Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

A Nintendo nem a kalózokat okolja a gyenge eladások miatt

Néhány játék nem igazán akar fogyni, de Satoru Iwata szerint nem a kalózok miatt.

2010.10.10. 12:37 | szerző: Playbahnosh | kategória: Üzleti

Ha valamelyik játék nem az elvárásoknak megfelelően fogy, akkor általában a két szokásos bűnbak egyikét veszik elő: a gyenge eladások általában a kalózok vagy a használt-játék piac miatt vannak. A Nintendo vezetője, Satoru Iwata viszont nem ért ezzel egyet. Egy nemrégiben tartott konferencián kijelentette, hogy a minőségi játékok igenis győzhetnek a kalózok felett.
"Nem hiszem, hogy a gyenge eladásokat kizárólag a kalózkodásra kéne fogni" mondta Iwata, aki ezzel valószínűleg a igen rosszul fogyó DS-re és Wii-re kiadott külső-fejlesztésű játékokra utalt. "Még a kalózok mellet is, ha tudunk olyan játékokat készíteni, amelyeket felkeltik a fogyasztók érdeklődését és jól szórakoznak vele, azok a játékok az eladási listák csúcsára fognak jutni. [...] Mindkét oldalról meg akarjuk vizsgálni a kérdést. Az igaz, hogy a szoftverhamisítás hatása mindig is jelen lesz, de számunkra fontos cél, hogy növeljük a vásárlóink körét, akik igenis kinyitják a pénztárcájukat a játékainkért."
Más szóval, bár a kalózok problémát jelentenek, egy remekül megcsinált játékért mégis fizetnek az emberek. A Pokemon Black & White sikere a hírhedten kalózbarát DS-en és az új Super Mario Bros. Wii változatának eladásai is viszonylagosan ezt támasztják alá. Habár mindkét játékot feltörték és le is töltötték több millióan, mégis remekül fogytak a boltokban. Mindez nem azt jelenti, hogy a Nintendonak ne lennének tervei a kalózok ellen, korántsem.
"Természetesen, mint platformtulajdonos kötelességünknek érezzük, hogy tegyünk a szoftverhamisítás ellen. Például, amikor egy új hardvert dobunk piacra, mint most a 3DS-t, ez remek alkalom a védelmek megerősítésére, amin jelen pillanatban is dolgozunk." nyilatkozta a Nintendo cég feje.
Ezek szerint mégis van olyan szoftvercég aki nem akarja másra kenni, ha rosszul megy a bolt, és elkötelezte magát amellett, hogy a rossz külső körülmények ellenére is minőségi szoftvereket adjon ki. ■

hozzászólások (3)

Berci1
Berci1 2010.10.10. 16:29
Na végre, vki aki nem a kalózokkal jön. Kár hogy a nintendo nem fejleszt pcre. Ez példát mutathat a sok pénzéhes kiadónak
gamator
gamator 2010.10.11. 07:54
Egy őszinte nyilatkozat.

A PC-s eladásokat is át lehetne nézni ilyen szemmel.

Meg a film és a zenei eladásokat is...
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2010.10.11. 21:07
mondjuk egy kevés naívság is van a nyilatkozatában, mert a legjobb játékokat is elbuktathatja (vagy világsikerüket meggyengítheti) a kalózkodás, de való igaz, hogy általában az igazán jó játékok szép bevételeket is termelnek.
ajánlott olvasnivaló