Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Életet mentett az America's Army

Életett mentett egy America's Army játékos, aki a játékból szerezte elsősegélynyújtási ismereteit.

2008.01.18. 08:15 | Lacko | kategória: Játék

Paxton Galvanek (28) veterán America's Army játékos, aki a játékban a szanitéci ismereteket oktató kurzust végezte el - persze virtuálisan. Így, amikor kocsiját vezetve szemtanúja volt egy súlyos balesetnek, azonnal a roncshoz rohant (amely erősen füstölt) és - míg felesége a 911-et hívta - kimentte a jármű két utasát, biztonságos távolba vitte őket a füstölgő roncstól, majd stabilizálta az állapotukat. Mivel a sofőr két ujja leszakadt és erősen vérzett, ezért azt egy törölközővel elnyomta, majd megmondta a sérültnek, hogy tartsa a feje fölé.
Igaz minálunk a jogosítványhoz elsősegélynyújtásból is vizsgáznunk kell - ami ezek szerint az USA-ban nem követelmény - de ha őszinték vagyunk, belátjuk, hogy valós szituációban kevesen tudnánk alkalmazni, amiből kiválóan levizsgáztunk. Így elismerésünket fejezzük ki a virtuálisan szanitéccé képzett Galvaneknek. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

America's Army
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
America's Army

hozzászólások (14)

ghoosty
ghoosty 2008.01.18. 12:12
Soha nem értettem, hogy miért mondják hogy a számítógépes játékok milyen károsak az egészséger, meg mennyire rosszak, meg ez meg az.
Ha valaki azt mondja, hogy napi 3 órát játszik a gépen, akkor már megszólják, hogy függő, meg antiszociális. Azonban ha este a tévében megnézel egy 1,5 órás filmet, 1 45 perces sorozatot és még egy kis magazin műsort, meg reklámot, az teljesen OK, pedig ugyanúgy 3 órát töltesz ülve egy "monitor" előtt. Szóval amíg ez így van, addig mindenki aki errő beszél nem fog meggyőzni.
Arról nem is beszélek, ha elmegyek egy szórakozó helyere, az mennyire káros az egészségre.
padavan
padavan 2008.01.18. 12:18
Szép kis AA propaganda. Miért érzem úgy, hogy ha valaki - x millió ember - nem játszott még seha a gépén AA-t, az is tudna adott helyzetben hasonlóképp cselekedni? Történt egy baleset, ahol történetesen jelen volt egy kocka, aki ésszerű módszereket alkalmazva segített a bajba jutottakon. Őszinte elismerésem, de ehhez az AA-nak semmi köze nincs.

Egyébként sem az AA mentett életet, hanem egy ember segített a bajba jutott embertársain. Teljesen természetes módon.
Lacko
Lacko 2008.01.18. 12:39
Nyilván volt bennem némi irónia, amikor a hírt kitettem és pont ezek jutottak eszembe. Erre utal a hír második bekezdése is.

Amúgy a teljes szövegből az derül ki, hogy a csóka tényleg az AA-ban tanulta ezeket a hétköznapi trükköket. Az más kérdés, hogy miért nincs nekik a jogsi valami ilyen tanfolyamhoz kötve.

Amúgy az USA-ban nem egyszerű életet menteni (és most már egyre inkább itt sem). Ha az a sofőr bepereli a megmentőjét, hogy leszakadt az ujja, akkor élete végéig fizethet neki a jótevő... :(
Egy barátom végzett egyszer lifeguard tanfolyamot az USA-ban és a kurzus 80%-a jogi jellegű volt. Pl ha valaki fulldoklik, akkor két független tanút kell szerezni előbb, stb, stb, stb...
csuvi
csuvi 2008.01.18. 14:38
ez mi a szar? azt hittem, fejbe csaptak a cd-vel egy vérszomjas rablót, vagy valami..
lordelrond
lordelrond 2008.01.20. 02:34
ez a baj az egésszel..
undoritó ami az emberek között megy
ajánlott olvasnivaló