Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Vámosi Zsolt sajtóközleménye (Hírek)

12 levél
Válasz 03.01.21. 15:01 #19
Jajjfagyi
(Tavaly) Januártól szerzői jogdíjat kell fizetniük az olyan cégeknek, amelyek zenével szórakoztatják ügyfeleiket, amíg azok türelmesen várnak a kívánt telefonmellék kapcsolására.

http://www.cegnet.hu/cv/0004/jogi/30_31.htm

Ha valaminek te szerezted a zenéjét, akkor sincs semmi baj. Leszámítva, hogy a szerzői jogdíjakat az ARTUS osztja el - így te befizetsz X összeget, majd visszakapsz X-y forintot.
Pedig valami értelmeset akartam mondani! :)
4 levél
Válasz 03.01.16. 00:30 #18
skyersoft
hibajavítás: nem olvasok, hanem írok (mások nagy örömére)
4 levél
Válasz 03.01.16. 00:28 #17
skyersoft
Sziasztok
hristo: 2 nevet dobtak fel, tényleg nevetséges volt. Én nem láttam a Philos szoftver parkját, de gondolom, nem a MAX volt meg nekik másolva, hanem mondjuk a Windows Commander (Total izé). Ez persze csak egy feltevés, meg gondolom, nem feltétlenül vették meg az összes gépre a licenszet. A mobil csengőhang nem jogdíjas, ugyanis a szerzők általában nem fizetnek a jogvédelemért (általában a web designerek sem , és különben is ún. public domain-be adod ki. Ha csinálsz egy Shareware csengő hangot az más. Ha viszont te csinálod a csengő hangot, akkor aztán tényleg semmi jogdíj (főképp veszteség nincs, hiszen magadat a saját szerzeményeddel nem károsíthatod - [kivétel ha valami Z.J. nótát dolgoztál fel ]) Magyarul, ha te csinálsz valamit, akkor te vagy a jogszerző, és ameddig el nem adod a dallamot egy kiadónak az is maradsz. Vissza térve a károkra, csak annyit, hogyha elolvastad volna figyelmessen amit olvasok, talán másképp írtál volna. Magyarul annyi, hogy egy cégnek persze kár, hogy nem vette meg T. József a 3D Studió MAX legújabb verzióját, de nem veszteség, hiszen ők nem T. Józsefnek árulják a szoftvert (például próbálj venni egy ilyen szoftvert itthon valamelyik TESCOban, vagy mittomén nem nagykereskedőszoftverboltnál.), hanem például az IL&M-nek, a Disneynek, stb... De mint mondtam ez az én magánvéleményem, aki a pénzt zsebre teszi a Discreet-nél, az valószínüleg másképp vélekedik. Köszönöm a figyelmet ...
7565 levél
Válasz 03.01.15. 16:42 #16
hriszto
Az a gond a magyar törvényhozással, hogy ha valamin nem tud úrrá lenni, nem tud megoldani akkor mindig kell 1 bűnbak. Valaki akivel demonstrálja azt, hogy ő igenis itt van és ne "szórakozzon" senki se. Viszont 1 kupac esetben saját magát teszi nevetségessé (lsd.: Császár Előd). A móri mészárlás után sem tudtak semmi érdemlegeset felmutatni. De azért feldobtak 1 nevet hátha. De nem jött be és megint csak hülyének állították be magukat.

Ha sok hülyeséget írtam akkor bocsi.
Homo homini Lupus! - Ember embernek farkasa!
2325 levél
Válasz 03.01.15. 16:17 #15
Berkenye
De a Philos nem tanulásra használta
Igazából nem értem, miért nem tudták megvenni...
2325 levél
Válasz 03.01.15. 16:17 #14
Berkenye
Skyersoft is ugyanezt vetette fel. És igazatok van!
12750 levél
Válasz 03.01.15. 16:13 #13
okoska3000
Ha veszek P.Bélától 5 CD-t, ami másolt, odaadja 3500 Ft-ért kedvezményesen.... Mondjuk... Ez 5x 10 000 Ft, mondjuk ha megveszem boltban, azaz 50 000 Ft... Mivel nincs ennyi pénzem, nem venném meg, tehát nem okoztam akkora kárt, azaz 50 000 Ft-tot a kiadónak, mert nincs pénzem megvenni, ténylegesen ha vennék másolt cd-t, az károkozás, a valóságban viszont nem biztos, mert ha P.Béla akár ad nekem, akár nem, én nem venném meg a boltban, mert drága, tehát nincs nyeresége se így, se úgy a kiadónak...

Ezzel azt akartam mondani, hogyha valaki otthon használ tanulásra illegálisan egy másfélmilliós szoftvert, az nem károkozás a valóságban, mert hogy a francba tudná megvenni, sohasem látna pénzt belőle senki!!!!!
12 levél
Válasz 03.01.15. 15:42 #12
Jajjfagyi
Talán azért, mert Cs. Előd ügyének tárgyalásakor a független szakértő nem a BSA alkalmazásában állt - ahogy a az illegális szoftverek tárgyalásakor a magyarországi bíróságok onnan kapják a "független szakértőket".


A veszteségekről meg annyit, hogy ha a telefonod dallamot játszik (akár te írtad), akkor még az is jogdíjas elvileg!!! Pár száz forint, de az is valami - akkor másfél millkót hogy lehet csekély veszteségnek titulálni?
Pedig valami értelmeset akartam mondani! :)
11409 levél
Válasz 03.01.15. 15:31 #11
Lacko
Alapvetően igazad van (hogy is mondhatnék mást olyan valakinek, aki tőlem idézi az aláírásait... , hogy rossz dolog az ha valaki megnyitja a 101. topicot ugyan arra témára. Csak annyit merészeltem megjegyezni, hogy ezegyszer picit védhető a tett, mert a PC Dome szerkezete olyan, hogy a cikkek és hírek alatt található egy link, hogy "szólj hozzá..."
2342 levél
Válasz 03.01.15. 15:21 #10
Bismarck
nem kötözködni akarok csak megjegyeztem, hogy nem csak a hülye topicok miatt van ien sok topic, mert 1 fontos hír állt 2 topicban fut nem?
de 1ébként nem kell törődni velem csak itt elvagyok magamban
www.wargamer.hu
8079 levél
Válasz 03.01.15. 14:43 #9
Gerry
Ahh, köszi, most legalább eltitkoltam egy időre minimális IQ-mat..egyébként pedig símán Gerry, de ugy, eredeti nickemet már lefoglalta vki, akit ugyan még nem láttam hozzászólni az utóbbi 2 évben , de:..
11409 levél
Válasz 03.01.15. 14:26 #8
Lacko
GerryM védelmében: ő nem egy új topicot indított, hanem a hírekben a szöveg alatt található "hozzászolok..." linkre klikkelt, ami létrehozta ezt a topicot.
8079 levél
Válasz 03.01.15. 14:18 #7
Gerry
Most erre nagyképűen azt mondhatnám, hogy cikkeket írtam, és nem foglalgoztam vele, hogy van -e már ilyen topic, de mivel nem szokatm nagyképű lenni, így csak annyit mondok:nem vettem észre

Gerry
4 levél
Válasz 03.01.15. 01:06 #6
skyersoft
Ha meg engeditek, nekem is lenne egy véleményem ezzel kapcsolatban. Mármint a szoftver kalózkodással kapcsolatban. Szóval, szerintem, egy cég amely akkora mint a Discreet (Autodesk) - a 3D Studio MAX készítője - nem otthoni felhasználóknak szánják a programokat, hanem nagyobb (profit orientált) cégeknek mint például a Philos (ugyanis ők is 35 millerért vettek szoftvert). Magyarul az, hogy az ekkor cégek (sőt még IL&M is vásárol tőlük) kifezetnek nekik ilyen hatalmas összegeket bőven fedezi a költéségeket és a profitot. Nekik az, hogy egy otthoni felhasználó használja (például tanulásra) a programot és nem veszi meg másfél millióért, nem jelent jelentős (sőt, szinte mérhetetlenül csekély) veszteséget. Kicsit a fórum témához szorosabban: nevetséges, amikor gyilkosok (aka Cs. Előd) 8 hónap felfügesztettel megússzák, akkor egy ilyen "bűn"-ért miért kell többel lakozni. Hát, igen ...
7044 levél
Válasz 03.01.14. 21:12 #5
Aruns
Hát igen, úgy néz ki, példát akarnak statuálni.
Az a "neves szoftverkalóz" titulus hajmeresztő - aki írta, nem nagyon tudja, mit beszél. A szoftverkalóz az bizony az, akit te írtál: aki nagyiparilag írja a CD-ket. Valami nagy káosz lehet annak a fejében, aki ilyesmit állít a Zsoltról (annak ellenére, hogy nem ismerem, ez a titulus nyilvánvalóan nevetséges).

Egyébként a magánemberek 99%-át, míg a cégek legalább 80%-át meg lehetne vágni ilyesmiért nálunk szerintem. Mondjuk nekem a XP Profomtól a Neromig szinte minden legális, meg játékokat is eredetieket veszek, de múltkor már felkerült két progi, ami nem jogtiszta - egyszerűen nem tudok mindent megfizetni sajna...
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
5741 levél
Válasz 03.01.14. 19:50 #4
Dino
Aruns: Egymás mellett dolgoztunk? Ja, Lackó dolgozik egy emelettel a Philos irodája alatt. (Ha még ott a Philos iroda.)
Személyes vélemény: Az a baj, hogy nem tudom, hogy amiket korábban Zsolt vagy más a cégüktől mesélt korábban, publikus info-e vagy sem. Viszont beszéltem e-mailen Zsolttal, lehet, hogy pár napon belül választ ad majd pár kérdésünkre.
Addig annyi, hogy azokkal egyetértek, akik azt írták, hogy súlyos bűncselekményekért nem adnak sokszor ilyen büntetést (tehát pl. csak felfüggesztettet, stb.)... Olyan érzésem van, hogy a BSA ismét precedenst akar teremteni a szigorú döntésével, és ennek rossz esetben Zsolt issza meg a levét. Kívánom, hogy ne így legyen. Miközben sokan tíz-százmilliókat, esetleg milliárdokat sikkasztanak, vagy fogadnak el kenőpénznek, addig ne a pár milliós illegális szoftverhasználatot büntessék ilyen szigorral.
Az egyik online lapban "neves szoftverkalóz"-nak titulálták Zsoltot. Az én értelmezésemben a szoftverkalóz az, aki kereskedik az illegális szoftverekkel. Aki éjjel-nappal warez CD-ket másol, és pénzt kér érte. Szerintem ők okozzák a nagyobb kárt a szoftverfejlesztőknek...
7044 levél
Válasz 03.01.14. 16:32 #3
Aruns
Mondjuk én kíváncsi lennék Dinoék magánvéleményére is az üggyel kapcsolatban (végülis egymás mellett is melóztak egy darabig, ha jól tudom)

Remélem a fellebbezés sikeres lesz.
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
2342 levél
Válasz 03.01.14. 16:25 #2
Bismarck
Ezt bírom a legjobban ha van valami nagy hír min. 2 topic fog róla nyilni
Magyarul lekéstél GerryM
www.wargamer.hu
8079 levél
Válasz 03.01.14. 15:37 #1
Gerry
Nos, mivel nem tudom teljes mértékben az ügy előzményeit, így nem tudok teljes értékű véleményt alkotni, DE.
Jómagam azzal többé-kevésbé mindig is eggyetértettem, hogy a BSA esetlegesen pénzbírságot eszközöljön ki, hiszen a kiadókat a másolás révén veszteség éri.
De azzal, hogy valakit nem csak pénzbírsággal, hanem szabadságvesztéssel sújtanak, nos ezzel eggyátalán nem tudok egygetérteni. Egy életre megbéllyegzik ezt az embert, egy olyan cselekmény miatt, miatt, amit szt hiszem igencsak sokan elkövettünk már, ha nem is nagy mennyiségben

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.