A 18-as korhatárról: Azért ezt senki se veszi olyan komolyan.
542 levél
Válasz 01.09.10. 18:59 #39
mgf
Előre szólok, senki ne kötözködésnek vegye amit leírok, szimplán elmondom én hogy látom a dolgokat. Ha valaki máshogy látja "idézzen" tőlem és csatolja hozzá a saját ellenvéleményét, megjegyzését, hozzáfűznivalóját.

Nem konkrétan az X-Box-ról értekezem, hanem összességében a jelenlegi konzolokról.

*** *** ***

Idézve a klasszikustól:
"Aki kizárólag játszani akar, az sokkal olcsóbban kijön egy konzollal mint egy olyan PC-vel amivel már játszani lehet."

Ehhez a kijelentésemhez még mindig tartom magam. Ne egy olyan PC-t vegyünk alapul amin már elindul a Quake, hanem egy olyat amivel minden kompromisszum nélkül lehet játszani élvezetesen. Bárhogy is számolom egy ilyen gép olyan 300e netto és akkor még nem is nagyon vettünk hozzá semmilyen extra csecse-becsét mint pl. jó nagy monitor. (gondolom azt senki nem cáfolja, hogy egy komoly játék PC nem olcsó mulatság)

Természetesen nem akarom hasonlítani a Tv-hez a monitort, hiszen a Tv se nem akkora felbontást, se nem akkora Hz számokat nem képes megjeleníteni, de ez jelen esetünkben emberünket vajmi keveset érdekli, hiszen ő csak játszani akar, nem pedig szöveget szerkeszteni.

"hogy ha már választani lehet, mégis csak a PC-vel megy többre az ember fia"

Kérdés, hogy minél megy többre... Ha adott egy ember aki szimplán szórakozni akar, de mondjuk számítógépe soha nem volt. Tételezzük fel, azt se tudja hol kell bekapcsolni. Mi a fenének tanulja meg? Hiszen ő csak játszani szeretne. Sok olyan ember van akit teljesen hidegen hagy az Internet, egyszerűen nem érdekli. Szórakozni szeretne, erre viszont kifogástalan a konzol.
Természetes, hogy a konzolon csak játszani lehet, na de aki konzolt vesz az egyértelmű, hogy nem Pascal-ban szeretne programozni, hanem felhőtlenül szeretne JÁTSZANI, semmi mást, csak játszani.

Ebből a szempontból nem a legmegfelelőbb érv az, hogy a konzolon csak játszni lehet, míg a PC-n bármi mást. Mi van, ha az adott emberkénk csak játszni szeretne? A legtöbb ember szeret játszni, de miért kéne ehhez megtanulnia akár az alapokat is? (ráadásul PC fronton az alapokkal nagyon éppenhogy kint van a vízből)

"ezért célravezető lehet csak azt az ártöbbletet összehasonlítani egy konzol árával, ami speciálisan játékra kell"

Ezzel mondassz valamit, de attól még meg kell venni a winchestert, az alaplapot, a monitort, a CD-olvasót meg a többit, mert nélkülük nem valami életképes a cucc, tehát valahol ez az ár összehasonlítás kicsit hibázik.

"nem jön ki sokkal több, mint 100 ezer forint"
Jelen pillanatban a GF3 100e netto és azt a szinvonalat simán hozza egy PS2-es játék. (és akkor még csak egy videókártyánk van)

Mindezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy valahol értelmetlen összehasonlítani a konzollal egy PC-t. Alap felhasználásukat tekintve teljesen másra valók.

"Az tény hogy olcsóbban ki lehet vásárláskor hozni egy konzolt, de a különbség lazán megéri."
Ez a kijelentés abban a pillanatban megbukik amikor nem áll rendelkezésre az a "külömbség". (megintcsak játékra "kihegyezett" PC-ről beszélünk, mert ugye játékra vesszük (esetünkben), csak elkönyveljük, hogy mást is lehet rajta csinálni.

"egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy a konzolos kiscsávó ezzel fog szórakozni..."

Az tévedés, hogy a konzol gépek fő felvevőpiaca a 15- korosztály. Ha megnézed a játékokat ott is javarészt dől a vér, stb, stb, stb. Esetünkben példának hozva a PS/PS2-nek kifejezetten a 18+ a célközönsége, (míg a Nintendo-nak az idióta debill játékaival a 18- (meg is bukott, igaz nem csak e miatt)) ez javarészt le is szűrhető a játékokból.

"Azt ne felejtsd el, hogy sok esetben az új PC-t oprendszerrel együtt adják!"
És az OEM OPRendszer árát abban a pillanatban ki is fizettetik velünk.

"PC-nél nem kell megvárni semmit, közben is bővítheted, pár ezer ft-okat is rákölthetsz, csinosítgathatod, tuningolhatod"
Nos igen, de mi van azokkal az emberekkel akik megintcsak nem értenek hozzá? Egyébként ha megveszel egy konzolt akkor a fix hardware miatt biztos lehetsz abban, hogy a fél vagy 1 év múlva megjelenő játék is kifogástalanul fog rajta futni, míg PC-vel ha lépést akarsz tartani játék fronton akkor elég erősen kell tolni a lóerőket a gépbe. (ez is plusz kiadás ugye)

Félreértés ne essék, én nem a konzol mellett, vagy a PC ellen papolok. Jómagam PC-s vagyok és jelentem maradok is, de nem kell feltétlenül sárba tiporni valamit mert azon csak játszani lehet. Ennyi erővel szidhatnánk egy billiárd asztalt is, azt még jobban is, mert azon meg csak billiárdozni lehet. (persze, meg még sok mindent, na de nem arra gyártották)

Arról még nem is beszélve, hogyha valóban a szórakozást tartjuk szem előtt, akkor a PS2-höz "grátisz" jár egy DVD lejátszó is, vagy fordítva.

Remélem senki lelki világába nem gázoltam bele azzal amit leírtam, vagy senkit nem bántottam meg, nem állt szándékomban, amennyiben sikerült elnézést kérek.

Hirtelen most ennyi jutott eszembe, kicsit hosszúra nyúlt.

Majd még folytatom, ha esetleg kimaradt volna valami.
3313 levél
Válasz 01.09.10. 18:41 #38
Reapest
Huh! Sok okos dolgot írtatok itt össze, de kiegészítenélek benneteket. Ha azt mondjuk, hogy jobb a konzol, mint a PC, akkor gondolnunk is kell egy PC konfigra. Vagyis ha megjelenik az X-Box és jobb lesz (szebb, ne adj Isten, igényesebb játékokkal), mint az 1.4 GHz-s PC 256 rammal és GF2Ultrával/GF3 MX-szel, akkor az elfogadható. De a PC folytonosan fejlődik, így hiába volt az X-Box megjelenésekor 3X jobb egy korekt PC-nél, az akkori jelen kor okés PC-jéhez képest gyengébnek fog számítani mondjuk 3/4-1 év múlva. Így elég hamar be fogja hozni a PC a hátrányt. És ahogy elnézem az X-Box nem sokáig lesz a trónon (nem úgy mint a PSX, aminek idejében lassabb volt a fejlődés).
Mellesleg (mint Jatfield is leírta mi jellemző mondjuk a PS2-re) tök más a játékkultúra az egyes gépeken. Jatfield esetében a PS2-re pont ezek jellemzőek (verseny és bunyós, továbbá számos survival).
Az X-Box-ban viszont ténylegesen a játékvilág lesz PC közeli, ezért én amatőr PC-seknek, akik csak játszani akarnak, azt ajánlom. De én azt tartom reálisnak, hogy 2X annyi ideig fogja virágkorát élni, mint egy normál PC (vagyis amíg az X jó, addig nekünk 2X kell gépet cserélni, ha tartani akarjuk a fejlődést), ami egy elég vészes dolog. Kíváncsi vagyok, hogy meg fog -e térülni ez a buli az MS-nek.
20761 levél
Válasz 01.09.10. 17:48 #37
Eric
Akkor teljes az egyetértés!!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
98 levél
Válasz 01.09.10. 17:13 #36
kutya
Eric!!
tényleg nem olvastam végigbocs, de azért fenntartom, hogy ha már választani lehet, mégis csak a PC-vel megy többre az ember fia, abban igazatok van, hogyha valaki segg hülye és csak azt tudja megérteni, hogy power on, meg még plusz három gomb akkor egyértelműen konzolt kell venni neki, bár már egy ötéves gyerek is kiigazodik a PC billentyűzetén
20761 levél
Válasz 01.09.10. 16:11 #35
Eric
Az egyik szívfájdalmam nekem is a komolyabb stratégiai játékok és az RPG-k!
Hát ezek konzolon meghalnának.
És ha nagyon elszalad a világ a konzolok irányába, akkor már nem is lesz olyan aki ilyen gamékat fejleszt.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
3488 levél
Válasz 01.09.10. 15:57 #34
jatfield
Nagyjából ugyanaz a véleményem, mint mgf barátomnak , egy-két dolgot azért hozzáfűznék. Az egyik az, hogy mivel -ahogyan azt már sokan elmondták- a PC nem csak játékra jó, ezért célravezető lehet csak azt az ártöbbletet összehasonlítani egy konzol árával, ami speciálisan játékra kell (egy jó videókártya, némi ram és egy gyors processzor), hiszen az "alap"-PC nemsokára minden háztartásban elengedhetetlen lesz. Ha ezeknek az árából levonjuk az általános felhasználói igényényeket kielégítő hardverek árát, nem jön ki sokkal több, mint 100 ezer forint, szemben az új konzolok 120+ ezer forintos árával, és még ott van a játékok másolhatósága, ami -ha már ennyire a fogunkhoz kell, hogy verjük a garast- nem kis előny a személyi számítógépek javára. De összevethetjük a játék-PC árát a mindenre felhasználható X-Box árával is (mert ezt is meg lehet majd tenni, különböző "perifériák" összevásárlásával, úgy tudom még DVD-lejátszást sem tud majd alapból, szemben a PS2-vel), és akkor is ugyanoda lyukadunk ki: a PC jobban megéri.
Ettől függetlenül én elfogadnék egy PS2-őt. Lehet vele DVD-zni, másolt PS1-es játékokat játszani, és a nagyobb durranásokból néha egyet-egyet megvenni. Persze ez csak elmélet, sajna ez nekem luxus.
A másik, ami az eszembe jutott, az az, hogy szerintem elvetette a MS a sulykot a játékok lekötésével. Vegyük például a Project Ego-t. Egy ilyen komplex és hosszadalmas játék tipikusan a PC-s piacra való, egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy a konzolos kiscsávó ezzel fog szórakozni egy Tekken menet meg egy kör Gran Turismo között. És nem az Ego az egyetlen ilyen.
20761 levél
Válasz 01.09.10. 15:54 #33
Eric
Azt ne felejtsd el, hogy sok esetben az új PC-t oprendszerrel együtt adják!
No meg, ha én apuci lennék, akkor tuti, hogy a gyereknek inkább PC- t vennék, mivel, hogy ott esély van arra, hogy "értelmes" dolgokra is használja a gyerek. A konzollal meg játszik és kész. Nem arról van szó, játsszon az a gyerek, de ha a tanuláshoz jól jöhet, akkor arra is jó.
Az tény hogy olcsóbban ki lehet vásárláskor hozni egy konzolt, de a különbség lazán megéri.
Nyugaton, ahol az életszínvonal az egeket verdesi, megengedhetik maguknak, hogy játékra vesznek konzolt, egyébre meg PC-t, minden gyereknek külön-külön, hogy ne veszekedjenek.
De ha v.ki ezeket a szempontokat is nézi, akkor mindenképpen gazdaságosabb megoldás egy PC.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
542 levél
Válasz 01.09.10. 15:39 #32
mgf
"a használt psx1 már a kutyának sem kell és a PC-t lehet apróbb lépésekben bővíteni, tunningolni és még mai is el lehet adni egy 400MB-os winyót bármikor..."

Ha jobban belegondolsz ez nem teljesen igaz, hiszen már megint csak a "kispénzű" embereket lehet felhozni példának. A gyermek rágja a kedves apuka fülét, hogy játszani szeretne, viszont ugye a PC drága, a PS2 detto drága.

Tehát szépen megveszik a PS1-et amihez nem utolsó szempontként mindenféle komolyabb görcsölés nélkül lehet programot másolni, ámbár PC-vel nem rendelkeznek, tehát otthon nem megoldható, de akkor is olcsón beszerezhető a program.

Egyébként ha figyeled a híreket akkor a Sony marketingesei is látnak még rációt a PS-ben, hiszen nem is olyan régen volt, hogy piacra került a PS ONE. (ami egy kicsit "megbuherált" PS1, de lényegében totál ugyanaz)

Arra amit írtál mondhatnám pont azt, hogy az fog PS1-et venni, vagy esetleg PS ONE-t aki megveszi azt a bizonyos képzeletbeli 400 MB-os winchestert.

Lényeg: Aki kizárólag játszani akar az sokkal olcsóbban kijön egy konzollal mint egy olyan PC-vel amivel már játszani lehet.
(nem munka, kifejezetten játék, dolgozni nem akar)

Egy rövid eszmefuttatás:
Vegyük azt az esetet, hogy az ember megveszi az eredeti játékprogramokat a boltban, sőt, ha már az eredeti, akkor már legyen más is az.
PS2 ára: saccper 120 ezer forint.
PS2 játék ára: saccper 7-20 ezer forint

JátékPC ára: 150 min. (na de akkor az a gép játék téren fényévekre van egy PS2-től, mert egy komolyabb gép legalább dupla ennyi)
Operációs Rendszer: 40 ezer
Játék árak: 3-15 ezer forint

Tehát nagyon könnyen ki lehet számolni, hogy mennyivel kevesebb pénzből ki lehet hozni egy "drágának kikiáltott" PS2-t mint egy játékra felkészített PC-t.
Megeshet, hogy a megadott árak még némileg pontosításra szorulnának, de a lényeg az bennevan abban amit leírtam.
20761 levél
Válasz 01.09.10. 12:37 #31
Eric
kutya:
Szerintem olvasd el mégegyszer figyelmesen azt amit írtam!
Én is kb ezekről írtam mint te, az 1-10 arányt pont a konzolra írtam és nem a PC-re-
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
542 levél
Válasz 01.09.10. 12:20 #30
mgf
Ericnek abban igaza van, hogy bárhol is olvasta a "X-box a jövő pécéje" dolgot aki ezt mondta az kicsit túlzott, de időközben ez a topic már átcsapott Konzol vs. PC dologba és azért ott van némi tisztáznivaló.
98 levél
Válasz 01.09.10. 12:11 #29
kutya
Szegény Zork, ezt megkapta..ha tudta volna mit indít el, biztos nem indítja el ezt a topicot..
Eric!!
szerintem nem vagy igazán képben, mert a használt psx1 már a kutyának sem kell és a PC-t lehet apróbb lépésekben bővíteni, tunningolni és még mai is el lehet adni egy 400MB-os winyót bármikor..ha nem várod ki az abszolút elavulást, pl. fél, vagy egy év és lecseréled az alkatrészeket, akkor sokkal jobb arányt ki tudsz hozni az alkatrész árakból, mint 1 a 10-hez..
Ja és még annyit, hogy ne bántsátok azokat sem, akik "csak" játszanak a gépekkel, mert később ők is rá fognak jönni, hogy még mennyi mindenre jó, de most egyenlőre kijátszák magukat
20761 levél
Válasz 01.09.10. 11:52 #28
Eric
Ha megnézed a topic címét, akkor megérted, hogy miért írom ezeket!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
542 levél
Válasz 01.09.10. 11:50 #27
mgf
Egy konzol a technikai fejlettsége miatt relative lassabban avul el mint egy PC.

Egyébként a konzol az játékgép, semmi más, de nem értem, hogy mit kell ezen lovagolni.
Egyébként aki konzolt vesz az éppen hogy nem akar szakértő lenni, mert szimplán csak játszani akar.

Tehát azt nem szabad elfelejteni, hogy míg a konzol az kifejezetten játékra van addig a PC meg nem, illetve legalábbis csak részben.

Nem értem hol itt a gond?
20761 levél
Válasz 01.09.10. 11:44 #26
Eric
Ja csak a PC-nél nem kell megvárni semmit, közben is bővítheted, pár ezer ft-okat is rákölthetsz, csinosítgathatod, tuningolhatod stb.
A lényeg az, hogy egy konzollal az ember tényleg "csak" játszani tud, míg a PC-vel lehet foglalkozni. Miközben az ember buherálja a PC-jét akaratlanul is egy kicsit "szakértő" lesz. Ráragad némi tudás, amit később kamatoztathat akár a munkájában is.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
542 levél
Válasz 01.09.10. 11:14 #25
mgf
"A konzolnál, ha kijön az új, akkor a régit eladod kb. a 10-edéért mint a hogy megvetted, és vehetsz komplett újat 200ezerért!"

Na most ha egy adott Pc konfigurációhoz nem nyúlunk addig amig egy konzol el nem avul akkor ugye detto ugyanez a helyzet.

Egyébként jómagam mindenképpen PC párti vagyok, de nem mondom, hogy soha nem fordult meg konzol otthon, de az tény, hogy egyértelműen háttérbe volt szorítva a PC mellett. Jómagam mivel kellőképpen gyakran játszom számítógépen ezért nem ellenzem magát a konzolt.

Mindkét gépnek megvan a maga létjogosultsága és azért egy konzol még mindig lényegesen olcsóbb mint a PC. Pl. a PS2 valahol 120 ezer környékén rohangálhat és akkor még ebből az összegből csak egy monitort vettünk a PC-hez. (na most nem kell a Tv-t ellenpéldának felhozni, mert az minden családban van és ugye "multifunkcionális" (magyarul Tv-t is lehet rajta nézni, nem csak a konzolt

Tehát a konzol mindeképpen teret hódít magának méghozzá nem is kicsit, ha pl. a játék eladásokat nézzük (mi mást ugye) akkor hatványozottan több játékot adnak el konzolra mint PC-re. Ezért aztán sok fejlesztő cég a remélt "extra profit" miatt ki is vonult a PC piacról.

Úgy fest a PC mindig 3 lépéssel az éppen aktuális csúcs konzolok mögött "kullog" játék grafika terén, ez részben betudható a "tetűláda" programozóknak is, mivel hiába fejlődik egyre inkább a PC-s Hardware ebben az irányban általában nem az aktuális csúcsgépre írnak programokat ami szintén egyfajta marketing fogás, mivel értelemszerűen többen veszik meg a cuccot ha elfut a gépükön mintha csak az aktuális csúcsgépen fut.

Tehát a konzolt lehet utálni, lehet szeretni, de mindenképpen el kell ismerni hogy létezik és sok ember birtokol ilyesmit.

Egyébként teljesen felesleges összehasonlítani a konzolt a PC-vel, mivel nem sok köze van a kettővek egymáshoz. Ámbár ha az ember egy kicsit követi az eseményeket akkor láthatja, hogy egyre inkább "elpécésedik" a konzol, ez alatt értem pl. hogy egyre inkább mindenféle PC-s dolgot rá lehet kötni a konzolokra. (lásd: PS2-höz winchester, billentyűzet, stb...)

Én személy szerint nem utálom a konzolt, mert egyszerűen nem konkrét "ellenfele" a PC-nek, mivel javarészt játékokat futtat a konzolon az ember, (99%-ban + az az internet)
ezért legfeljebb e téren lehet összehasonlítani egy PC-vel. Minden esetre az tény, hogy jelen pillanatban az aktuális csúcs konzol (PS2) azért szebb grafikát mutat fel mint egy PC. Ez van, ebbe bele kell törődni, de e miatt nem kell utálni.
20761 levél
Válasz 01.09.10. 09:47 #24
Eric
Hát ez az! Még csak nem is látni a boltokban!
A GF3-at majd akkor megveszem, ha lesz belőle MX változat és max. 30e lesz az ára.
A PC-knél pont ez a jó tudod tervezni előre, hogy mit fogsz venni hozzá.
A konzolnál, ha kijön az új, akkor a régit eladod kb. a 10-edéért mint a hogy megvetted, és vehetsz komplett újat 200ezerért!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
3313 levél
Válasz 01.09.08. 22:53 #23
Reapest
Ti tényleg nagyon nem vágjátok ezt az üzlet dolgot. Meg azt sem, hogy igazából leszarnak titeket magasról, nem a magyarokra tervezték se a PC-t, se a konzolt. Egy átlagos amcsi/brit/német háztartásban ott a PC és a konzol is, meg a többi olyan árucikk, ami nálunk luxusnak számít. Mellesleg Eric nem tudom mit sírsz, láttál már X-Box-ot boltban, árcédulával? Mert én csak GF3-at láttam, aminek itthon annyi az ára, mint kint egy PS2-nek és egy GT3-nak, ami legalább kihasználja szinte teljesen a konzolját, míg PC-n nem tudsz jelenleg olyan JÁTÉKOT felmutatni, ami full kihasználja a GF3-at. Sirmelonnak meg csak annyit tudok mondani, hogy az nem normális, aki csak játékra vesz PC-t, mert ugyebár vannak más emberek is.
9786 levél
Válasz 01.09.08. 21:34 #22
Sirmelon
Remélem Bill bratyó belebukik az X-boxba!
Egy kicsit zabos vagyok rá a vindóz okozta kellemetlenségek miatt >
Si vis pacem, para bellum!
486 levél
Válasz 01.09.08. 21:17 #21
Bercee
Na hát igen.És én erről beszélek.Hogy az ilyen lama, kiszúrta, hogy gépnek milyen kafa kis garfikája van.Akkor kell valami uj.És ezt probálja meglovagolni Bill bratyesz.
Ha kilépek a sötétből,és meglátod a szemem,annyit mondassz nekem:kegyelem!De sohasem!
9786 levél
Válasz 01.09.08. 20:35 #20
Sirmelon
Ha hiszitek, ha nem, számtalan ilyen van.
Az ilyen PSX-ezzen nyugodtan, vétek komolyabb géphez engedni.
Si vis pacem, para bellum!
486 levél
Válasz 01.09.08. 20:11 #19
Bercee
xbx hülye lamaknak van, akik egy kurva progit nem tudnak installálni, és hsztiznek, hogy bootol a gép stb...(Mert vannak ilyenek baze!!!)

Tehát :

XBOX 4 GAME
PC 4 ALL
Ha kilépek a sötétből,és meglátod a szemem,annyit mondassz nekem:kegyelem!De sohasem!
9786 levél
Válasz 01.09.08. 20:00 #18
Sirmelon
Persze, a konzol végülis egy célgép, meg sem közeliti a PC-k sokrétüségét.
Nem normális aki egy jó PC árát egy konzolba feccolja.
Si vis pacem, para bellum!
20761 levél
Válasz 01.09.08. 14:08 #17
Eric
A konzoloknak akkor lenne létjogosultságuk, ha az áruk alacsony lenne.
Az X-Box áráért egy szuper pécét lehet összedobni!
Ezek után nálam nem is kérdés, hogy melyik legyen!
Ha pl. 50-60-ért dobálnák, lehet, hogy a PC-n nem költenék új VGA-ra évente, hanem vennék egy X -Boxot és azon nyomatnám a játékokat!
Bár hülyeség! Nem, most hogy belegondolok, nekem akkor sem jönne be igazán!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
2 levél
Válasz 01.09.08. 01:06 #16
Rampi
mert ugyebar pc nelkul konzolos jatekok sincsenek!!!
2 levél
Válasz 01.09.08. 01:05 #15
Rampi
Konzolok Sux 4 EVER PSX@ Plane!!!!!!!

Ja es meg valami a pc az isten!!!!!

ja es meg valami PC k nelkul a konzolok Halotak!!!! es punktum!!!
486 levél
Válasz 01.09.08. 00:29 #14
Bercee
Bercee meglátván eme topicot, csak fancsalin elvigyorodá, és annyit mondá:

EZ LENNI MAJD ÉV BUKÁSA, KEDVESS BILLI!
Ha kilépek a sötétből,és meglátod a szemem,annyit mondassz nekem:kegyelem!De sohasem!
3313 levél
Válasz 01.09.07. 22:30 #13
Reapest
Berosálok! Meddig kell még ennek a témának mennie a sok beszűkült PC-s között??? Lássátok be! Nektek tök mind1, hogy az X-Box sikeres -e vagy sem. A lényeg az, hogy az MS ebbe sok pénzt öl, akar belőle valamit kihozni. Ez pedi felpiszkálja a játékpiacot, ami pedig a PC-n is el fogja érni jótékony hatását (egy adott gamma X-Box-os megjelenése utáni 6-8-ik hónapban). Ez sok idő, te a fejlesztők lusták és a pénzt lesik. A PC-s fejlesztések viszonylag lassúak, míg konzolra könnyebb fejleszteni. Én annak örülnék, ha a játék piac az MS kezébe kerülne (habár a DirectX miatt most is ott van), mert ha a fejlesztők tömegesen átpártolnak a Sonyhoz, akkor kérem szépen, hatalmas gáz lesz!

Magához az X-Box-hoz meg nem érdemes reményeket fűzni: szerintem 1-2 év alatt el fog bukni és akkor a PC megint erősebb lesz mindennél, de ne feledjétek, lesz PS3 és X-Box2!
9786 levél
Válasz 01.09.07. 20:34 #12
Sirmelon
Váltsunk cimet:
X-box a jövő pécéje
helyett:
X-box a jövő vécéje.
Lehuzni!!!
Si vis pacem, para bellum!
20761 levél
Válasz 01.09.07. 17:04 #11
Eric
Reszkessenek az X-Box fanok!!!!!!!!! (He-he!)
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
2580 levél
Válasz 01.09.07. 16:56 #10
AriAmi
X-Box sux! Röviden ez a véleményem erről a konzolnak nevezett tamagochi-ról, mint ahogy azt már vagy 1000 topic-ban leírtam. Az X-Box és a többi konzol soha nem fogja utólérni a PC-t, ez szinte biztos!

ui.: NEVEGYETEKILYENSZARTMERTAKKORHAMARABBKIFOGJÖNNIAZX-BOX2ÉSAZTUGYENEMSZERETNÉNKLEGALÁBISÉNNEMHEHE.
1542 levél
Válasz 01.09.07. 15:43 #9
Hofi
Tetszik, hogy igazat adtok nekem THANX
Eric: Ettől jobb levelet még én sem írtam volna Érezd magad megdícsérve, részemről Ez mind TÖKÉLETESEN igaz!!!
Most merjen valaki belénkkötni
20761 levél
Válasz 01.09.07. 14:24 #8
Eric
Sok minden szól a PC mellett, én néhányt felsorolnék:
(nem fontossági sorrenben)

- Patch a jétékokhoz, mert nem hiszem, hogy a konzolra kijövő összes játék hibátlan remekmű.
- Bele lehet turkálni a gaméba. Pl.saját képet lehet beilleszteni a karakterhez, kül. modokat lehet felrakni stb.
- Megfelelő "tartozékokkal" rengeteg mindent lehet csinálni a PC-vel: CD-írás, zeneszerkesztés, grabbelés, DVD(jó, ez az XBox-on is meg van), nyomtatás a kül. alkalmazásokból, kép-, szöveg-, stb. szerkesztés...
- A saját gépedet úgy alakítod, tuningolod, buherálod, ahogy csak akarod. Ez a legnagyobb feeling az egészben, mert úgy érzi az ember, hogy a saját "műve" dolgozik a keze alatt.
- Viszonylag kis ráfordítással is lehet javítani, gyorsítani.

És még sok más, ami most nem jutott eszembe!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
98 levél
Válasz 01.09.07. 13:39 #7
kutya
Tök igaz!!!!én nem tudom mit esznek a konzolos grafikán, de szerintem még a PSX2 sincs sehol egy pár PC-s grafikához..jah és a felhasználhatóság tekintetében meg persze olyan negatív, hogy ha végtelent adnánk hozzá, akkor sem érné el a nullát
9786 levél
Válasz 01.09.06. 19:14 #6
Sirmelon
Hofi:
Szivemből szóltál. Egy konzolt egy PC-vel még egy napon sem lehet emliteni.
Si vis pacem, para bellum!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.