Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» HBO - A Song of Ice and FireÍrd ide hozzászólásod:

10075 levél
19.05.19. 21:42
davkar9
Én továbbra is úgy tudom, hogy JJ csak az elejénél, pilot és talán egy-két rész az első évadból, volt jelen. Őt nem is hibáztattam soha érte. Na a lindnlóf, az más tészta... Lost után sikerült mást is elszarnia (ST folytatás pl). Watchment alapból miatta passzolom.

D&D balfaszságán ment el ez az évad (is), viszont mindenki más (kosztüm, zene, miegymás) remek munkát végzett. Színészek is a legjobb formájukat hozzák, ami azért "rossz", mert egy jól megírt fogatókönyv ezekkel az alakításokkal...na az úgy tényleg tv történelmi csúcs lehetett volna. Amúgy Benioff (mémekből is lehet tanulni) volt felelős a Wolverine origin féle "Deadpool"-ért is, ez azért megmagyaráz egy két dolgot. Nem értem, hogy miért nem próbálták(?) meg ~utánozni Martint, korábban, amikor önállósodtak a könyves évadok során, akkor volt, amikor sikerült - nagyban hozzájárult ehhez a színészek tehetsége is. Pl a 2. évados Arya-Tywin jeleneteket szerettem. Igazából nem is értem, hogy mi a fene történt, mert még a könyveket lehagyva is megcsinálták már ezt egy párszor. Davos és Jon, Hound és Arya, Hound és a brotherhood. Tyrion Dany udvarában a távolléte alatt. stb.

Dany-Jont is szeretem (hopeless romantic, duh). Nyálas hepiend (/és a felé tartó út rájuk borítva, lásd 7. évad utáni leak) is működhetett volna, de igazából ezzel a mostanival se lenne baj. Itt tényleg a hogyan a probléma. Az ostromig tartó eseményeknek van értelme (veszteség, veszteség, alacsony népszerűség, töfi sincs), de ez nem őrültség, ez egy kurva szar nap. Még a tűzszünetig is rendben van, erre bim-bam, hirtelen megőrül. Ha lett volna valami felvezetés, hogy előjön valami ptsdje harangszóra, rendben lenne. Ha a sárkányok érzékenyek a bazsalikomra és a harangszóra, megint csak lett volna értelme. De ez így hülyeség, egy nagyon gyenge casus belli.

Testvére halálával nem értek egyet, direkt ezért is linkeltem lentebb a képet, ahol a többiek is hasonló szituációkban láthatók. Arya elég hardkór, a Frey pitéhez azért gyomor kellett, emiatt furcsa is, hogy könnyes szemmel lemond a bosszúról. Sansával jól ki, pontosabban meg, baszott Remzi, de rezzenéstelen arccal végignézni, ahogy felzabálják a kutyái.. hát ez se semmi. Dany a "koronázásnál" pont ilyen. Viserys (így?) alapból pöcs, ráaggatott egy árcédulát, volt ott verés is szerintem, korona előtt ráadásul a gyereke kivágásával fenyegetőzött. Essosi bbq-in általában rabszolga kereskedőket, -tartókat és egyéb férgeket sütögetett, szerintem belefér. Westeroson mások lettek a viszonyok (tényleg többet lehetett volna foglalkozni az itteni szabályok és a szokások ismertetésével, itt nem csak bodysurfözésből áll az uralkodás). Tarlyk megsütését sem érzem olyan könnyen elítélhető tettnek (oké, Sam=nekünk személyes), bizonyítani kellett, hogy ő az úr, öö asszony? úrnő? a háznál. Nem érzem másabbnak, mint amikor Jon kivégezte hogyishívjákot, amikor az visszaugatott neki a kinevezése után.

Martinnál el tudnám elképzelni, hogy Aegon miatt égeti fel kl-t. Dany egész élete, a megpróbáltatások, csak elterelésnek volt, hogy az "igazi" trónörökössel ne foglalkozzanak az ellenségeik. Persze hasonló lenne a mostani sorozatoshoz, de Jonnal inkább erre a szerelmi szálra - illetve most annak a hirtelen megszakadására - gyúrtak rá, könyv Aegon viszont egy kvázi idegen lenne, aki különösebb erőfeszítés nélkül elhappolja előle a trónt. Viszont ez megint harag lenne, nem őrültség. Meglátjuk Martin mit süt ki (pun intened) belőle, egy biztos, nála fel lesz építve és értelme is lesz.
Simple. Eternal. Beige.

Vissza