New Super Nintendo Bros. U Deluxe
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Norton 360 2.0 – vírusvédelem a családnak

Megérkezett a védelmi szoftver új verziója.

2008.04.12. 00:00 | szerző: Dino | Egyéb

Egy évvel ezelőtt jelent meg az első Norton 360 termék. Az otthoni, számítógéphez kevésbé értő felhasználókat megcélzó védelmi csomag ez alatt az idő alatt a Symantec termékei közül az egyik legnépszerűbbé vált, igen gyorsan fogyott, így az érdeklődésre való tekintettel idénre tovább is fejlesztették.

Norton 360 2.0 – vírusvédelem a családnak

A Norton 360 2.0 kezelőfelülete már eddig is meglehetősen egyszerű volt, de ezt most még tovább javították, hogy könnyen elérhető legyen minden beállítás, ugyanakkor lehetőleg minél kevesebbet kelljen a felhasználóknak a konfigurálással foglalkoznia. Új funkcióként megjelent az otthoni helyzet átlátását segítő ún. "hálózati biztonsági térkép", mely azt is megmutatja, hogy az esetleg wifi routerrel megosztott hálózatunkat ki használja rajtunk kívül. Egyidejűleg arról is információt kaphatunk, hogy a hálózatban lévő többi gépen fut-e Norton program, és azok milyen állapotban vannak, megfelelően frissítésre kerültek-e.

A böngésző felső eszközsorai között megjelenő Norton Identity Safe egyrészt a böngészőbe épített jelszómegjegyző ill. űrlapkitöltő funkciót hivatott leváltani egy jóval biztonságosabb megoldással, másrészt a keylogger programok ellen is védelmet biztosít. Adatainkat 256 bites titkosítással tárolja el a rendszer, és a weboldalakra belépéskor elég kiválasztanunk, hogy most a Norton szolgáltatását szeretnénk a beléptetésre használni, nem kell minden alkalommal megadnunk azonosítónkat és jelszavunkat, így ha mégis futna a gépünkön a billentyűzetet figyelő féregprogram, az nem jutna semmilyen információhoz. Az Identity Safe Internet Explorer és Mozilla Firefox böngészővel használható.

Norton 360 2.0 – vírusvédelem a családnak

Továbbfejlesztették a Norton 360-ba épített biztonsági mentés funkciót, így most már iPodra, Blu-ray vagy HD DVD lemezre is archiválhatjuk adatainkat. A Windows Explorerben a programok ikonjai mellett kis jelzést is kapunk arról is, hogy az adott file archiválásra került-e vagy sem. Ráadásul az egér jobb gombjára előjövő menüből is könnyen hozzáadhatunk file-okat a mentéshez. Adatmentésre amúgy továbbra is használhatjuk a Symantec által biztosított online, jelszóvédett tárterületet is, ahol 2 GB adatunkat tárolhatjuk. Az adatmentés amúgy maradt továbbra is az otthoni felhasználói igényeknek megfelelő, néhány egyszerű funkcióval rendelkező programrész, komolyabb archiválásra a Norton Ghost szintén friss, 14.0-ás verzióját ajánlja a Symantec.

Rendszerünk karbantartását is segíti az alkalmazás, az ideiglenes file-ok közötti tisztogatással, a registryben feleslegessé vált adatok törlésével, vagy a böngészők ideiglenes állományainak rendezésével. A diagnosztikát segíti a Norton 360 által generált adatlap, melyet szükség esetén akár el is küldhetünk egy számítástechnikához jobban értő ismerősnek, szakembernek. Az alapfunkciókat tekintve amúgy továbbra is a következőket kapjuk a Norton 360-ban: böngészővédelem (Internet Explorer és FireFox), Antivirus, Antispyware, tűzfal, behatolás-elhárító, jelszólopás (phishing) elleni védelem.

Norton 360 2.0 – vírusvédelem a családnak

A Norton 360 2.0 verziószámú, most boltokba került változata továbbra is három számítógépre nyújt védelmet, így az asztali gép mellett például notebookunkra is egyidejűleg feltelepíthetjük – a termék megvásárlásával kapott licencnek megfelelően három gépen használhatjuk. Magyar verzióban is megvásárolható, kiskereskedelmi ára bruttó 20 ezer forint körül alakul. ■

Norton 360 2.0 – vírusvédelem a családnakNorton 360 2.0 – vírusvédelem a családnakNorton 360 2.0 – vírusvédelem a családnakNorton 360 2.0 – vírusvédelem a családnakNorton 360 2.0 – vírusvédelem a családnak

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló