Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Megfilmesített játékok és játékok filmek alapján.

7062 levél
Válasz 01.09.22. 10:47 #22
Aruns
Ha latta valaki a regi majmok bojgolyat es az ujat, mondja meg plz, hogy melyik a jobb...
3313 levél
Válasz 01.09.21. 20:47 #21
Reapest
Nem, nem volt annyira durva, azért nem kimondottan Jar-Jar-os figura vót az (ő volt a rabszolgakereskedő, akit magukkal ráncigáltak az emberek és össze-vissza pofázott, mert teljesen be volt parázva, emberek szabadlábon! .

Mellesleg nem a majomnak volt rúzsa, hanem a vadembernek az esőerdőben .

Mellesleg aranyos mozi volt, a végén egy hatalmas csattanóval (nagyobb poén volt, mint az 1 vége .
3313 levél
Válasz 01.09.21. 20:46 #20
Reapest
Nem, nem volt annyira durva, azért nem kimondottan Jar-Jar-os figura vót az (ő volt a rabszolgakereskedő, akit magukkal ráncigáltak az emberek és össze-vissza pofázott, mert teljesen be volt parázva, emberek szabadlábon! .

Mellesleg nem a majomnak volt rúzsa, hanem a vadembernek az esőerdőben .
82 levél
Válasz 01.09.21. 20:40 #19
Sys of exGriffith
Hy there!


AriAmi...a TRMovie jobb mint a Játékok?! Hááát...ezt a kijelentésedet csupán ízlés dolgaként tudom elkönyvelni...tudod, "ízlések és pofonok"! A Rajongók ugyanis egyáltalán nem így gondolják: Simon West rengeteg ökörséget elkövetett a filmben...Angie pedig előadott egy olyan "Larát", aki igazából jellemileg (sőt, bármily furcsa, de még külsőleg sem!)nem is annyira Lara (inkább az Angie Croft illene rá)! Tehát...annak ellenére, hogy a Film a Rajongóknak készült elsősorban, hát...elég vegyes érzelmekkel fogadták/fogadtuk, bár első, felületes megnézésre nekem is nagyon tetszett! No és a filmkritikusok is eléggé lehúzták...persze mondhatjuk, nekik ez a dolguk(??)...de azért sok igazság volt abban, amit leírtak... A TRMovie látványfilm volt, komolyabb tartalom nélkül, ami pl. a Játékokra bizony jellemző: egy-egy kis epizódról oldalakat lehet írkálni, elemzésként... És bár sok dolgot jól áthoztak a Játékokból, időnként hatalmas ellentmondásokat produkáltak ám! Nem hiába: Simon West egész életében mindössze 20 percet TR-ezett (saját bevallása szerint akkor állandóan nekiütközött a falnak - hogy lehetett ennyire béna?!)...azt sem tudja, mi fán terem az a játék...és ugyanez mondható el a többi szereplőről is...kivéve egyet! Daniel Craig alias Alex West volt ugyanis az egyetlen szereplő, aki Rajongónak vallja Magát: saját bevallása szerint anno, amikor a TR2-t végignyomta, hetekre behúzta a függönyt...és ez azért már jelent valamit!
Viszont...ha tetszett a film, és valahogy hozzá tudsz jutni a forgatókönyvből készült regényváltozathoz, melyet Dave Stern írt, akkor megéri azt elolvasni! A könyv elolvasta után ugyanis azt mondtam: "A Film volt a Látvány, míg a Könyv a Tartalom!"! Persze az is igaz, hogy a regényváltozat igazából csak a Rajongóknak csemege: csak Ők értik meg a benne rejlő kisebb triviákat, amik a Filmet összekötik a Játékkokkal! De...emellett még tartalmaz olyan részleteket is, amelyek a Filmből nem derültek ki... Megjegyezném: Dave Stern Maga is ismeri a TR-sorozatot, s viszonylag elég jól! És ez meg is látszik a könyvön!

Összességében azt t'om mondani a TRMovie-ra, hogy nézze meg bátran Mindenki! Bár sok dolgot csak a Rajongók érthetnek meg, és szerintem Simon West jobban is "kényeztethetett" volna bennünket, mégis az az igazság, hogy a TRMovie a "ne bántsunk senkit a korhatár érdekében" (Madrac) - szellemben készült film (á lá Disney családi filmek)! Tehát...9-től 99 éves korig! De legjobb, ha alapban nem várunk tőle semmi jót (én is így tettem)...és akkor elsőre talán nem fogunk csalódni!

Aki csalódik, az vegye úgy, hogy "én megmondtam"... Aki viszont nem, és esetleg második nézésre sem (ismerek olyat, aki már 9-szer látta ), az próbálja beszerezni a regényváltozatot - kiváltképp ha a Játékokban is otthon érzi Magát - a plusz experience-ért! Megéri!

Ha más játék-adaptációkról is kellene nyilatkoznom: hááát...a Mortal Kombat 1 még elment, a második rész úgy ahogy volt, szörnyű volt...a Final Fantasy-t még nem láttam, de ez is nagyon megosztja a nézőtábort: van aki porig lehúzza, van aki pedig isteníti...van aki meg már alapban utálja a mangát (nem magamról beszélek!)... A TRMovie eddig talán a legjobban sikerült játék-adaptáció (bár "ízlések és pofonok"), de még mindig harmatgyenge...ennél sokkal jobbakat is lehetne csinálni!

Összességében az a véleményem a játék-adaptációkról, hogy nem túl szerencsés dologok: általában mindegyik pocsék lesz, és igazából csak rontja a Játék által felépített virtuális Világot és annak kultuszát, hitelét... Például...sajnos, a TRMovie esetében mi, Rajongók, ezt a saját bőrünkön tapasztalhattuk: Lara a Film idejére túlságosan rivaldafénybe került, s mi nem győztünk bosszankodni azon, hogy a média mennyi baromságot összehordott Róla, a Játékokról és a Rajongókról...rontva ezzel Lara, a Rajongók és a Játék hitelét egyaránt... Olyan augusztus-vége-tájban már többen azt mondtuk, hogy talán jobb is lett volna, ha soha nem lett volna Film...mert a TRMovie inkább csak ártott, mint használt...

Na jó, nem írok többet!


Sys "I make my own luck."
SYS "So many tombs...so little time...and the raiding never ends!"
2328 levél
Válasz 01.09.21. 20:37 #18
PoCoK
Hát ezek után már nincs kedvem megnézni a filmet.. Jar-Jar szerű figura?? Blöeh....Rúzsos majomnő? :///// Ilyen hülyeségekkel szerintem porig alázzák at eredeti Majmok Bolygóját, ami szerintem nagyon jó kis film,könyv..
stufumofo™
3313 levél
Válasz 01.09.21. 20:28 #17
Reapest
Kedves volt. Az üzenete egy picit más volt, mint az 1-nek (ahol arról volt szó, hogy az amerikai állam - majmok társadalma - elsumákol dolgokat és ezt mutatták be annak a dolognak - a semmiből lezuhant, különösen értelmes ember - az oldaláról). Itt alapból tudtak beszélni a majmok az emberekkel, nem a Földön játszódott a story. A majmok jelképe változatlan volt (az emberi hülyeség testet ölt), az emberek pedig kb. olyanok voltak, mint a négerek, amikor "divat volt" a rabszolgatartás. Ebből gondolom kiderül, hogy üzenet igazából nem is volt, csak az emberi őrületet mutatta be megint a film, csak egy új klisével.

Ami nagyon megváltozott:
- Megint volt benne muff, de most sokkal szexisebben jelenítették meg (őserdőben élő csaj rúzzsal .
- Továbbá volt benne egy Jar-Jar-szerű figura, akin röhöghetett az egész mozi (szerencsére csak egy durva poén volt, az is a végén).
- Volt benne egy igazi gonosz, aki tudott arról, hogy egykor az ember volt az úr (később kiderül, hogy nem teljesen úgy, mint a korábbi részekben...).
- Ráadásul az emberbarát majom csajjal a főhősnek érzelmi kapcsolata volt (ez ilyen kis mai, amcsi filmes elem vót).
- És volt egy hülye a gonosz oldalán, akinek végül felnyílik a szeme és egy "kis" incidens után azt mondja, hogy egy helyre temessék el az embereket és a majmokat, úgy, hogy a sírkövekből ne lehessen megkülönböztetni kit temettek oda (jelezve ezzel, hogy egyenlőek), hüpp-hüpp-hüpp!

Szerintem azért érdemes megnézni, annyira nem vészes, mint amilyennek mondják.
5959 levél
Válasz 01.09.21. 19:58 #16
Mephisto
Mien vót a Malmok Bolgólya?
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3313 levél
Válasz 01.09.21. 19:16 #15
Reapest
Ma láttam a Majmok bolygóját, abból is lesz játék. Arra azért kíváncsi leszek, bár a képek és első infók alapján átlagos third person játék lesz.
9789 levél
Válasz 01.09.21. 19:09 #14
Gillette
A Mortal Kombat című film király volt.

Főleg a moziban
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
2580 levél
Válasz 01.09.20. 17:34 #13
AriAmi
Nemcsak állítólag, tényleg készül az Alien 5!
2580 levél
Válasz 01.09.20. 17:33 #12
AriAmi
Nekem a Mortal sorozat elment még valamennyire, a 2 film ennek ellenére szerintem akkor is nagy égés volt.
2319 levél
Válasz 01.09.20. 07:23 #11
matarese
Általában a folytatások nem valami nagy számok. De vannak kivételek pl: Alien. Na, mondjuk a következő részre már annyira nem vagyok kíváncsi, mert állítólag az ötödik rész is készül már.
11787 levél
Válasz 01.09.19. 22:51 #10
Ghoost
az 1 még elment én a 2ővel is elvoltam de nem nagy alkotás az igaz de lesz 3 s hátha abban végre meg hal ez a hülye kanga.
a2ben az is szar volt hogy Jhonny Cage rögtön kinyúlt
2328 levél
Válasz 01.09.19. 22:22 #9
PoCoK
AriAmi: A Mortal Kombat miért lett volna nagy égés? Egyik kedvenc filmem, ha nem a *legkedvencebb*.. Szerintem iszonyatosan jó film volt az 1. A 2. rész... na az már égés volt, de az nagyon...Alacsony költségvetésű hulladék...
stufumofo™
1803 levél
Válasz 01.09.19. 22:19 #8
Demeter
Jaja a kérdésem nekem is, mire vársz még a Final-al kapcsolatban??
".....örökké nem eshet...... "
3313 levél
Válasz 01.09.19. 20:51 #7
Reapest
Mire vársz? Irány a vászon elé!
4304 levél
Válasz 01.09.19. 20:23 #6
KoKo
Az Alkonyatól pirkadatig film az király de a game ... (szerintem nagyon béna
Final Fantasyt (jól írtam?Én is várom és a Tomb Raidere is kiváncsi vagyok.
No other way but down!
3553 levél
Válasz 01.09.19. 06:42 #5
The Lord
Nekem is bejött az alkonyattol pirkadattig, kár reapest, hogy abban a témában nem álltál annyira mellém... de nagyon sok filmből lett játék, pl nem 1 háborús filmet feldolgoztak, habár az igaz, hogy inkább a háború lett ezekben feldolgozva nem a film.
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
2580 levél
Válasz 01.09.19. 00:32 #4
AriAmi
Tomb Raider - nagyon jó kis film, legalábbis a játéknál jobb.
Mortal Kombat - nagy égés.
Final Fantasy - sajnos még nem láttam, tán majd megnézem, azt mondják, nagyon jó.

És amit nagyon várok, az a Duke Nukem Movie! Remélem nem cseszik el a fiúk.
A filmekből készült játékok meg szerintem nagy égések.
3313 levél
Válasz 01.09.18. 23:40 #3
Reapest
Az Alkonyattól pirkadatig játék jó lett (és a film is az volt)!
4574 levél
Válasz 01.09.18. 20:53 #2
hering
Van egy két jó film és játék ami így készült.De nem igazán sok.
http://www.jatekok.hu
4304 levél
Válasz 01.09.18. 20:25 #1
KoKo
Üdv mindenkinek!
kinek mi a véleménye eről a "műfajról"?!
Pl.: Tomb Raider filmről.
No other way but down!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.