Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» HBO - A Song of Ice and FireÍrd ide hozzászólásod:

1814 levél
19.04.16. 06:28
Aribeth
Érdekes egyébként, hogy a kulcsszereplőket (Jon, Dany, Tyrion, Arya, Sansa, Bran, Cersei, a sorozatban Jaime, stb.) totál plot armor védi az első pillanattól kezdve. Egyetértek azzal az elmélettel, hogy George minden más sokkoló halált elterelésnek szánt, különös tekintettel a két PoV karakterre, Nedre és Catre, meg a közönségkedvenc Robbra és Oberynre. Akikre a fő sztorit építette, azoknak kutya bajuk, és a sorozatkészítők prioritásaiból (Aryam Tyrion és Sansa fanboyok) kiindulva itt sem az lesz a befejezés, hogy a hullatenger felett csak a szél süvít.

SPOILER
Gondolom, a következő részben elhullik pár fontosabb mellékszereplő és talán egy főhős. Esetleg Bran vész oda az Éjkirály keze által?


Ami a sorozatot illeti, én is rég elengedtem, a forgatókönyve és a karakterábrázolásai gyengék már, mint mackosajtban a brummogás. A láttvány, kamerakezelés viszont csillagos ötös továbbra is, kivéve, amikor minden jelenetet sötétben vesznek fel, és elfelejtik rendesen megvilágítani (szinte a teljes ötödik évad).
Ahhoz képest, hogy milyenek voltak az elmúlt évadok, ez a rész sokkal jóval összeszedettebb volt, mint amire számítottam, nekem ezek a találkozós, tanácskozós, felvezetős jelenetek mindig bejöttek.

A Jon-Dany románc alapja továbbra is egy rejtély, nagyon elsiették az előző évadban, de ha kész ténynek veszem, hogy ezek egymásba szerettek, akkor azt mondom, hogy ebben a részben kifejezetten helyesek voltak együtt.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.

Vissza