Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Vírus suxx / help me!!

20761 levél
Válasz 01.10.04. 10:14 #5
Eric
The Lord:
Egy dolgot nézz meg. Keress rá a gépeden, hogy van-e rajta ".sci" kiterjesztésű fájl.
Ha találsz ilyet, akkor a sircam nevű kis aranyos vírusocska járt már nálad(vagy még mindig ott van).
Nekem volt hozzá szerencsém, csakhogy ezt nem olyan könnyű írtani. Az, hogy pl. a NAV megtalálja és leszedi, az egy dolog, de még van egy-két manuálisan törlendő fájl, amit egyébként a Symantec honlapon leírnak.
Nos én akkor (kb1,5 hónapja) töröltem, de most egy hete egyszer csak feltünt nekem, hogy a C:\-n van 2db ilyen file!!! Megnéztem, és volt bennük összesen vagy 400 E-mail cím!!!!
Szerintem a vírus innen dolgozhatott, úgy, hogy a Temporary Internet Files folderből automatán ezekbe a fájlokba kiszűrte az összes E-mail címet.
Ez a két fájl onnan lett gyanús, hogy a kiterjesztés emlékeztetett a vírus nevére, valamint a keletkezés dátuma is a vírus fertőzés napjára esett. Ja egyébként Norton papáék erről egy árva szót sem szólnak!

Kicsit hosszú lettem, és lehet, hogy nálad nincs is ilyen veszély, de akinél esetleg már volt, annak hasznos lehet...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
9786 levél
Válasz 01.10.02. 21:48 #4
Sirmelon
Akkor nem virusos a géped. Az enyémet is NAV védi. Viszont akkor:
1. Valaki nagyon szeret téged hogy ennyit foglalkozik veled.
2. Rajta vagy valakinek a cimlistáján, aki esetleg nem is tudja hogy a gépe automatikusan ilyesmit küldözget. Én mostanában kaptam egy hófehérkéset, amugy hetek óta semmi.
Si vis pacem, para bellum!
3553 levél
Válasz 01.10.02. 14:23 #3
The Lord
aha ez rulez, de azt nem értem, hogy ha még tiszta renbdszerlemezzel be is bootolok és 2 hete élő update-el sem talál semmit. ez mitől van? me tuttommal ha tiszta lemezzel vagy benn, akkor mindent meg kell találnia, és nem 2 hete kapok ijeneket.
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
6609 levél
Válasz 01.10.02. 07:07 #2
Kolin Mekré
Üdv!

Az a baj, hogyha E-mailes viírus azaz .exe kit.-ű filekat kapsz és főleg ha freemailos vagy akkor már (szerintem régen rossz)
A freemail autómatikusan megnyitja az E-mailokat, és ha benne van 1 exe file akkor szerintem édes mindegy hogy ráklikkelsz -e vagy sem. Én azért mentem át, a mailboxra : 1., a freemail gyakran fagyott 2., az említett genyó vírusok (1 rohadt vírus miatt kellett ujratennem a rendszert!)

Nem feltétlenül, biztos hogy az említett, 2-3 hölgynek a gépén volt a vírus, ha ímélben kapod, akkor valószinű hogy a címlistádon szereplő összes névre elmegy. Ezeket a genyó vírusokat, trójai vírusnak, híjjak, azt hiszem mert apránként, mennek be a gépedbe. Utána meg KO.

ui.: Nekem egy örvénylő képernyőkímélő volt az a bizonyos vírus,...most képzeld elnem lehetetzt kikapcsolni, csökkentett módban sem. grrrr
Minden ellenállás hasztalan! 8-)
3553 levél
Válasz 01.10.02. 06:55 #1
The Lord
na megin gáz van... régebben már volt egy ehhez hasonló téma a games résznél, most megin van 1 kis gáz. Amikor freemailt olvasok és írok egy levelet vagy kapok, akkor 3 órán belül jön egy .exe kiterjesztésű fájl, és gondolom vírusos. Most már ez megy 3 hete mindennap 4-5 ilyen. Gondoltam nálam van a gáz szal vettem uj gurut rajta volt a NAV frissítése felpakolom, bebootolok tiszta rendszerlemezről, hogy így ha a boot-sectorba bujt el a kicsike, akkor megtalálja, elindítom a scannelést, és nem talál semmit. na akkor most mi a baj? ezek a dolgok merültek fel bennem:

1. mivel csak gamespy,justadventure hírleveleket kapok, lehet, hogy náluk van a vírus? (vagy annak a 2-3 hölgynek a gépén?, egyébként már írtam nekik, hogy futasanak le egy scannelést...)
2. az én gépembe van a vírus csak egyszerűen nem találja a vírusírtóm?
3. vagy eccerűen nincs is vírus csak egy geci rám állt és aza kedvenc szórakozása, hogy a huje .exe-it rámküldözgesse?

na akkor most mejik?
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.