Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Hamarosan a boltokban a Norton 360 v3.0

Egyszerűen kezelhető komplett védelmi szoftvercsomag a Symantectől.

2009.03.25. 22:02 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Két évvel ezelőtt jelent meg az első Norton 360, melyet tavaly tavasszal követett a 2-es verzió, a héten pedig az ismét hazánkba látogató Con Mallon regionális marketing-igazgató prezentálta a Norton 360 v3.0-át az újságíróknak. A boltokba került új változat amellett, hogy megtartotta eddigi egyszerűen átlátható kezelőfelületét, rengeteg fejlesztésen ment át. Így a 2009-es Norton termékek megújult és jelentősen felgyorsult keresési megoldásainak köszönhetően sebességét tekintve sokat javult. Ez már a telepítésnél is megfigyelhető, ugyanis ez is egy perc alatt installálható, melyet követően nincs szükség a gép újraindítására se. A számítógép memóriájából 10 MB-nál kevesebbet fogyaszt, és a merevlemezen is kb. 110 MB-ra van csak szüksége. A víruskeresés gyorsítását segíti a Norton Insight, melynek segítségével a felhasználók többségénél megbízhatónak talált file-ok scannelését mellőzi a program. A fejlesztések egy része a felhasználói visszajelzések alapján került a programba, ilyen például a csendes, figyelmeztető ablakokat mellőző mód, a program által elvégzett tevékenységek lekérhető listája, vagy a tűzfal részletesebb beállítási lehetőségei. A Pulse Update-eknek köszönhetően folyamatosan frissül a vírusadatbázis, akár 5-10 percenként is érkezhetnek friss vírusdefiníciók.
A Norton Safe Web nemrég egy automatikus frissítéssel került a 2009-es Norton termékekbe, ez már része a Norton 360-nak is. A funkció elsősorban a webes kereséseknél aktiválja magát, és például a Google találati oldalán mindegyik weboldalról kijelzi, hogy azt a site-ot mennyire találták megbízhatónak. Így zöld pipát kap az oldal, ha az nyugodtan meglátogatható, és piros X-et, ha érdemes vigyáznunk vele, mert például veszélyes program is található az adott site-on. De arra is felhívja a figyelmet, ha például egy e-kereskedelmi oldal hamisított termékeket árusít (ezen információkhoz egy partnercég adatbázisát veszi alapul). A jelzésre kattintva részletes adatlapot kérhetünk le, melyen a Symantec által begyűjtött információk mellett a felhasználó-közösség tagjainak megjegyzései is olvashatók.
A Backup funkció is egyszerűsítve lett, de ugyanakkor lehetőséget biztosítanak összetett lehetőségekre is, az Advanced mód bekapcsolásával. A TuneUp rendszerünk optimalizálását segíti, a Startup Manager segítségével például könnyen kapcsolhatjuk ki a számítógép bekapcsolásakor automatikusan elinduló programokat, vagy késleltetett indulásra állíthatjuk azokat, ezzel gyorsítva a rendszer felállását.
A Norton 360 v3.0 az előző verziókhoz hasonlóan magyar nyelvű változatban kerül a boltokba. Egy termék megvásárlásával három számítógépre szóló licencet kapunk, azaz egyszerre három otthoni gépre is telepíthetjük a programot. Az áprilistól megvásárolható szoftver javasolt kiskereskedelmi ára 18150 Ft+ÁFA, azaz bruttó 21780 Ft, a korábbi verzióról való frissítés bruttó 17000 forintba kerül. Ezért az árért egy évre szóló frissítést és 2 GB védett online mentési tárterületet kapunk. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló