Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Logitech - új vezeték nélküli notebook egér

Bemutatkozik a Logitech VX Nano egér.

2007.07.23. 13:52 | Retee | kategória: Hardver

A Logitech bemutatta a Logitech VX Nano vezeték nélküli lézer-optikai egeret. Az egér nano-méretű vevőállomását elég egyszer a notebook gépbe dugni, aztán meg is feledkezhetünk róla. A parányi vevőnek köszönhetően az egérrel jelentősen egyszerűbb az utazás: az USB dugó szinte egy síkba kerül a laptop külsejével, így nem kell minden alkalommal bedugni aztán kihúzni, ha a gépet elcsomagoljuk.
„Egyre több laptop felhasználó hanyagolja el a beépített érintőpados megoldásokat a hordozható egerek javára.” - mondta Rory Dooley, a Logitech vezérlőeszközök osztályának alelnöke. „A legtöbb vezeték nélküli egérnek viszont akkora vevőegysége van, hogy az ember kénytelen minden használat után kihúzni. Nekünk sikerült a Nano vevőegységét olyan kicsire megépíteni, hogy a felhasználók notebook gépüket azzal együtt könnyedén elcsomagolhatják, így értékes időt takaríthatnak meg, és a vevő keresgélésével sem kell többé bajlódniuk.”
A VX Nano egér miniatűr vevőállomása a világ legkisebb USB rádiójel-vevőjének számít (a 2007. március 1-jén kereskedelmi forgalomban kapható más 27 MHz-es USB vevőkkel összehasonlítva). A gép oldalába dugva a vevőegység szinte teljesen síkban marad, mindössze 8 millimétert lóg ki. A nagyobb hatékonyság érdekében a VX Nano egér MicroGear precíziós gördítőkereket kapott, amit a cég tavaly ősszel a Logitech MX Revolution és Logitech VX Revolution nevű vezeték nélküli lézer-egereiben használt először. Ha szupergyors módba kapcsoljuk, ujjunk egyetlen mozdulatával végiglapozhatunk hosszú dokumentumokat, majd elég lenyomni a gördítőkereket, és máris aprólékosabban, akár sorról sorra lépkedhetünk vele. Az egér előre-hátra gombjai megkönnyítik az internetes böngészést, a One-Touch Search keresőgombbal pedig azonnali eredményeket kérhetünk kedvenc keresőszolgáltatásunktól. A lézeres optikai rendszer pontos irányítást tesz lehetővé szinte bármilyen felületen, a megbízható adatátvitelről pedig a 2,4 GHz-es digitális vezeték nélküli technológia gondoskodik. Az egér európai megjelenése augusztusban várható, hazai ára még nem ismert. ■

hozzászólások (6)

Aruns
Aruns 2007.07.23. 16:08
Az ötlet jó, de az ára valószínűleg igen borsos lesz az első időkben...
Dino
Dino 2007.07.23. 16:10
Ennél egy jobb megoldás lenne szerintem: Bluetoothos notebookhoz Bluetooth egér, külön USB adó-vevő nélkül :-)
Dark Archon
Dark Archon 2007.07.25. 13:18
S ha BT-n akarsz valamit lehúzni mondjuk a telefonodról, akkor azt addig billentyűzettel vezérled? :)
Dino
Dino 2007.07.25. 14:23
Dark Archon: nincs tapasztalatom Bluetooth téren, ezek szerint egyetlen csatornája lenne az ilyennek és nem tudja egyszerre több eszközzel tartani a kapcsolatot?
Dark Archon
Dark Archon 2007.07.25. 14:29
Hát ez jó kérdés, én sem tudom. Viszont, ha lenne több csatornája, megoldhatták volna azzal a WLAN-t, mégis külön eszköz.
ajánlott olvasnivaló