Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A család kicsi oscar-díjasa

2007.01.27. 00:01 | Retee | kategória: Mozi

Tatum O’Neal tízéves korában kapott Oscar-díjat 1973-ban a Papírhold egyik szerepéért, Jessica Tandy pedig a Miss Dasy sofőrje főszereplőjeként nyolcvanéves korában vehette át a díjat. Iskolások és nyugdíjasok egyformán esélyesek, az előbbiek azért mégis sokkal ritkábban kapnak meghívást a díjkiosztó gálára. Talán mert nagyon későn ér véget.
A család kicsi kincse (Little Miss Sunshine, hazai bemutató: február 22.) most négy kategóriában (köztük a legfontosabban, a legjobb filmnek járóban) is a jelöltek közé került. A legjobb női mellékszereplő kategóriájában a tízéves Abigail Breslin kapott jelölést: így a díjátadáskor Cate Blanchett-tel és még három felnőtt, hosszú pályát maga mögött tudó színésznővel versenyzik.
A színésznőt az anyukája ébresztette fel a jelölés hírével: és kivételesen megengedte neki, hogy örömében úgy sikítson, ahogy A család kicsi kincse egyik jelenetében teszi: vagyis torka szakadtából, míg csak bele nem vörösödik.
– Eddig azt hittem, A család kicsi kincsében a Vokswagen mikrobusz a legjobb, amibe mindig menet közben kellett beszállni. De ez lehet, hogy még annál is jobb – nyilatkozta az ifjú színésznő, az Oscar-díj jelölésről. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló