Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Cannes a sorozatgyilkosokért rajong

Jó ideig ez Fincher utolsó sorozatgyilkosa.

2007.05.21. 16:23 | szerző: Retee | kategória: Mozi

A 60. Cannesi Nemzetközi Filmfesztiválon tartott Zodiákus című film premierje óta a filmes városon nemcsak úrrá lett, hanem még mindig tart a sorozatgyilkos-láz. David Fincher már a Hetedikkel bebizonyította, hogy szakértője a témának, ám új rendezése, a Zodiákus (hazai bemutató: június 7.) egészen más: az itt összegyűlt kritikusok egyetértenek benne, hogy ez a mostani thriller mélyebb, feszültebb, különlegesebb lett. És egy ideig nem lesz folytatás.
– A Hetedik után sokat kerestem a következő forgatókönyvet – nyilatkozta a Fesztiválpalotában Fincher –, és csak egy alapszabályom volt: nem szerepelhet benne sorozatgyilkos. Az ügynököm többször is megpróbált meggyőzni, hogy olvassam el a Zodiákus szkriptjét, de én nem voltam hajlandó. Szegény annyit szabadkozott a “sorozatgyilkosos” film miatt, hogy a címét nem is mondta. Pedig amikor megtudtam, hogy a Zodiákusról van szó, rögtön kíváncsibb lettem: hiszen én is San Francisco környékén nőttem fel, és tisztán emlékszem, hogy amikor Zodiákus azzal fenyegetett, gyerekeket fog ölni, néhány hétig egy rendőrautó kísérte az iskolabuszt. Mostantól viszont tényleg szigorúbb leszek: több sorozatgyilkosról nem akarok filmet forgatni. ■

Forrás: IC Press/Cannes

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.