Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Bulvár

Felavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy Central

Pom-pom lányok, rezesbanda és Litkai Gergely a tréfás hídavatáson. Óriási fotógaléria!

2008.09.30. 22:45 | szerző: Dino | kategória: Bulvár

Miközben a mai napon átadták a Megyeri hidat, a pesti hídfője alatt alternatív névadó ünnepség zajlott. A hazánkban a holnapi napon induló Comedy Central tévécsatorna csapata ugyanis úgy gondolta, nem árt megemlékezni arról se, hogy a híd nevére kiírt internetes szavazáson az amerikai humorcsatorna népszerű munkatársának, Stephen Colbertnek a nevére szavaztak a legtöbben - több mint 17 millióan. A Colbert Report műsorvezetője azután hívta fel nézői figyelmét a szavazásra, amikor látta, hogy Chuck Norrisra is rengetegen voksolnak. Mivel azonban élő személyről nem lehet hidat elnevezni, végül a Megyeri híd lett a hívatalos elnevezés. Azonban a hídfőn ma Litkai Gergely, a tévécsatorna főszerkesztője elhelyezett egy "Colbert-híd" feliratú táblát is. A tréfás hídavatót kilenctagú fúvószenekar és három pom-pom lány kísérte. A humorista az alábbi beszédet mondta a jeles alkalomból:
"A híd számai impozánsak, az itt felhasznált kábelt egy fémtolvaj brigád 3 év 4 hónap 6 nap alatt tudná ellopni, hétezerszer lehetne megkerülni Pécelt annyi pénzből, amennyibe csak az aszfaltozás került, az itt kiterített kátrány pedig 4 milliárd hektoliter Bambira és hatszázmilliárd doboz cigarettára lenne elég. Ez utóbbi két szám csupán saccolás, amit becsléssel pontosítottunk. Mégis érezzük annak a nagyságát, ahogy a csodálatos szerkezet, amely úgy feszül itt, mint Rubint Réka popsija hat óra lépcsőgépezés után, összeköti Budát és Pestet, ügyet sem vetve Szigetmonostorra.
Elkészült hát a mű, az alkotó pihen és mi mégis forgolódunk, hiszen ezt a hidat nem is olyan régen még úgy gondoltuk Stephen Colbert-ről, a Comedy Central zseniális műsorvezetőjéről nevezhetik el, aki nemes küzdelemben kerekedett felül egy internetes szavazás keretében Chuck Norrison, Pató Pálon, sőt Zrínyi Miklóson is. Bár nemzetünk nagyjai és a texasi kopó sem nyerhettek a versenyben, ez számunkra nem elégtétel, hiszen jóllehet megdöglött a szomszéd tehene is, a híd Megyeri lett. Ez a híd jelkép, fogalom, ezért a táblán, amely itt látható, kötőjellel szerepel az elnevezés, hiszen ha hidat nem is lehet elnevezni élő emberről, a fogalom elnevezését semmi sem tiltja."

A beszédet követően a híd lábánál ünnepélyesen átgurításra került egy doboz alkoholmentes sör, majd a Megyeri híd tábla alá került fel a "Colbert-híd" felirat, kétoldalú ragasztó hatékony alkalmazásával.
A Comedy Central magyar adása 1,5 millió háztartásban a holnapi naptól látható, a VH1 Europe helyén 14-2 óra között. A műsorban számos népszerű sorozat - South Park, Simpson család, A nevem Earl (My Name is Earl), Így jártam anyátokkal (How I Met Your Mother), Ítélet: család (Arrested Development) - mellett természetesen szerepel a Colbert Report és a Daily Show (feliratos változatban), magyar gyártású programként pedig többek között a Beugró, a Magyarok az űrben és a Noooooormális! vár a humorra fogékony nézőkre. ■

előző
következő
Felavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy Central
Felavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy Central

hozzászólások (41)

Lacko
Lacko 2008.10.03. 11:07
Te ebből az egészből kimaradtál anno?

Azon röhögött mindenki, hogy azt hiszi a Kóka, hogy attól demokrácia a demokrácia, hogy megkérdezi az adófizetőket, hogy mi legyen, de el se olvassa a választ. Ugyanis egy percig se gondolták komolyan, hogy az lesz a név, ami a szavazáson kijön. Már amikor kiírták, akkor megvolt a mostani név. Haverom dolgozott a híd statikai számításaiban.
Sabar
Sabar 2008.10.04. 09:24
Által mentünk rajta... vala... tegnap őtet választottuk Árpád helyett vala... hát kissé zötyögős, de biztos megvan az oka technikailag, meg politikailag, meg minden :-/ Viszont mondtuk a gyerekeknek, hogy tessék átérezni a pillanatot, erre várunk évek óta :-)

Szerk.: Lacko, erről én is lemaradtam, utólag értesültem ezekről azért kellett utánaolvasnom, hogy mi is történt. Egyébként lassan nem is bánom, hogy kimaradok :-)
Dino
Dino 2008.10.04. 20:50
Sabar: Nekem tegnap a XV. kerületből a harmadikba kellett átmennem, és gondoltam egyet, nem megyek vissza az Árpád hídig, dugókra nincs szükségem, arra meg ugye előfordul. És így pontosan annyi idő alatt értem a célponthoz, amit a GPS útvonaltervezője az Árpád hídon keresztüli úttal kiszámolt, csakhogy ugye az piros lámpákat meg dugókat mellőző számítás, amihez képest biztos, hogy legalább 10-20 percet buktam volna. A legmókásabb helyzet az volt, amikor a GPS a térképen azt jelezte, hogy a Dunában vagyok az autóval. :-))

padavan: A cikk címe nem véletlenül "dupla", a Comedy Central csatorna hazai indulásának egyik marketingfogása volt ez az ál-hídavatás. De ez legalább egy mókás megmozdulás volt (legalábbis én úgy éltem meg), nem úgy, mint az értelmetlennek tűnő "három szőke nagymellű nő széttör egy autót, mert megjelent a Burnout Paradise".
lordelrond
lordelrond 2008.10.05. 10:40
Így van. Mondjuk még így is mindig jobb mintha Paris Hilton híd lett volna.

Am pénteken volt szerencsém átmenni rajta: nagyon szép. Főleg kivilágítva(de sajna így csak októbervégéig lesz).
Kolin Mekré
Kolin Mekré 2008.10.05. 11:57
Kár a budapesti hidakért, hiába van hídmestere mindegyik hídnak, -aki rendszeresen ellenőrzi a híd állapotát- ha a város nagy ívben tojik rá, és csak akkor újítják fel a hidakat mikor már muszáj (Margit-híd -a villamos forgalom megmarad...-), szükségszerű (Szabadság-híd - ami kb jövő márc-ápr. közt lesz kész.), vagy életveszélyes (Északi Vasúti Duna-híd)

Lehet számolni a hidakat, mennyi marad épp :)

Jó érzés volt ezeken a hidakon dolgozni...de még jobb hogy már vége :D
Megyeri-hídon a sóvédelem, Északi Vasútin fejgerenda szerk. építés.+ sóvédelem.
ajánlott olvasnivaló