Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Szörnykicsontozó Doom DVD

2006.05.23. 20:33 | szerző: Dino | kategória: DVD

Május 23-án újra megnyíltak a pokol kapui. Megjelent a Doom soha nem látott jelenetekkel bővített DVD változata. A dinamikus, szédítő tempójú filmváltozat főszerepeit a Skorpiókirály sztárja, The Rock és Karl Urban alakítják. A rendezői székben pedig az akciófilmek biztos kezű mestere, Andrzej Bartkowiak foglalt helyet.
Az 5.1-es szinkronnal nézhető film mellett számos exkluzív, magyar feliratos kisfilmet is láthatunk a korongon. „Az alapkiképzés” kisfilmben megismerkedhetünk a színészek kemény katonai tréningjével, amelyet végig kellett csinálniuk a forgatás előtt. Egy volt SAS kiképzőnek a szakmai irányításával elsajátították mindazt, amit egy kommandósnak tudnia kell. A tárazástól a célbalövésig illetve a taktikai hadműveletek megtervezéséig mindenről átfogó ismereteket kaptak és a nézők is képet alkothatnak a speciális katonai kiképzésekről. A „Rock formáció” című extrában a sminkmester, Jeff Dawn bemutatja, hogyan szabták át egy jelenet kedvéért a sztár arcát pokoli külsejű, vérengző fenevaddá. Rock szarkasztikus megjegyzéseivel fűszerezett kisfilm komplett make-up tanfolyam is egyben.
„A főszörny alkotói” rövidfilmben ismét találkozhatunk Stan Winston teremtményeivel. Hollywood kedvenc szörnyépítője és munkatársai elmesélik, hogyan keltették életre a vásznon, a számítógépes játék torz lényeit. Nyomon követhetjük a fantáziadús lények megalkotását a tervezőasztaltól a végleges modellekig. Hátborzongató túra az egyszer biztos. Végre megismerhetjük a világsikerű PC játék alkotóit is, a „Doom nemzedék” című extrában. A készítők és a rajongók lelkesen mesélnek a Doom keletkezéséről, az első élményekről és a későbbi fejlesztésekről. Sztorik, tanácsok, anekdoták a játékról, és ami mögötte van.
„Az akcióhős szemszögéből látható jelenet” - közkeletű nevén FPS (First Person Shooter) kisfilmben Jon Farhat, a vizuális effektusokért felelős vezető beszél, a filmben 5 és fél percig élvezhető, FPS jelenet forgatásáról. Kiderül, hogy ezt a rövid részt három hónapig készítették elő és 14 napig zajlottak a felvételei. Az alkotók mindent megtettek, hogy a rajongók ne csalódjanak és visszakapják a játék adrenalintermelő hangultát.
A „Játékra fel” extrában pedig szakértő segítséget kapunk a Doom 3 játékhoz. Megtudhatjuk, hogyan éljük túl a szörnyek elleni küzdelmet és jussunk el biztosan a pályák végére.
A film, akárcsak a játék felpörgeti a nézőket és nem enged egy percre sem lazítani. Durr, durr és Doom. ■

Forrás: InterCom

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló