Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Új gép és bővítés - tippek és tanácsokÍrd ide hozzászólásod:

11055 levél
16.04.19. 20:14
Lacko
Na beraktam a házventit és lecseréltem a gyári cpu ventillátort arra a Spire-re. Az amúgy full gagyinak tűnt, izgultam is. A 4 lábból az egyik nem is rögzült. Ennek ellenére javulás ált be. Az asus toolban, amiben a múltkor is néztem most már épp hogy 70 fölé ment, de inkább 70-en volt, míg a korábban inkább 80 volt. Szóval egy 10 fokot javított.

Kipróbáltam az AIDA-t is, hogy mit mér, de a nekem még bonyolult. Egyrészt az összes mag hőmérsékletét egyenként méri (amit nem is értek, kizárt hogy nagy különbség legyen). Másrészt amikor nagyjából megtaláltam, hogy mit hogyan, akkor elindítottam benne egy saját cpu terhelést, ami a cpu-t nem terhelte )50 fok körül volt végig) de teljesen elvette a kontrollt a win-ben és le is fagyott. Sehogy nem bírtam kilőni (vagyis hiába lőttem ki a processt, 5-10 másodpercenként jutottam kontrollhoz) csak az újraindítás segített. Szóval aidát még tanulnom kell.

Most AC Syndicate-tel terhelem, az elég megbízhatóan maxra pörgeti a procit is és a videokártyát is.

A ház most jobban zúg (nyilván egy plusz ventitől nem lesz halkabb semmi), viszont a zúgás egyenletes: bekapcsoláskor pont ugyan olyan, mint amikor maxon megy minden - azaz nincsen vinnyogó erőlködés, mint a gyári intel ventillátornál.

Köszönöm mindenki segítségét - valószínűleg be kell szereznem egy komolyabb cpu ventit, mert azért ez így átmeneti megoldás.

Vissza