Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Háborús filmek és a valóságÍrd ide hozzászólásod:

16989 levél
09.12.08. 10:16
KisCsirkee
Passchendaele - 1/10

Hogyafene.

Ez egy kanadai alkotás, a kanadai első világháborús hősökről. Az alapszituáció, hogy van egy kandai Spiers százados, könyörtelen gyilkológép. Az első jelenet azzal kezd, hogy a bátor Spiers elveszít 3 embert, mikor egy német géppuskát támadnak, bedühödik, kidobja őket egy gránáttal, majd a fiatal túlélő német katonát a szuronyával feltűzi, de nem akárhogy, hanem a 2 szeme közé, agyba szúrja. De itt nincs vége. Ezután egy tömör 1,5 órás szenvedés következik a hátországban. Hogy szenved a kanadai nép.... bla... bla.... fiatal poéta fiú, nem akar harcolni, de beáll a seregbe bla....bla.... Spiers beleszeret a nővérébe, aki a fronton ápolónő.... bla...bla...bla... Szörnyű, felesleges, és rettenetesen hosszú ömlengős rész. Utána viszont jön a megváltás. Egy jó 20 perces csatajelenet a senkiföldje közepén. Alapszitu, hogy a fiatal srác Spiers alá kerül, aki harcba vezet ~50 embert, hogy feltartsa a német támadást a szárnyon. Ezután jön a nagy csata. Nekikrohan 100 sturmruppen. Na most, ők a kiképzett rohamosztagos katonák, hát istenigazából egy kanadai sem veszik oda, de ők az összes embert lekaszabolják, főleg közelharcban! Ásóval ütik a németeket, akik 10 milliméterről sem képesek célozni! Olyan igazi általános spagetti háborús film szerű golyófogók. Rettenetesen durván ábrázolva! Mint a marhák a vágóhídon. A tetőpont az, mikor egy német leszúrja Spierst, de nem végzi ki, helyette megvárja, míg a fiatal poéta fiú nagy nehezen civódva agyonlövi. Ezután vérszemet kap, bekattan, és nekifut a német lövészároknak, majd véletlenül beesik az ellenség közé. (Ja igen, természetesen a kanadaiak a német lövészárkoktól 30 méterre lövik halomra a németeket...) Egy kraut épp egy Mauser 96C-t tart a fejéhez, és már agyonlőni készül mikor megtörténik a váratlan. Becsap egy tüzérségi gránát... A fiatal poéta fiú Jézusként(!!!!) keresztre feszül a szögesdróton a német lövészárok felett! Még él. Ezután a kanadai Spiers látván a szörnyűséget, a szúrt sebével, mint a villám nekifut a német árkoknak, hogy leszedje a fiút. A németek legalább 50-en, homokzsákokra támasztott puskákkal lövik, nagyon erősen, de nem találják el. Nagynehezen, de végül csak meglövik. Nemsokkal később egy másik golyó is átlyukasztja. Térdre rogy, de feltápászkodik. Látván ezt, a németek nem lőnek. Odaér az árkukhoz, és a német parancsnok megengedi, hogy leszedjék a jézusfiút, sőt még segítenek is neki! Erre a többi kanadai is odajön már, és visszahurcolják őket a kórházba. Spiers meghal, de a fiú él. Spierset eltemetik egy fekete ló és egy lebegő kanadai zászló társaságában a hazájában. Poétánk szeme csillog, szerelmes nővér sír.
Van még egy vicc, ami abban nyilvánul meg, hogy a tökös kanadai főparancsnoknak van egy brit segédtisztje, aki állandóan csak azt mondja őrültség, és vágóhídra mennek. Embereket pazarol és nem fog sikerülni. Na most őt a film utolsó 10 percében, amikor már megint rosszat mond, egy becsapó gránátrepesz torkonvágja, csak ő az egész táborban összeesik és meghal. A szigorú kanadai tábornok pedig csak szigorúan néz. Szánalom.

Borzalmas film, viszont itt az epikus csata: Tessék röhögni

A Slusszpoén a film vége, ugyanis kiírják, hogy a csatában minkét oldalról 300.000 ember halt meg, de a hős kanadaiak bevették Passchendaele-t. Viszont a németek tavasszal visszafoglalták, ellenállás nélkül.
"Es rasseln die Ketten, es dröhnt der Motor, Panzer rollen in Afrika vor!"||| http://battlelog.battlefield.com/bf3/soldier/Szalami111/stats/226302379/ ||| =PPS=Szalami111

Vissza