Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» HBO - A Song of Ice and FireÍrd ide hozzászólásod:

4484 levél
19.04.22. 10:51
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Felemás érzéseim (is?) vannak, továbbra is fenntartva azt a véleményem, hogy már elengedtem a sorozatot és a könyveket is.

Egyrészt a melankolikus hangulata végig érezhető volt, rátelepedett az egészre. Másrészt azt is éreztem (főleg ezen a részen), hogy ezzel a hat résszel a készítők tényleg túl akarnak lenni az egészen, és pont úgy nyestek le mindent, amit Martin szerteágazott, hogy kicsit "üresnek" érződik (noha nem feltétlen tartalom nélkül), ezzel a két részes seregszemlével.

Mert felmondtak megint minden kötelezőt, ami az előző részből kimaradt, ezáltal nekem kicsit "sablonos" is lett (az előző rész is). Lényegében minden "találkozásbeszélgetés"-"összeütközés"-"vágykifutás" (Jaime-Bran, Sansa-Dany, Szürke Féreg-Missandei, az összes iszogatás-találkozás, Arya és Gendry, Sam-Jorah, Jon-Day) tömörített (már az átszerkesztett főcím is ezt sugallja), rövidített jelenet volt, egyedül az iszogatás lett "elnyújtva". Mégis, ha több műsoridőt kaptak volna vagy még több részt, nem tudom, működött-e volna jobban, és nem tűnt-e volna teljesen időhúzásnak.

Lényegében már majdnem minden "titkok" ki van mondva, szóval előre a grand fináléhoz!

SPOILER
Amit én hiányoltam pl. Jaimeről a tárgyaláson ne csak annyi derüljön ki, hogy "na én megbízok benne, bocs, de ti ketten ne öljétek már meg", hanem az is, hogy tett olyat az emberiségért, amikor millió életet óvott meg. Legalább Brannen éreztem a "nem lennénk itt, úgyhogy nem gáz"-beszélgetéskor, hogy tudja, kivel áll szemben.

Arya "afférja" teljesen érthető volt, és hitelesnek tűnik, mégis kicsit szembemegy az évadokon épített könyörtelen halálosztó imázzsal, de ezt is betudom a "tömörítésnek".

Kíváncsian várom, hogy leépítik-e ennél jobban negatívabb irányba Daenerys karakterét nemcsak a múltkor Sam által jelzett irányból (amihez hozzáfűzték most, hogy lényegében Tyrionnak azért lett megbocsátva, mert kb. mindenki Dany elé járult, hogy bocs, de hülye vagy), hanem onnan is, hogy konfliktusba kerül Jonnal az örökösödést illetően, amire csak egy utalás van egy citadellás forrásban, illetve egy "zöldlátó" által, amit a birodalmi jog nem biztos, hogy elismer .

Vissza