Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Conflict:Freespace the great war

3764 levél
Válasz 02.10.09. 05:38 #29
cINC2
Na,megvan a Freespace 2 a Guru Gamer-ból!!Már kétszer végigjátszottam.Szerintem nem sok külömbség van a Great War ás e között,de jó kis hajókat raktak bele.Ha már az EMP-ről "beszélünk",az egyik kedvenc küldetésem az,amikor a Grall-t ki kell hozni a viharfelhőből-a robbanás során,és ameddig hat,"ugrani" sem lehet.
Pentium D 915; GeForce 7600 GT Point of View; 1 Gb @ 400 MHz RAM; ASRock 775Dual-VSTA; Chieftec GPS series 450 W
233 levél
Válasz 01.10.26. 21:59 #28
JWalker
Köszönöm, Nagykövet!Üdv:

JWalker
651 levél
Válasz 01.10.26. 10:26 #27
Kosh Naranek
Ez így nem buli.
Szóval fegyverek.
Kezdjük a Leech lézerrel. A létező legjobb darab. Paraméterei megegyeznek a Prometheus lézerével (medium shield damage és high hull damage). Viszont ez nemcsak lézerként funkcionál, hanem disruptorként is. Ha sikerül vele átlőnöd a célpont pajzsán, akkor képes kiütni a szenzorokat, a fegyvereket és az utánégetőt, anélkül, hogy ezeket külön célbavennéd a HUD-on. Az előzőekből adódóan viszont capital ship-ek ellen teljesen használhatatlan. Célszerű egy Prometheus társaságában használni.
A következő darab neveére nem emlékszem. de hatását tekintve a Banshee-re hasonlít. Elég ortopéd fegyver, mintha négy kályha csövet fogtak volna egy kötegbe. Kékes-fehéren izzó energia golyókat lövöldöz és szószerint leszaggatja a célpont pajzsait. A techroom-ban csak annyit írtak mellé, hogy "shield deplepted", de szerintem nyugodtan kiírhatták volna, hogy "very high shield damage". Ideális fegyver bombázók pajzsinak a feltörésére. Hátránya, hogy hull damaget egyáltalán nem okoz. Szintén egy Prometheus, de meéinkább egy Leech társaságában érdemes használni.
Átdolgozták az első rész tömegoszlató HJarbinger bombáját is. Itt nem célkövető rakétákat lő ki robbanás sorám, hanem aknákat, amik a főtöltettel együtt robbannak egy nagy területet lefedve. A robbanás erejére jellemző, hogy a centrumba berepülő gépek azonnal megsemmisülnek, még akkor is ha a pajzsuk és a hajótörzsük teljesen épp. Párosával indítva valódi tömegpusztító, egy komplett winget simán elminálni lehet velük, ha elég közel repülnek egymáshoz.
Végül egy nagy kedvenc, az EMP rakéta.
Az MX50-hez hasonlít (lötávban is), tehát nem lock-os darab. Amint a HUD-on célbavetted az ellent már indíthatod is rá. A nevéből adódóan robbanás során egy EMP kitörést generál, ami pár másodpercre kiüti a HUD-ot, utána pedig még néhány másodpercig zavarja a tűzvezető számítógépet. Ilyenkor a HUD gyorsan és véletlenszerűen váltogat a célpontok között lehetetlenné téve a rakéta indítást. A lock-os rakéták természetesen ebben az esetben is azonnal elvesztik a célpontjaikat. A hatását könnyű felismerni, mert az eltalált hajók törzse körül sárga ívkisülések cikáznak. Közelségi gyujtóval felszerelt darab. Nem kell telitalálatot elérni vele a célponton, elég, ha a közelében repül el. Ebből adódóan, gyors kitéső manőverekkel nem lehet megmenekülni tőle, mivel az EMP kitörés elég nagy területet fed le. Egyébként, ha pajzsát vesztett gépen sikerül vele telitalálatot elérned, akkor képes fizikai kárt okozni a hajótözsben a robbanásával (egy Loki osztályú gép esetén 10% hull damage/találat léptékben). Az előnye egyben a hátránya is, ui nem tesz különbséget barát és ellenség között. Ha egy bombázóról igyekszel levakarni vele egy ellenséges vadászt, akkor az EMP hullám ugyanúgy kiüti a bombázó, mint a célpont szenzorait.
Végül gépek.
A Loki vadászt más ismerheted a FS2-ből, itt már felbukkan.
A fontosabb azonban a Zeusz bombázó. Képzelj el egy gépet az Athena páncélzatával és manőverező képességével, a Medusa fegyverterhelésével és az Ursa fegyverzet kompatibilitásával. Nos ez a Zeusz. Szinte az összes létező ágyút (4 db) és rakétát/bombát (3 konténer) felrakhatod rá. Csodálkozom rajta, hogy miért nem került bele a második részbe. A legkirályabb gép, amivel találkoztam. Fordulóharcban a Dragon kivételével minden shivan géppel szemben megállta a helyét.
651 levél
Válasz 01.10.26. 09:11 #26
Kosh Naranek
Pár új ágyú és rakéta, egy új hajó (Zeusz bomber). Közvetlenül az FS1 vége után vagyunk. Még folyik a shivan visszavonulás a terran-vasudan űrből. Felüti fejét az elégedetklenkedés az emberek háza táján (ugye a vasudanoknak már megvan a saját mummusuk a Hammer of Light képében). A lényeg, hogy most már az embereknél is van egy frakció, aki egyaránt gyűlöl mindenféle idegent (shivant-vasudant egyaránt) és a faj jövőjét csak ezek teljes hiányában tudja elképzelni (ők lesznek majd az FS2-ban a Neo Terran Front). Mi a Terran Hírszerzés (Terran Intelligence) pilótájaként kerülünk a képbe. Az FS2-ben ennek az utódja lesz a Különleges Hadműveletek Parancsnoksága (Special Operations Command, röviden SOC).
Az őshaza elszigetelődése folytán a katonák kerültek hatalomra a gyarmat világokon és fenntartandó az együttműködést és szövetséget a vasudanokkal, elhatározták, hogy hazavágják a renitenskedőket. Persze közben teljes erőbedobással dolgozik a HOL is, valamint a shivanokat is rendre kell utasítanunk, megmutatva, ki is úr a portán. Az utolsó küldetésben a lázadók által épített (zsákmányolt shivan technológián alapuló) csatahjóval kell majd megküzdeni. A hajó méretei és páncélzata vetekszik a Luciferével. A csapatom négy Ursa bombázóval kezdte a támadást, amihez később csatlakozott még egy cirkáló és 10 Zeusz bombázó. Ez az erő közel 15 percen át gyepálta hajót, mire megpusztult. Persze közben folymatosan támadtak minket a lázadók Loki osztályú vadászai (velük is foglalkozni kellett). Szóval nagy hirig volt. Sajnos új átvezető animációk nem járnak a progihoz, erről le kellett mondani. Pedig egy új befejező animot elviseltem volna. Ettől függetlenül kellemes kikapcsolódást jelentett, hézagpótlónak pont jó volt a két rész közé.
233 levél
Válasz 01.10.26. 03:37 #25
JWalker
Köszi!

Székesfehérváron láttam kb. fél éve, és én is irreálisan magasnak ítéltem az árat, főleg, hogy az 1. részt már kiadták újságmellékletként.

Tényleg!

Meg kellene fűzni a PC Gurusokat, hogy adják ki a 2-t, mondjuk úgy, hogy egymás utáni hónapokban 2-2 CD-t adnak ki, a szokásos vegyes mellett a játékból, vagy az egyes kiegészítőjét.

Mi van amúgy a kiegészítőn?

Üdv:

JWalker
651 levél
Válasz 01.10.24. 11:00 #24
Kosh Naranek
Az első rész + a kiegészítő (Silent Threat). Egyébként az ára irreálisan magas. Mondjuk nem írtad, hogy melyik üzletben láttad. Én 5990-ért vettem a MediaMarkt-ban a Nyugatinál.
7040 levél
Válasz 01.10.24. 10:58 #23
Aruns
Az ara alapjan lehet; en csak az 1. reszt lattam a kieggel, de azert biztos nem mernenek manapsag ennyit elkerni...
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
4574 levél
Válasz 01.10.22. 20:40 #22
hering
Szerintem a Freespace első része+kiegészítő+ Freespace 2.De ez csak egy tipp.
http://www.jatekok.hu
233 levél
Válasz 01.10.22. 20:03 #21
JWalker
Üdv!

Nemrég láttam egy boltban a Conflict: Freespace Battle Pack-ot, 11k-ért. Nem tudja valaki, mi van abban a dobozban?
Az 1. rész, vagy kiegészítő? Esetleg más?

Üdv:

JWalker
408 levél
Válasz 01.10.18. 15:18 #20
Telapo
GregSB: Látom valaki végre megtalálta a legjobb űrgamét! Az eltérítőkre nem sikerült megtalálnom, amúgy se nagyon szoktam használni, viszont egy jó joy-t szerezz be mindenképpen, mert fantasztikus élmény. Én egy Logitech Wingman Extreme Digital-al nyomom és az egyik legjobb, mikor a kis spkával a joyon (hut) tudod irányítani a repülés közbeni menüt. Pár jótanács: A legújabb patchet töltsd le, mert nem egy bosszantó hibát orvosol. A sebesség korlátozást ne vedd figyelembe, mert könnyen megjárod. Ha majd a missziókkal kapcsolatban van kérdésed akkor szólj, mert hogy lesznek gondjaid az biztos
ATI, AMD, ATI, AMD, ATI, AMD, ATI, AMD
651 levél
Válasz 01.10.18. 08:14 #19
Kosh Naranek
Látom, végre idetaláltál Ingy
793 levél
Válasz 01.10.18. 00:41 #18
GregSB
Éb az I-wart kérdeztem Most szereztem meg ugyanis. Freepsace 1-2 végignyomtam. Állat volt.

Már jáccotam egy kicsit az I-war 2 vel és lenne kédésem: (most nem akarom előhalászni a több hete lesüllyedt I-war2 topicot)
Szóval a kérdés: Mivel lehet a chaffokat és flareket kilőni? (rakéta eltéritő cuccok). Csak billel nyomom (most nincs joyom )

Egyébként hihetetlenül magával ragadott a game. Eszméletlen jó. Bonyolult az irányítása, de ha megtanulod akkor kegyetlen manőverekre leszel képes, mivel itt az űrhajó két oldalán is vannak tolóhajtóművek.
Nagyon kidolgozott a világűr is. A bolygók óriásiak, vannak naprendszerek stb... Csak lestem miközben tanulmányoztam a starmapet, hogy mekkora távolságok vannak. És a starpotok is élethűre sikerültek! Amikor kijelölöd, akkor a geometriai közepét jelöli ki, magyarul az attól mért távolságot írja ki neked. Először nem értettem, hogy miért vagyok még 1500m-re (1.5kmre) a bázistól, amikor rádokkoltam, aztán rájöttem, hogy a geometriai közepe van annyira, és másfél kilóméternyire van tőle a dokkolási pont...

Szóval nagyon melegen tudom ajánlani a Freespace hívőknek is, (mert én is az vagyok , biztosan tetszeni fog! Csak még szokni kell az irányítást..
"i hurt myself today | to see if i still feel | i focus on the pain | the only thing that's real..."
6 levél
Válasz 01.10.17. 19:56 #17
DW-Ingy
Az 1 is tamogat D3D-t :]

2 tamogat D3D-t es Glideot is.
MAx felbontas 1024*768 32bit
793 levél
Válasz 01.10.17. 19:28 #16
GregSB
De ugye a 2 már támogat D3D-t???
"i hurt myself today | to see if i still feel | i focus on the pain | the only thing that's real..."
6 levél
Válasz 01.10.17. 18:06 #15
DW-Ingy
Nekem mondod?2 eve aktiv pilota vagyok az FS2 multijan :]
Nagyon kiraly game =]Jo latni hogy vannak meg Freespacesek a placcon =].


www.squadwar.com
Itt talalhatoak a ligak ha valakit erdekel
es ha van valaki aki szeretne multiban nyomni csak szoljon segitek mert elsore nem egyszeru elkezdeni jatszani.

Ja megmutizom a szazadom webpagejat bar mar oreg de izelitonek megteszi =]

http://www.cat-design.com/dw/index.htm

Ja Star amugy 3 CDs az FS2 ha jol emlexem
651 levél
Válasz 01.10.16. 08:00 #14
Kosh Naranek
Akkor sorjában:

1. Gondolom az FS1 küldetés lemezére, a Silent Threat-ra gondoltál. Ezt én a MediaMarktban hajtottam fel kb. 5000 HUF-ért. Egy FreeSpace BattlePack nevű csomagban volt benne. Kishazánkban csak ebben a formátumban jelent meg. Jár mellé egy origi FS1 is.
2. Az FS2 4 CD.
3.Az I-War szimulátor (a szó valódi értelmében). Az űrhajók mozgását ui nem a repülőgépek légköri mozgása alapján modellezték, hanem a Newtoni fizika alapján. Vagyis, ha végrehajtasz egy fordulót akkor a hajód nem megy azonnal az új irányba, hanem egy darabig még az eredeti pályán sodródik tovább. A gépekkel csinálhatsz olyan manővereket, amit normál esetben nem (pl. megfordulsz a hajó függőleges tengelye körül és elkezdesz hátrafelé tüzelni, miközben az eredeti pályát tartva farral előre repülsz tovább - ala B5 StarFury űrharc közben). A játék csak 3dfx kártyákon fut 3D-ben, egyébként választhatsz a szoftver rendering és a szoftver rendering között.
408 levél
Válasz 01.10.15. 21:16 #13
Telapo
Az Iwar-2-ben lényegében egy kalózt alakítasz, akinek egész családja, főként nagyanyja, kalóz volt, de szerencsétlen módon kihaltak. A nagyanja öröksége, egy űrbázis, lesz a HQ, majd különböző küldetéseken keresztül halad a történet. Szabadidődben elmehetsz hajókat fosztogatni, elvégre kalóz vagy, és a lopott árukkal kereskedni, hogy hajódat fejleszthesd. Nem könnyű játék mivel ez az első ami "reálisan" kezeli az űrfizikát. Ameddig gyorsulsz addig kell lassítanod, nem lehet 2 másodperc alatt 180 fokos fordulatot tenni. Idővel egyre jobb hajóid lesznek. Ritka igényesen kivitelezett kézikönyve van, ami eléggé hangulatosra sikerült (nagyon ritka). Amúgy 2 cd-s, és az eddigi legjobb űrszimulátor (szerintem).
ATI, AMD, ATI, AMD, ATI, AMD, ATI, AMD
4574 levél
Válasz 01.10.15. 20:56 #12
hering
Én eddig csak az eggyel tudtam játszani.amit végig is vittem.A küldetés lemezeét honnan lehet beszerezni?A Freespace 2 pedig hány cd-s?És milyen game ez az I-War?
http://www.jatekok.hu
510 levél
Válasz 01.10.15. 19:57 #11
Captain
Én a FreeSpace 1-et eddig 3-szor vittem végig,ám a 2. részhez ezeddig sajnos nem volt szerencsém.Az Independence War II-höz úgyszintén nem volt,ám ezeket majd mihamarább pótolni fogom/próbálom

U.i.: Aki tud az segíccsen nekm a HELP!! HELP!!-es topicomban.
" You fool... You know as well, as I, I can not be DESTROYED! " - I. Heinrich (RtCW)
651 levél
Válasz 01.10.15. 15:04 #10
Kosh Naranek
Egy diszkrét infó FreeSpace fanoknak. A HC Gamer oldalára felkerült a Volitionos fiúk+külsősök által készített Babylon5 mod demo verziója (még korántsincs kész). A mod mérete 130 MB (széles sávon netezők előnyben). A játékról bővebb infót a http.//freespace.volitionwatch.com/babylon címen találhat minden érdeklődő.
Aki esetleg még nem tette meg, az küldetséket tölthet le a FreeSpace2-höz a következő címekről:
http://freespace.volitionwatch.com/twilight
http://alliance.sourceforge.net/Unholy Alliance (az utóbbi még nem biztos, hogy elkészült)
408 levél
Válasz 01.10.15. 14:09 #9
Telapo
Nos Kosh, szerintem adj neki egy esélyt, mivel nem csak a kinézet gyönyörű, de a történet is egész jó, bár nem forradalmi (nem sok olyan van egyáltalán akár 1 játékban is ami forradalmi mostanába). Amúgy meg kell mondjam én meg az Aquanox-hoz nem érzek késztetést hasonló okok miatt
ATI, AMD, ATI, AMD, ATI, AMD, ATI, AMD
651 levél
Válasz 01.10.15. 09:35 #8
Kosh Naranek
Nos, igen. Az FS1-ben a rekordom egy délután. Kb. 3-4 végigjátszás után már reflexből repüli a gépet az ember és ugye mindenkinek megvan a kedvenc agyú-rakéta kombinációja a mivel szeret (és tud) irtani.
Az I-War esetén csak az első résszel ismerkedtem meg, a másodikhoz az AquaNox árnyékában nem érzek túl nagy késztetést.
408 levél
Válasz 01.10.12. 08:29 #7
Telapo
Én azt írtam, hogy a Freespace 1-t adtak a Guru-hoz. Viszont aki meg akarja szerezni az I-WAR 2-t az készüljön fel, hogy iszonyú szép, de legalább hatszor olyan nehéz. A Freespace az gyerekjáték ehez képest. A megjelenést követő 2. napon már megvettem a Galaxisban, és még csak kb. a felénél(bár mostanába nem nagyon van időm játszani) tartok, pedig a Freespace-t 1 nap alatt végig tudom vinni.
ATI, AMD, ATI, AMD, ATI, AMD, ATI, AMD
651 levél
Válasz 01.10.12. 07:49 #6
Kosh Naranek
A Silent Threat-et semmiképp ne hagyd ki. Itt már találkozhatsz pár géppel a 2. részben szereplők közül. Ezenkívül történetileg jól kitölti az 1. és 2. rész közötti űrt, pl: a Neo Terran Front kialakulása (bár itt még nem nevezik így őket). Egyedül azt sajnálom, hogy a legbaróbb fegyvereket és repülőket (Leech lézer, EMP rakéta, Zeusz bombázó) nem vitték át a második részbe.
651 levél
Válasz 01.10.12. 07:44 #5
Kosh Naranek
A FS2-őt nem is fogják még egy darabig adni a Guru-hoz, mivel az Interplay egyelőre nem kívánja kiadni a jogokat.
Az I-war2 már elég régóta a boltokban van, nézelődj a CD-Galaxis irányába (hiába, a törzsvásárlói gárdába tartozás némi előnyökkel is jár). Úgymint: kiértesítés, előrendelés stb.
9786 levél
Válasz 01.10.11. 22:29 #4
Sirmelon
No most én mindig jót akarok magamnak, ezért már a demó kipróbálása után elszántam magam rá.
Ja és még valami: a Freespace 2-t a maga 4 CD-jével még SENKI sem adta teljes játéknak /az Interplay-en kivül persze/...
Az els? rész 2 CD-je volt a Guru karácsonyi meglepije.
Már a boltokban van egyébként a az I-War2?
Si vis pacem, para bellum!
408 levél
Válasz 01.10.11. 21:51 #3
Telapo
Én többször is végignyomtam miután a PC-GURU teljes játéknak adta, majd a 2-t is, de most már megvan a legjobb űrrepülő game a világon: az INDEPENDENCE WAR 2: EDGE OF CHAOS !!!
Ha jót akarsz magadnak, akkor megveszed/szerzed, mert ennél nincs jobb!!!!!
ATI, AMD, ATI, AMD, ATI, AMD, ATI, AMD
9786 levél
Válasz 01.10.11. 21:45 #2
Sirmelon
Nekem mondod?
3x nyomtam végig a küldetéslemezzel /Silent threat/ együtt.
A Freespace2-t meg sajna csak 1x id? hiján.
De az is cool!
Si vis pacem, para bellum!
148 levél
Válasz 01.10.11. 20:00 #1
cINC
Szuperjo game!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hajrá PC,hagyd magad X-BOX!!!!!:)))))

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.