Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» DOOM 3Írd ide hozzászólásod:

2863 levél
10.04.22. 21:07
Aryx
Nem bírom ki, hogy ne írjak...

Szóval kb. 1 hete szereztem be a játékot, mert úgy éreztem, mindenképpen be kell pótolnom - az első 2 részt imádtam, vagy 37x vittem végig őket, és a Doom Legacy a mai napig a gépemen van. Ez viszont... gyengécske.
Pedig nagyon jól indult, amíg nem kapunk a kezünkbe fegyvert, addig elképesztően hangulatos a játék. Aztán megszerezzük a pisztolyunkat, és onnantól kezdve elszabadul a pokol: szó szerint is, meg átvitt értelemben. Verem a fejem az asztallaphoz, ezt tényleg komolyan gondolták 2004-ben?? Adott egy terem, hullákkal, kólásdobozokkal, számítógépekkel, és 2-3 rémséggel. Puffpuffpuff, legyakjuk őket, és a gém tovább enged a következő terembe... ahol tökugyanez a forgatókönyv. Egyszerűen unalmasmasmasmas! Pedig Carmack-ék azt ígérték, hogy a single részre gyúrnak rá. Ehhez még hozzájön a fegyverarzenál fantáziaszegénysége: 2145-ben még tényleg ilyen pisztolyokkal és shotgun-okkal rohangálnak a tengerészgyalogosok? És amit sajnáltam: még a boxer is eltűnt a kínálatból, pedig az elődökben jó poén volt.
És bár a grafika mai szemmel sem csúnya, de maga a látványvilág sivár. Erre szintén ráver az első két rész, ahol Giger-festményt idéző helyszíneken bolyonghattunk. A mostani UAC folyosóin viszont gyakran futhatunk bele ugyanazokba a textúrákba. Destruktív hajlamainkat sem élhetjük ki, még egy kólaautomatát sem tudunk szétlőni.
Azért akadt pár momentum, ami tetszett. Kedvencem a "zseblámpát, vagy fegyvert használjak?" játék: ezt biza mindig meg kell fontolnunk. Szintén piros pont jár az ellenfelekért, jól lettek kitalálva. Nekem nem volt bajom az AI hiányával sem: ez egy ilyen játék, a Pokolból érkező teremtmények nem azért jöttek, hogy egy sakkpartiban elverjenek minket. Különben is, olyannyira agyon van script-elve a gém, hogy ez fel sem tűnik. Viszont kevesen vannak, cserébe jóval szívósabbak. Nincs meg az elődök mészárszék-hangulata, amikor tömegével kellet szétláncfűrészelnünk a gyesznókat. Pedig ezt szerettem.
Ez a játék frusztrál, untat, és elképedek azon, milyen ötlettelenre sikerült. Ezt fejlesztették 4 évig (jó, ebből min. 3 évet vett el a motor fejlesztése, de akkor is)? Viccnek is rossz. Tudom, még csak az elején járok, nem jutottam el a Pokolig (arra viszont kíváncsi leszek!), de nem is tudom, meddig lesz ezt érdemes folytatnom... lehet, megyek vissza Quake Live-ozni, ott annak ellenére, hogy mindig szarrá vernek, legalább jobban szórakozom. Összességében hatalmasat csalódtam ebben a Doom 3-ban, kár érte, sokkal jobbat ki lehetett volna hozni belőle. Elnézést a sírásomért, de ez bennem volt, és ki kellett engednem magamból, mert kb. 20 perce felfalt egy szörny, aki végigkergetett legalább 3 tökugyanolyan folyosón...
Doom 1 & 2 forever!
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."

Vissza