Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Visszatérnek a zombik

2006.06.19. 21:01 | szerző: Dino | kategória: DVD

Hosszú távollét után, a horror filmek egyik atyja, George A. Romero újfent bebizonyítja, hogy a halottak nyelvén még mindig ő ért a legjobban. Legutóbbi alkotása, A holtak földje extrákkal bővített, rendezői változata június 20-tól kapható DVD-n.
A rendező neve egybeforrt a zombi filmekkel. 1968 óta csalogatja elő kusza agytekervényeiből vad, világvége vízióit, amelyek mára mind klasszikussá nemesedtek. Az új történetben az élőholtak bolyonganak a kihalt, sivár tájakon, és az élők megpróbálnak „normális” életet élni az erőddé alakított város falai mögött. Új társadalmat épített egy maréknyi könyörtelen, megalkuvó vállalkozó. Ám a falakon kívül gyűlik a zombik serege. Belül pedig anarchia van kibontakozóban. Mivel a város puszta túlélése a tét, egy csapat kemény zsoldos sereget toboroznak, hogy megvédjék az élőket a holtak hadától.
Az 5.1 –es magyar szinkronnal nézhető filmet akár a rendező, vágó vagy a producer audiókommentárjával is végig izgulhatjuk. Sőt az alkotók eddig soha nem látott jelenetekkel bővítették a moziban látott változatot. Még több vérfagyasztó, székbeszegező rémület vár ránk. A lemezen pedig további kisfilmeket találunk, amelyek sokoldalúan bővítik ismereteinket zombi tanban. Az „Így készült a Holtak hajnala” extrában a stáb minden apró kis részletről fellebbenti a fátylat, miközben Asia Argento (a neves horror direktor, Dario Argento lánya), Dennis Hopper és sokan mások egészítik ki a látottakat, saját félelmetes forgatási élményeikkel. Maga Romero mester is ejt pár keresetlen szót arról, hogyan tanította járni a holtakat játszó statisztákat. Szubjektív nézőpontból is vethetünk egy pillantást a forgatásra. Az egyik főszereplő, John Leguizamo kíséretében végig járhatjuk a díszleteket az „Egy nap az élőhalottakkal” kisfilmben. Zombik mészárlása 10 percben, röviden így lehet összefoglalni „A halál életre keltése” extra tartalmát. Greg Nicotero, a speciális effektusok mestere megmutatja, hogyan készíti és pusztítja el a legváltozatosabb módokon a hullahű élőholtakat. Robbannak a fejek és repülnek szerte szét az egyéb testrészek. „A maradékok” extra pár újabb véres jelenettel ajándékozz meg minket. Az angol horror – vígjáték, a Haláli hullák hajnala alkotói, a rendező Edgar Wright és főszereplő Simon Pegg testhez álló szerepet kaptak Romero filmjében. Két nagyon kiéhezett élőholtat formáltak meg. Forgatási élményeikről szól a „Shaun és George nagy találkozása” című kisfilm. „Jelenetek egy mészárlásból” extra magáért beszél. Két perc kulináris különlegesség az erős gyomrúaknak. „A sztoribord életre keltése” kisfilmben látványos (értsd: csupa vér) jeleneteken keresztül mutatják be az alkotók, hogyan vitték vászonra a papíron korábban megálmodott brutális képsorokat. „Zombi trükkök – A zöld háttértől a végleges jelenetig” extrából kiderül, hogy a horror filmesek sem vetik meg a számítógépes animáció kínálta lehetőségeket, ha éppen egy egész metropoliszt kell felépíteni. A szabadnapos élőhalottak tánctudásáról pedig a „Sikolyteszt” kisfilmből szerezhetünk értékes információkat.
A legendás rendező Holtak földje című remek horrorja nehezen felejthető alkotás. Mindenképp megéri, hogy egy este átrágjuk magunkat rajta. ■

Forrás: InterCom

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló