25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Crysis Warhead - csökken a gépigény

Optimalizálják a kiegészítőt, így az a gyengébb gépeken is jól fog futni.

Írta: Retee 12 hozzászólás

A Crysis kapcsán sokan, sokszor említik meg azt, hogy ez nem egy játék, sokkal inkább csak egy techdemo, méghozzá egy olyan, amit még a komoly erőművek sem tudnak tökéletesen futtatni maximális beállításnál. Utóbbi tényt maguk a fejlesztők sem tagadják, hiszen a Crytek igazgatója ma arról beszélt, hogy a most készített kiegészítőnél szeretnék elkerülni az első rész hibáit, amelyeket a fizikai motor okozott. Cevat Yerli elsőként elismerte, hogy a Crysisnál több olyan probléma is felmerült, ami miatt még a csúcskategóriás kártyák is leizzadtak a futtatása közben. Örömmel jelentette viszont be, hogy a budapesti stúdió, amely már a CryEngine 2 is foltozgatta, felülemelkedett a problémán, dolgoznak az optimalizáláson, így a Warheadnek kisebb lesz a gépigénye, mint az alapjátéknak, és nem csak a csúcskategóriás gépeken lesz hajlandó normálisan futni high fokozaton. A német alapító-tulajdonos végül elismerte, valószínűleg egy új patch-csel a sima Crysist is helyre tudnák tenni, de mivel az expansion ezt megoldja, így új frissítést már nem fognak készíteni az első részhez.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Crysis Warhead

Platform:

Fejlesztő: CryTek

Kiadó: Electronic Arts

Megjelenés: 2008. szeptember 19.

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Razor03
Razor03 [14703]
Minden bizonnyal sok idejük volt foglalkozni a motorral. Azért bízom a csapatban :). Lehet, hogy fölülmúlják még az alap játékot is :).

Jó lenne egy Dome-os interjú a csapattal. Gondolom nem sok esély van rá...
cygary
cygary [2745]
Háát. Ezek szerint a magyar srácok jobbak mint a crytekesek?
Razor03
Razor03 [14703]
Crytek nem tudta megoldani az optimalizációt, Crytek Hungary viszont (elvileg) igen. Szebb grafika, kissebb gépigény, érdekes...
mucius
mucius [10106]
és a megjelenítést követő harmadik évben emberi áron is lesznek. xD

amúgy, ha standalone, akkor hogyan oldja meg az első rész optimalizációját? (máshol is írták már, hogy nem kell hozzá alapjáték)
LordMatteo
LordMatteo [29272]
Köszönjük a belsős infót!

(:-|)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (12 db)