Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Kisfilmmel a nagy filmek városába

Tízezer eurós fődíj, és hollywoodi kirándulás vár a nyertesre.

2007.05.31. 14:00 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Filmes vagy? Vagy filmes szeretnél lenni? Ha van egy videokamerád, hozzá egy jó sztorid, és titkon mindig arra vágytál, hogy eljuss Hollywoodba, most itt az alkalom! Az AXN, a Sony Pictures Entertainment akció és kalandcsatornája a UPC kábeltelevíziós szolgáltatóval közösen Rövidfilm pályázatot hirdet, amelyre bárki beküldheti, bármilyen témájú és tartalmú, 1 és 7 perc közötti időtartamú kisfilmjét. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai Andy Vajna producer, Török Ferenc, a Moszkva tér és a Szezon rendezője, valamint a számos díjat nyert Taxidermia alkotója, Pálfi György. A legjobb húsz kisfilmből szeptember folyamán Budapesten megrendezik az első, UPC-AXN Rövidfilm Fesztivált, ahol kiderül, ki nyeri az első díjazottnak járó 10 ezer eurós fődíjat, és ki utazhat Hollywoodba, hogy ellátogathasson a filmkészítés egyik fellegvárába, a Sony stúdióiba is. A fő díjazott a pénzjutalmon és az utazáson kívül nemzetközi népszerűséget is nyer, hisz a legjobb kisfilmeket a csatorna az egész közép-európai régióban, így Magyarországon kívül Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában is műsorra tűzi. A UPC és az AXN tervezi, hogy a későbbiekben hasonló filmfesztivált szervez a Közép-Európai régió más országaiban is.
„A kisfilm nehéz, de izgalmas műfaj. A mozikban sajnos kicsit mostoha sors jut ezeknek az alkotásoknak, ám a televízió alkalmas médium arra, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson e műfaj képviselőinek. Csatornánk fontosnak tartja, hogy felkarolja a helyi filmes kezdeményezéseket, és a számára adott nemzetközi háttérrel újonnan felfedezett tehetségeket indítson el a filmkészítői pályán.” – nyilatkozta Stephen White, a csatorna regionális ügyvezető igazgatója.
„Gyakorta kimagasló tehetségek is rejtve maradnak, mert alkotásaiknak nincs lehetőségük a nagyközönség elé jutni. Pedig a videómegosztó oldalak sikere is azt mutatja, hogy amatőrök is sokszor készítenek nagy érdeklődést keltő, izgalmas és igényes rövidfilmeket. A fesztivál megrendezésével is szeretnénk segítséget nyújtani ahhoz, hogy ezek az alkotók a televízió révén a tömegek számára megmutatkozhassanak és ezáltal is gyarapodjanak a színvonalas mozgóképes tartalmak” – fejtette ki a pályázat meghirdetése kapcsán Joe Zuravle, a UPC Magyarország vezérigazgatója. A pályázat részletei a hivatalos honlapon olvashatóak. A beküldési határidő 2007. augusztus 15. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló