Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Görög Zitát visszakérték az amerikaiak

2006.04.18. 20:59 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Hamarosan mozikba kerül az Underworld sci-fi horror folyatatása, az Underworld: Evolution. Az első részt 2003-ban forgatták Budapest utcáin és metróalagútjaiban, ezért sok magyar statiszta kapott szerepet a filmben. A második részt már Kanadában készítették, de az amerikai rajongók kérésére egyetlen magyar szereplőt, Görög Zitát vissza kellett írni a forgatókönyvbe. Len Wiseman rendező nem támaszthatta fel Zitát úgy, mint ahogy azt annak idején a Dallasban láttunk Bobby Ewing esetében, ő inkább visszament az időben, a második rész közben többször visszatekintünk a múltba, megismerünk egy-egy előzményt, és ekképpen kaphatott szerepet a gyönyörű modell lány is.
Újra összecsapnak vámpírok és farkasemberek, találkozunk a vérszomjas hatalommal, bosszúval, két ellenséges családdal, és az ehhez kapcsolódó, amolyan Rómeó és Júlia-féle tiltott szerelemmel. A történetben minden egyes viszály új felfedezéseket hoz napvilágra, más megvilágításba helyez korábbi eseményeket, áthatolva a lelkek mélyén eltemetett, fájdalmas emlékek sötétjén.
Görög Zita, az Underworld: Evolution sajtótájékoztatója után elmondta, hogy bár nem kedveli a horrorfilmeket, a véres jeleneteknél mindig eltakarja a szemét, mégis megtisztelő volt számára, hogy visszahívták a forgatásra. „Nagyon jól éreztem magam Kanadában, tetszett az a fajta profizmus, amellyel kint találkoztam. Jól esett, hogy minden egyes színészre odafigyeltek, még azokkal is sokat foglalkoztak, akiknek csak pár perces szerepe van a filmben” – nyilatkozta Zita, akinek tíz perces szereplése három hetes felkészülést vett igénybe, hiszen meg kellett tanulnia íjjal bánni, lovagolni és vívni. „Sajnos apróbb balesetek is értek a forgatás során – mondta Görög –, egyszer a ló dobott le, egyszer pedig meghúzódott a vállam, amikor az egyik nyílvesszőt kirántottam a tokjából.” A médiaszemélyiség megerősített abban is minket, hogy óriási különbségek vannak egy amerikai, illetve egy magyar produkció felvételei közben: „Kint mindenre jó előre megvan már az anyagi háttér, amiből a film elkészülhet, ott szóba sem jöhet, hogy egy forgatásnak pénzhiány miatt le kell állnia. Sőt, külön figyelmet fordítanak a színészek exkluzív elszállásolására, étkeztetésére is.”
Április 27-étől láthatja a filmet a közönség a hazai mozikban, de addig is rápillanthat a www.underworld.hu magyar nyelvű honlapra, ahol további érdekességeket tudhat meg a filmről. Emellett, egyedülálló módon, a filmhez külön WAP oldal is készült a Studio 10 jóvoltából, amely az underworld.wapozz.hu linken érhető el. Így most már mobiltelefonon keresztül is belekukkanthatnak az érdeklődők a film részleteibe, kulisszatitkaiba. ■

Forrás: SPI

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló