Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Neonode N2: Új érintőképernyős mobiltelefon

Mától kapható a designos, igen apró készülék.

2007.11.22. 16:27 | szerző: Dino | kategória: Mobil

Szerda este az A38 hajón mutatták be a Neonode N2 mobiltelefont, mely egy igen apró, mindössze 60 gramm tömegű, 47*77*14,7 mm méretű készülék. Az RRC Hungary Kft. DiFo üzletága képviseli hazánkban a svéd gyártót, akik 2001-ben kezdtek mobiltelefon-tervezéssel foglalkozni, és célul a trendi megjelenésű, egyszerűen kezelhető, elsősorban az alapfunkciókat támogató készülékek gyártását tűzték ki. Az N2 ennek megfelelően egy négysávos telefon lett, 2 megapixeles fényképezőgéppel, 5 centi képátlójú, 176*220 pixeles színes, érintőfelületű kijelzővel, MP3, WAV és WMV hang-, valamint MPEG és WMV videólejátszási képességgel. Webböngésző is került bele, de mivel csak GPRS adatátvitelhez biztosít lehetőséget, nem valószínű, hogy sokan fogják használni ezt a funkciót. A készülékben nincs beépített memória, egy miniSD kártyán tárolták a Windows CE 5.0 alapú, de jelentősen átalakított operációs rendszert. Cserébe a szoftverfrissítés igen egyszerű, a kártyára számítógépünkről csak át kell tölteni a megfelelő programot, és újraindítás után már az új verziójú rendszer indul el. A készülékhez járó miniSD kártyát tetszés szerint nagyobbra is cserélhetjük – akár 32 gigabyte kapacitásig. Ekkora területre már rengeteg zene és film is elfér, igaz, a kisméretű kijelző miatt nem annyira élvezetes ezen nézni filmeket. Az akkumulátor 200 óra készenléti és 4 óra beszélgetési időt biztosít.
Az új telefon igazi különlegessége az érintőképernyő, mely az eddigi megoldásoktól eltérően a kijelző feletti LEDes megoldással érzékeli, hol érintjük meg a felületet. A navigációra pedig az érintés mellett különböző mozdulatok segítségével van lehetőség. A főmenüt például a kijelző bal felének lentről felfelé történő végigsimításával hívhatjuk elő, de hasonló simító mozdulatokkal navigálhatunk az egész menürendszerben. Gombot ennek megfelelően gyakorlatilag nem is találunk az N2-esen, egyetlen négyirányú mini joystick került mindössze a felső részére, oldalt pedig egy bekapcsológomb, valamint egy kétirányú, hangerőszabályzó kapcsoló kapott helyet.
Az alapkészletben egy Sennheiser gyártmányú sztereó fülhallgató is található, de a csomagban lévő kábelre tetszőleges saját fülhallgatót is ráköthetünk. A Neonode N2 a mai naptól kapható Magyarországon, 94990 forintos javasolt végfelhasználói áron, 2 év garanciával. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló