Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» HBO - A Song of Ice and FireÍrd ide hozzászólásod:

10074 levél
19.05.21. 12:39
davkar9
Szóval.

Baromság baromság hátán, ráadásul dőlnek, mint a dominók.
A legszembetűnőbb a Jon ending. NK halott, freefolkkal lepacsiztak, akkor mi a funkciója a nw-nak? Ha még működik, akkor Samet minimum magukkal rángatni, de a többszörös dezertálás és egyéb szabályzattal ütköző tettek miatt egy lefejezés is beleférne. Csak a "béke" miatt kellett Jont elküldeni, de mivel a Töketlenek és a mongolok szépen hazamentek ezért vissza is lehetett volna engedni. Eleve ezek bele se mennének egy ilyen alkuba, hiszen Dany fogta egybe ezt a barbár hordát, aki szart mindenféle "nyugati" eszmére és szabályra. Btw Jon továbbra is a trónörökös, de úgy látszik ez az infó csak addig volt fontos, amíg Sansa és a többiek szarkavarós plotját szolgálta. Dany Gendryt is legitima..., összeakad a nyelvem, szóval ő is hivatalos trónörökössé lett előléptetve. De ennek sincs jelentősége. Annak se, hogy Sansa brexitelt ugyan, de mivel Stark vezetés alatt, ezért oda is Bran a default leader a pöcsi alapon. 3ER egy halhatatlan?/elég hosszú életű lény, aki új gazdatestbe is tud költözni, szóval "Bran" elég sokáig fogja húzni. Mellesleg a kibaszott Dornet, az elpazarolt játékidő állatorvosi lovát, feltámasztották egy szavazás erejéig, de szerencsétlen Meera Reedet, akit fagyban-hóban, szószerinti halállal dacolva húzta végig Bran hasznavehetetlen seggét nem tudták meghívni? Vagy legalább utána egy udvari pozícióba? Hodornak is minimum egy braavosi szobrot állítani, ha már kétszer is elcseszte az életét.

Dany halálával önmagában nem lenne baj, de ezt a szegény karaktert tényleg nagyon elbaszták a rohanással. Jobban belegondolva így akkor az előző évadban volt ooc hiszen egy "őrült" karakter mégis mi a szart törődik az élet fennmaradásával, ha utána nyugodtan áll neki sütögetni? NK még az utat is széttörte volna a kerék alatt.

Az derült ki ezzel a befejezéssel, hogy a sorozat fantasy elemeinek - és kezdem azt hinni, hogy nem véletlenül nem foglalkozott/ik Martin annyit ezekkel ilyen mértékben - nem volt semmi értelme, se jelentősége. NK, R+L=J, próféciák, és a többi meseszarság nem számított, fölöslegesen ment el rájuk, úgy mindenestül kb 2, 2 és fél évad. Queenslayer Jon (hiszen ez volt az ultimate szerepe a halála óta) kiváltható lett volna Jorahval, nagyobbat is ütne, de Missandei vagy GW is megfelelne erre a célra. NK plot Dany erőinek lecsökkentésére kellett, de a spícs és díszszemle alatt meg sem lehetett érezni a hiányukat, sőt mintha még többen lettek volna.
Simple. Eternal. Beige.

Vissza