Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

La Grande Guerre megjelenés

Ezúttal I. világháborús stratégia jelent meg az AGEOD műhelyéből.

2008.11.19. 09:02 | szerző: Lacko | kategória: Játék

A Nagy Háború - azaz az I. Világháború - viszonylag ritkán jelenik meg játékokban. Ezért is csemege, ha mégis kikerül egy-egy ilyen ritkaság. Ha pedig egy, már bizonyított csapat - mint a francia AGEOD - teszi le az asztalra, akkor különösen felcsillanhat a szemünk.
A Grande Guerre egy egyszerűen kezelhető mégis elég komplex játék ahhoz, hogy a sokak által egysíkunak vélt világháborút sokrétűen játszhassuk végig. Tehát a politika, a gazdaság és a katonai stratégia egyaránt fontos. Nyerhetünk azzal, hogy technológiai fejlesztéseink áttörik az állóháborút, de gazdasági kivéreztetéssel is célt érhetünk. Mindeközben figyelnünk kell a nemzetközi politikára és a hátországunkra is.
Az AGEOD játékokban megszokhattuk, hogy többszáz történelmi szereplővel is sakkozhatunk, így csapatainknak valódi hadvezéreket adhatunk, valódi tulajdonságokkal. Kormányunkba valódi politikusokat válogathatunk be és ellenségeink hátországát is megbolygathatjuk olyan szereplőkkel, mint Mata Hari, Arábiai Lawrence vagy éppen Lenin.
Nyolc választható nemzettel vehetünk részt az Antant vagy a Központi Hatalmak szövetségében. 10 kis küldetésben, 4 kampányban és két óriás kampányban csaphatunk össze és szervezhetjük hadseregeinket, ellátmányunkat, politikánkat és persze gazdaságunkat. ■

előző
következő
La Grande Guerre megjelenés
La Grande Guerre megjelenésLa Grande Guerre megjelenésLa Grande Guerre megjelenésLa Grande Guerre megjelenésLa Grande Guerre megjelenésLa Grande Guerre megjelenésLa Grande Guerre megjelenés
World War One: La Grande Guerre 14-18
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
World War One: La Grande Guerre 14-18

hozzászólások (4)

Nicolas19
Nicolas19 2008.11.19. 19:07
Na, roppant kíváncsi vagyok erre a játékra. Nagyon ritkák az I. vh-s játékok, és ez igen jónak tűnik! Most akkor mikor fog nagyjából megjelenni kicsiny hazánkban? Ez valahogy kimaradt a cikkből:)
Nicolas19
Nicolas19 2008.11.19. 19:32
Nem szóltam: az Ageod honlapjáról World War One címen le lehet tölteni 40€-ért.
Lacko
Lacko 2008.11.20. 07:44
Az AGEOD játékai feltűnően jók. (pedig én utálom a franciákat... :) ) De nem magyon szoktak eljutni Mo-ra. Dobozosan a környékükön szoktam látni: Franciao, meg Spanyolo. Illetve ámerikában a Matrix Games is kiadja dobozosan. De azért ezek elég rétegjátékok és nem fogynának a tescoban.

Láttam már pár I.VH-s játékot de általában nagyon gyenguszok voltak. Ebben azért reménykedem, mert egy tapasztalt csapat áll mögöttük (pl Europa Universalis, Hearts of Iron, American Civil War, Birth of America... stb) Mind-mind zseniális játékok. (Az EU-t és a HoI-t, nem az ageod cég csinálta, de az ageod-ot az EU és a HoI alkotói alapították.)
Nicolas19
Nicolas19 2008.11.20. 11:03
Pontosan ebben bízom én is: ha csak fele olyan jó lesz, mint a HOI2, már elégedettek lehetünk. Én sem szeretem a franciákat, de úgy tűnik, az EU és HOI fejlesztői közül ők azok, akik a "hardcore stratégia" vonalat követik, és nem akartak benne lenni az EU3 és folytatásai féle butításban. Ez pedig óriási piros pont:)
ajánlott olvasnivaló