Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» A Digital Reality is ÉN

7035 levél
Válasz 08.04.23. 17:22 #9
Aruns
Gondolod én nem látom a dátumot? A tag viszont még most is látogatja a fórumot, szal nn beszólni.
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
4512 levél
Válasz 08.04.23. 16:47 #8
Wing
Végülis majdnem 5 éves hszre válaszoltál
"A nation that doesn't do its own dirty work commits suicide."
7035 levél
Válasz 08.04.23. 16:42 #7
Aruns
Nekem volt is Reunionom, de eladtam már
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
897 levél
Válasz 03.07.17. 00:22 #6
Tib
Sajna nem tudom, talán nézd át a www.imperiumgalactica2.com-ot, habár ha jól emlékszem ott is csak az a trailer van, amiről te írtál. Én egy régi ZED CD-ről szedtem le ezt az animációt, talán OCC tud valami mondani arról, hogy honnan lehet letölteni.

Egyébként meg tényleg, erre az évszám problémára nem jöttem még rá, nekem csak az IG2-ős tűnt fel. (ld hasonló nevű topic) Egyébként meg bocsi, hogyha van benne hiba, kissé megkoptam az utóbbi időben, de most rövid időn belül szerzek egy hangkártyát, és újra beizzítom az IG1-et, aztán még az outró szövegét is leírom.
A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte. - Isaac Asimov
2401 levél
Válasz 03.07.16. 19:33 #5
Diszkósajt
Én is fejből tudom az IG1-es intrót.
Meg kell jegyeznem, hogy Tib intro idézete egy-két helyen nem pontos, de ez nem gond.
Egyébként Tib 3226-ot írt. Ezt akkor mondják amikor nagy tűzharc van+ a tankok a bolygón…
Én is 3226-ot értek ott de az nem 3426?
Azért gondolok arra, mert a végszó: „ a szenátus úgy dönt, beveti eddig titkolt fegyverét”
A játék outrójába: nem emlékszek rá szó szerint (nem láttam olyan soxor mint az intrót )
aztiszem azt mondják a titkolt fegyver bevállt.
Johnson volt a titkolt fegyver. Őt 3427 augusztusában léptették hadnagyi fokozatba. A kisfilmben amikor a 3*26-ot mondják Garthog és emberi hajók csatáztak. A Terminátor hajón egy beszélgetésen kiderül (Kelly-vel, de nem biztos), hogy az Ember-Garthog háború 30 éve tart.
Tehát nem csatázhattak már 3226-ban. És Johnson sem lehetett mint titkolt fegyver abban az időben. A doki azt mondta: „A katonai vezetés úgy 25 évvel ezelőt vetette fel ezt az ötletet…”.
Ezt mondta 3428-ban. Tehát Johnsont 3403 körül készíthették. Vagy később. Semmi képpen sem lehetett mindez 3226-ban.
DR! Ott a narrátor 3226-ot mond? Vagy csak mi vagyunk botfülűek. Mondjuk az IG2-es poén óta én nem lepődök meg azon sem, hogy a DR véletlenül csinálta ezt a hibát.
Gondolom mindenki emlékszik, hogy az IG2-ben 23** valamennyit írnak és a Könnyek Testvérisége már meg volt 1000 éve is. Ezek szerint 1300-as években az emberek adatkristályokat használtak és lefagyasztatták magukat.

De hát mindegy.

u.i Tib! Nem tudod, hogy honnan lehet letölteni azt a kisfilmet amiről írtál? Az IG2 kisfilmjét. Én csak azt láttam amely így kezdődik: "Réges-régen az emberiség utolsó napjaiban..."
"Ha állat lennék nem tartanék embert a lakásban!"
897 levél
Válasz 03.07.16. 00:01 #4
Tib
Érdekes sztori...

Na, akkor itt az enyém:

Nem igazán érdekeltek a számítógépes játékok, volt Dune 2-őm, X-wing-em, Rebel Assault 1-2-őm meg The 7th Guest-em, és én ezekkel olyan jól elvoltam, hogy nem is érdekeltek az új játékok. Aztán egyik haverom - nagy számítógépes révén - valamire beizgult:

- Te Tibi! Nézd csak, megszerzem ezt a játékot (Az Imperium Galactica 1 volt az!), kib*szott jó lesz! Ugye faterod letudja írni?
- Ja. - mondom neki
- Szerintem írd le magadnak is, nagyon jó kis gém lesz ez!
- Hagyjál már! A Dune 2-őt semmi sem hajazza. Ráadásul - mit is mondtál? Magyarok készítették? Na, akkor az olyan is...
- Hát te hülye vagy! (*megjegyzés : aztán még vitatkoztunk ezen az utolsó beszólásán, de a végén beláttam, hogy igaza volt)

Na, szóval megszerezte a játékot, én meg leírtam neki. Haza hoztam a CD-ket, na mondom nézzünk már bele... Végül is annak idején még a God of Thunderbolt (vagymifene)-tal is jókat eltudtam játszani, annyira nem lehet csúnya meg sz@r ez a játék. Tehát betettem az 1-es CD-t, és INSTALL.EXE. Már a telepítője megfogott. Dehát ez még nem árul el semmit sem a játékról, nézzünk bele.

Elindítom...


...


>>> >>> >>> >>>

... "Föld bolygó. Harmadik évezred. A fejlett technika kora. Hosszú harcok után végre kiegyensúlyozottnak tűnt a társadalom. Hatalmas városok emelkedtek ki a földből, és a nemzetek már nem fegyverekkel, hanem oriási városok építkezésével versenyeztek, kiszorítva így a természetes környezet maradékát is az életterükből. A monstrumok tovább terjeszkedtek. Elérték egymás határait, majd összefonódtak tetrapoliszokká. Az életszínvonal igen magas volta és a technikai térhódítások ellenére az emberiség mégis komoly problémákkal küzdött.Tudósok százai dolgoztak a nyugati tartomány laboratóriumaiban egy álomért, melynek beteljesülése megmentheti a túlnépesedett Földet a pusztulástól. A megoldást a végtelen világűr rejti. Galaxisunk távoli, eddig elérhetetlen régiói. A harmadik évezred feléhez közeledve, végre megnyílt az út az ismeretlenbe! Létrehozva a tökéletes navigációs komputert, az ember átléphette a hipertér küszöbét...

A bejárat megnyílt, de nem tudták hova érkeznek, és azt sem, vajon megérkeznek-e egyáltalán. Felfedező-útjaik során találtak az emberi élet feltételeinek megfelelő bolygókat - egy új korszak vette kezdetét. Senki sem beszélt róla, mégis sokan azt remélték, lesznek majd, akik várnak rájuk. Nem tévedtek.
Sokan áttelepültek a galaxis túlsó felébe. Így sikerült egy olyan birodalmat kiépíteni, amelyik békében élt. Az emberiség immáron új otthont mondhat magáévá, melynek neve: "Centronom".

Idővel a birodalom terjeszkedése miatt a Föld a peremvidékre szorult, és egy kutató és fejlesztőbázissá alakult át. Itt fejlesztették ki a negyedik évezred elején az androidokat, melyeknek nagy szerepet szántak az új bolygók kolonizálásában. Az első csoportot aktiválták a Centronomon, azonban egy hibás működésű egység reakciója katasztrófába torkollot:

- C7-22 hajtson végre pályamódosítást. Ismétlem: azonnal változtasson a pályáján! Térjen ki különben belénk ütközik! VÁLASZOLJON! - ... betiltották az androidok gyártását, majd a kutatásokat is felfüggesztették...

3226-ban a Galaktikus Birodalom már a galaxis több mint felét tartja uralma alatt. A terület egyre nagyobb mértékű növekedése miatt a vezetőség kételen összetartani e birodalmat. Az egykor egységes birodalom kisebb részekre szakad, melyek között harcok dúlnak: az emberiség közel áll az első intergalaktikus háború kirobbanásához. Egyre több bolygórendszert ragad magával a pusztító háború. A veszteségek egyre nagyobbak, a vezetés tehetetlen. Végső elkeseredésében a szenátus úgy dönt: beveti eddig titkolt fegyverét..."

Az intró olyan jól sikerült, hogy még most is - ahogy írtam ezt az idézetet, és visszaemlékeztem a videóra - minden szőrszálam az égnek mered. (Nem, ott lent NEM! )

Iszonyatosan jó volt! Szerintem pályázhatna a valaha látott leghangulatosabb intró címre... Azt itt megjegyzem, hogy ezt FEJBŐL írtam le! Azért ez jelent valamit, ha azt is figyelembe vesszük, hogy kb ... hú, mikor is? ... kb 2000-ben hallottam utoljára. (Nem működik együtt a hangkártyámmal! )

Engem is ez indított el a "szakma" irányába, habár már akkor is érdekelt egy kicsir, de ezek után rögeszmémmé vált.

Az a lényeg, hogy nagyon megfogott a játék >>> gyors másolás nekem is. Sajnos akkor nem volt rá pénzem, amikor meg lett volna, már nem lehetett sehol sem kapni Szegeden... Aztán egyszer csak jött egy videó az IG2-ről az egykor szebb napokat látott ZED-en:

"Travel the galaxy! Meet interesting species... Be their friend... OR KILL THEM ALL! Be prepared for a breath taking action-strategy from Digital Reality and GT Interactive... Imperium Galactica II Alliances"

Ismerős nektek ez a videó? Ha nem, akkor ajánlom, hogy valahonnan szerezzétek be!

// Üzi a DR-nek: nem tudom, hogy ki vágta össze ezeket a videókat, de annyira eltalálta, hogy én asszem emiatt a videó miatt // vettem meg a játékot. Külön üzenet Kreiner Tamásnak, hogy ebben a videóban találhatjuk asszem a mesterművét... Még az IG1 // zenéit is hajazza, habár szerintem még mindig azok a legjobbak.

Ez is olyan "szőrfelállító" videó!!

Tehát ekkor megismertem az új projektet... Nem emlékszek már, hogy mikor is jelent meg, de a megjelenés napján, vagy talán másnap már megvolt a Deluxe Edition! Csak egy volt a gond: akkor még nem volt 3D kártyám. Kb 1 hét múlva kaptam egyet kölcsönbe, na és aztán.... huhúúú! A hangulata már nem volt olyan jó, mint az első részé, de jókat eljátszogattam vele. (Tegnap megint feltelepítettem a gépemre, és most megint nyúzom, ha ráunok a Haeg-re, csak a videók cinkeskednek...)

Miután meglett az IG2, mit látok?! A PC Guruban mellékletként fent lesz az első rész!!!! Meg is vettem >> másolt IG1 CD-k be a tűzbe...

**Megjegyzés : januárban Pesten voltam kórházban, ezalatt az idő alatt körül néztem a városban, és egy helyen láttam a kirakatban IG1 dobozt... Minden nap elmentem arra, de mindig be volt zárva, szóval még mindig nincs dobozos IG1-em...

Azután jött az internet felfedezése: DR honlapja, IG2 honlapja, stb... A www.imperiumgalactica2.com ritkán volt frissítve, de sűrűbben volt, mint a haegemonia.hu. Minden létező dolgot letöltöttem ról, úgyszint a www.digitalreality.hu-ról.

És egyszer csak mit látok? Két képet a Haegemoniáról!! Október körül megnéztem a Haegemoni.hu-t, és azon nyomban előrendeltem a collector's-t! Ugyebár mindenki emlékszik rá, hogy én kaptam meg legkésőbb... De megérkezett - jobb később, mint soha!

Aztán kezdődött ez az őrület. Sajnálom a félig wireframe emberfej logó távozását, talán mindenféle szellemi munka jele is lehetne - nagyon jó design volt. Ez a háromszög, hát... De mindegy, nem ez lényeg.

Szóval ez volt az én kis találkozásom a Digital Reality-vel...

Hú, ez is kissé hosszú lett..., de nem baj.
A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte. - Isaac Asimov
2519 levél
Válasz 03.07.15. 21:12 #3
Eddie
bocs h nem olvasom el,majd ha lesz kedvem...de biztos jo...
huligans for life
105 levél
Válasz 03.07.15. 21:10 #2
"Jenci"
HI!

Az én story-m nem ilyen hosszú(a korom miatt )de azért leírom:

Az én életemből kimaradt az IG 1(sajnos).Az IG2-ről pedig egy pc újságban olvastam először(1999. decemberében).A következő évben meg is vettem.Nagyon tetszet a játék,de nem nagyon érdekeltt,hogy melyik cég csinálta.

Aztán jött a Haegemonia.Először egy pc játékokkal foglalkozó oldalon látam meg ,és olvastam el az ismertetését és ott láttam hogy ki csinálta.Meg is vettem.Azóta látogatom redszeresen a fórumokat és a hivatalos oldalakat.

Hát röviden ennyi.

u.i.
Egyébként szerintem jó ötlet volt ennek a topicnak az elindítása!!

Üdv:
Jenci
Haegemonia forever!!!!
2401 levél
Válasz 03.07.15. 20:09 #1
Diszkósajt
Ezt a topicot egyfajta nosztalgiázós topicnak indítom. Hiszen mindenkinek az életében megvolt az a pillanat amikor találkozott a Digital Reality névvel.
Ez az én történetem:

1997.
A jó öreg 486-os. Azokban az időkben a nagy játékok amelyeket bűvöltem a Doom 2, Wolf (nem biztos, hogy ez volt a címe), Stb. Bár nem ezek voltak a kor nagyjai, de mivel a faluban másoknak csak C64-es gépük volt ezért nem nagyon tudtam újakat beszerezni.
Abban az évben meglátogattam a városban élő bátyámat. Neki is 486-osa volt. Mondta, hogy van neki pár új játéka ad kölcsön ha kell. Nekiálltam a CD-tárat átnézni. Ekkor akadt egy CD a kezembe Imperium Galactica felirattal. Kérdeztem tőle, hogy mi az, erre mondta, hogy valami magyar űrhajós játék fenn van a gépen nézzem meg ha gondolom. Beindítottam a gépet a Win 95-ös oprendszerrel. Nekem ekkor még 3.1-es volt. Elindítottam a játékot. Mivel gondoltam, hogy mindent megnézek ráklikkeltem a főcím feliratra. Jött a már ismert kisfilm. A repülő vadász 3-as és a félig emberi fej és a Digital Reality felirat. Ezek után az intro következett. A filmek grafikáját látva a Doom 2-höz szokott idegzetem alig bírta a strapát. Nem nagyon hittem, hogy van ilyen a StarWarson kívül is. Aztán Új játék kezdése->Normál.
És Johnson hadnagy már gyalogolt is a parancsnoki irodába. Külön megleptek az igazi színészek. A Thorin zászlóshajóig játszottam vele, de ott lelőttek a Garthogok, mert nem kértem erősítést és a kalózt sem mentettem meg. El is hoztam a játékot. Feltelepítettük az én gépemre is a Win95-öt. Jöhetett a játék. Azt hiszem az volt az első játék ami igazán lekötött. Az egész falu a csodájára járt az új szerzeményemnek. Még az is játszott vele aki útálta a scifi műfajt vagy a stratégiai játékot. Ezekben az időkben nem mentem először discóba a srácokkal, mert még este is ezt nyomtam. Azóta sem tudott lekötni ennyire egy játék sem mint az Imperium (még korunk nagyja a Haegemonia sem). A Digital Reality név meg nem nagyon jelentett semmit. Közel egy évig tartott mire végig játszottam, mert az első játékomba a Darkslanok elfoglalták az egész galaxist. Én legyőztem az összes kolónián őket, de a jobb felső sarokban volt egy bolygó amit nem lehetett elfoglalni. Rengeteg taktikát kipróbálltam mire újból kezdtem és nem engedtem, hogy megszerezzék a jobb felső sarokban talállható bolygót. Akkor sikerült először kipörgetnem. 1998 telén. Utána még sokat játszottam vele mivel az új játékok elavuló gépemen nem mentek.

1999.
Faterom az egyik napilapban olvasta, hogy egy bizonyos Imperium Galactica II készül.
A cikket nem tudtam elolvasni. Nem tudtam, (nem is nagyon érdekelt) hogy ki készíti.
1999 decemberében a Computer Panoráma újság CD mellékletén fent volt az IG2 Trailere.
Bár akadt mint a rohadás, de azért megnéztem. Ezekben az időkben egy Pentium 1-el nyomultam ezért megint csak meglepett a grafikája. Ismét találkoztam a Digital Reality névvel.

2000.
Bátyám telefonállt, hogy megvette az Imperium II-t. Megkérdezte, hogy kell-e. Mondtam, hogy kell. Szégyen szemre másolva szereztem be az IG2-t. A gépemen mondjuk nem ment. Ekkoriban szólt az egyik volt osztálytársam, hogy vett egy új gépet és fel kéne rakni az oprendszert. Feltettem neki is kipróbálltuk az IG2-t is. Nem játszottunk sokat, de tetszett. Bár nem fogott meg annyira mint az IG1.

2001 év vége.
Megvettem új gépemet. Az IG2 is kipörgetésre került. Mivel az új gépemben mondem is volt végre otthon is tudtam netezni. Sikerült megismernem a Digital Realityt és munkásságát. Hallottam a Reunionról (bár soha sem láttam). Véletlenül rátalálltam a PC Dome oldalra.

2002.
A PC Dome oldalon olvastam a Haegemoniárol. Minden hírt elolvastam róla. DR rajongóvá válltam. Tudtam, hogy ennek a játéknak eredetiben kell, hogy meglegyen. Előrendeltem. Direkt a Haegemonia kedvéért regisztráltam a fórumra.

Most pedig itt tartok a Digital Realityvel. Kicsit hosszúra sikerült ez a hozzászólás és nem hinném, hogy sokakat érdekelne, de azért elküldöm. Kétségtelen, hogy a Digital Reality hatására kezdett el érdekelni a játékok működése is. Talán nem is érdekelne ilyen szinten az informatika ha 97-ben nem találok rá arra a CD-re…
"Ha állat lennék nem tartanék embert a lakásban!"

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.