Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Guru Gamer helyett Gamer (Hírek)

2325 levél
Válasz 02.11.04. 21:37 #21
Berkenye
A Vogel a felperes, nála vannak a jogok e név használatára. Így rá értelemszerűen nem vonatkozik a határozat, mivel a Guru Gamer név volt az, ami hasonlított a PC Gurura, meg amiben szerepelt a Guru szó, így a Guru Gamer kényszerült arra, hogy mellőzze a név használatát.
Mellesleg nézzétek meg a www.gamer.hu oldalt. Nem sokat láttok rajta, de ebből már kiderül, hogy talán mostmár a Gamer magazin név véglegesnek mondható, tehát "megfogadták a tanácsomat" és nem harcolnak tovább ez ügyben.
Ja, és tényleg megjelent a PC Guru, okt. 31-én.
897 levél
Válasz 02.11.04. 21:30 #20
Tib
Egy megjegyzés:

Nem az volt az előzetes bírói határozat, hogy a per végéig nem használhatja egyik fél sem a "GURU" szót a nevében? Vagy a pernek már vége? Most én maradtam le valamiről?

Ezt csak azért írom, mert ha tényleg megjelent a PC Guru, akkor a Vogel-t is meg lehet b*szni azért, mert nem tartotta be a bírói határozatot...
A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte. - Isaac Asimov
739 levél
Válasz 02.11.04. 18:10 #19
.Techno.
fix:Korábban előfizetett
"Cuccolta már szét az ánuszod, egy hájfej nagykabátban?"
739 levél
Válasz 02.11.04. 18:10 #18
.Techno.
Szerintem aki előfizetett az most jól járt, mert megkapja a GAMER-t és a PC GURU-t, és nem kellet plusszt fizetnie.
"Cuccolta már szét az ánuszod, egy hájfej nagykabátban?"
3 levél
Válasz 02.11.04. 16:58 #17
bigdady
Sziasztok!

hát igen elég érdekesen alakul ez a vogel gamer harc. ezt a pereskedést nem igazán tartom jo ötletnek, söt igencsak hülyeségnek tartom.
megvettem én is az új pc gurut. hát mit mondjak. nem igazán tetszik. beart kissé árulónak tartom, ugyanis eddig olyan jol megvoltak a régi arcokkal. most hogy a kezembe vettem az ujságot, igen csak ledöbbentem mikor olvasgattam a levrovot. azért ennyire nem kéne a régi gurusokat ennyire mocskolni, lenézni azért, amit tettek. ha egyszer változásra vágytak és a pc guru keretein belül ez nem volt lehetséges, akkor az most miért baj, hogy kiváltak tölük?!
amugy az ujság nem valami nagy szám. a gamerhez képest ugyan van benne jo pár új cikk, de ettöl még nem nagy szám. ezek az uj cikkirók nem ujságironak valók, szertintem pályát tévesztettek. egyszóval a cikkek minősége egy nagy nulla, a gamer mellett elbújhat! azért a régi gurusok tudták hogyan kell ezt csinálni!
ja még egy észrevétel. most a vogel fel akar vágni, hogy neki mennyi pénze van vagy mi? vegyék már észre hogy nem a két vagy sok teljes game tesz jová egy újságot! bah
szoval hajrá gamer! sok sikert gyerekek, csak igy tovább! én továbbra is olvasója maradok az ujságotoknak!

üdv
12750 levél
Válasz 02.10.31. 10:29 #16
okoska3000
Bocsánat, elírtam, hagyja békén a Vogel a GuruTeamet, azt akartam írni...

Peace
12750 levél
Válasz 02.10.31. 10:28 #15
okoska3000
Megjelent a PCGuru is, 2 teljes gamával, a Soulreaver, meg az Evolva, bá fingom sincs mi az, azé megvettem...

Csak egy megjegyzés:

- én személy szerint örülök, hogy kivált a GuruTeam és megy a GAMER, maradjon gamer, és így legalább van 2 újság is, amit vehetek, csak hagyja békén a Vogelt, hadd csinálják má nyugodtan a saját újságjukat és kész...

Ezzel csak mi járunk jól, olvasók, hisz 2 jó újságunk is lehet, amihez jó full gamák vannak...

Én személy szerint a GAMERT (vagy akármi a neve), azt mindíg veszem, és ha nem gázos a fullgame, a PCGurut is...

Szal ez így jó, csak az újsággal foglalkozzanak, ne a pereskedéssel...
8079 levél
Válasz 02.10.30. 12:17 #14
Gerry
Igen,megízleli,de miután anyázott egy istenesetazután már nem fogja megvennie Gamer-t,egészen egyszrűen szimpla,magyar okok miatt:nincsen rá pénze.

Szerintem nem kell lebecsuülni őket,vannak ők legen,nem mindenki oylan öreg Gurus,mint én.

12750 levél
Válasz 02.10.30. 10:00 #13
okoska3000
Mármint hogy most csütörtökön megjelenik a PCGuru??????? Arra kíváncsi leszek én is...
2325 levél
Válasz 02.10.29. 20:06 #12
Berkenye
Ha csak hébe-hóba veszik, akkor nem jelenthetnek olyan potenciális vásárlói réteget, mint akik rendszeresen veszik. Különben is, azért van az előzőre, meg az azelőttire is ráírva, hogy a Guru Team lapja, stb. Megértem, hogy tényleg nem tudhatja mindenki, de ha valaki nem is hallott róla, nem is látta kirakatban, újságosnál, stb, akkor azoknak csak jó lehet, mert akaratlanul is megízleli a "konkurencia" lapját. Hogy aztán az okt. 31-én megjelenő PC Guruban mi lesz írva, az már rejtély, de minden bizonnyal rá fog jönni az olvasó hogy amit a kezében tart, az nem az a régi megszokott magazin, mint amit ő szeretett. Nagyon nehéz ügy ez, főleg annak tudatában, hogy vannak emberek (nem is kevés), akik ezeket igen lassan reagálják le és esetleg lemondanak minden lapról amíg nem látnak tisztán. Halandó ember sosem fogja megtudni, hogy mi lesz a jövőben, de én még mindig remélem hogy megoldódik a helyzet minél hamarabb és mindenki azt veszi, amit akar. Én pl ugyanúgy megveszek egy számot a csütörtökön megjelenő PC Guruból, csak hogy tudjam miről maradok le Aztán ha tetszik, legfeljebb előfizetek negyedévre. Hú, de ez titok, mindenesetre megéri...
8079 levél
Válasz 02.10.29. 19:22 #11
Gerry
nemnemnem.Lehet,hogy annak,aki figyeli a netet,(netán veszi az újságot,annak egyértelmű,hogy mi a helyzet.De aki csaupán hébe-hóba veszi(és ezen emberek is igen sokan vannak)azoknak foglamuk sincs semmiről.és velük szúr ki a Vogel,hiszen Nov.-ben újra elindul a "PC Guru",ami alaposan meg fogja kavarni őket,sőt.de persze úgy fél év alatt le fog ez tisztulni de addig..
2325 levél
Válasz 02.10.29. 18:32 #10
Berkenye
Igen lényegretörően igen, de nem kenyerem a rövid beszólás, mert az túl egyértelmű lenne
12750 levél
Válasz 02.10.29. 18:00 #9
okoska3000
Röviden szólva, lefordítva amit mondtál: elég volt a szarrágásból, tessék az újsággal foglalkozni
2325 levél
Válasz 02.10.29. 17:43 #8
Berkenye
Szerintem most már, hogy a közönség nagy többsége ismeri a helyzetet, teljesen mindegy, hogy melyik újságnak mi a neve. Én kibékülök a Gamer magazin névvel is, csak többet akkor ne változtassanak rajta. Akkor járnának a legjobban az IPMA-ék is, ha ebbe beletörődnének és inkább a teljes játékok minőségének emelésére költik az ügyvédek fizetését...
Szerintem már nem is ez a fő gond, hanem a kártérítési perek. Kit mi illet meg és miért. Még az előfizetői névlistákat is súlyos összegekért vette át az új cég, hogy az első ingyenes számot elpostázhassák minden régi PC Guru előfizetőnek. Az IPMA igenis kitesz az olvasóiért és azok megtartásáért és gyarapításáért, s mint olvashattuk, bizony nem bánik szűkmarkúan, ha a teljes játékokra kerül a szó.
Én ennek szívből örülök és remélem, huzamosabb időn belül megoldódik ez az egész probléma és békében megfér egymás mellett az összes lap, amik közül majd azok esnek ki, amik az olvasóközönségnek nem jönnek be.
8079 levél
Válasz 02.10.29. 17:17 #7
Gerry
Hmmm..Nem hinném,hogy az ABC betűi védené a szerzői jog,ugyanakkor levédetni sem lehet.

Ha az eladott példányok bezúzását kérné,akkor azt viszont valszeg az IPMA-nek kellene álnia az olvasóknak adandó kártérítést,ami szintén érdekes dolog..Viszont kérdéses,hogy a Vogel tulajdonában csupán a Pc Guru név van-e,avagy külön le van védetve(avagy szabadalmaztatava,ez szintén egy érdekes,és igen ingoványos téma,tapasztaltam),vagy külön a Guru is,bármilyen már szövegkörnyezetben való használattal egygyütt..Ki tudja,én szurkolok Mocsyéknak,maradok továbbra is hűséges hívük.
897 levél
Válasz 02.10.25. 11:12 #6
Tib
Hi Dino!

Nem vagyok ügyvéd (nem is akarok az lenni), de van valami olyan törvény (nemzetközi), hogy nem lehet a vásárlók megtévesztését előidéző nevet használni. Ez azt jelenti, hogy ha kitalálsz egy nevet (ez itt nem a reklám helye, de Pl.: Coca Cola), akkor nem lehet "Cola Coca" egy másik kóla neve, mert az megtévesztő (főleg ha az embléma is hasonlít. De, nem kell ennyire közel lennie a két névnek egymáshoz, elég ha valaki olyan terméket vezet be, mint például "Fekete Coca Szóda" (most semmi értelmes nem jutott eszembe). Ekkor, mivel a "Coca" szó szerepel az új termék nevében, ezért az jogsértés, mivel egy másik ember(ek) által kitalált valamit használtunmk fel az új névben.

Ugyanez igaz a PC Guru esetére is. Félek, hogy a Vogel-nek igaza van. Ő megvette a nevet, és az azzal járó jogokat, ezért csak az ő engedélyével lehet kiadni a PC Guru-hoz hasonló nevű kiadványt. Tehát a "Guru" szót nem lehet használni.

NADE! Akkor ez azt jelenti, hogy a "PC" szót sem lehet majd használni? Na, ez már fogós kérdés... Mert ha ezt vesszük alapul, akkor a Guru szót is használhatná a lap, mert az nem egy fantázia név (mint a Coca), hanem egy létező dolog neve (Guru : sámán, ha jól emlékszem).

Tehát, akár még győztesként is kikerülhet a Guru Gamer. Persze a Vogel ügyvédei is kifognak találni valamit...

Egyébként ha a Vogel nyer, akkor csak (szerintem) kártérítést, a Guru Gamer megszűntetését és az eddig el nem adott példányok megsemmisítését kérheti. De a Gamer magazint nem szüntetheti meg. Esetleg csak közvetett úton, méghozzá úgy, hogy akkora kártérítést követel az IPMA-tól, hogy az kénytelen lesz becsukni a boltot...

Egyébként nem értem ezt a jogot. Ha énnekem most olyan kedvem lenne, akkor levédhetném az ABC betűit is? Tehát csak akkor jelenhetne meg egy nagy "A" betű a sajtóban és mindenhol, ha azután nekem fizetnek? Mert akkor máris megyek, és levédetem őket!

Ja, és még valami : mivel a PC Guru és tartalma a Vogel-é, ezért a szerzők elvileg még a nevüket sem írhatják le az új újságba, nem? Vagy most meddig terjed a jogvédelem?

Na, ennyit erről a jogról. Ezért utáltam meg, habár nagyon sok pénzt lehet vele keresni...

Várom a hozzászólásokat, esetleg valami jogban jártasabb ember nyilatkozatát!
A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte. - Isaac Asimov
12750 levél
Válasz 02.10.24. 10:08 #5
okoska3000
Én azt nem értem, miért nem lehet normálisan megegyezni, mit kell össze-vissza peresekedni, ezzel csak a Vogel járatja le saját magát, pontosabban elég sokan megutálják őket...

Hajrá GAMER
5736 levél
Válasz 02.10.23. 23:35 #4
Dino
Nehéz helyzet ez, és biztos, hogy az ügyvédek mindkét oldalról kitalálnak majd valamit, hogy a másik fél helyzetét megkeserítsék. Nekem igazából az a furcsa, hogy ha a "PC Guru" a lap NKÖM-ben bejegyzett neve, akkor abból hogy következne a "guru" szó védettsége, de lehet, hogy ez sokkal összetettebb annál, mint ahogy elképzelem.

A Gamer honlap impresszuma alapján Ali Mehdi az ügyvezető igazgató és ifj. Ivanov Péter a lapigazgató, kiadó a G.F.H. Kft, a lap pedig az IPMA Média Kft. közreműködésével készült. Ha jól emlékszem, egy korábbi interjúban olvastam a Terminálon, hogy az egyik cégben van Ivanov Péter fia, a másikban a lánya.

Végül a harmadik bekezdéshez kapcsolódóan: Ez az, olvasd ezentúl csak a PC Dome-ot!
(Bocsi minden off-line érintettől
123 levél
Válasz 02.10.23. 21:35 #3
Laci73

Nekem is hasonló meglátásaim vannak, és elég borús jövőt látok a Gamer magazin háza táján Jogilag ugyanis a Vogel áll jobb helyzetben. Ha pert nyernek, valószínűleg kérni fogják a Gamer (és a társlapok) teljes megszűntetését, vagy ha nem tudják ezt elérni, olyan kártérítést követelnek, amibe az IPMA beleroppan.

Az IPMA kapcsán még annyi: elég rázós az ügy, hisz - állítólag - Ivanov Péter két gyereke tulajdonos az új cégben, ráadásul az IPMA rövidítés egyesek szerint az Ivanov Péter - Meli Ahdi nevek rövidítése... Így elég nehéz lesz elhitetni a bíróságon, hogy semmi köze sincs az új cégnek a régihez, pontosabban a Vogel vádjaihoz.

Amúgy a PC Guru élére Beart nevezték ki, ami tovább bonyolítja és mélyíti az egész ügyet... lehet hogy én már hagyni fogom a francba az egészet, hiszen a Netről letölthető minden új cucc, olvasható minden cikk és téma, és lehet hogy ha a Gamer megszűnik, nem is veszek többé újságot.
Szeretem a ráncaimat, azt mutatják, hogy éltem.
20761 levél
Válasz 02.10.23. 17:33 #2
Eric
Ilyesmire én is számítottam. És valamilyen szinten érthető is, HA egyszer ők rendelkeznek a név feletti jogokkal.
Valljuk be nem volt reális arra számítani, hogy a Vogel azt mondja: oké gyerekek, menjetek csak, vigyetek mindent(nevet, cikkeket, tapasztalatokat), én meg majd drága pénzen újrakezdem. Mert, ha valaki dolgozik egy cégnél és ott szellemi és egyéb javakat termel a munkájából fakadóan, az nem az övé. A dolgozót a munkájáért bérezés illeti meg, de nem az övé a megtermelt érték.

Most úgy tűnik, mintha ellendrukker lennék. Nem, de a tények azok tények. Persze az sem kizárt, hogy nem a szokásos módon történtek az ezzel kapcsolatos dolgok a PC Guru esetében.

Hajrá Gamer magazin!!!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
9772 levél
Válasz 02.10.23. 17:09 #1
vally
Sejtettem.

Köcsög vogel.
Sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.