Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» HBO - A Song of Ice and FireÍrd ide hozzászólásod:

10075 levél
19.05.19. 22:44
davkar9
Többször előkerült a rajongói elvárás és az írás minőség összefüggése. Jaime egy érdekes szürkezónában van, mert ugye mindenki arra számított, hogy kiszáll végre a nővértöfiből, jöhet a hegymászás! Karakter szempontjából is van értelme, ez a legjobb! Miaf, mégis visszamegy...hát persze, megállítani/megölni, érthető. ...Meghalnak együtt. Ugyanakkor ennek is van valahol értelme, szép jelenet is, NCW és Lena pedig tényleg valami elképesztőt alakít. Emiatt nem is vonok le érte pontot. Tyrionos jelenetnél szintén zseniális alakítások. Karakter szinten itt is bajos a "leszarom őket" beszólás a korábbi hozzáállás miatt, de itt bele tudnám magyarázni, hogy a kingslaying csak egy ~megjátszott tett volt. Mindenkit, önmagát is ezzel győzi meg, hogy egy jó embernek (főleg lovagnak) egy ilyen szituációban így kellett cselekednie. Heh, de jó is lenne ha Jaime lenne a legnagyobb probléma az évadban.

Tyrionnál nem értem, hogy mitől lett ő a #1 TeamDany drukker. Rendes volt vele, családja, főleg Cersei ellen jó is lesz (könyvben mintha ez az utóbbi hangsúlyosabb lenne), de főleg ennyi. Mióta átértek valahogy több lett a szíve és kevesebb az esze. Igaz már az essosi támadást is benézte, de mióta megérkeztek hibát hibára halmoz, úgy meg azért nehéz megcibálni a sárkány pórázát, hogy talán ne sütögessen, hallgasson inkább rá. Tyrionnak ezt a "leépülését" is elnagyoltan ábrázolták.

Jon becsületességével szerintem nem lenne baj, összességében Nednél jobb helyzetekben van, amikor helyesen akar cselekedni. Zombi demónál majdnem rábasztak, amikor jelezte, hogy ő már választott királynőt (illetve mindegy volt, mert Cersei úgysem játszott velük l4d-et). A gesztus viszont nem maradt észrevétlen, hajóstöfi! A reveal egyértelműen hülyeség, "család" ide vagy oda, Sansa nem érdemelte meg, hogy tudja. Korai években szerintem 2 szót ha váltottak, újratalálkozásnál viszont az első "kingovdönorf"-ozás óta aktívan ellene tevékenykedik. Ez az "5 perc alatt a fél világ megtudja a titkot" szerintem sértő Ned emlékére. Zabigyerekekkel hazatévedni egy friss házasságba elég meredek. Sok tányércsapkodást és fagyos tekintetett megúszott volna/Jont is megkíméli, ha az asszonyt beavatja, de nem tette, mert megígérte Ancsának. Igaz Jon nem tett ígéretet, de legalább átgondolhatta volna előtte, hogy mi lesz. Illetve nem is kell, elég ha csak odafigyel Danyre, aki elmondta hogy mi lesz, hiszen van orra az ilyen picsákhoz... Kicsit ez mesterségesen generált konfliktusnak tűnt. Ha már ki kellett tudódnia, akkor lehet belefért volna egy Sam karaktergyilkosság; látja, hogy ezek boldogok, Jon nem tett semmi/nem számít-> "te figyelj Lady Sansa, Brannel van egy tuti infónk".

Sansa védett zónába kerülésével nem vagyok kibékülve, főleg nem így, hogy egy ilyen büntetlenül szarkavaró figurává alakították. Ha lehetne még kívánni, őt szeretném holtan látni az évadzáróban. Megerőszakolták, innen védve vagyunk? Bitch please, Dany ezzel kezdte a pályafutását, ami után még jött vagy 43 kör a szopórolleren. Cersei párhuzam már jobban tetszik. Mondjuk ő azon kevés karakterek egyike, aki szerintem a sorozatban jobban sikerült/jobban szeretek, nagy szerepe van ebben Lena alakításának is. Könyvesnek nem "szurkoltam" ennyire. Az ő útja érdekes lesz, hiszen Jaime vele már a Varjakban szakít, ha jól emlékszem. A templom felrobbantásában nem vagyok biztos, nem tudom, hogy Varys és egyéb háttérben ügyködő karakter hagyni fogják-e. +Martin is ide tart vagy csak egy látványos sorozat agyszülemény volt?
Simple. Eternal. Beige.

Vissza