Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Windows Live - jóval több, mint MSN

Naptár, képmegosztó és sok más online funkció.

2009.03.04. 17:37 | szerző: Dino | kategória: Játék

Tavaly nevezte át a Microsoft azonnali üzenetküldő (IM) programját, az MSN-t Windows Live Messengerre, azonban ezzel együtt az idők során Windows Live néven egy teljes szolgáltatáscsomag fejlődött ki. Így ma már nem csupán üzenetküldésre használhatjuk a Windows Live-ot, hanem akár fotómegosztásra, buliszervezésre vagy netes adattárolásra is.
A windowslive.com weboldalon Live azonosítónkkal belépve nyitóoldalunkat teljesen testre szabhatjuk, RSS hírforrásokat adhatunk például hozzá, de itt láthatunk válogatást feltöltött fotóinkból is. Emellett sok más online szolgáltatás üzeneteit is "áthozhatjuk" ide, a Twittertől a Flickeren át a Photobucketig, de a cég tervei szerint hamarosan az iwiw is megjelenhet. Nézzük, milyen webes szolgáltatásokat érhetünk el oldalunkról:

  • Windows Live Calendar - naptár, melyet barátainkkal, családtagjainkkal akár meg is oszthatunk, emellett pedig szinkronizálhatjuk Outlookunkkal is.
  • Windows Live Events - ha rendezvényt szervezünk, hasznos lehet ez a funkció, mely a meghívók kiküldésétől a résztvevők menedzseléséig segíti munkánkat, de még az elkészült fotókat is megoszthatjuk segítségével.
  • Windows Live Groups - baráti társaságok, klubok és más csoportok működhetnek együtt online, beszélgetve, file-okat megosztva, közös naptárt készítve.
  • Windows Live Hotmail - a Microsoft online levelezőrendszerét is jelentősen fejlesztették az utóbbi időben, 5 GB tárterületet biztosítva felhasználóik számára. Idén vezetik be a POP3-as elérés lehetőségét, tehát letölthetőek lesznek a Hotmailre érkező levelek, de akár fordítva is használhatjuk a rendszert: több más POP3 postafiókunkból gyűjthetjük ide leveleinket, melyeket a rendszer automatikusan oszthat szét mappákra.
  • Windows Live Photos - a photos.live.com címen elérhető új alkalmazásra fotóinkat tölthetjük fel, és ezen keresztül oszthatjuk meg azokat másokkal - akár kijelölt személyeknek engedélyezve csak a hozzáférést. A képen látható személyeket meg is jelölhetjük, és akár ez alapján is leszűrhetjük fotóinkat. Emellett megjegyzéseket is fűzhetünk hozzájuk, de akár barátaink is hozzászólhatnak fényképeinkhez.
  • Windows Live SkyDrive - 25 GB online tárterületet biztosítanak regisztráció után ingyenesen.
  • Windows Live Profile - ennek segítségével hozhatjuk össze a Facebook és más hasonló online szolgáltatáson végzett aktivitásainkat egyetlen profilban.
  • Windows Live People - címtár kezelése.
   Windows Live Essentials néven egy programcsomagot is letölthetünk számítógépünkre, mely a Mail, Messenger, Movie Maker, Photo Gallery, Toolbar, Writer és Family Safety szoftvereket tartalmazza. Ezekből most kettőt emelnénk még ki: a Windows Live Photo Gallery egyik érdekes funkciója az arcfelismerés, melynek segítségével könnyebben rendszerezhetjük fotóinkat az alapján, hogy kik szerepelnek rajtuk. Emellett alapszintű fotószerkesztési funkciókat is ellát ez a program: vízszintbe hozás, levágás, vörösszem-effektus megszüntetése, panorámakép készítés. A Windows Live Messenger aktuális verziójában minden eddiginél nagyobb szinten testre szabhatjuk virtuális megjelenésünket: avatarunknak akár videót is rögzíthetünk webkameránkkal, de arra is lehetőség van, hogy különböző smiley-k használatakor megváltozzon avatarunk, például szomorú smiley-t írva automatikusan bánatos fotónk jelenjen meg. Ablakunk kiválasztott fejléchátterét beszélgetőpartnerünk is láthatja, és fotómegosztásra is alkalmas már a Messenger, csak be kell húznunk rá a kiválasztott fotókat az egérrel. Beszélgetőtársainkból csoportokat hozhatunk létre, így gyorsan akár 20 fős konferenciachatet is indíthatunk.

  Végül ha mobil eszközünkről szeretnénk hasonló programokat használni, a mobile.live.com oldalról egy hasonló programcsomagot tölthetünk le, Windows Live for Mobile néven. ■

előző
következő
Windows Live - jóval több, mint MSN
Windows Live - jóval több, mint MSNWindows Live - jóval több, mint MSNWindows Live - jóval több, mint MSN

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló