Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Csányi, a modern Cyrano

2006.08.28. 23:21 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Augusztus 28-án, hétfőn az Orbánhegyi úti Osztrák Iskolában kezdetét vette Sas Tamás S.O.S. szerelem! című új filmjének forgatása. A nagyvárosi romantikus komédiában Csányi Sándor, a Csak szex és más semmi sztárja alakítja a modern Cyranót, aki üzletszerűen segít férfitársainak a nagy Ő meghódításában. Szakmai és magánélete azonban válságba kerül, mikor beleszeret egy szépséges óvónőbe (Ullmann Mónika).
Csányi ügyfelét és vetélytársát Fenyő Iván alakítja, a Bőrnyakúak (Jarhead) szereplője. A főhős asszisztensét Kovács Patrícia (Szerelemtől sújtva) játssza; míg kislányát a nyolcéves Varga Boglárka kelti életre, akit Neményi Ádám producer (Puskásfilm) a film titkos adujának nevezett. A filmet Szurmai János írta, és Miklauzic Márton fényképezi.
Az alkotók elmondása szerint az öthetesre tervezett forgatás első etapja Budapesten, utolsó két hete pedig a Hertelendi Kastélyban kerül rögzítésre. A forgatás várhatóan október közepén fejeződik be. A film epizódszerepeiben olyan neves színészek tűnnek fel, mint Benedek Miklós, Hernádi Judit, Szacsvay László vagy Kaszás Géza.
Neményi hozzátette, hogy az S.O.S. szerelem! költségvetése 300 millió forint, ami nagyjából átlagosnak mondható a hazai piacon. Az összeget a TV2 és a Best Hollywood koprodukciós részvétele mellett állami (MMK, Nemzeti Filmiroda) és szponzori (pl. Citroen) támogatásokból fedezik.
A filmet a Best Hollywood 2007. február 14-én, Valentin-napon mutatja be közel negyven hazai moziban. ■

Forrás: Best-Hollywood

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló