Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Flash Doktor – biztosítás a memóriakártyákra

Már hazánkban is elérhető az új biztosítás, mely segítségével adatainkat menthetjük.

2010.01.13. 17:45 | szerző: Retee | kategória: Egyéb

Január 1-től már megköthető az utazási irodákban és az interneten a Kürt Zrt. és az Európai Utazási Biztosító Zrt. együttműködésével megvalósított első magyarországi adatbiztosítás, a Flash Doktor. A biztosítás flash típusú adathordozón tárolt adataink elvesztése esetén mentesít bennünket pár száz forint biztosítási díj ellenében az adatmentés több tízezer forintos költségétől.
Sajnos előfordul, hogy a nyaralás vége felé hibaüzenetet kapunk a digitális fényképezőgépünktől vagy a videokameránktól, és a memóriakártyán megörökített több száz kép vagy videó többé nem elérhető. Ez nem is annyira rendkívüli eset, hiszen a flash típusú memóriakártyák, amelyeken a digitális fényképezőgépek, kamerák a képeket, adatokat rögzítik, kialakításuk, technológiájuk következtében előbb-utóbb tönkremennek. Ha pedig ez történik, általában nincs fedezet egy komoly cég megfizetésére, és így rengeteg számunkra értékes adat veszik el. A megoldás, mint annyi más hasonló esetben, a biztosítás, és ezért érhető el immár a Flash Doktor, amely egyszerű és olcsó megoldás az ilyen adatvesztések kezelésére. A súlyos tízezrek helyett csupán néhány száz forintos biztosítási díj ellenében kapjuk vissza elveszett értékeinket.
A biztosítás online alkuszokon keresztül vagy utazási irodákban is megköthető, illetve akár önálló termékként is különleges eseményekhez (például: esküvő, gyermek születése). Ha megtörténik a baj, nincs más dolgunk, mint felhívni a kárrendezőt, és a biztosító fedezi az adatmentés költségeit. A meghibásodott memóriakártyát a cég adatmentő szakemberi veszik kezelésbe, akik 20 éves tapasztalatukat vetik latba, hogy visszakaphassuk legkedvesebb emlékeinket.
A szolgáltatást kifejlesztők terveik szerint a közeljövőben az otthonainkban vagy munkánk során használt további adattárolók meghibásodásaira is kialakítanak biztosításokat, ilyenek például a számítógépekben, laptopokban és szórakoztató elektronikai készülékekben található merevlemezek. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló