Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Róma - Véres csaták és vad orgiák a Caesar korabeli Rómában

2006.08.09. 20:36 | szerző: Dino | kategória: DVD

Lenyűgöző látvány, korhű ábrázolás, háborúk, szex, vér, árulás, szerelem. Mindezekre garantáltan számíthatunk, ha leülünk az HBO-n már sikeresen futó, és mostantól DVD-n is hazavihető Róma című 12 részes sorozat elé, melyhez hasonlóan grandiózus produkció meg nem készült egyetlen televíziónál sem. Az első évad közel 100 millió dollárba került, ami büszkeségére válna bármely hollywoodi szuperprodukciónak is.
A lenyűgöző látványvilágú széria két egyszerű katona szemszögéből mutatja be a római köztársaság felbomlásához és a császárság felemelkedéséhez vezető sorsdöntő eseményeket. Mindezt nemcsak a politikán, hanem a szereplők magánéletén keresztül is, hiszen szerelem és árulás, uralkodók és szolgák, férjek és feleségek bonyolult kapcsolata színezi az eseményeket, így igazi ókori családregények bontakoznak ki a szemünk láttára.
Végre olyannak láthatjuk az ókori Rómát, amilyen a valóságban is lehetett, szépítések és túlzások nélkül. Színes, energiától túlfűtött, kegyetlen, dinamikus hely, ahol állandó harc folyt a mindennapi életben maradásért.
A készítők nagy gondot fordítottak a sorozat hitelességére, pontosan utánajártak a legapróbb részleteknek is mielőtt belefogtak a monumentális sorozat forgatásába. A főszereplők hónapokig tanulták a kardforgatást az ókori küzdőtechnikának megfelelően, és még arra is nagyon ügyeltek, hogy jól látható legyen a római légiók fegyelmezett harcmodora és a gallok rendezetlen harci stílusa közti különbség. A jelmeztervezők teljes mértékben a kornak megfelelő ruhákat készítettek, a piacokon szinte minden kapható volt, ami az ókori Rómában, és a lakomákon látható ételek is egytől egyik szerepeltek az ókori rómaiak étlapján.
A látvány és a cselekmény mellett a rendezők és a színészek is garanciát jelentenek a Róma minőségére. Többek között olyan, sorozatok rendezése terén már bizonyított rendezők készítették az egyes epizódokat, mint Allen Coulter (Maffiózók), Alan Poul (Sírhant művek) vagy Mikael Salamon (Az elit alakulat), de olyan mozikból ismert rendező nevével is találkozhatunk a stáblistán, mint Michael Apted (Gorillák a ködben). A főbb szerepekben ismert angol karakterszínészeket láthatunk, akik a Rómának köszönhetően valószínűleg hamarosan Hollywood legnagyobbjai közt találják magukat. Kevin McKiddet eddig leginkább a Mennyei királyságból és a Trainspotting Tommyjaként ismerheti a magyar néző, míg Ray Stevensont az Arthur királyban láthattuk a vásznon. ■

Forrás: Fórum Home Entertainment

hozzászólások (13)

rtp
rtp 2006.08.11. 10:22
"Az első ismert graffiti nagy valószínséggel 3500 éves és a Szakkarai piramisok közelében található, a firkált hieroglifák azt jelentik: Nagyon tetetszik Dzsószer fáró piramisa. A vikingek is, Angliától Konstantinápolyig mindenütt a runa-írásos név-feliratokat hagytak maguk után.
A római katakombákat az első és második században építették, majd később teljesen megfeledkeztek róluk. Antonio Bosio 1593–ban írta majd 1632–ben publicálta Roma Sottoterranea (Földalatti Róma) című könyvét, amelyben szisztematikusan leírja a Római katakombák hivatalos és nem hivatalos feliratait." és akkor még ottvan pompei, ahol a legjobban konzerválódott e jó szokás, kifejezetten obszcén, perverz kinyilatkoztatások és képek formájában....
rtp
rtp 2006.08.11. 10:28
szóval szerintem a katakombák csak utalás/figyelmeztetés arra, hogy igény volt, hogy a népek a véleményüket így fejtsék ki, és miért ne tették volna? nagy ereje volt a közemberek akaratának, mint ez a sorozatból is kiderült :)
+Sniper+
+Sniper+ 2006.08.11. 11:49
Naná, hogy lesz, csak rég jártál a "Filmek - mozi, TV, DVD > Rome" topikban:-D;-) ( 2007. január 7.)Asszem Veletek nem vitatkozom:-D.
MagicMoment
MagicMoment 2006.08.11. 12:10
bazzeg az nagyon messze van :,-(
mondjuk a 24 6. évadja is akkor indul.
vagy ezt is rosszul tudom? :D
+Sniper+
+Sniper+ 2006.08.11. 14:15
:-DSzerintem azt jól tudod;-)
ajánlott olvasnivaló