Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Leg,leg,leg - a 7. generáció legjobbjai.

342 levél
Válasz 14.01.02. 09:54 #77
harras125
Vazzeg, erre én is megnéztem egy csomó ME 2 ending videót és elérzékenyültem....
Öreg vagyok ehhez a sok játékhoz, abba kéne hagyni
342 levél
Válasz 14.01.02. 09:48 #76
harras125
Ha jól látom nem csak 2013-as játékokról van szó. Ehhez képest nekem meglepő, hogy a Far Cry 3 kevés szavazatot kapott.

Amivel én sokat játszottam, vagy nagy hatással volt rám:

- Far Cry sorozat, mindegyik rész egyedi és kiváló hangulatú (kövezzetek meg, nekem a 2. is bejött, ennyire pesszimista, sötét hangulat még nekem nem jött át, belevert a székbe)

- Mass Effect 2: egy csomó hiányosságot tudnék mondani, de nem a ruha a lényeg: végig kiváló hangulat, a vége meg extázis

- Dead Space 1 nagyon eltalált (aztán a 2. már gyengébb, a 3. meg rossz lett)

- Civilization 5-tel el szoktam bíbelődni

- Multiban Starcraft 2 mindenek felett

- Skyrim: sokáig élveztem, a Dawnguardot is megvettem (de aztán eluntam a pályát, igaz több karakterrel több játékban toltam le az egyes küldetésláncolatokat)

(régen sokat toltam a gép ellen a C&C 3-at, de a 4 annyira rossz lett hogy ezért csak zárójelezem, hasonlóan a Mafia 1 után az összes klón és folytatás csalódás volt)

Öreg vagyok ehhez a sok játékhoz, abba kéne hagyni
4243 levél
Válasz 13.12.31. 21:10 #75
xeLaR
Hát...
Én most kétféle módon közelítem meg ezt a témát. Először úgy, hogy mi az az 5 játék, ami ezt a generációt a legnagyobb mértékben befolyásolta (még akkor is, ha épp nem játszottam vele), aztán pedig a top 5 kedvencnek esek neki. Szal kezdeném akkor a "legbefolyásosabbakkal":
Assassin's Creed széria
Most fel lehetne tenni a kérdést, hogy ez miért is olyan nagy vmi, csak egy érdekes koncepcióval megáldott akció-kalandjáték sorozat, ami szinte a keletkezése óta minden évben jön egy újabb folytatással, amiben minimális változtatások vannak. Az már más kérdés, hogy egy érdekesebb szemszögből közelítette meg a sandbox játékok fogalmát, és az éves jelenéseivel nem gyengén azt akarta sugallni az embereknek, hogy az ilyen játékokban van a legnagyobb élvezet, ebben van a jövő. És ha csak egy pillantást vet vki az elkövetkező nagy játékokra, akkor simán láthatja, hogy a sandbox-szerűség szinte egy kötelező elem mindegyiknél.

Call of Duty 4: Modern Warfare
Most már egyáltalán nem érdekelnek a CoD-ok, meg gyűlölnöm kellene ezt a játékot, hisz csak annyi jelentősége volt, hogy megölte a II. világháborús lövöldéket, megölte az UT/Q3-szerű lövöldéket, és elindította a modern, katonai lövöldék lavináját, ami mostanra az egyik legjövedelmezőbb része lett a játékiparnak. Azonban valszeg ez a játék még mindig tetszene, ha véletlen elővenném újra, mert a sztorija még elfogadható módon akciódús, nem Bay-esedik el úgy, mint a 2. része a szériának, és rendes csavarok is vannak benne. Szal bármennyire is rossz kimondani, de a Call of Duty 4 az előző generáció egyik legjelentősebb darabja.

Heavy Rain
Miután végignéztem végigjátszásokat a Heavy Rain és Beyond-ról, egyértelműen azt tudom állítani, hogy David Cage inkább maradjon meg rendezőként, mint íróként, mivel a műveibe rendkívül könnyen bele lehetne kötni, és néhol a nevetségesség és a szánalom határait súrolják a legkomolyabbnak gondolt jelenetek. De ez egyáltalán nem lényeges, ugyanis a kalandjáték műfaját megreformálta az innovatív irányítási sémájával, ami a klasszikus tárgykeresést többnyire elvetette, hogy inkább realisztikus beszélgetésekre, tárgyi interakcióra és az akcióra fektesse a hangsúlyt. A Heavy Rain nélkül nem lett volna olyan nagy siker a Telltale Walking Dead-je sem...meg biztos volt ahhoz is köze, hogy a kalandjátékok nagymértékben visszatértek ebben a generációban.

Street Fighter IV
Capcom óriásit csobbant a verekedős játékok állóvizébe. Bár a 3D-s cuccok, mint a Tekken és a Soul Calibur, meg a hasonlók még ellébecoltak vhogy, de kevés old-school verekedős játék jött ki. Ennek a trendnek szinte véget vetett az SFIV, mivel a zsáner újjáéledt a megjelenése után. Az új Mortal Kombat, az új King of Fighters, a Blazblue széria, a Marvel vs. Capcom 3 a verekedős játékok reneszánszát hozták el, és ami a legmeglepőbb, hogy nem csak a konzolokra. Tekintve, hogy a Killer Instinct most kijött az Xbox One-ra, a közeljövőben meg jön az új Guilty Gear, és egy új Mortal Kombatban is biztosak lehetünk, valszeg ez a trend nem fog egyhamar megállni.

The Elder Scrolls széria
Lehet jobb lett volna ha csak a Bethesda nevét írtam volna ki, mivel a játékai nagyban befolyásolták, hogy milyennek kell lennie a nyugati RPG-knek, ha már a Bioware átment akció-RPG irányba. De ez csak az Oblivionnak volt köszönhető, ami elhozott egy fogyasztható szerepjátékos világot az "új" generációnak egy esztétikus grafikai megvalósításban. Aztán jött a Skyrim is, ami még többet adott még jött kivitelezésben. Azonban az igazán nagy jelentősége a két játéknak, hogy a PC-n sokkal többet adtak, mint mondjuk konzolon, ami főleg a lelkes moddereknek és a Bethesda szerkesztő programjának köszönhető.

És akkor jöjjön a Top 5 kedvenc ebből az időszakból:
5. Neverwinter Nights 2 és a kiegészítői
Ennek rohadtul nem kellene itt lennie. A hibái simán észrevehetőek, több része nincs is rendesen megcsinálva, a sztorijába meg mindig csak belekötök, ami pedig jó benne, azt meg nem becsülöm meg. Akkor miért olyan fontos ez a játék számomra? Hát...mert ebben tényleg ki tudtam élni a szerepjátékos vágyaimat. Félreértés ne essék, a Dragon Age: Origins sokkal jobb összességében, de a Neverwinter Nights 2-ben sokkal összetettebb a karakterkészítő, sokkal több irányba lehet fejlődni, és sokkal érdekesebb is volt számomra furábbnál furább karakterkombinációkat összehozni. Rengetegszer visszatértem ehhez a játékhoz annak ellenére, hogy tudtam, hogy a nagy szerepjátékos elődökhöz ez nem érhet fel. Már csak ezért is itt a helye ennek a játéknak.

4. The Walking Dead
A Telltale a leköszönő generációban nőtt fel olyan szintre, hogy egyesek (mint pl. én) már féltik őket, nehogy nagyot zakózzanak. Pedig egyáltalán nem tűnt olyan nagy számnak ez a képregény-adaptáció, hiszen az előző Vissza a jövőbe és Jurassic Parkos játékok nem voltak olyan elképesztőek. Kb. semmi előjele nem volt annak, hogy egy komoly, érzelemben gazdag, izgalmas kalandjátékot kapunk, amiben a választásaink befolyásolták a történet menetét (persze csak minimális mértékben). A karaktereivel könnyű azonosulni, ill. szeretni, utálni, és a történet menete is érdekes. Vannak azért problémáim ezzel a játékkal is, hisz olyannyira visszavett a tipikus kalandjátékos elemekből, hogy már-már nincs kihívás a játékban, de belátom azt fel kellett áldozni a történetvezetés oltárán. The Walking Dead szimplán nagyszerű volt.

3. Mass Effect 2
Gondolkoztam azon, hogy ebből az egész generációs összegzőből kihagyom a Mass Effect szériát, mivel egyfajta "zsánerpusztító" játéksorozatnak könyveltem el az egészet, ami ahelyett, hogy egy érdekes sci-fi RPG világot mutatott volna be, inkább beérték egy sci-fi akció-valamivel. Amúgy a széria a generáció egyik legjobbja, de a már-már irracionális ellenérzéseim majdnem eliminálták a Top 5-ből. És bármennyire is szeretem a Bioware Dragon Age: Origins-ét, ami sokkal jobb RPG és játék, de a Mass Effect 2 úgy tökéletes, ahogy van. Pedig az alaptörténetének kevésbé kellene epikusnak lennie, mint az első résznek, és a "lebutított", széttagolt (kalandrészek<->akciórészek) játékmenetének is inkább fel kellett volna idegesítenie, hogy egy nagyreményű sci-fi játékot így elrontottak. Erre ha meghallom ezt a zenét vhol, akkor kedvem támad még egyszer széjjelszedni a Collectorokat. Mesterien keveredik el ebben a történet, a szereplők jelleme, a zene, a hangulat, minden. Kihagyhatatlan…

2. The Elder Scrolls V: Skyrim
Játszottam az Oblivionnal, és nem voltam teljesen elájulva tőle. A Morrowindhez volt vmennyi szerencsém, de sokat nem tököltem vele, így a Skyrimnek kellett totál beszippantania az Elder Scrolls világába, hogy a lopakodós Khajiit-ommal szétvagdaljak embereket, állatokat, vagy éppen sárkányokat. Nagyon meglepett, hogy ennyire beleéltem magam a játékba, ami főleg a helyszínnek, a világának jelenlegi állásának, és az játékmechanikai újításoknak volt köszönhető. A legdurvább dolog viszont az, hogy ez egy nagyon sötét korszakát mutatja be ennek a világnak, amit elvileg zsigerből utálnom kéne, de itt működik, mivel maga a helyszín, maga a látvány, maga a kalandozás szórakoztató és epikus. Skyrimbe biztosan visszatérek majd.

1. Portal
Szal a Valve az előző generáció abszolút nyertese. Nem elég, hogy egy normális digitális játékelosztó rendszert sikerült megalkotnia és megszerettetni(?) mindenkivel, de még a játékai sem voltak rosszak, sőt! De számomra a Portal és a folytatása szinte überelhetetlen. A kis töltelékjáték a "Narancs Dobozban" hatalmasabbat robbant még a Team Fortress 2-nél is, és abban az évben be is zsebelt rengeteg Év Játéka díjat, méghozzá teljesen jogosan. A játék tele volt tömve humorral, a játékmenete szórakoztató volt, és annyira elütött minden mástól abban az időben, hogy nem tudtam nem azonnal beleszeretni.

Szal ennyit erről a generációról…a jövőt illetően nem írnék itt semmit, mivel gondolkozom a blogom újraélesztésén, és jó első téma lenne hozzá, de whatever…
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
10519 levél
Válasz 13.12.30. 20:16 #74
davkar9
Ööö, köszi?

RAI*DEN: Jogos! Eléggé instant classic az XCOM. A hiányát fogjuk arra, hogy az idei nyári steam akcióban szereztem be, még nagyon friss. Walking Deaddel hasonló a helyzet.

Vannak azért olyan címek is amik lemaradtak erről a nem-lista-listáról. Pl a Dragon Age. Originsben 3 és fél karakterem van, pont a fél miatt hagytam le, a törp nemesemmel ugyanis eluntam a játékot. 2. rész 2 karakter (tudjuk milyen a 2. rész). A közelgő 3. rész miatt lesz egy újrázás (fő mágus karim rebootja), remélem attól újra bekerül a kedvencek közé a játék, most csak a tetszett oszlopban van, korántsem olyan meghatározó élmény, mint a Mass Effect 1-2.

Ugyancsak meghatározó élmény (nem olyan komolyan, mint a ME) volt ebben a generációban az Overlord 1-2. Minions! Már a demó is nagy hatással volt rám.

Legjobban azért a Dark Messiah of Might and Magic miatt szégyellem magam, arról tényleg megfeledkeztem írás közben. Xana, történet, telekinézissel goblinokat dobálni.
33677 levél
Válasz 13.12.28. 17:47 #73
Creativ3Form
Én pl. végig olvastam, és az ME3-as részen konkrétan szakadtam. És egyet is értettem vele. Nem olyan rég toltam ki újra, ezúttal egy olyan karakterrel, amit az első résztől kezdve én játszottam (kb. fél éve kezdtem el ezt a karaktert az első résztől), és összességében tényleg csak pillanatai vannak. Mondjuk azok a pillanatok zseniálisak, de összességében, ha nem veszem ide a befejezést is kimerem jelenteni, hogy a leggyengébb érsz.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
3073 levél
Válasz 13.12.28. 16:58 #72
RAI*DEN
Na igen, tudtam én, hogy nem teljes az én listám, és a tiédet végigolvasva elég komoly művek maradtak ki a listámról ami miatt nagyon szégyellem is magam... Alan Wake remélem nem fog az idők végezetéig a Remedy egyik fiókjában porosodni, mert rendkívül jó játék volt amit nagyon mostoha fogadtatás övezett. Portal 1-2 szintúgy zseniális darabok, valamint az RTS témakörben a Tiberium Wars nem kevés órán át szórakoztatott. Mai napig emlékszem, hogy mekkora élvezettel gyártottam a Mammoth tankokat, hogy aztán elsöprő erejükkel ledózeroljam az ellenséget Amit csodálok, hogy nem hoztak fel egyesek és nekem is csak mostanság jutott eszembe, az a XCOM Enemy Unknown és XCOM Enemy Within. Ritka jó és hangulatos játékok, és bár lehet nem ér fel az eredeti első részhez, de számomra hatalmas élmény volt így is!
14276 levél
Válasz 13.12.28. 16:00 #71
balays82
Mondjuk te? Ha már kifejezetten kérted, hogy írja le a véleményét.
2002 levél
Válasz 13.12.28. 14:55 #70
Aribeth
Imádom, amikor az ME3 faszságain pörög, úgyhogy most épp nagyon vigyorgok.

Egyébként meg örülök ennek a topiknak, lelkesen jegyzetelek is. Nálam a játék mindig is inkább úgy nézett ki, hogy van kb. húsz kedvencem, és azokat a végtelenségig kizsigerelem, nem pedig úgy, hogy mondjuk évi öt-tízet kipróbálok (részben azért, mert sokáig nem volt elég erős gépem az ilyen mókákhoz), ezért jóval kevesebbet tudnék itt felsorolni. Az "ezzel és ezzel kőne már játszani" lista egyre inkább terebélyesedik, a polcon is sorakoznak a megvett, de még ki nem nyitott dobozok. Annyi baj legyen, legalább vénségemre is lesz mivel játszani.

Egyébként ja. Mass Effectek, Dragon Age, Diablo 3, a három átplasztikázott Tomb Raider, Knights of the Old Republic és kicsit mutáns, de remek folytatása, Witcher, a katt-katt-nyomozósok közül a bájosan esetlen Secret Files sorozat.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
7030 levél
Válasz 13.12.28. 14:10 #69
GustyX
Ezt ki fogja elolvasni??????
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
10519 levél
Válasz 13.12.28. 13:09 #68
davkar9
Na lássuk csak. Toplista nincs, nem is lenne igazságos a régebbi címekkel szemben, amikről többnyire már csak kellemes emlékek vannak és nem biztos, hogy megérnek még egy újrajátszást (főleg nem egy lista kedvéért). Összevissza és abc sorrendben (excelben vezetett játéklista ftw!).

Assassin’s Creed sorozat. A ’ki mivel játszik’ topicban már megkezdtem a maraton alatt az egyes részek boncolgatását, most a BF 2. végigjátszása után még tartozom az összegzéssel, úgyhogy most nagyon nem megyek bele itt. Részek mennyisége – köszönhető a futószalagon gyártásnak – miatt ez a játéksorozat volt jelen legtöbbet és legaktívabban az évek során. Érdekes mert a cod sorozattal ellentétben ennél működik a dolog. Szeretem, 10. részig szerintem bírni fogom pénztárcával és lelkesedéssel.

Gusty 2005 novembertől számoltatja a listát, de mivel én a PC master racehez tartozom ezért kicsit kitolhatom a dátumot. És kell is mert ha már emlegettem őket muszáj kitérnem rájuk. A Call of Duty ugyanis nem volt mindig béna. A 2. rész és a Modern Warfare volt az, ami még hozott újítást a sorozatba és még szerettem is. Érezhető volt a (grafikai) fejlődés ezeknél a részeknél, és mindkettő multijába sok-sok órát beleraktam. Szerintem valahol megvan még a MW elmentett multi profilja. Tudjátok, újratelepítés után ne kelljen újrakezdeni.
Ide jön, mert az időkitoláshoz tartozik, a GTA San Andreas. A legjobb természetesen a Vice City, de a sorozatban talán ebben van a legtöbb órám. Foglalkoztam a gyűjtögethető szarokkal, versenyekkel, csalásokkal ökörködés stb. A 4 nagy csalódás volt, egyelőre az 5. résszel is úgy vagyok, hogy istenítik ugyan, de nem fog az akkorát szólni.

Ha sútereknél tartunk, jöjjön a Battlefield. A bf2-ben kevés órám van, akkoriban még nem volt a világom az online lövöldék (most sem nagyon az, casual és hc között egyensúlyozgatok). A Bad Company 2 teljesen elvarázsolt, évek óta az közelített valamennyire az etalon Red Faciton-höz a rombolás terén. Érdekes mód minden új csillivilli résszel egyre kevesebb a rombolás. Vagyis hát csak a nagy epic bummokra gyúrnak, sebaj majd a bf7ben már kedvünkre „építkezhetünk” egy rakétavetővel és az aszfalttal. Szeretem azért a sorozatot, türelmes is vagyok, BF4-hez szükség is van erre, elmúlt pár meccsben azért mintha javult volna a helyzet.
Újabb határról érkező, a Brothers in Arms. Ez erősen az emlékekből táplálkozik. Úgy rémlik, hogy nagyon szerettem ezt a szériát, de mikor tavaly vagy tavalyelőtt megvettem Steamen és felraktam akkor kissé már én is ráncoltam a szemöldököm a célzástól. A 3. rész rendesen alávágott a sorozatnak, 10 éves évfordulóra szívesen látnék egy új részt vagy egy minőségi remake/rebootot.

Egye fene akkor zárjuk le az FPSeket. A vegyes fogadtatásban részesített Crysis és a Crysis Warhead ott van a kedvencek között, nem a lista legtetején de azért rajta vannak. 2. rész? Fúj...
BioShock 1-2 (főleg az 1) és az Infinite. Ezekről szerencsére nem kell írni. Ugyancsak részletezés nélkül: Portal 1-2.
Ne feledkezzünk meg a Call of Juarezről sem! Sajnos ez egy egyszeri csoda volt, hiszen ha megnézzük a folytatásokat, egy egynek elmegy lövölde, egy *törölve* és a Gunslinger ami tegnap landolt a Steam könyvtárban, de ránézésre meg lehet mondani, hogy az a közelében sincs az első résznek.

A lövöldék zárásaként hagytam a talán legfontosabb címeket, azokat amik szerintem forradalmi újításokat tartalmaznak játékmenet és –élmény terén, nem csak a műfajon belül, hanem a videojátékok összességét nézve is. Ezek a Metro 2033 és Last Light és a Dishonored. Mire is gondolok? Nagyon egyszerű, ezekben a játékokban a játékstílus hatással van arra, hogy #1 milyen típusú játékot játszol és #2 magára a történetre. Ha durbbele módon mész akkor egy akció FPS, a végkifejlet kicsit sötétebb. Ha lopakodsz, elidőzöl egyes helyeken, odafigyelsz, akkor máris remek lopakodós játékok ezek, amik végére érve elégetten állhatsz fel. Persze lehet, hogy ezek csak egyszerű vásári mutatványosok, de engem mindenesetre meggyőztek. Sokkal jobb az ha a „mi 30an vagyunk emberek, kapjuk el a rohadékot, pirosodjon csak az a képernyő!” nem script eredménye hanem a saját ballépésemé. Gondoltam már rá, hogy ezek a játékok kapnak egy kibeszélős topicot, ha majd jobban körvonalazódik a gondolat, akkor megnyitom.

Jöjjön a stratégia, a folyamatosan hanyatló műfaj. Voltak azért jelentős képviselői. Company of Heroes! Itt is főleg az első rész a kiemelkedő, a kiegeket esetleg megemlíteni lehet (nem fogom, hosszú a címük és másolgatni is lusta vagyok). Az idei folytatás tartalmaz pár érdekes újítást, de egy 2. résztől azért többet várna az ember.
A CnC felújítások közül a Tiberium Wars és kiegjét szerettem, talán mert a korábbi részek kimaradtak, viszont a Red Alert 2 és a Yuri anno ment orrvérzésig, a Red Alert 3 viszont csúnyán leszerepelt. Megjelenés körül írtam, hogy egy két allied-soviet pálya azért tűrhető volt, tavaly újráztam,blöe. Nem is értem minek írok erről, ezt leg-es topic.
World in Conflict, na az leg-es, volt, kár hogy az a franchise félbemaradt (felejthető kieg). Lassan ideje újrázni.

Ha Company of Heroes, akkor Relic, ha Relic, akkor Dawn of War! Első körbe csak a Dark Crusadebe és a Soulstormba csatlakoztam be, a DoW2 alatt viszont már végig ott voltam. Jó élmény volt, ezzel szerettem bele a Warhammerbe, igaz a rajongásom közelében sincs Peaceének. És ha már Warhammer, fontos legalább a címét felírni: Space Marine. Megint csak egy olyan cím aminél csak vakarom a fejem, hogy az AC és CoDok évente kapják az újabb részeiket, az ilyenek pedig megmaradnak egykének.
Zárásként a Heroes V trilógia. Az év játéka topicban írtam, hogy a VI sajnos ezt nem közelítette meg, kár. 3-ról vannak emlékeim, de nem annyi, hogy úgy imádjam ahogy sokan, szóval az én A Heroesom az 5. rész és kiegészítői.

Kamerát a hát mögé! Emútnyócévben a „tökéletes trilógia” volt nálam a Dead Space. Remek hangulatú első rész, akciódúsabb, remek irányítású!, még mindig hangulatos 2. rész és az idén megjelent, 1/3-ban hamisítatlan DS hangulatú, maradékban a maga módján hangulatos 3. rész. Azért az idézőjel, mert mint tudjuk a tökéletes nem létezik, de a DS 3 része alatt a hangulat-irányítás-miegymás nagyjából egységes maradt, közben pedig voltak minimális újítások. Más játékokban azért jobban megkavarják a dolgokat egyik részről a másikra, ez van amikor pozitívum, van amikor negatívum.

Ne-ne-ne*sokszor* Betmen! Arkham Asylum és City. Talán gondolkodás nélkül rá lehet vágni, hogy a legjobb szuperhősös játék. Igaz nem volt nehéz dolga, a közepes és alatti városos Pókember játékok, a hambi mellé csomagolt mindenféle szuperhősös filmekhez készül „játékok” mellett (lábjegyzetben azért egy taps a Spider-Man Shattered Dimensionsnak és a Wolverine játéknak). Természetesen nem csak a többiek bénasága emeli ki. Harcrendszer, a szinkronhangok, stb.

Márciusban megújult a ugyan a leányzó, de én a nextgen Tomb Raider trilógiát (Legend, Anniversary, és Underworld), is szerettem. A régi részek közül ismerősöm révén a 2 és 3. részel játszogattam. Nehezek voltak (ctrl-es kapaszkodás, brr), a trilógia grafikai és játékmeneti újításai viszont bejöttek és mivel béna voltam a régi részekkel ezért nem éreztem őket butításnak. Az Underworld mozgásanimációival pl szerintem kihozták a régi Larából a maximumot. A későbbi next-nextgen Lara kalandjaiban jó lenne, ha a nevén kívül más dolgokat is elhoznánk a régi részekből – és itt nem a keblekre gondolok.

Egy sort érdemel az Alan Wake, tudjuk miért (nem? hangulat, sorozatos tagolás, történet) és a Max Payne 3. Utóbbi azért érdekes mert sokáig fújtam rá, első kettőt ugyanis imádom, a kopasz fej, virágos ing eléggé a karakter meggyalázása. Végül is tetszett, de azért egy kicsit még mindig szájhúzós az új külső, az viszont vitathatatlan, hogy ez a harcrendszer az új leg a tpsek körében. Na meg a nem farzsebben hordott puska nálam nagy plusz!

Nagyobb vizekre evezek, csak egy kicsi csónakban. Az MMO-k úgy általában. WoWban nekem kb egy délutánom van ismerősnél, nem jött be. Emlékeket és fórumtémákat visszalapozva nem is olyan régen és nem is olyan sok címmel vetettem bele magam a műfajba. A Warhammer Online volt az első szerelem 2010-ben, két szerveren, mindkét frakcióból volt 10 „maxra húzott” (trial, 10 szint, két térkép) karakterem. Ezt követte a Lord of the Rings Online. A bugyuta küldetések (kis hülye hobbit nem tud két lépést megtenni a lapátért vagy valami hasonló) ellenére mentem amíg „fizetni tudtam” (acsikkal oldjuk fel játékban a tokeneket ha jól emlékszem, egy idő után vagy pénzért veszem őket vagy marad a lelketlen farmolás). Lezárt-> tokennel fel tudom oldani területeken már csak a fősztori engedett, nem tudtam hol fejlődni ezért hamar túlnőttek rajtam a kvesztek.

Ó, aztán ’11-ben jött a nagy nyári szerelem, az Age of Conan! Igaz rosszul indítottam, 40. szint körül az első karimmal játszhatatlanná vált a játék, az elején ugyanis véletlenül pvp szerverre kattintottam. Aztán a sok gyökérnek attól állt fel valamiért, hogy a spawnpoint közelében lévő oázisból kiszaladozva vágta le a frissen feltámadókat. Ezt a kellemetlenséget leszámítva nagy élmény volt 2 karakterrel – Conan, tehát a kötelező barbár és egy egzotikus mágus hölgyike. Nem értem a végére, valahol a 60-70. szint körül raktam le őket, de a harcrendszer (elszoktam tőle, most már nem biztos, hogy tetszene) és a tájak miatt szép emlék marad.

Jött a tél, vele pedig az új remény, a Star Wars The Old Republic. Nem tudom, alapból baj volt, hogy fizetősre csinálták (ez a „f2p” modelljük szánalmas). Másik baj, hogy mohó voltam, 8 karival vágtam neki párhuzamosan (béta mindenre jó volt csak arra nem hogy döntésre jussak). Január környékén rájöttem, hogy ez nem megy, kiválasztottam a Jedi Consulart, vele játszottam végig. Szép volt, jó volt, ha vannak hozzá barátok vagy a havidíj nem sürget akkor biztos nagyobb élmény lett volna. Counsularom után ráuntam, többiekkel csinálgattam pár bolygót, van akivel 40 körül/után adtam fel. Aztán az utolsó 30 napban szinte rá sem néztem. Kár, nagyon nagy kár érte.

Ezt követő nyáron volt egy rövid kis kaland a The Secret Worlddel. Szép volt, jó, izgalmas és nagyon érdekes. Egy baj volt, pénzt akart. Mondtam, ilyet én nem csinálok (főleg nem az utóbbi után), ha később meggondolja magát visszatérhetünk a dologra. Próbált győzködni, gondolkodtam is, hogy bevállalom, de végül is sikerült türtőztetni magam, nyár végére ugyanis már elígérkeztem. Télen végül is összejöttünk az TSW-vel, eltöltöttünk egy pár kellemes hónapot, 2 karival végig is mentem a főszálon. Valamikor újra rá kéne néznem.

A nyár végi találkozó nem volt más, mint a Guild Wars 2. Megvannak a hibái, persze. Az elmúlt másfél évben sok karakterem volt, emiatt voltak, vannak pillanatok amikor unalmasnak érzem, hogy láttam már mindent. Olykor hetekig szüneteltetem, főleg ezért, részben más játékok miatt. Viszont mondjak rá bármi negatívat, ha ráunok a játszásra a GW2 mindig ott van. És 10-ből 9 alkalommal sikerül is újra kedvet hozni a játékokhoz. Hiába no, jelenleg - és ahogy elnézem a jövőt – sokáig a GW2 marad a leg MMO műfajban.

Eddig lényegében csak fostam a bötűket, jöjjön pár olyan játék amire azért talán gondolkodás nélkül rá lehetne vágni a ’legjobb’ bélyeget.
Friss játék, de ha egyszer jó: Far Cry 3. Mivel friss, ezért nem kell részletezni, tudjuk, hogy remek játék és, hogy miért. A „sorozat” legelső darabja annyira nem jött be, a FC2 élvezhető volt a hibái ellenére.
Witcher 1-2!!! Hangulat, világ, stb, imádom minden részletét ezeknek a játékoknak. Mióta olvastam a könyveket csak még jobban megszerettem őket.
Skyrim. Ez egy kicsit csalás, ugyanis még mindig nem értem a végére. Október óta nem nyúltam hozzá, kifogyott a lelkesedés, nem is tudom, egyszer azért jó lenne majd befejezni. Oblivion nem jött be, a Skyrim viszont amikor és ameddig éppen hat addig nagyon nagy élmény.

Ha már a topic címében ott a leg,leg,leg akkor csak elő kéne állni egy leg,leg,leggel. De ilyen nincs, azonban ami a legeslegeslegeslegjobban megközelíti azt az talán a Fallout3. Bár csak két végigjátszásom van benne, egy sima és egy GOTY ez mégis elég volt, hogy a leg legyen. Hangulat. Mindenféle hangulat, epic, frászkiráz, ezen kettő között és túl mindenféle. Kezdve a zenék és a táj összeillesztésével, a térkép egyes helyszínei (Dunwich building), állatok, városok, néhány küldetés, pillanatok-események, stb, stb.

Zárásként még azt hiszem megérdemlik, hogy felkerüljenek erre a nem létező és még csak nem is lista formájú listára a LEGO játékok. Ezek is AC és CoD sorozatot megszégyenítő gyakoriságban és mennyiségben érkeznek, de mégis, van egyfajta bájuk amiért ezt el lehet nézni nekik. Kockaság előtt a legók jelentették a kockulás nálam, lehet, hogy csak ezért nem zavar, hogy a csapból is ezek folynak. Jó is az, hogy a gyerekkori kedvenc játékok a képernyőn „folytatódnak”. Igaz mióta a figurák beszélnek (nem játszottam még mondjuk ezekkel) kicsit vesztett a varázásból a sorozat, én a hablatyolós legókat jobban szerettem.

Azt hiszem, ennyi. Kicsit JIB-es lett, de itt a vége. Igen, ez minden, ennyi.

Bonus Round!

(Ennyi? És hol van a Mass Effect?)


Áh, a Mass Effect... Az a kib*szott Mass Effect... Jött az első rész, nagyobbat ütött mint a Halálcsillag. Megjelenés előttig nem is nagyon hallottam róla/foglalkoztam vele. Aztán bamm, itt egy kegyetlen jó sci-fi játék. Imádod minden részét, egyeseket jobban (Sovereign valódi kiléte, Férosz, beszéd Vigillel, végső csata stb). A karakterek! Az remek alapcsapat. A soundtrack. A mindenamitittmostnemírokmertúgyistudjátoknagyonjól. >> Telik az idő. (Miiii? Shepard halott? Egy geth n7 páncélban?!)

Bamm, itt a 2. rész. Egy-két hiba, lőszer?!, nincs mako. Bolygószkennelés? Miért két folyosó és egy szoba ez a bolygó?. De nem baj, mert a hangulat, megint csak a hangulat! A karakterek! A régi arcok, a pár perces beugrók, ááá, Wrex, micsoda broment! Tali is LI? Egek, mindjárt látom az arcát. *trollface*, Nem baj megérte, szeretem őt! Utolsó csata, collector bázis és a soundrack, a végén pedig a teaser! (ésatöbbicuccamirőlmegintnemírokmerttudjátokjól). Történnek olyan elhamarkodott kijelentések, nem tudom, hogy írásban is, fejben mindenképp; a Mass Effect jobb mint a Star Wars! Oké, oké, csillapodj tényleg király játék volt, gazdag univerzum meg minden, de ne essünk túlzásokba. Rendben, 2. legjobb scifi? Na így mindjárt más. Jaj, de jó lesz a 3. rész! >> Ugrás.

ME3. Telepítem, ledőlök egy kicsit, majd a hajnali 1-es aktiválásra fölkelek. *ásít* na csak egy kicsit játszok. Hmm, lám-lám megjöttek a reaperek, végül is nem erről pofázunk évek óta... Rendben mentsük meg a hálátlan seggüket!
Hmm, ki ez a kölyök, biztos csak valami drámai izé, aha, az lesz, a zongorabillentyűket is erősen odanyomják, itt bizony kőkemény dráma van! Nem kell félni, Shep majd csomót köt a csápjaikra, de azért ehhez kell majd egy kis segítség. Irány a Mars! Ó, Liara, de jó látni, a nyakamba varrták Kaidant, ezt a latino erőművészt meg a buzi sofőrjét. (kicsit pörgessük föl)
Tanács nem segít? Háh, micsoda meglepetés. Elő a varázspálcám! Nem Laira, azzal az utolsó küldetés elejéig várnod kell, a másikat. Huss, évszázados turián-krogan ellentét megoldva, krogan reprogátló meggyógyítva, újabb Shep-Wrex broment, #1 könnyes szem- Mordin. #2 könnyes szem – Thane. Huss, kvarián-geth béke, #3 könnyes szem az egész alatt küldetéssorozat alatt. Legion ’én’ lesz, Tali „Szeretlek! Tudom.” pillanat.

Közben persze a régi karakterek és a küldetéseik. Thessia, uh bakker, ideje szétrúgni a Cerberus seggét. Végjáték, kezdjük? Cerberus pipa, most már csapjunk oda a reapereknek is. Hmm, mégis hogy vontatták oda a fellegvárat a Föld mellé? A zenék sem voltak olyan fülbemászók. Sebaj, kezdjük már, még lefekvés előtt megnyerjük. Ez bizony jó sok űrhajó, micsoda epic űrcsata lesz!... itt … mindjárt. Semmi? Na sebaj, majd később lesz akkor. Földi csata, megyünk, beszélgetünk, búcsú. Koccintunk bizony Garrus, köszi Liara, én is szeretlek Tali, te is jó barátunk lettél EDI. Ideje nyerni! De már megint hol maradnak a videók? Hol az elkor tankom? Fény, fussunk, harbi?!, ugh ez jó nagyot szólt. Hé nem is volt pisztolyom, random marauder a bossfight? Nem baj, ne állj meg, menj csak tovább. Anderson? TIM, ejj de randa lettél. Golyó a fejbe, nem először csinálom, a titok abban rejlik, hogy a kék sorokat kell használni.
Hohó jön a vége videó, nyitom is a karokat. Hé, miért nem működik? Lift? Ez meg mi? Öcsi? Hát te meg mi a franc vagy? Bla, bla, ha hallanád azt a sok faszságot ami a szádból kiömlik, na engedj végre nyerni! Kék, zöld vagy piros? Élég szarul hangzanak, legyen a barna, ja nem a kék! Bambabibabam, nem veszek levegőt, csorog a könny az arcomon, hiába volt minden, de talán majd a többiek így élni fognak, az epilógus videó majd dob a hangulatomon. Normandia menekül? Hé Garrus az előbb még velem volt. És mi ez a szar zene? Credits? Irány a yt, mi a másik kettő? Ugyanez csak más színben? Így ér véget a Mass Effect? Ami a SW után a 2. legjobb scifi? Elmentek ti a... Ez egy kövér no, 15 o-val. *asztal borítás*, *zokogok a sarokban*. Döntések számítanak a nagy lóf... Jött az EC, legyen a piros, háát elmegy, de nem érdekel. Többé nem.

Szóval a Mass Effect, ez a kib*szott Mass Effect... Bármennyire is elcseszték a befejezését, az első két rész örök élmény marad tartalmastul, soundtrackestül, mindenestül. A 3-nak tény, hogy voltak jó pillanatai - említettem is őket itt is, máshol is - viszont ezzel a befejezéssel alaposan tönkrevágták. A trilógiákban a záró darab általában ezt szokta csinálni, de nagyon rosszul esett akkor ott helyben végigjátszás után. És valószínűleg fog is még egy ideig, esetleges újrajátszás után mindenképp.


Na azt hiszem tényleg ennyi.
3073 levél
Válasz 13.12.28. 01:59 #67
RAI*DEN
Azon kevesek közé tartozom aki rendelkezik X360 és PS3 konzollal is, és januártól Xbox One tulajdonos is leszek(jövőre karácsonykor meg PS4 is esedékes), de most ettől eltekintve igyekszek egy viszonylag részletes listát írni arról, hogy az elmúlt 7-8 évben mik voltak azok a játékok amik számomra maradandóak maradnak, és néhol kontrákkal megfűszerezve melyik cím miért nem tetszett.

A listám hát: Assassins Creed 1-2-4(a széria többi darabja totál felejthető, élen a 3. résszel), Beyond Two Souls, Bioshock, Bioshock: Infinite, Bulletstorm, Diablo 3, Dmc, Dragon Age, Fable 2(Molyneaux csodájának 2. része, ami véleményem szerint sikeresen túlnőtt elődjén, nem is akármennyire. Az elmúlt évek legjobb játéka, a 3. sajnos hatalmas csalódás...) Far Cry 3, Forza összes(az 5-ről egyedül nem tudok nyilatkozni, de a Forza valami eszméletlen micsoda széria lett) Gears of War széria(itt külön kiemelném a 2. részt ami irdatlanul király lett, és máig a széria legütősebb és legjobb darabja),God of War széria, Heavy Rain, Mass Effect széria, Max Payne 3, Metal Gear Solid széria(csak azért írom, hogy széria, mert bár csak a 3. meg 4. rész jelent meg az elmúlt 7-8 évben, de a legtöbb rész HD remake-et is kapott), Might and Magic Heroes 6, Batman Arkham Asylum(a másik két rész már nem hozta ugyanezt a színvonalat számomra, főleg a 2. rész nem, az Origins a sztori miatt is jobban tetszett...), Need for Speed Most Wanted(itt ugye az első Most Wantedre gondolok, ami mindenkinek nagyon szép emlék), Need for Speed Hot Pursuit, Read Dead Redemption, Starcraft 2 Wings of Liberty és Heart of the Swarm, TES:Skyrim, The Last of Us, Tomb Raider, Uncharted 1-2(a 3. nagy mellé volt nálam sajnos...). Lényegében ez lenne az én listám amire azt mondom, hogy számomra kiemelkedő darabok voltak az elmúlt években. Könnyen meglehet, hogy kimaradt pár cím, mert azért ez az elmúlt 7-8 év nem kevés címet termelt ki és amint az itt látható listámon is látható, elég sok meg is fogott engem.

És akkor jöjjenek a címek amik többnyire sikernek örvendtek, de engem elkerültek, vagy nem érdekeltek, vagy nem ütöttek akkorát nálam mint egyeseknél, vagy az én ízlésemnek kurva szarok voltak...

Gta4-5

A legtöbb játékos elalélt ezektől a játékoktól, és olyan szintekre magasztalta amiket már végképp nem ütöttek meg véleményem szerint. Nem voltak rossz játékok, de azért olyan kiemelkedőek sem voltak szerintem. Példának okáért itt a GTA5, kellemes játék, de messze van attól, hogy évjátéka legyen, mégis sokan vakon dobálják neki a jelölést, főleg, hogy idén voltak jobbak is(Szerény véleményem szerint idén az AC4 volt a legjobb, és csak egy paraszthajszálnyival előzi be nálam a Bioshock Infinite-et és a Tomb Raider-t. Tudom, fura, hogy pont egy AC-t mondok, de olyan szinten megfogott a hangulata, és olyan szinten magával ragadt ahogy semmi más idén.)

Halo széria

Hát mit mondhatnék erről a szériáról? Rövidre fogom, szerintem egy végtelenül unalmas szar FPS. Még mindig jobb mint akármelyik Crysis, de ez a típus nálam olyan unalmas és gyötrelmes, hogy az önsanyargatás kategóriába esik nálam. Ennek egyértelműen nem én vagyok a célközönsége. Evvan...

Killzone széria

Playstationön nagy sikernek örvend, bár nem értem, hogy miért. Gyatra sztori, még gyatrább játékmenettel. Akartam szeretni, még az első rész is pörgött a PS2-őmben, a 2-3-at is kipróbáltam mert eszméletlenül festett PS3-on, sőt, még a Shadow Failnek is adtam egy esélyt, de botrányosan unalmas darabokról van szó. Ez még a Halo szériánál is önsanyargatósabb kategória. Szerintem messze kerülendő, de ugye nem az én ízlésvilágom a standard...

Ratchet and Clank széria

Sajnos nem volt egyik részéhez sem szerencsém, pedig egy nagyon jó kis platformer sorozatként tartják számon. Mindenképp bepótolom a közeljövőben, úgyis kifogytam manapság a játszható címekből...

Mario játékok

A nintendo üdvöskéje. Őszinte leszek, mint platformer lehet, hogy valakinek jó játék, de nekem nagyon nem fekszik. Utálom Mario karakterét, utálom a világát, a játékmenet Marios, nem a zsánerem. Lehet, hogy valakinek tetszik, és lehet, hogy most valakinek a lelkébe taposok, pedig próbáltam pár Marios címet az elmúlt évekből(gondolok itt a Galaxy szériára), de nem győztek meg, nekem túl Marios... Nem az én műfajom, ahogy a Donkey Kong széria sem, sem a többi Nintendo játék, egyetlen szériát kivéve amit sajnálok, hogy még csak ki sem tudtam próbálni...

Zelda széria

Egyetlen szívfájdalmam, hogy Nintendo exkluzív. Annyira, de annyira szeretnék játszani ezzel a szériával, hogy az elmondhatatlan, de csak emiatt nem fogok fizetni egy Nintendo Wii-ért, vagy WiiU-ért. Bár előbb-utóbb lehet veszek egy Wii-t, mert nagyon olcsón lehet már venni, de a játékok beszerzése így is problémás lehet egy kicsit. Erre még mindenképp alszok párat, ezt a szériát nem szívesen hagynám kipróbálatlanul, játékmenet videók alapján meg eléggé bejövős...

Infamous 1-2

Eléggé agyonhypeolt, totál középszerű játékok az én szememben. Ha már ilyen, akkor a Prototype jobb(persze itt szigorúan megjegyezném, hogy az én ízlésemnek), ez meg totál felejthető a maga szegényes mozgásával(a játékidő 95%-ban villámgolyókat lődözgetsz a mancsodból, meg ugyanazt a 2-3 kombót használod esetlegesen közelharcra, nem sok minden ez kéremszépen...). Ebből kifolyólag a Second Son sem túlzottan érdekel, hiába tetszetős a videói alapján...

Final Fantasy széria

És íme egy totál érdektelen széria ismét. Próbálni próbáltam, nem is egy részét, de valahogy távol áll tőlem ez a JRPG stílus. Bár így is kiakarom próbálni a 7-8. részét, de a sorozat eddigi részei közel sem nyűgöztek le. Bár igaz, lehet most már tetszenének, mert idővel finomodik az én stílusom is. Ki tudja, idővel újra szentelek időt az új részekre, és a régiekre is mindenképp még a nextgen ff-ek beköszöntése előtt.

Hát, így dióhéjban ennyi lenne a véleményem az elmúlt évekről. Tudom, nem lett rövid, de a lehető legrészletesebb azokról amik az eszembe jutottak
19623 levél
Válasz 13.12.28. 01:02 #66
sipec
2? az sok, nekem 1
wow
7030 levél
Válasz 13.12.28. 00:41 #65
GustyX
Én csak tátom a szám, hogy egyeseknek ennyi leg-leg-leg játék van.

Akárhogy számoltam, osztottam-szoroztam, továbbra is az a két játéksorozat van csak a listámon, a rengeteg a szuper játék mellett, amikre jó ízűen emlékszem vissza, ismét végig is játszanám, de közel sem "merültem el" annyira bennünk, voltak rám olyan hatással, mint a CoDMW és ME széria.
Pedig a CoD és ME bármely része is hiányzik a Top5 all time listámról
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
3760 levél
Válasz 13.12.28. 00:34 #64
gregmerch
Jogos, amit mondasz/írsz. Remélem, valamikor ki tudod próbálni az Xbox-os, Nintendo-s kiválóságokat is. Érdemes!
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
14276 levél
Válasz 13.12.28. 00:01 #63
balays82
Igen, valóban nem tudok olyan játékokat felsorolni, amelyekről maximum tesztet olvastam, de soha nem próbáltam. Na jó, a Halo és GoW első része PC-n megvolt, de mély nyomot egyik sem hagyott bennem.
3760 levél
Válasz 13.12.27. 23:48 #62
gregmerch
A baj annyi a listáddal, ha egyáltalán ezt "bajnak" lehet nevezni, hogy csak a Sony exkluzív, illetve a multiplatform alkotásokat veszi alapul. (Megj.: ez persze tök rendben van, hiszen nem mindenki olyan idióta, hogy minden platformot beszerezzen ...). A felsoroltakon kívül ott van még a Halo, a Gears of War, jó néhány Forza, Zelda, Super Mario és egyéb cím is. Tényleg nehéz választani bő 7-8 év több ezer programja közül...
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
14276 levél
Válasz 13.12.27. 19:51 #61
balays82
Ez viszont keményebb dió, mint év játéka listát írni. Az elmúlt 9 évet még végiggondolni is nehéz, nemhogy valamiféle rangsort felállítani az ez idő alatt megjelent rengeteg jobbnál jobb játék között. Uncharted sorozat, God of War soroztat, Assassin's Creed sorozat, Mass Effect sorozat, a Witcher és a Batman két része, ezek mindenképpen az élmezőnyben vannak nálam, de például a Heavy Rain, a Skyrim, a Bioshock, a Dragon Age, az L.A. Noire, a Read Dead Redemption, a Sleeping Dogs, a Max Payne 3 vagy éppen a Fallout 3 is. Az idei évből pedig a The Last of Us, a Beyond a GTA V és a Tomb Raider is.
Hát nagyjából ezek voltak számomra a 7. generáció legjobbjai.
7030 levél
Válasz 13.12.27. 19:08 #60
GustyX
Azért én kíváncsi lennék még egy pár ember véleményére, szóval hajrá.
SPOILER
Peace, balays82, davkar9, CreativeForm, xeLaR.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
3760 levél
Válasz 13.11.25. 16:03 #59
gregmerch
Bocs, de nem vagyok egy nagy WoW fan ...
Én nem ahhoz mérem a játékokat.
A TES darabjai, főleg pedig a Skyrim viszont annyi lehetőséget rejtenek magukban, amennyit nagyon kevés másik játék. Szinte már-már egy MMO-val vetekszik a tartalmuk. A harcrendszerük pedig - szubjektív véleményem szerint - sokkal realisztikusabb pl. a WoW-énál. De ezen nem (sem) fogunk összeveszni, kinek mi jön be, embere válogatja .
Az Amalur speciel nekem is nagyon tetszett, mint ahogy az a tesztből is kiderült, legalábbis remélem .
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
7030 levél
Válasz 13.11.25. 15:32 #58
GustyX
De az eleve nem MMO-nak készült és megjelenésre sem a legsikeresebb MMO-ra (WoW) hajazott. Szóval ha már nincs hasonlóság a WoW nem beszélhetünk MMO-ról

Meg abban a harcrendszer olyan nem is tudom. Lomha, lagymatag, taktikusabb, nem úgy mint mondjuk az MMO-kban/Amalurban. Mondom ezt úgy, hogy csak pár MMO-t próbáltam, többségét videók alapján láttam, de mindegyik akciódúsabbnak tűnik, mint az TES harcrendszere.

De nevezzük akkor "MMO jegyeket magában foglaló, WoW megjelenésre hajazó egyjátékos akció-RPG-nek".
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
3760 levél
Válasz 13.11.25. 15:24 #57
gregmerch
Ennyi erővel azonban a TES sorozat is az .
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
7030 levél
Válasz 13.11.25. 15:18 #56
GustyX
Ahogy Sun is írta.

Hosszabban leírtam a "Mit játszottál végig legutóbb?" topicban, hogy miért is offline MMO az Amalur.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
3760 levél
Válasz 13.11.25. 15:04 #55
gregmerch
Szigorúan a sorozatokra kihegyezve (még ha azok némelyike a 6. generációnál, vagy annál régebben kezdődött is) - természetesen a teljesség igénye nélkül:

1., PS3: Uncharted, God of War (ebből valamennyi rész kijött PS3-ra később), Gran Turismo, Metal Gear Solid, Sly Cooper, Ratchet & Clank, Jak & Daxter, Killzone

2., XB360: Halo, Gears of War, Forza, Fable

3., Nintendo: The Legend of Zelda, Super Mario Bros., Metroid

4., Multiplatform: Tomb Rider, Prince of Persia, Assassin's Creed, Rainbow Six, Ghost Recon, Splinter Cell, Call of Duty, Medal of Honor, Battlefield, The Elder Scrolls, Far Cry, Crysis, Dragon Age, Mass Effect, Neverwinter Nights, Diablo, StarCraft, TellTale kalandjátékok, LEGO sorozat, Civilization, Command & Conquer, Mortal Kombat, Injustice, GRID, DIRT, F1, Need For Speed, és még sokan mások...
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
827 levél
Válasz 13.11.25. 14:51 #54
_Sun_
Ennél van. MMO-nak indult, de egyjátékos lett.
Gaming is about killing time, not killing people
13848 levél
Válasz 13.11.25. 14:26 #53
powerhouse
olyan nincs, hogy offline egyjátékos mmo. nem a sandbox játékmenetre gondolsz?
If I look back I am lost
7030 levél
Válasz 13.11.25. 14:15 #52
GustyX
Most, hogy az X1 és PS4 megjelenésével elérkeztünk a videojátékok 8. generációjához (vagyis a 7. végéhez, ami elvileg még támogatva lesz 5+ évig), kíváncsi lennék, hogy melyik játékot (sorozatot) tartjátok a 7. generáció (2005.11.22-től 2013.11.22-ig terjedő időszak) legjobbjának, legjobbjainak, akár ilyen, akár olyan szempont alapján.

Legtöbb helyen „Top5” listát olvastam, de mivel én nem igazán tudnék egy ilyet összeállítani, ettől eltekintek

Nekem 2 játék, pontosabban 2 széria volt igazán meghatározó. Az egyik az újféle, adrenalindús, pörgős, filmszerű játékmenetével és témájával fogott meg nagyon, a másik pedig a történetével (na jó, inkább az univerzumával) főhősével, karakterekkel elsősorban.

1. Call of Duty 4: Modern Warfare (vagyis a Modern Warfare széria)
Call of Duty stílus, modern fegyverekkel??? Az csak jó lehet! És jó is lett. Nekem külön tetszett (ami mára már kissé elavulttá és unalmassá vált) a szkriptvezérelt cselekmény, meg hogy a gép megmondta, mit, merre, hogyan. Voltak hibái, de azokat észre sem vettük a pörgős játékmenet miatt, egyszerűen sodródtunk az eseményekkel. 2009-ben jött a folytatás, ami csak fokozta az élményt, de azért na. Mégiscsak második rész volt. De mégis nagyon jó volt és élvezetes. A 2011-es záró epizód viszont már kissé erőltetettnek hatott, de mivel egy nagyszerű széria utolsó része, így az egész sorozat megérdemli tőlem ezt a jelképes címet.

2. Mass Effect széria
Ugyan első látásra beleszerettem a játékba, de mégis a feledés homályába tűnt, mikor még X360 exkluzív cím volt, majd mikor már gyenge volt a gépem hozzá. Aztán kipróbálás után jött a szerelem első látásra. Azt megjegyzem, nekem elsősorban a játékmenet a lényeg, de itt a történet és maga a teljes univerzum megismerése iránti vágy vitette velem végig kétszer is az első részt, majd a folytatásokban ehhez társult a játékmenet is. Akármennyire is gagyi volt a 3. rész vége, nekem még úgyis jó volt és nem az a 10 perces kis zárás fogja hazavágni azt a nem kevés órát, érzelmet, drámát, akciót, amit az egész trilógia nyújtott. Ezerrel várjuk a következő részt, ami tök mindegy mi lesz, nekem már a névvel eladták a játékot

Azért ez a két játék, mert az előbbi stílusán belül első volt majdnem minden szempontból (és nem változott az elmúlt 5-6 évben semmit) amit én nagyon szeretek, sok pályáját mai napig szívesen újrajátszom és ugyanolyan lelkesedéssel mint első alkalommal, másik pedig kiváltotta belőlem azt rajongást, hogy képes volt nem kevés munkával egy „kódexet” is összeállítani, valamennyi DLC-t beszerezni, többször végigjátszani, játék után is napokkal agyalni az eseményeken, többször megnézni adott jeleneteket.

Természetesen nem vagyok beszűkült látókörű fanboy, csupán a fenti két széria volt rám a leírtaknak megfelelő hatással. Ez pedig azt jelenti, hogy sok jó játék volt az elmúlt 8 évben, melyek közül talán az alábbi 5 volt igazán jó. Vagy nagyon jó. Vagy baszott jó. Vagy kibaszott élvezetes. Szóval az alábbi Top5 játék az, amiből igazán várom a folytatást, sok időt beleöltem vagy… Tudja a nyavalya, Top5 játék az elmúlt 8 évben, ami valaminél fogva nagyon bejött (csak a fentiek után). Kiválasztásuk az a végigtolt játékok listája alapján történt, amelyik címre azt mondtam, hogy „Wow, igen, emlékszem, marha jó volt!”.

1. Kingdoms of Amalur: the Reckoning – egy offline egyjátékos MMO, hatalmas területtel, rengeteg küldetéssel, párbeszédekkel, h&s játékmenettel. Egy 2. rész, vagy szellemi örökös igazán jöhetne.
2. Saints Row 3 – karaktergenerálás, poénok, akció, mellékküldetések, karakterek, a banda és műpénisz. Big like!
3. Sleeping Dogs – Jackie Chan/Jet Li in action. Jöhetne a folytatás, talán a Triad Wars jó kis folytatás lesz és pótolja azokat a hiányosságokat, amik…hiányoztak a játékból
4. Splinter Cell Blacklist – álmaim Splinter Cell játéka! Ennyi elég.
5. The Saboteur – jó dolog partizánkodni a németek által megszállt Franciaországban, feketén-fehéren, hangulattal teli sandbox játékmenettel? Az ám!
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
621 levél
Válasz 12.12.15. 18:49 #51
SwitcX88
Zsír!

Nekem valahogy így néz ki :

Multi (~ játékidő szerint):
1. UT2k4 (legszebb gamer éveim )
2. BF: BC2
3. CoD: MW3
4. UT3
5. CoD: BO2

Single:
1. Legacy of Kain Soul Reaver 1-2
2. NFS3: HP
3. NFS: P2000
4. Cossacks: EW
5. Caesar III
6. Evolva
7. Hogs of War
8. Batman AA + AC
9. Anomaly Warzone Earth
10. BIT.TRIP RUNNER

Érdekes, mivel alig jutott eszembe mostani játék. Mindegyik csili-vili, de nagy fos a tartalom. Régebben egy kis fos Rollercoaster T-vel jobban elvoltam, mint ma egy Borderlands 2-vel.
7030 levél
Válasz 12.12.15. 16:17 #50
GustyX
????
Ez nekem az "All time Top5", vagyis mióta komolyabban kockulok, nem csak leültetnek a gép elé és mindennek örülök, amiben lehet püfölni a billentyűzetet.
Kb. 2002 óta.

De amúgy érdekes látni, mik voltak anno a kedvencek(Peeter).
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
7924 levél
Válasz 12.12.15. 15:49 #49
Lovi Tommy
az elmúlt hány évből?
7030 levél
Válasz 12.12.15. 15:48 #48
GustyX
Kap egy UP-ot a topic, hátha valakit érdekel

Nálam jelenleg:
1, Psychonauts
2, Jade Empire
3, Giants: Citizen Kabuto
4, Sleeping Dogs
5, The Saboteur
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
6439 levél
Válasz 05.02.07. 22:14 #47
kelkáposzta
Top 1: Diablo2+LoD
A hízás jó dolog ! 1367 B.u.É.k
5697 levél
Válasz 05.02.07. 22:12 #46
Peeter
Egy biztos:grafikában messze a HL2 vette át a topot.
I don't want you back!!!
562 levél
Válasz 04.02.20. 20:40 #45
Salafat
Tudom, hogy ez első kategóriához fejenként csak egy kellett volna, de nekem ezek annyira egy szinten vannak, hogy vétek lett volna csak egyet írni.
Far Cry ruleZzzZZz :-)
562 levél
Válasz 04.02.20. 20:37 #44
Salafat
1. Mafia - Icewind Dale ofkorz
2. No one lives forever 1-2 - Max Payne 1-2
3. Hitman 2 - Indiana Jones & The Emperors Tomb
4. Giants - Jedi Academy & Jedi Outcast
5 .Beyond Good & Evil - Splinter Cell

Legjobb graf: Max Payne 2
Beyond Good & Evil
Splinter Cell
Pop: The Sands Of Time
Giants

Legtöbb idő: Mafia
Icewind Dale
Fifa gémek
No one lives forevörök
Syberia

Legjobb hangulat: Mafia
Icewind Dale
No one lives forever
Indiana Jones & the Emperors Tomb
Giants
Far Cry ruleZzzZZz :-)
4370 levél
Válasz 04.02.20. 20:24 #43
Kalwa
Íme a LEG -ek:

1. Half-Life + kiegészítői HLOF és HLBS
2. Counter-Strike
3. Popolus 3
4. Age of Empires I + Rise of Rome
5. Return the Castle Wolfeinstein

Ezek az örök kedvencek, ezeknél sajnos-?- még nem jöttek ki jobban az én szememben
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
5697 levél
Válasz 04.02.20. 20:19 #42
Peeter
Íme a legújjabb TOP5:
1.Giants:Citizen Kabuto
2.Beyond Good and Evil
3.Splinter Cell
4.Need for Speed Underground
5.Call of Duty

Most ezek a févoritok.
Ezek azok a gamek,amelyek tényleg ott vannak és számomra rengeteg élvezetet nyújtottak a maguk környezetével.
De ez persze nem jelenti azt,hogy nem volt más kedvenc gamem,mert rengeteg van.Lsd.lentebb.
Ezek azok a gamek,amelyek univerzuma nagyon bejött.
I don't want you back!!!
19623 levél
Válasz 03.03.23. 19:21 #41
sipec
1.:Icewind dale
2.:rollercoaster 2
3.:sims
4.:gta3
5.:alice

Legjobb graf.:
1.:mafia
2.:gta3
3.:q3
4.:c&c generals
5.:j bird lol
5697 levél
Válasz 03.03.23. 19:04 #40
Peeter
Na most egy össz. top 3-t nem nagyon tudnék összeállítani.
Mert a Giants örök kedvenc,de a Splinter Cell meg olyan amilyen gamet szerettem volna mindig is,csak nem tudtam megfogalmazni milyen is lenne az.De mondjuk különbözik is a két game stílusa.
De:
1.Giants
2.Splinter Cell
3.B&W,MoHAA
4.Freedom Force
5.Diablo2+LoD

Úgy érzem ez a lista reális.Úgy hoztam ezeket a sorrendeket,hogy melyiket játszottam már(vagy kezdtem bele sokadjára)többször végig.
I don't want you back!!!
5697 levél
Válasz 03.02.02. 15:55 #39
Peeter
Legjobb hang:Undiyng.Félelmetes....Inkább a hangoktól mint egyébtól nem merek vele
játszani.

Legjobb IQ:UT2003.Hihetetlen.Akkor vettem észre mennyire okos is,mikor követek egy ellent,ő felmegy a liftel én utánna ő meg ott vár gugolva a sarokban és BUMM!azonnali halál móddal játszottam.Fantasztikus.
I don't want you back!!!
2752 levél
Válasz 02.11.19. 20:13 #38
Pete Croft
The Best:
Mafia: The Lost City of Heaven
Max Payne
Hitman: The Codename 47
Hitman2: Silent Assassin
No One Lives Forever
Soldier of Fortune 1
RTCW
MOHAA
TR: The Last Revelation
&#8362;Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...&#8362;
94 levél
Válasz 02.11.19. 16:11 #37
BlackVoid
Csak hogy ne csak mainstream jatekok legyenek itt...

Legjobb
1. Combat Mission
2. IL-2 Sturmovik
3. Thief I/Gold
4. Doom
5. Everquest
6. Silent Hunter
7. Europa Universalis 2

Legszebb
1. IL-2 Sturmovik
2. Morrowind

Legtobb ido
1. Combat Mission (multiplayer)
2. Everquest (multiplayer)
3. IL-2 Sturmovik (multiplayer)
4. Silent Hunter
5. Baldur's Gate (multiplayer)


25 levél
Válasz 02.11.19. 08:16 #36
Threepwood
Top 6

1. Monkey Island-sorozat
2. Zork-sorozat
3. The Dig
4. Toonstruck
5. Day of the Tentacle
6. Broken Sword 1-2

Legjobb hangulat

1. Zork-sorozat
2. South Park Rally
3. Broken Sword 1-2
4. Monkey Island-sorozat
5. Toonstruck

Legjobb grafika

1. Black Dahlia
2. Powerslide
3. The Curse of Monkey Island
4. Grim Fandango
Ahoy there! I'm Guybrush Threepwood, a mighty pirate!
221 levél
Válasz 02.11.16. 21:35 #35
tomhoo
Te,ShockSérv,azt hogy csinálod,hogy a MoHAA-nak ugyanaz a grafikája,mint a jetiknájt 2-nek,mégis 5 hellyelelőrébb van????
221 levél
Válasz 02.11.16. 21:32 #34
tomhoo
a gépem jó4 2,0 Ghz
a grafikus kártya nem annyira:GeForce 2 Mx 400
5697 levél
Válasz 02.11.16. 21:31 #33
Peeter
Változott a helyzet:
A gépem nem csúcs gép,de bírja az UT2k3-t így grafban átvette az 1. helyet.Még butítva is gyönyörűűűű!!!Ja meg action gamek közt is.
I don't want you back!!!
323 levél
Válasz 02.09.01. 17:19 #32
ShockServ
Top:
1 - Transport Tycoon
2 - C&C (All)
3 - Unreal Tournament
4 - Max Payne
5 - Red Faction
6 - WarCraft III

Legtobb ido:
1 - Transport Tycoon
2 - Max Payne
3 - The Sims (All)
4 - WarCraft III World Editor
5 - Nocturne
6 - Half-Life

Legjobb grafika:
1 - Medal Of Honor - Allied Assault
2 - Unreal Tournament 2003
3 - AquaNox
4 - Max Payne
5 - WarCraft III
6 - Star Wars - Jedi Knight II
2284 levél
Válasz 02.09.01. 16:02 #31
Daedalus
ÁÁÁ! Megvan!

3rd.
1.Metal Gear Solid (hogy a p****a! felejtettem el?!! Mindenidők legjobb játéka!
2.Mafia (még nem is játszottam!
3.GTA3 (jó-jó, akkor félig), meg a Hitman
"?"
2284 levél
Válasz 02.09.01. 15:58 #30
Daedalus
FPS Top 3:
1.MoH:AA
2.Half-Life
3.Deus Ex

3rd Top3:
1.Tomb Raider 5 (cha! megijedtetek mi? csak vicc volt)
1.most nem jut eszembe semmi...

RPG:
1.Fallout2
2.Fallout1
3.Baldurs Gate

RTS:
1.összes C&C
2.Shogun
3.Warcraft 2 (!)

TBS:
1.Panzer General 1
2.Combat Mission´
3.hmmm...Centurio?
"?"
5697 levél
Válasz 02.09.01. 15:20 #29
Peeter
FPS Top 3:
1.MoHAA
2.SoF2
3.Renegade

3rd Top3:
1.Giants
2.Max Payne
3.Jedi Knight2

RPG Top3:
1.Diablo2+exp.
2.Freedom Force
3.Csak ezzel a kettővel jáccottam

RTS Top3:
1.B&W
2.Warcraft3
3.Tiberian Sun
I don't want you back!!!
5697 levél
Válasz 02.07.29. 21:07 #28
Peeter
SoF2 hangulatilag ott van aRenegade és MoHAA között.Ja és a Legtöbb időhöz még B&W,a 3. helyen.Hangulatilag is ott van valahol.
I don't want you back!!!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.