Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Hiszel a sorsban???

5463 levél
Válasz 07.10.28. 14:04 #269
lordelrond
2753 levél
Válasz 07.10.28. 11:37 #268
dghost
Anyád!
"Törvénysértés jogot nem alapít!" - Deák Ferenc
5900 levél
Válasz 07.10.28. 11:26 #267
Dile
Neked sincs ma humorérzéked.
"Yes, I know my enemies: they're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite."
959 levél
Válasz 07.10.28. 01:15 #266
Miking
Csak azt nem értem hogy ebből hogy a f...ba következtettél arra hogy van isten... Simán lehet az a rezonancia amit Aryx mondott, vagy a sors, vagy a szellemek, vagy véletlen. Ennyire vakon hiszel azoknak az embereknek, akiknek több ezer éve nem volt kedvük gondolkozni a természeti jelenségek mozgató rugóin? Ehelyett hasukra csapva kitaláltak egy "isten"t amit aztán az emberek elhittek (akik még akkor mondjuk nem számítottak hülyéknek, de az, aki még most is hisz ebben a baromságban a sok fizikai áttörés és magyarázat dacára, az már csak az lehet)
5900 levél
Válasz 07.10.27. 23:49 #265
Dile
Egyszer buszoztam be Debrecenbe, állok a buszon az ablak mellett. Unalmamban kinézek az ablakon, és látom, hogy a busz mögött úgy 50 méterre az úttest közepén gurul egy dísztárcsa, az élére állva, mintha épp akkor esett volna le egy kerékről.
Továbbment a busz, és öt perc múlva újra kinézve az ablakon látom, hogy az úttest mellett, egy felüljáró lehajtó ágának a meredek falán, ott fekszik a fűben egy újabb dísztárcsa. Vigyorogtam rajta egyet, és mondtam magamnak, hogyha ma látok egy harmadik dísztárcsát ott, ahol nem kéne, az égi jel lesz, és bizonyítja, hogy van Isten.
Kb fél óra múlva sétálok az egyik lakótelepen, egy forgalmasabb út mentén. Valamiért lenéztem a lábam elé, és láttam, hogy ott hever éppen mellettem a fűvön egy audi dísztárcsa.

Szóval van Isten!
"Yes, I know my enemies: they're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite."
2795 levél
Válasz 07.10.27. 22:49 #264
Aryx
Az internet ugyanúgy része a világ működésének, mint az ember (mert a legfontosabbat kifelejtettem: mi a világ mágneses teréhez vagyunk kötve, és eszerint is működnek az ilyen sors-dolgok. Ezt már néhányan egy sor egyenlettel meg képlettel bebizonyították, nem újdonság ).
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
32254 levél
Válasz 07.10.27. 22:44 #263
szbszig
Hát izé, azt még talán el is hinném, hogy a mágneses kisugárzásaim hatással vannak a velem szemben álló egyén gondolataira és beszédére, de hogy ez a rezonancia az interneten keresztül is terjedjen, az már nekem túl modern.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
2795 levél
Válasz 07.10.27. 22:43 #262
Aryx
Rezonancia... hm, hát izé, rezgéshullámok, vonzás, mágnesesség, meg amit akarsz. Nagyon rég olvastam már erről, ne várd el, hogy mindenre emlékezzek, de egyszer talán majd kifejtem bővebben is. Azért találkozol ilyen meg olyan emberekkel, azért látsz az Indexen viszont egy neked szánt cikket, mert ezeket te magad vonzod magadhoz. Ez egyfajta tükör, ha úgy tetszik. De az ezoterikus boltok roskadoznak az ilyen könyvektől, tessék ott körülnézni, ezek nálam jóval szakszerűbben írják le ezt a dolgot általában.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
32254 levél
Válasz 07.10.27. 22:36 #261
szbszig
Micsoda? Először azt hittem, hogy a hintás-kísértetes topikba írtál, de most látom, hogy ide, úgyhogy akkor nem értem...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
2795 levél
Válasz 07.10.27. 22:32 #260
Aryx
Ez a rezonancia törvénye, szb. Olyasmiről van szó, hogy minden ember saját mágneses mezővel rendelkezik, és ezek kölcsönösen hatnak egymásra, de halállustaság rulz, elégedj meg ennyivel. És ez még az "enyhe" esetek közé tartozik.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
20676 levél
Válasz 07.10.26. 18:51 #259
Pyrogate
én meg Hyppiaról álmodtam valamit, és másnap öngólt lőtt. na? (pedig a Liverpool sem érdekel, és a nemzetközi foci se túlzottan mostanában)
Mondjuk ez álom, nem sors.
Amit te mondasz az meg tök véletlen, lehet h az Indexes cikkíró is mostanában látta a cikket
főleg h ami nálad nagyon furcsa, és sors-szagú, az másnak csak egy hülye cikk az indexen.
Szenvedély nélkül a foci halott.
32254 levél
Válasz 07.10.26. 02:04 #258
szbszig
Hát, sors ide vagy oda, de pont az előbb néztem egy olyan (horror)animét, amiben embereket és állatokat "transzmutáltak" össze (megjegyzem, ez már önmagában is roppant hatásos volt), aztán úgy egy óra múlva felmegyek az Indexre, és ez fogadott vezércikként, állat-állat meg állítólagos ember-állat hibridekkel. Kicsit kirázott a hideg... Azért ez, valljuk be, nem olyan népszerű téma, hogy az ember ne gondolkozzon el, ha közvetlenül egymás után több forrásból is találkozik vele.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
2795 levél
Válasz 07.05.20. 16:59 #257
Aryx
Kicsit megcáfolom magam: nem hinném, hogy a hinduzimusból indult volna a Karma. Egy csomó vallás tesz a Karmára utalás. Legalábbis elég gyanús az a sor a Bibliából, hogy "ne tégy mással olyat, amit nem szeretnéd, hogy veled tegyenek".

Hmpf. Annnyi azért biztos, hogy nem pénzsóvár ezoterikusok találták ki a mai korban.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
2795 levél
Válasz 07.05.17. 19:52 #256
Aryx
A legtöbb helyen? Tudom, hogy kevés orvos van, de ennyire? Ráadásul az az említett kórház nem volt semmi (kerestem egy csapot, mire az elegem-van-a-munkámból-nővér leordított, hogy arra van a zuhanyzó... a zuhanyzóban úgy döntöttem, inkább nem iszok a csapból, mert azt kellett látnom, hogy emberi ürülék és egy seggkitörlésen átesett törölköző van a zuhanyzó közepén).

Ja igen, mindenki másnak: megy még tovább a sors-topic, lehet írni bátran a Karmáról vagy úgy... bármiről. Kitartás, emberek.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
3933 levél
Válasz 07.05.16. 11:55 #255
Samu G
Ilyen szempontból igaz a családias légkör (már egyetemen is az elsőéveseket is kollégának szólítja sok prof, késöbb meg mindenki (hacsak nem tegeződünk)).
Ügyeletben meg legtöbb helyen ilyen általad említett módon működik a dolog (csak még rosszabb nővér/beteg és orvos/beteg aránnyal mint ahogy említetted)
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
2795 levél
Válasz 07.05.16. 01:28 #254
Aryx
"az hogy mindenki ismer mindenkit az NAGYON erős túlzás(persze városnagyságtól is függ)"

Hát, csakúgy a saját tapasztalataimra építettem, és Budapest elég kis városnak tűnt ilyen szempontból.

"És azért a "családias" légkörtől távol áll (itt is megy azért egymás taposása - persze sok a barátság is. Úgy mint bármely más melóhelyen. Csak itt nagyobb az egymásrautaltság - ezért nem érdemes és szokás összeveszni senkivel)."

Ami azt illeti, többé-kevésbé ezt az "egymásrautaltságot" értettem "családias" légkör alatt. Azt, hogy két teljesen különálló SZTK-ban is kollégaként kezelik egymást az orvosok. Persze, kerültem már egyszer egy világvégi kórházba, melyet legalább 100 éve le kellett volna már bontani. Ott az "elkeseredett" légkört láttam, azt, hogy egyetlen egy darab nővér felügyel legalább 20 betegre. Mintha egy háborús táborba kerültem volna...

"Alprazoloamrol meg szépen fokozatosan le lehet állni (súlyos elvonási tüneteket amúgysem okoz, inkább a pszichikai hozzászokás lehet probléma)"

Első körben gond nélkül leszoktam - abbahagytam, és kész. De második körben, amikor újból felírták már nem szabadultam meg tőle egykönnyen. Már lassan 1,5 éve szedem folyamatosan, és ennyi idő után már nem olyan egyszerű a dolog. A második leszokási kísérletnél már azért durvábbak voltak az elvonási tünetek. Azt sem világos, miért nem írják fel az összes elvonási tünetet a tajékoztatóra, holott amikor az orvosokkal konzultáltam, hogy előfordulhat-e ez meg az, akkor ők bólintottak (sőt, az asszistensnő helyeselt elsőként), hogy igen, lehetségesek az ilyen helyzetek. A legutolsó orvos-látogatásomnal került szóba az elvonó, és fogalmam sincs, hogyan zajlanak az életben az ilyesmik. De ma már tényleg csak nagyon minimális dózist szedek (nem úgy, mint 1 éve), de a "minimális" alá még nem sikerült kerülnöm. Pedik kéne...
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
3933 levél
Válasz 07.05.14. 18:58 #253
Samu G
Attól függ ki mennyi idő óta dolgozik. Ha régóta a szakmában vagy, azért a környékeden megismered az embereket (hisz sok problémás eset jön fel, illetve továbbképzések, konferenciák stb...) .
Persze leginkább azokat akikkel mindennapi munkakapcsolatban van az ember (pl egy szemész meg egy urológus nem nagyon találkozik), illetve akivel eggyütt jártál egyetemre (évfolyamból gyakorlatilag mindenki ismer mindenkit(ha mást nem látásból) - 6 év sok idő).

De az hogy mindenki ismer mindenkit az NAGYON erős túlzás(persze városnagyságtól is függ)

És azért a "családias" légkörtől távol áll (itt is megy azért egymás taposása - persze sok a barátság is. Úgy mint bármely más melóhelyen. Csak itt nagyobb az egymásrautaltság - ezért nem érdemes és szokás összeveszni senkivel).

Titoktartás meg abszolút létezik (ezt tényleg mindenki betartja). Ha mondjuk mindketten kezelték az adott beteget, akkor persze megosztják az infokat. Illetve szokás persze az érdekesebb és/vagy tanulságos eseteket kitárgyalni (de ez esetben SZIGORÚAN név nélkül ( pl. 36 éves férfibeteg... ).

Alprazoloamrol meg szépen fokozatosan le lehet állni (súlyos elvonási tüneteket amúgysem okoz, inkább a pszichikai hozzászokás lehet probléma)
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
2795 levél
Válasz 07.05.14. 18:40 #252
Aryx
Amúgy meg, ti orvosok hogyan csináljátok ezt? Úgy értem, azt, hogy a város összes orvosa ismeri a város összes orvosát. Ha teszem azt, x elküld y-hoz, akkor y ismeri x-et, majd továbbküld a város másik végébe z-hez, aki együtt dolgozott x-szel és y-nal is. Elég családiasnak tűnik a magyar egészségügyben a légkör. És úgy, orvosi körökben mennyire létezik a belső titoktartás?

Alprazolamból meg már nagyon keveset szedek, mielőtt rám szállnanak - nincs már semmi hatása, egyszerűen csak annyit, hogy a szervezetem elhigyje.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
2795 levél
Válasz 07.05.12. 15:25 #251
Aryx
Hja, pszichóhoz szeretnének küldeni, aztán meg talán elvonóra. A gyógyszert a hülye idegbecsípődésemre (amiből már félig-meddig kilábaltam) és az alkoholsóvárgásomra írták fel úgy másfél éve. Csak hát elég durva, egyszer próbáltam vérkomolyan leszokni róla - nem sikerült (főként a hallucinációk voltak brutálisak). Van vagy tucatnyi alprazolam-alapú gyógyszer (legismertebb ofkorz a xanax, meg a frontin), de csak rémhíreket hallottam azokról, akik több éve szedték, nem értem, hogyan jöhetett ilyen a forgalomba.

Ahogy azt sem értem, hogy azok a xanax-szedők, akikkel eddig elbeszélgettem a témában, lazán abbahagyták a dolgot, vagy csak hébe-hóba szedik. És ahogy magát a világot meg a sorsot sem értem teljesen úgy általában.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
3933 levél
Válasz 07.05.12. 15:13 #250
Samu G
Miért pont alprazolam (vmi ismerős ? - mindegy nem firtatom). Erről a témáról nem sok tapasztalatom van, de van pszichiáter ismerősöm, összefutok vele érdeklődök nála.
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
2795 levél
Válasz 07.05.12. 14:52 #249
Aryx
Hm, hát, nem is igazán maguk a gyógyszerek, inkább az elvonók érdekelnének (az alprazolam-függők is elvonón végzik). Azok hogyan zajlanak?
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
3933 levél
Válasz 07.05.09. 19:55 #248
Samu G
Igen. Bár egyik volt csoporttársnőm (aki meg patológusnak készül) kételkedik benne (de csak azért gondolom mert van egy 1.5 éves fia, s nem akarja elhinni )
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
2795 levél
Válasz 07.05.09. 19:54 #247
Aryx
Igazi?

A gyógyszer-kérdések valamikor meglesznek, csak össze kell írogatnom őket, mert több minden érdekel. Bár látom, van köztünk egy nővérke is, ehh...
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
3933 levél
Válasz 07.05.09. 19:51 #246
Samu G
Ha van kérdésed megpróbálaok válaszolni (bár gyógyszertanból nem voltam erős ). Amúgy nem rejtegetem én a munkámat ((és ilyen irányú perverzióimat), sőt büszke vagyok rá (pl. iwiw-en is rothadó csecsemő van betéve főképnek)
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
2795 levél
Válasz 07.05.09. 19:36 #245
Aryx
Invictus: az ezotériával azért bánjunk óvatosabban. Kezdjük azzal, hogy az Ezotéria gyűjtőfogalom, rejtettet jelent görögül (asszem), és keresztenységtől a keleti vallások igazságáig szinte mindennel foglalkozik (mint amolyan külső szemlélő). A Karmát nem az ezoterikusok találták ki, úgy tudom, az a hinduizmusból indult. Az ezotéria amolyan más szemszögekből (nem véletlen itt a többes szám, mindjárt kifejtem, miért) vizsgálja az ilyen dolgokat.

Abban igazad van, hogy a könyvesboltok hemzsegnek a pénzsóvár, "ezoterikus" címszó alatt kiadott könyvektől. Nekem is volt szerencsém ilyesmihez. De akad néhány könyv, amiben rejlik némi "igazság" (ezért volt a többes szám), ld. Szepes Mária pl. De ezoterikusnak nevezni mondjuk Ms. Virtue (Amerikában besztszeller) könyveit, az már tényleg felelőtlenség. Mintha zene alatt a Tokio Hotelt vagy a Tiestot értenénk. Szóval csak óvatosan.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
345 levél
Válasz 07.05.06. 20:02 #244
Sol Invictus
Ha érdekel a véleményen..

A Karma fogalmát a csalás ezoterika nevű ágát művelő meggazdagoni vágyó emberek honosították meg Európában. Abból a megfigyelésből indultak ki, hogy az embernek szüksége van misztikára, magyarázatra azokra a dolgokra, amiket nem ért. Hosszú évszázadokon keresztül erre a választ az Egyház adta. De ahogy az Egyház befolyása a mai korban jelentősen lecsökkent, az általa adott válasz sokak számára túlhaladottá, elégtelenné vált. Rájuk épít az ezoterika: profi módon adja el nekik a "betévő misztikát".

2795 levél
Válasz 07.05.06. 18:07 #243
Aryx
Az érdekel még nagyon, hogy mit gondoltok a Karmáról? Tényleg mindenki visszakapja azt a Sorstól, amit életében adott? (legyen az egy kiadós verés vagy 60 milkacsokis adomány)

Olyan furcsa dolgok történnek mostanság... mintha afféle "Karma-beteljesítő" szerepben lennék. Hülyén hangzik, de ha nem leszek így szétlőve, talán jobban ki tudom fejteni.

Samu G: ha nem akarod, nem hozzuk fel a munkádat a fórumra. De igazságügyi szakot zártam volna ki elsőként.

Amúgy ilyen gyógyszer-ügyekben lennének a kérdéseim (alprazolam), érdekelne pár dolog. Csak valami topicot kell hozzá találni.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
3933 levél
Válasz 07.05.04. 10:23 #242
Samu G
Én barátságban vagyok a hullákkal, kedvesek, békések.
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
157 levél
Válasz 07.05.04. 09:53 #241
Katka0417
Samu G :Nagyon hasznos hivatás az Igazságügyi orvos tanszak is.De nem félsz hogy több holtat látsz mint élőt?Biztos nagy szügség lesz rád és a szakértelmedre, egy egy bűntény felderítésénél.De én soha nem választottam volna ezt a szakot.
Úgy élj hogy később, ne kelljen megbánnod semmit!!
3933 levél
Válasz 07.05.04. 08:16 #240
Samu G
Piramisok : nyílván sok az elmélet... A rabszolgás meg a sáncépítős a régebbi, újabb kutatások szerint szabad emberek építették állítólag (Discovery channel és Nat Geo rulez)

És igen tényleg orvos vagyok. Jelenleg rezidens (Igazságügyi orvostan szakirányú)

Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
157 levél
Válasz 07.05.03. 23:17 #239
Katka0417
Na jó eltévesztettem a neved:Aryx legyen 1-1 pont.A szemem is barna.
Úgy élj hogy később, ne kelljen megbánnod semmit!!
2795 levél
Válasz 07.05.03. 19:26 #238
Aryx
Kicsit utána néztem a piramisoknak, hát, talán nem kellett volna. Minden forrás teljesen mást ír, egyik szerint rabszolgák, másik szerint fizetett szabad emberek építették őket, pl. (és a 135 méteres Kheopszomat is le147méterezte valamelyik).

De a hajókról tud valaki valami adatokat (mert azokról minden forrás hallgatott)? Kíváncsi vagyok, mekkora lehetett a rakterük.

Samu G: off ez is, de tényleg orvos vagy? Milyen szakterületen? Komolyan érdekel, mert lehet, hogy lenne majd 1-2 kérdésem.

Katka: hehe, Aryx vagyok. És a szőkét kizártam, szóval 0,5 pont ide! Zöld szem?

Na meg majd írni szeretnék még valamit a sors- és horoszkóp dolgokhoz, nem offolok ám ennyit.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
157 levél
Válasz 07.04.28. 11:58 #237
Katka0417
Warcraftnak szeretném megköszönni hogy figyelmeztetett a helyesírásra igazad volt.Írásodra válaszolva:Vagyok annyira optimista,hogy bízzam abban hogy nem egy drogost ültetnek a pilóta székbe.Ezek után sem fogok ejtőernyőt vinni a járatokra.Motorozás közben is biztos nagyobb az esély rá hogy elcsúszom egy olajfolton,de ez az amit írtam hogy miért pont én?Ha nem csinálsz semmit csak lefekszel az ágyba a sorsod ott is beteljesedik, vagy nem? Nem talált barna.
Úgy élj hogy később, ne kelljen megbánnod semmit!!
157 levél
Válasz 07.04.28. 11:40 #236
Katka0417
Nem azt írtam hogy menj ki az út közepére és ott sétálj.Mert ha történik veled valami rossz pl:kivasal egy kocsi ,az nem a sors hanem a te hülyeséged.Persze a sorsot is magad ellen tudod fodítani.
Úgy élj hogy később, ne kelljen megbánnod semmit!!
3933 levél
Válasz 07.04.27. 12:18 #235
Samu G
reggel 3/4 hétkor (sietős pakolás közben) mi mást vársz?
meg nyelvmegújítani sosem árt
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
9372 levél
Válasz 07.04.27. 06:51 #234
Kanduhrka
Halyót?
horrorgeeks.blogspot.com
3933 levél
Válasz 07.04.27. 06:48 #233
Samu G
Lefelé a halyót viszi a víz, nem kall nagyon erőlködni.
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
2795 levél
Válasz 07.04.26. 20:06 #232
Aryx
Katka: Ugyan már... ha felszállsz arra a gépre, onnantól fogva a gépre van bízva a sorsod. És tegyük fel, hogy a felszállás után rögtön kiderül, hogy én vagyok a pilóta, és rádión keresztül bejelentem, hogy "emberek, most lőttem be magam, de jól megy minden, kár, hogy semmit se látok." Ilyenkor nyugodtan hátradőlhetsz, és rágózva-hajcsavarva nyugtázhatod, hogy igen, úgyis meghalunk egyszer, minek ellene küzdeni, meghallgatod utoljára a kedvenc számodat, és the end.

Viszont ha a motorodon száguldasz, akkor mégiscsak megvan a lehetőséged arra, hogy kerülgesd a szembe jövő kamionokat. Ezesetben csak akkor jön el a vég, ha megcsúszol egy olajfolton vagy valamelyik kamion csakúgy keresztbe fordul - de még mindig több beleszólásod van, mint a repgép esetében.

"Mindíg minden valamiért van."

Hééé, ezt mondom én is, csak rövid i-vel és senki sem érti meg.

"mi is alakítgathatunk rajta, vagy dönthetünk rosszul vagy jól de a lényegen nem változtat."

Ez meg a másik dolog, amit én is mondok - de inkább jól döntsünk, és jól alakulhat a sorsunk.

És Katka: szereted a Nightwisht? És vörös, vagy fekete vagy? (szőke nem lehetsz!!)

Samu G: egy darab piramis-kő 3-4 tonnát nyomott. Vegyük pl. a Kheopsz piramist, a 135 méteres magasságával (voltak magasabb piramisok is, amíg a spanyol szemetek nem rombolták le őket a hódítások alatt).

Mondd, Samu, tudod, hány kőből épült fel a Kheopsz? Ha...? Nekem sajna fogalmam sincs (hehe), de nyílván rohadt sokból. És vegyük a rabszolgákat, ők is lehettek párszázan (igaz, akkor még alacsonyabbak és ezzel együtt könnyebbek is voltak az emberek, mint most). Ami számomra nem világos, az a hajók teherbírása: nem tudom, hány evező volt egy hajón, de sok kellett hozzá, hogy haladjon is és ne süllyedjen el az az egyvitorlás hajó. Nekem csak ez sántít ebből, mert elég sokat kelhetett a hajóknak fordulniuk (az egyiptomiak különben sem a hajóikról voltak híresek, nem úgy, mint mondjuk a görögök). Ráadásul nappal nem voltak valami nagy széllökések (nem mintha segítettek volna), éjszaka meg körülményesebb volt hajózni (csak partmenti vonalakon haladtak akkortájt a hajók asszem).

Persze ez csak mesterkélt kötöztködés, javítsatok ki meg lőjjetek le, ha tévednék - csak hát ha a hetvenes évek törikönyvei tévinformációktól hemzsegtek ezzel kapcsolatban (az illusztrációkon egy darab rabszolga vitt egy követ, miközben a felügyelő korbácsolta), akkor semmi garancia nincs arra, hogy a mostani történészek nem tévedhetnek. Szóval, hát valami még mindig nem teljes nekem ebből.

Pyro: "MEGSZÁMLÁLHATÓAN VÉGTELEN"

Micsoda????? Vedd tudomásul, Pyro, hogy csak én őrjíthetek meg másokat, és nem fordítva (jó, rémlik, hogy volt egy végtelenes topikom is, amiben a végtelenség felfogásában segített nekem Mephisto és Reapest). Most megint minden kezdődik elölről, hogy a végtelent kiszámolhatjuk-e, vagy sem.

Annak legalább örülök, hogy ti még vártok, látom nincs mindenki megmarhulva. De addig is folytasd a Történetünket, te Pyro különben is most nagy bajba keveredtél!
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
345 levél
Válasz 07.04.25. 16:01 #231
Sol Invictus
igen, ezért sétálok nyugodtan az m7-es belső sávjában, ha meg van írva, mikor fogok meghalni, akkor igazán nem tehetek semmit, hogy befolyásoljam ezt..
157 levél
Válasz 07.04.25. 15:57 #230
Katka0417
Szerintem is valahol, valaki már eldöntötte kinek milyen sorsot szánt.Persze mi is alakítgathatunk rajta, vagy dönthetünk rosszul vagy jól de a lényegen nem változtat.Ezért nem félek sem a sebességtől, sem repülőre ülni, mert ha az van megírva hogy most jött el a vég tök mindegy hol vagyok akkor is bekövetkezik.Szóval szerintem nincsenek véletlenek.Mindíg minden valamiért van.Lehet saját hülyeség aztán ráfogni a véletrenre,megtörténhet pl:lábtörés is,de közben lehet olyan emberekkel ismerkedsz meg akik majd fontos szerepet töltenek be az életünkbe.Minden rosszba van valami jó,de minden jóban is van valami rossz pl:végetér egyszer.
Úgy élj hogy később, ne kelljen megbánnod semmit!!
20676 levél
Válasz 07.04.25. 12:35 #229
Pyrogate
naja, de miért voltál abban a századmásodpercben béna, amikor a többiben nem? Talán tévedek, de szerintem az utolsó légyfingásig mindennek megvan az oka és az eredete.
---
Ez attól függ, ki miben hisz. Én is úgy gondolom h megvolt az oka, de én ezt véletlennek hívom, mert matematikailag MEGSZÁMLÁLHATÓAN VÉGTELEN összefüggés eredményezte Jaj, rosz hatással van rám ez a suli.

Legalább te várjál má' azzal a családalapítással.
---
Mi még várunk amíg elvégezzük a sulit, meg vhogy lesz egy minimum szakmai tapasztalatunk, h később is el tudjunk helyezkedni (akinek kevésbé jó az állása az marad a babával). De ez még nagyon távol van
Szenvedély nélkül a foci halott.
3933 levél
Válasz 07.04.24. 08:47 #228
Samu G
Végy 1000 tonna szkilát, keverd össze párszázezer szolgával.
Valahogy így kell kezdeni.

(kövekről hogy honnan vannak tudva van, ismert a kőfejtő, onnan rá a hajóra, le a Níluson, rá a sínre (amit írtam) el a piramisig). Csapdákkal meg nem vagyok képeben.
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
2795 levél
Válasz 07.04.23. 18:25 #227
Aryx
N.P.

A piramis-dolgot komolyan gondoltam, bár nem tudom, mennyire lenne életképes. Lehetnének benne mondjuk olyan szavazások, hogy ki melyik(b)en járna, vagy hogy ki melyik fórumtagot zárná be egy ilyenbe, esetleg ki milyet építene stb., stb., stb...

Azért egy pár dologban ebbe is belekötnék: honnan szereztek annyi követ, hogyan voltak képesek annyit kifaragni, és hogyan hurcolászták azokat a piramisalap-színhelyére? És a csapdák, díszítések, hireoglif-minták, maga a fáraó-kripta? A francba, hisz még ma sem tudják, hogyan működik megannyi (ma is aktív) piramis-csapda! (hacsak nem a dokumentumfilmesek )

Következő téma: hogyan építsünk piramist?
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
3933 levél
Válasz 07.04.23. 09:59 #226
Samu G
Akkó bocs. sok mocskoshosszú hozzászólásban az embernek nem feltétlenül tűnik fel miről volt szó más és miről nem.
Off: nemtudom komolyan gondoltad de piramisosat, vagy csak heccelsz. De semmiesetre se ér meg egy topikot sztem (lényeg annyi hogy a köveket fáből készült sínen mozgatták (egy szánra a követ, szánt egy sínra amit zsírral bekentek), a piramist meg belülről építették(egy rámpát alakítottak ki amely a piramus belsejében körbefutott - ott vitték fel az építőanyagot, így nem volt durva az emelkedő, nem kellet küllső állvány vcagy rámpa, majd a végén szépen befalazták visszafelé. Csúcs elhelyezését is demonstrálták, de arra már nem emlékszem pontosan. Szóval nem valami extrém dolog. Azthiszem Nat Geo-n volt kb. 1 hónapja láttam, ismételni is biztos szokják.)
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
5142 levél
Válasz 07.04.22. 22:32 #225
gabosh
Szetem 1 cseppet tulbonyolitod.
2795 levél
Válasz 07.04.22. 22:23 #224
Aryx
Lehet h a következő pillanatban hirtelen rosszul lépsz és eltöröd a bokád, ez szerintem véletlen, mert nem azért van, mert nem tudsz járni, v. szar a padló, hanem "így jött most ki". Mert MOST béna voltál. AKARATLANUL.

Pyro: naja, de miért voltál abban a századmásodpercben béna, amikor a többiben nem? Talán tévedek, de szerintem az utolsó légyfingásig mindennek megvan az oka és az eredete.

off: Pyro, te ugye nem követed vólléj példáját? Legalább te várjál má' azzal a családalapítással.

Samu G: na legutóbb nem (sem) voltam egyértelmű: a horoszkóppal kapcsolatos véleményem már félig megfogalmazódott Pyro legutóbbi válaszanák harmadik bekezdésében (mégha ő a véletlenekben hisz ). Pár dologgal azért kiegészíteném:

Kezdjük ott, hogy a kapcsolataimat nem csillagjegy alapján válogatom. Egyszerűen csak van néhány kisebb jellemvonás, ami minden jegy szülöttére érvényes - de egy Mérleg és egy Mérleg között ettől még hatalmas különbségek lehetnek - és szoktak is lenni. Lásd Pyro, meg lásd én.

"Viszont ha eleve úgy állnék hozzá hogy keresem az emberekben amit a hoproszkóp leír, biztos találnék bennűk (és emiatt máshogy is állnék hozzájuk). Horoszkóp egyik lényege hogy eléggé képlékeny."

Héééé, én ezt egy percig sem cáfoltam, doktor úr! Naná, hogy képlékény. Olvasd csak vissza a korábbi hsz-eimet ebben a topikban.

Basszus, nem hiszem el, Pájró meg én annyiszor válaszolgattunk már azokra a kérdésekre itt, amikkel ti jöttök.

Off: nem láttam azt a doksifilmet... a doktor úrnak nem lesz kedve Piramis-topikot nyitni? Érdekelne.

MacsKandhurka: az esetek 50%-ában jól viselem a kritikát. Marha nagy szerencséd van, hogy most a szerencsés 50%-hoz tartozol. De plz, fejtsd ki a te nézeteidet is részletesebben, igazán kíváncsi vagyok rá - ha meg nem, úgy ez a hsz-ed alaptalannak minősül. Pont.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
20676 levél
Válasz 07.04.21. 18:50 #223
Pyrogate
viszont ebbe meg is lehet gajdulni. Kudarcokat sorsnak tulajdonítasz és nem tanulsz belőle, teljesen passzív leszel hogy úgyis mindeggy stb...
---
És mi van, ha az a sorsod, hogy megélj kudarcokat és tanulj belőle? Ez is lehet egyfajta sors...
Én amúgy nem hiszek az eleve elrendeltségben, és igenis úgy gondolom, hogy véletlenek vannak, persze mindegyikre lehet találni racionális magyarázatot, de ettől függetlenül még véletlen. Lehet h a következő pillanatban hirtelen rosszul lépsz és eltöröd a bokád, ez szerintem véletlen, mert nem azért van, mert nem tudsz járni, v. szar a padló, hanem "így jött most ki". Mert MOST béna voltál. AKARATLANUL. (ez amúgy Aryxnak ment)

A horoszkópos dolgokról annyit, hogy szerintem pedig ad egy támpontot (jaj mennyiszer leírtam már), egyfajta hajlandóságot (pl. h a rákok családszeretők, de mi van ha a szülei kirakják és egyedül nevelkedik? Biztos nem fogja szeretni a családját, viszont normális körülmények között akár szerethetné is). De mint mondtam azért a horoszkópoknak nem hiszek, az asztrológiának jobban.
JA és hehe a horoszkóp szerint a rákoknak kifejezetten kerülni kell a párkapcsolatban az ikreket. Ezen mindig jót röhögünk barátnőmmel, akivel 3 éve vagyunk együtt, és együtt is élünk pár hónapja.

JA és Kanduhrka: te mekkora egy méretes fasz vagy! Ha az embernek már vannak gondolatai, ha kifejti hogy mit gondol a véletlenekről akkor Te idejössz és hülyeségnek nevezed az egészet? Lolbazeg
Szenvedély nélkül a foci halott.
13848 levél
Válasz 07.04.21. 13:13 #222
powerhouse
Mátrix 2?
If I look back I am lost
5231 levél
Válasz 07.04.21. 09:16 #221
Skorpio90
"A döntést már meghoztad. Most azért vagy itt, hogy megértsd a döntésed okát."
Die Hard 13 - Az élet most aztán már k*rva drága!
3933 levél
Válasz 07.04.21. 08:58 #220
Samu G
Biztos vagy abban hogy működik???
Vagy csak részben igaza van (mivel annyira összetett) és ezért azt hiszed.
Rengeteg teljesen más személyiségű embert ismerek akik ugyanazon jegyben születtek. Akkor ez hogy van. Sőt néhány legkedvesebb ismerősőmmel "elvileg" nem szabadna jól kijönnöm. Akkor most mi van ?

Viszont ha eleve úgy állnék hozzá hogy keresem az emberekben amit a hoproszkóp leír, biztos találnék bennűk (és emiatt máshogy is állnék hozzájuk). Horoszkóp egyik lényege hogy eléggé képlékeny. Csak emiatt látszódik működni időnként.

off: piramisokról már tudjuk hogy épültek (demonstrálták is - jó film erről volt nemrég a discovery-n vagy Nat Geo-n).


Ez a sors kérdés is érdekes. Hiszen egy véletlen esemény is lehet a sorsod. Csak egyféleképpen éled le majd az életedet, visszatekintve ez volt a sorsod. A probléma a sorsban a választási lehetőség. Sokszor adódik az életben, és döntő lehet. Persze ezt is lehet úgy megítélni hogy az volt a sorsod hogy így fogsz dönteni.

Ha valaki így gondolkodik az lehet jó vagy rossz is:
-jó ha ez azt eredményezi hogy szépen békésen éled az életed, nem aggódsz (hisz ez esetben minek), nincs stressz, hagyod a dolgokat folyni, nem kepesztessz. Ez nagyon jó.
-viszont ebbe meg is lehet gajdulni. Kudarcokat sorsnak tulajdonítasz és nem tanulsz belőle, teljesen passzív leszel hogy úgyis mindeggy stb...

Szóval helyén kell kezelni a dolgot.

Viszont én nem tudom azt elképzelni hogy úgy gondolkozzak, hogy semmit sem tehetek.
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.