Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Fáj a fogam, de nem akarok dokihoz menni...

52252 levél
Válasz 13.11.08. 00:38 #184
Barthezz
Nem kell kihúzni, a gyógytömés szándékosan olyan, hogy kikophat, max. újratömi. A fájdalom meg azért van, mert még ürült ki teljesen a fog alatti tályog. Ennek visszahúzódásában segít a gyógytömés, meg még párszor ő is ki fogja pucolni, majd ha már nem fáj, betömi véglegessel. Nekem is van pár gyökérkezelt fogam, szóval no para.
9368 levél
Válasz 13.11.07. 23:57 #183
Kanduhrka
Használj elektromos fogkefét, de előtte kérdezd meg a dokit, hogy mit ajánl.
horrorgeeks.blogspot.com
1 levél
Válasz 13.11.07. 22:19 #182
Betttt
Sziasztok!
Hát én rendszeresen járok fogászatra egészen 11 éves korom óta és még mindig sok rossz fogam van 17 évesen :S elég gáz és rossz érzés,de járok legalább rendszeresen és jártan is csak az a baj,hogy a fogorvosom csak 1 hónapba 1 max 2 időpontot tud adni ami édes kevés főleg ha pont ak van herpeszem..
Volt már húzás,tömés,gyökérkezelés.:S De eddig még mid egyiket túl éltem de a foghúzás a legrosszabb a gyökérkezelés nem vészes ,volt már egy párban részem...
Most is van több gyökér kezelt fogam és a gyógytömés félig letört eddig nem volt vele semmibaj,de most elkezdett fájni :S Na most viszont már elmenni sem nagyon merek :S
de szenvedni sem akarok vele..:/
Végül is túléltem már sok mindent De félek ,hogy ebből már foghúzás lesz :S
Szerintetek????????
Holnap elmegyek a fogászatra aztán meg írom,hogy mi volt O.O
10589 levél
Válasz 13.03.04. 10:50 #181
Dark Archon
Ja, hát az aranyszabály, ha foghúzás, akkor azt férfi csinálja.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
3225 levél
Válasz 13.03.04. 10:46 #180
sHarris
No, meg is vagyunk. Egyáltalán nem fájt, de ösztönből kapkodtam a levegőt közben. A szám kicsit feltörte a fogó meg az az eszköz, amit én ezentúl csavarhúzónak fogok nevezni, de semmi gond sincs vele (legalábbis most). Ja, és kösz, Dino, nem figyeltem a hsz-edet, de valóban, a doki is ugyanezt mondta.

Szegény doktornőt kicsit sajnáltam, ahogy ott erőlködött, meg a kezét is kicsinálta a húzás...
"A baribibasz söprögessen meg téged te barisutyi temető.Pieszmokáár te Gettlow."
10589 levél
Válasz 13.03.04. 08:21 #179
Dark Archon
Szvsz húzzál vissza a fogorvoshoz, vagy ha még nem voltál akkor ideje

Nekem is fel kellett volna már hívnom a dokit, vár rám 2 bölcsességfog eltávolítása. De amíg lehet, kibírom szájvízzel és Clorhexameddel, majd ráér az, ha fájni fog
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
9368 levél
Válasz 13.03.03. 18:06 #178
Kanduhrka
Utána gyökérkezelték.
horrorgeeks.blogspot.com
27964 levél
Válasz 13.03.03. 14:13 #177
LordMatteo
Persze, nem kellemes. Akkor még hatott az érzéstelenítő annyira, hogy a nyálam sűrű és alig nyelhető legyen a vérrel keverve, de annyira már nem, hogy ne érezzem a sebet.

Most viszont kezdem úgy érezni, hogy kicsit felgyűlt az arcom, nagyon minimálisan be is van dagadva. Ha megnyomom, picit olyan érzés, mintha náthás lennék. Ez az injekció miatt lehet, vagy kezdődő arcüreggyulladás?...

Nem vagyok lázas, taknyos, semmi ezen kívül.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
4172 levél
Válasz 13.03.02. 10:22 #176
gothmog
Ciszta vagy tályog, ugyanúgy nyomja/feszíti a környező részeket, csak a tályognál genny van, mert gyulladásos eredetű, míg a cisztánál más a helyzet (nagyon leegyszerűsítve, mindkettő egy zsák, ami telik meg, egyre nagyobb, és így egyre inkább nyomja a környezetét).

Mondjuk, ha úgy megfúrták a fogadat, hogy ki tudott ürülni, akkor a pulpáig befúrtak szvsz, és így gyökérkezelés is lesz belőle, vagy nem?
Endure. In enduring, grow strong.
9368 levél
Válasz 13.03.02. 07:34 #175
Kanduhrka
Másnap elmentem, fúrtak egy lyukat a fogamba, hogy kijöjjön a cucc, és még utána kellett pár óra míg jobban lettem, de legalább a nyomás megszűnt.

1 hétre rá találtak egy cisztát a rossz fogam felett, ahol be volt dagadva.
horrorgeeks.blogspot.com
1598 levél
Válasz 13.03.01. 18:01 #174
Aribeth
Eddig két gyökérkezelésem és két foghúzásom volt, ebből egy bölcsességfog, egy pedig az egyik gyökérkezelt nyavalyás volt. A húzás mindkét esetben eltartott egy ideig. A bölcsességfognál azért, mert egyrészt még nem bújt ki az ínyből (ja, csak rézsútosan nőtt a mellette lévő fogra), másrészt meg nincs Julia Roberts-méretű szám, így a doki alig fért hozzá.

A gyökérkezeltnél meg az egyik gyökér fogta magát, és letört. Ezért a húzás közel nem is tudom, talán negyven percéből harmincöt azzal telt, hogy a doktornő felváltva nyomta belém az injekciókat, és próbálta elkapni a kis maradványt még azelőtt, hogy átcsúszna az arcüregbe. Nem mondom, utólag visszagondolva elég kellemetlen lett volna, ha átcsusszan a rohadék, és a nő felvágja a fél fejemet, de nekem akkor nem okozott lelki törést. Konkrétan végigröhögtem az egészet, mert az abszurd szituáció és a belém diktált tíz tonna fájdalomcsillapító ezt váltották ki belőlem.

Mindkét alkalommal szépen rendesen összevarrták a sebet. Aznap még a biztonság kedvéért bevettem valami bivalyerős fájdalomcsillapítót, nem mintha olyan nagy szükség lett volna rájuk, de másnap már vígan zabáltam. A legnagyobb kellemetlenséget mindig csak a szájsérülések és a zsibbadás utóhatásai okozták.

Szerintem nagyon kell vigyázni arra, hogy az ember időben menjen a dokihoz. Az oké, hogy lehetőleg ne keverjük az összevarrt sebet az influenzával, de ha az ember addig vár, mire teljesen begyulladnak a szövetei, akkor kőkeményen megszívatja magát, mert az érzéstelenítés csak annyit ér majd, mint a halottnak a csók.

Újabban nekem az a problémám, hogy mintha már hozzászoktam volna a fogorvos fájdalomcsillapítójához, így volt két olyan kellemetlen, helyenként fájdalmas fúrásom, amiket azóta is emlegetek. Aztán rájöttünk, hogy a legegyszerűbb az, hogy ha rögtön dupla adag injekcióval kezdünk.

Jut eszembe, a húzásoknál a szájpadlásba is adtak szurit. Na, az viszont rohadt szar.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
32233 levél
Válasz 13.03.01. 17:25 #173
szbszig
Nekem csak bölcsességfogaimat húzta szájsebész eddig. Az lényegében ugyanaz, amit a többiek írtak, csak hosszabb és kellemetlenebb procedúra, mint a sima foghúzás. Például nálam maga a húzás tartott kb. tíz percig, mire kierőszakolták onnan. Normális esetben, ha jó helyre adják az injekciót, közben nem érzel semmit. Csak az kellemetlen, ahogy hallod, hogy vésik meg kalapálják a szádban. Illetve ha nagyon sokat és erősen kell kalapálni, mert a gyökere nem enged, abba egy idő után belefájdul a fejed, és szabályosan ki akar szakadni az agyad. Nem vicc, nekem ez volt a legrosszabb az egészben. De igazából ettől is csak egy mélyen ülő bölcsességfognál kell félni szerintem, normál foghúzásnál nem nagyon.

Ha elmúlik az érzéstelenítő hatása, akkor viszont fáj. Az első napon kifejezetten erősen, úgyhogy hazaérve kellett rögtön fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő. Másnap már nem vettem be, addigra elviselhető volt. Szerencsére semmilyen komplikáció nem merült fel, nem lázasodtam be, vagy hasonló, úgyhogy a pénteki húzás után hétfőn mindannyiszor mentem iskolába. Ezt a tejes dolgot nem hallottam, nekem nem mondtak semmit, amit ne lenne szabad enni vagy inni. Az étkezésnél a korlátozást csak az jelentette, hogy néhány napig egyáltalán nem tudtam rágni, szóval pépeset kellett ennem, és utána is egy hétig csak a másik oldalon rágtam, óvatosan. Bölcsességfognál tipikusan nagy lyuk marad, úgyhogy össze is varrják. Nekem a varratokat olyan másfél-két hét után szedték ki belőle.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
5497 levél
Válasz 13.03.01. 15:56 #172
Dino
sHarris: A tejtermékekben található fehérje baktériumtáptalaj, ami rossz hatással lehet a seb gyógyulására. Nekem két bölcsességfogam kioperálása után 3-4 napig mondták, hogy mellőzzem ezek fogyasztását. Amúgy nekem is csak az injekciók beszúrása maradt meg fájdalmas emlékként a foghúzásokból/kioperálásokból, utána semmit nem éreztem. (Csak aztán az érzéstelenítő elmúlása után. )
3225 levél
Válasz 13.03.01. 15:45 #171
sHarris
Kösz szépen mindenkinek! Ömlesztve, össze-vissza válaszolok, mert... Nem tudom miért, de így lesz.

Az, hogy az érzéstelenítő beadása fáj, nem zavar, sajnos volt már időm hozzászokni... Az meglepett, hogy ezek szerint pár másodperc alatt ki is rántja Nem tudom, honnan derengett az, hogy percekig huzibálja, mire egyáltalán megmozdítja. Ha meg csak annyi az egész, hogy matatást érzek, az sem számít, az a lényeg, hogy ne olyan legyen, mint az a múltkori gyökérkezelési próbálkozás, ami egyáltalán nem úgy ment, mint ahogyan az orvos tervezte. Mondjuk amúgy is jóképű gyerek vagyok, de amikor a hideg verejték és a jobb szememből ömlő könny keveredett és az arcom egyik fele teljesen elvörösödött, míg a másik gyári állapotban volt, az még inkább dobhatott az összhatáson.

A tejtermékekkel én sem tudom, mi a probléma, de egy-két helyen láttam megemlítve. Majd az orvos elmondja, hogy mi a helyzet, meg meg tudok lenni nélkülük, csak mondom rákérdezek itt is, hátha valakinek valami konkrét infója van róla.

Különben van olyan, hogy nem tudják elzsibbasztani. Ezt olvastam is, másrészt volt szerencsém is hozzá. Gyökérkezelés előkészítésénél, amikor kifúrják (kiidegelik) a fogat, én hiába kaptam injekciót, hiába éreztem azt, hogy valamennyire elzsibbadt az arcom, végig éreztem, amit ügyködött a doki. A vége szintén az volt, mint amit föntebb részleteztem.

Gregmerch, a te történeted azért tényleg elég ijesztő. Hétfő reggelre kaptam mondjuk időpontot, az orvos nem figyelmeztetett ilyenre. Bár mondjuk tényleg nem nagy az esély erre, remélem, csak nem ez lesz a vége(m).

LM, neked meg jobbulást a fogaddal, láttam a Helyzetben, hogy vérzik meg fáj is.
"A baribibasz söprögessen meg téged te barisutyi temető.Pieszmokáár te Gettlow."
27964 levél
Válasz 13.03.01. 15:19 #170
LordMatteo
Ja. Ha felső fog, akkor ne fújj orrot erősen, ne tüsszögj, ne erőlködj, mert átlyukad az arcüregedbe, aztán szó szerint a taknyodnyálad egybefolyik. De ezt úgyis elmondják, ha fenti fog. Ha alsó, akkor lényegesen könnyebb a gyógyulás.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
3080 levél
Válasz 13.03.01. 15:16 #169
gregmerch
Szerintem ha nem fáj annyira, akkor várd meg az influenza időszak végét. Nyílt sebnek (illetve orvosi értelemben nyílt csonttörésnek) minősül a foghúzás után visszamaradó seb, és ilyenkor sajnos gyakori a fertőzés azon keresztül. Egyik ismerősöm nagyon durván megszívta, csonthártya gyulladást kapott most decemberben egy foghúzás után, és - szó szerint - a halántéklebenyéről kellett leszívni a gennyes gócot. Hetekig volt kritikus állapotban, orvosok szerint csoda, hogy túlélte. Nyugi, az ilyen azért nem gyakori . Maga a beavatkozás, ahogy azt már előttem is leírták, inkább kellemetlen, mint fájdalmas. Agyon érzéstelenítik a szád (minden gyökérhez kapsz egy löketet), aztán kb öt-tíz másodperc az egész. Arra azért vigyázz, hogy ne fehér pulóverben menj el bringával a dokihoz, mint én anno, mert hazaérve az egész úton utánam libegő, vagy 15-20 centis véres nyál az első fékezésnél a pulcsimon kötött ki . (Nem éreztem semmit, a pofám rommá volt zsibbasztva.)
i7-6850K, Gigabyte X99-Ultra Gaming G1, 2x32GB DDR4/2400, Gigabyte GTX 1080 8GB GDDR5X 2xSLI; i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8GB DDR3/1600, Asus Strix GTX 1070 8GB GDDR5; XB, PS, ND, MOB
27964 levél
Válasz 13.03.01. 15:15 #168
LordMatteo
Tegnap voltam szájsebészeten, kikapták az egyik hátsó fogamat, fent.

Ugye a szájsebész kevésbé 'kíméletes', mert ha gond van, ott a műtő. De a folyamat ugyanaz szinte. Ha nincs különösebb gond, akkor max. 10 perc alatt megvagy az egésszel. Injekció, 5-6 perc várakozás, aztán 2 perc alatt kihúzza.

Nekem volt egy kis feszítő-húzó érzés, de nem kell megijedni. Akkor sem, ha érzed a ropogást, reccsenést (nem szemétkedni akarok, kicsit kellemetlen hallgatni, de mire beleéled magad, vége is).

Én két érzéstelenítőt kaptam, egyet kívülre (mármint, az ínyem külső részére), abszolút nem fájt, ha nem hallom ahogy szorcsog a cucc, nem is tudtam volna, hogy mikor adta be. A másikat belülre kaptam, az mondjuk érezhető volt, de kb. egy ropogós kaját ha eszel, az jobban fáj.

Ezt a tejtermékes dolgot nekem nem említették. Viszont arra nagyon figyelj, hogy előtte kajálj be rendesen, és igyál is az előtte levő napokban, hogy legyen elég víztartalékod. A folyamatos nyáladzás-vérzés engem rendesen kiszárított.

Most már csak inkább kényelmetlen, hogy picit meg van dagadva, meg piszkálnám a nyelvemmel, de persze nem szabad. Ettől eltekintve hatalmas megkönnyebbülés.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
4981 levél
Válasz 13.03.01. 15:09 #167
tibi6893
Nem tart olyan sokáig.
Nekem elég szar fogat húztak, nem mondom hogy fájt, inkább kellemetlen.
Tejterméket pedig nem lehet egy darabig, egy pár óráig meg semmit se.
http://shudzsi.blogspot.com
11404 levél
Válasz 13.03.01. 15:09 #166
Tyrn
ha kérsz érzéstelenítést, akkor az fáj kb. pár másodpercig amíg beadják, utána én nem éreztem semmit, persze kellemetlen, h turkálnak a szádban. ínybe kapod és olyan nincs, h nem tudják elzsibbasztani a többi kérdés egyén (fog) függő, nekem gyorsan megvolt, utána egyáltalán nem fájt és este már ettem rendesen. menj el és legyél túl rajta, ott lehet igazán elcseszni a fogorvost, ha sokáig hanyagolja az ember és utána egyszerre kell sok mindent csináltatni.
3225 levél
Válasz 13.03.01. 15:03 #165
sHarris
Nem éppen fáj a fogam, de azért megkérdezem: mennyire fáj egy foghúzás? Persze teli van a net ilyen kérdésekkel, de jobban bízok az itteni fórumozókban, mint a Gyakori Kérdéseken válaszolgatóknak. Körzetis az orvos, remek munkát végez, szóval az remélhetőleg nem játszik, hogy esetleg nem tudná elzsibbasztani rendesen. Valami pulpapolip van a fogamban, ami nem tudom mi, de amiatt nem sikerült a gyökérkezelés.

Hogy megy egy húzás különben? Hova kapom az érzéstelenítőt? Egyenesen ínybe, vagy száj belsejébe, mint egy tömésnél? Mennyi idő egy ilyen móka? Utána mennyi ideig és hogy fájhat (szóval az a kibírhatatlan lüktetés jön elő, vagy nyomó érzés)? Tejterméket tényleg nem lehet fogyasztani utána?
"A baribibasz söprögessen meg téged te barisutyi temető.Pieszmokáár te Gettlow."
4172 levél
Válasz 13.01.07. 21:45 #164
gothmog
Akkor ideje elnézni a fogorvoshoz. Szerintem akkor fájhat így, ha

1. Már fogbélüreget ért a szuvasodás és az ideget ingerli valami közvetlenül

2. Frankón begyulladt a gyökérhártya környéke, talán tályog is van már.

Persze nem vagyok fogorvos, nem 100%, amit írtam, meg lehet más oka is, de nem bánom, ha kicsit rád tudtam ijeszteni, mert tényleg el kellene menni, ha ennyire szar a helyzet.
Endure. In enduring, grow strong.
9368 levél
Válasz 13.01.07. 21:06 #163
Kanduhrka
Sikerült alvás közben úgy baszogatnom a rossz fogamat, hogy belenyilalt a fájdalom. Életemben fogam még nem fájdult meg ennyire, még fel is ordítottam...
horrorgeeks.blogspot.com
1 levél
Válasz 11.06.12. 12:59 #162
finomarepa
öblögesd 1 fél deci ecettel vagy 10másodpercig... de ne tovább mert akk az ecet lemarja a pofád.. próbáld ki nekem be vált
4172 levél
Válasz 10.07.29. 08:14 #161
gothmog
Érdekesen hangzik, de ez maximum csak a kismérvű szuvasodásokra lehet majd jó. Ha valakinek már elérte a folyamat a fogbélüregét, és az megnyílik a külvilág felé, akkor kenegethetik bármivel, akkor is gyökérkezelés/tömés vagy húzás lesz belőle...
Endure. In enduring, grow strong.
32233 levél
Válasz 10.07.29. 07:46 #160
szbszig
Fogtömés helyett újranöveszti a fogakat a csodagél?

Ráadásul három-öt év múlva piacra akarják dobni? Erre kíváncsi leszek...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
9513 levél
Válasz 07.12.06. 20:28 #159
Mattmaster
kiszáradt kakaóscsiga
4981 levél
Válasz 07.12.06. 18:13 #158
tibi6893
nekem spec sikerült 1 jó kis bunyóba belekeverednem
http://shudzsi.blogspot.com
32233 levél
Válasz 07.12.06. 18:11 #157
szbszig
Miben tudjátok eltörni a fogatokat ilyen sokan?
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
4981 levél
Válasz 07.12.06. 17:55 #156
tibi6893
ma kénytelen voltam életemben 1. fogorvoshoz menni mert eltört az egyik fogam....kikell huzni, mondom jo... sima fogorvosnál nem ment, mehetem a szájsebészetre...
szóval frankó kis nap volt :S,
még mindig fáj és vérzik o.0
http://shudzsi.blogspot.com
6266 levél
Válasz 07.06.04. 11:12 #155
Lyobag
nincs szerencsém. a fogamnak KO. múlthéten tört el az egyik kis felső őrlőfogam (közvetlenül a szemfog fölött) és a lehetőségek: korona, nem valószínű, hogy lenne értelme, mert az íny alá is tart a törés, továbbá nem garantált, hogy kibír pár évet. ezért marad a húzás. utána híd vagy beültetéses pótlás, az utóbbi a val ószínű, ami persze egy valag pénz
633 levél
Válasz 07.05.03. 13:01 #154
NightCore
Azta...6-7 évesen voltam utoljára fogorvosnál. Akkor az volt hogy mozgott az egyik középső alsó tejfogam, de nem bírtam magamnak kiszedni, elmentünk fogorvoshoz, aki őgy gondolta majd ő szépen a hüvelykujjával benyomja. Na hát mondanom se kell akkora volt annak a marhának a hüvelykujja, hogy benyomta a mellette lévő de egyáltalán nem mozgó tejfogat is. Azóta valahogy nem mentem el orvoshoz. Meg hálistennek nem is volt sose problémám fogaimmal. De tegnap arra ébredtem hogy van egy lyukas fogam és fáj mint a szemét. A lyuk persze nem reggelre lett ott, megvolt már, de eddig paráltam elmenni fogorvoshoz. Haveromnak van egy állítólag jó fogorvosa, aki normálisan csinálja, és nem is fáj, de ő persze pont most van szabadságon jövő hét keddig. Maszekhez meg nem akarok elmenni, mert sanda gyanúm hogy otthagynék vagy 15 000-et. Úgyhogy most szépen beszedek minimum 2 Cataflamot...
"Kibírni mindent, s menni mindig tovább, még akkor is, ha nem élnek már benned remények és csodák!"
32233 levél
Válasz 07.04.27. 15:31 #153
szbszig
Mínusz még egy bölcsességfog. Ha vicces akarnék lenni, azt is mondhatnám: "two out, two more to go"...

Szóval mindenesetre már csak a két alsó van meg. Ha megint vicces akarnék lenni, akkor kijelenthetném, hogy a felén már túl is vagyok. Ez azonban így, ebben a formában nem igaz, ugyanis a két alsó még mélyebben fekszik, és még macerásabb lesz kiszedni őket, ha arra kerül a sor, a szájsebész szerint.

Amúgy kezd kicsit irritálni a topik címében a "nem akarok dokihoz menni", mióta néhány hónapja folyamatosan verem el a pénzemet vizitdíjakra (és a szüleimét hálapénzekre)...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
32233 levél
Válasz 07.04.06. 22:20 #152
szbszig
Tessék, jobb képet nem tudtam a röntgenről csinálni: íme.

A lényeg azért így is látszik, a bal alsó az egyetlen, ami viszonylag normálisan áll. A jobb alsó, ha így nő tovább, akkor csak széttöri a hetest. A jobb felső azért ilyen azonosíthatatlan alakú, mert valahogy fejjel kifelé fekszik, érzem én is. A bal felső hatosom gyökere meg valószínűleg azért áll olyan csálén hátrafelé, és az íny is azért fáj még mindig időnként körülötte, mert azt már sikeresen elferdítette az ottani...

És azért kurva bosszantó, mert egyébként nekem sincs és nem is volt soha bajom a fogaimmal, mindenki mindig dicsérte őket.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
17778 levél
Válasz 07.04.06. 21:30 #151
MagicMoment
nah,ma voltam fogászaton. speciel én nem félek.
semmi lukas fog,csak az a 2,amit 2 éve tömtek. azt is csak azé,mert én kértem votl fogkő és mostmár semmi sem állhat az utamba,h jövő7en pénteken megkapjam a fogfehérítő felszerelést jipiii
doki megint elvolt ájulva,h mien szép fogaim vannak
32233 levél
Válasz 07.04.02. 12:10 #150
szbszig
Megvan a röntgen eredménye, és már komolyan nem tudom, hogy sírjak vagy röhögjek rajta. A négy bölcsességfogam négyféleképpen áll(t). A bal felsõ, amit kihúztak, ugye hátrafelé, ahogy lent mutattam; a jobb felsõ kifelé nõ, a hetes felett; a jobb alsó megint fekszik, de elõrefelé, az elõtte lévõnek támaszkodva, így; végül a bal alsó az egyetlen, ami egész normálisan, felfelé áll, de helye persze annak sincs. Hát, ennyi...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
6377 levél
Válasz 07.03.23. 02:26 #149
RatBaG
9kor már a rendelőben fogok ülni...
"Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!" - Fat Ed
6377 levél
Válasz 07.03.17. 17:41 #148
RatBaG
üdv a klubban
"Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!" - Fat Ed
7503 levél
Válasz 07.03.17. 17:37 #147
Attila88
tudod, nekem nagy a pofám szóval van itt nekik bőven hely
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
32233 levél
Válasz 07.03.17. 17:28 #146
szbszig
Akkor szerencsés vagy. Nekem addig jó, amíg nem nőnek, mert egyáltalán nincs helyük nekik. Mindenesetre gondolom, szükséged éppenséggel neked sincs rájuk, mint ahogy senki másnak; viszont sokan, így én is, kimondottan örülnénk, ha nem léteznének.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
7503 levél
Válasz 07.03.17. 17:24 #145
Attila88
nekem gond nélkül nőnek(félig vannak kint), és egyáltalán nem fáj. fogorvos is látta már, szal no cink.
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
32233 levél
Válasz 07.03.17. 16:26 #144
szbszig
Először is számold meg, hány. A nyolcadik lesz a bölcsességfog. Másodszor pedig annak egyébként sem 12 éves korban kell elkezdenie nőni...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
9513 levél
Válasz 07.03.17. 16:15 #143
Mattmaster
Baz, nekem szerintem egyel több fog nő mint amennyi kéne, mert a másik oldalon nem, viszont bújik ki egy hátul lent, és szerintem ott már nem kéne, meg kicsit fáj is.
32233 levél
Válasz 07.03.17. 15:40 #142
szbszig
Én is már öt hónapja küszködöm az elsővel. Érted, csak az elsővel!
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
5900 levél
Válasz 07.03.17. 15:37 #141
Dile
Szerintem nem ér annyit az egész hogy a génjeinkkel szórakozzanak
"Yes, I know my enemies: they're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite."
32233 levél
Válasz 07.03.17. 14:47 #140
szbszig
Úh, részvétem...

Csodálom, hogy nem talált még ki az orvostudomány valami készítményt, amivel gátolni lehetne a bölcsességfogak további növekedését. Biztos meg lehetne ezt valahogy hormonálisan valósítani, mintsem arra várni, hogy utat törjön a többi fogon keresztül, és műtéttel kelljen eltávolítani.

Bár a legjobb megoldás az lenne, ha az emberiség génkészletéből ki lehetne irtani ezt a fogat. Előnye már nincs, hiszen nem romlanak olyan szinten a fogaink, hogy szükségünk lenne rá, és amúgy sem fér már sokszor el, mert az állkapcsunk mérete is folyamatosan csökken az idők előrehaladtával.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
1277 levél
Válasz 07.03.17. 13:47 #139
retek2
nekem a bolcsesseg fogaim szejjel b@sztak a fogaimat...kinott az 1ik,termeszetesen az elotte levo fog alatt,es azt ugy ahogy volt szetroppantotta,na abbol a fogbol kitort egy darabka es beleallt az alatta levobe,amibol kijott ugyan,de ki is szakitott belolle egy jokora reszt,a masik oldalt meg ugyszinten alatta nott ki es az is szettort,de legalabb az az alatti levo fogamnal normalisan jott ki es nem csinalt tobb gondot...szoval most ugy vagyok hogy szejjel b@sz az ideg,dehat ez van...dokihoz meg nem nagyon akarok menni...sott ehhez mar szajsebesz kell,nem fogorvos
Üdvözlettel:A hang az Ön fejében,amely akkor szól Önhöz,ha olvas valamit
29275 levél
Válasz 07.03.12. 16:58 #138
Germinator
nem, igazából nem olvastam vissza először, csak azt láttam, hogy valami varratokról beszélsz, ami az én kis saját világomban nem volt eddig része a fogászati univerzumnak, és ezért meglepődtem... ha érted
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
32233 levél
Válasz 07.03.12. 16:50 #137
szbszig
Miért, mit gondoltál, kihúznak egy kifejlett méretű, egészséges fogat, aminek éppen csak a rágófelszínének egy része törte még át a fogínyt, akkor akkora lyuk keletkezik mögötte, amit több öltéssel kell összevarrni, nem?
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
29275 levél
Válasz 07.03.12. 16:12 #136
Germinator
varratok????
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
32233 levél
Válasz 07.03.12. 11:37 #135
szbszig
Na, kiszedtek a varratokat, most mar jo lenne, ha nem lenne tobb gondom vele...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.