Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Homér hangja

Marad Homér megszokott hangja.

2007.08.06. 14:24 | szerző: Retee | kategória: Mozi

A jó színésznek az arca a legfőbb kincse. A jó rajzfilmfigurának pedig a hangja. Homer Simpson eredeti hangja a világ leghosszabban futó rajzfilm sorozatának négyszáz epizódon át Dan Castellaneta volt, és a sárga családfő természetesen az A Simpson család – A filmben (The Simpsons Movie, hazai bemutató: augusztus 9.) is az ő hangján szólal meg – valamint rajta kívül másik 17 figura is. Castellaneta Homer stílusát a saját apja és Walter Matthau beszédmódjának és hangsúlyainak felhasználásával alakította ki, méghozzá meglehetősen sikeresen. A Simpson család stábjában az a szokás alakult ki, hogy amikor Homer szövegét veszik fel, mindenki másnak el kell hagynia a stúdiót: a kollégák beszámolója szerint ugyanis, ha mások is ott vannak, miközben Castellaneta a mikrofonba beszél, a stáb biztos nem bírja ki röhögés nélkül – és akkor kezdhetik elölről a munkát… ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (4)

Germinator
Germinator 2007.08.06. 14:57
ez mind szép és jó, na de a magyarban marad-e a megszokott hang? Mert szerintem az is iszonyatosan jó, és nélküle sokkal kevesebb lenne a karakter.
davkar9
davkar9 2007.08.06. 17:03
Szerintem marad, mert az előzetesben is ő volt.(bár ez még nem jelent semmit). Az egyik részben más volt a hangja, hát az valami ritka szar volt.
Germinator
Germinator 2007.08.06. 17:10
pont ezért jutott eszembe, mert láttam egy részt a Viasaton (ez a reklám helye), amelyben más volt a hangja... nem mondom hogy szar volt, csakhát a rajongók már megszokták az egyébként, ismétlem, kiváló magyarhangot, és ezért remélem, hogy ő marad a mozifilmben is;-)
Ryland
Ryland 2007.08.06. 19:42
Hát sok olyan eset van,hogy a magyar szinkron sokkal jobb és viccesebb mint az eredeti.Ilyen Homer figurája is akinek a hangot Székhelyi József színész adja úgy tudom.Szerintem sokkal jobb mint az eredeti.De Marge hangja is jobb szinkronosan.
ajánlott olvasnivaló