For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Napfényes világvége

2007.03.22. 17:24 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Danny Boyle szerint hamarosan vége lehet a világnak: Napfény (Sunshine, hazai bemutató: április 12.) című filmjében a Nap váratlanul kialszik, és ha a vakmerő vállalkozásra induló nyolc űrhajósnak nem sikerül egy atombombával újragyújtani a csillagot, a Föld megfagy. És mert a nézők szeretnek hinni abban, hogy a filmek valósággá válhatnak, Danny Bolye-ért lelkesedő fizikus-, kémikus- és csillagász egyetemisták összeállították, mik a legvalószínűbb módjai annak, hogy a közeljövőben vége lesz a világnak.
1.A Föld összeütközik egy aszteroidával. Ez bármikor megtörténhet: a dinoszauruszok kihalását is egy kozmikus ütközés számlájára írják.
2. Általános felmelegedés. Ha a civilizáció széndioxid-kibocsátása nem csökken, a mezőgazdaság visszaszorul, éhség és járványok pusztítják el az emberiséget. A katasztrófa kezdete még ebben az évszázadban lehetséges.
3. Szupernova-robbanás. Ha a Galaxisban felrobban egy közeli csillag, az a Földön olyan hatást kelthet, mintha egy óriási nukleáris bomba robbant volna fel. Az Orion csillagkép egyik tagja, a Betelgeuse már a robbanás határán van – haláltusája persze még többezer évig is tarthat.
4. Összeütközés az Andromédával. Az Androméda-galaxis 2.2 millió fényévre van tőlünk, de közeledik. Megnyugodhatunk: valószínűleg előbb ütközik velünk össze, mint hogy a Nap kialudna.
5. A Végítélet-elv. A csillagászok szerint bizonyos hatalmas méretű kozmikus események, megváltoztathatják az univerzum anyagát. Ez minden katasztrófák legtökéletesebbje, hiszen így a testünket alkotó részecskék szimplán megszűnnének létezni.
A természettudós-tanoncok alkotta Boyle-rajongói klub el is küldte kutatásai eredményét a rendezőnek, aki udvariasan azt felelte nekik, hogy ha előbb beszélgetnek, talán a Napfény forgatókönyve is másképp alakul. „Azért ne szomorkodjatok, ettől még nincsen vége a világnak – mondta nekik a rendező.” ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.

Négy új videón a Horizon: Zero Dawn, amely pontokat is kapott már

Bemutató a világ felfedezéséről, annak lakóiról, a vadászatról és a főhősről, Aloyról.