Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Final FantasyÍrd ide hozzászólásod:2064 levél
04.04.21. 22:15
Norad2
Ma nem olvasok csak írok. Hozzászólásokhoz majd hétvégén reagálok.
Addig is manga jellemzés: (Csakhogy menjen a topic, és nehogy elszokjatok a hoszabb levelektől

Nagy várakozás után végre megkaptam a Samurai x-et ami a Kenshin sorozat mintájára készült kis mangafilm. Én eddig csak a Kenshin OAV-ot láttam ami lenyűgözött.
Lényeg, hogy "hurrá végre" alapon megkaptam, kényelembe helyeztem magam az ebédemmel és indítottam. Látványos képsor, és ekkor megszólal a kezdőnóta. Kiesett a kanál a kezemből. Hölgyeim és Uraim: Megvan a Japán Jimmy! Azt a vinnyogást amit os levágott az hihetetlen. Nem tudtam most sírjak vagy röhögjek. Jobb helyeken ezértmeglincselnék az illetőt!! A Kenshin OAV-ban olyan hihetetlne jó zenék vannak, hogy elképesztő. Tökéletes hangulatban van a látottakkal és a kort is nagyon jól idézi. Kész vége. Aszittem nem nézem tovább, de ha már megkaptam csakazért is végignézem. Lehet nem kelett volna.
Ezután jött a garfika. Semmiben nem hasonlított hozzá. Még jóindulatból is csak közepest tudok rá adni. A főhős iszonyatgagyin volt ábrázolva. DE ez még hagyján. Kb 10 évvel volt fiatalabb mint előtte 2 évvel!Gyereket csináltak egy nagy harcosból. Egyedül az egyik csajszi volt jól megcsinálva de a többi... borzalmas... Hogy ezután mi jött már fájdalmas. Kardozás.... A Kenshin OAV-ban iszonyatosan élvezetes duelek vannak. A legapróbb jelenetetek tökéletes valósághűek, a technika lenyűgöző. Érezni lehet a kard szelét, ahogy széthasítja a bőrt, izmot, csontot. Művészi! De itt. Összevissza csapkodnak, és a speciális technikánál hülye színes körök imitálják a mostasztánhúdenagyotcsaptam ütést. És a vér... istenem, ilyen gagyi vért az életben nem láttam. Az hagyján hogy világospiros de olyan életellenesen fröcskölfelalá... nagyon amatőr és gagyi munka.
És ezután jött a java. Van a végén mikor feldühödik, átváltozik sárává, és vörösen világt a külseje.... még jó hogy csak 10 perc volt ezután, mert itt kikapcsoltam volna.
az egyetlen pozitívuma a történet volt. Az viszont vérbeli Kenshines volt. Lényege, hogy ugyebár jöttek a kedves európaiak (puskákkal, ágyúkkal, gőzhajókkal) és megváltoztatták Japán nézeteit a világról (gondolom mindenki tudja, hogy nem csokival próbálták meg magukhoz édesgetni a szamurájokat).persze voltak akiknek ez nem tetszett, és kicsi lázadást szítottak, hogy kitessékeljék az english manokat. A Lázadás vezetője egy kisebb földbirtokos, és magamellé gyűjt kis sereget. Ágyúkat vesz a kormány korrupt tisztjétől, amivel alá is fűtenek az english külügynek, de aztán végül félhappy end van. A lázadásszító meghal, a korrupt tiszt, a lázadóvezér. Kierül hogy Kenshin multjában vannak apróbb hibák (úgy párszáz ember megölése, amit látahatunk az OAV-ban, így otthagyja a lázadóvezér lánya, de azért nem gyűlöli, annyira Ha az OAV grafikájával, szokásaival, zenéjével, hangjaival... (Ó igen, most jutott eszembe a szinkron. ez volt a legszarabb része. Iszonyatos mértékben hallattszott, hogy nő szinkronizálja. Annyira nem illet hozzá, hogy hihetetlen....) lett volna a történet, akkor nagyon jó lett volna.
OTAKU

Vissza