Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Kuba fellép a Call of Duty: Black Ops ellen

Nem tetszett a szigetország vezetőségének a Fidel Castro elleni virtuális merénylet.

2010.11.11. 12:54 | szerző: Playbahnosh | kategória: Játék

Az USA és Kuba kapcsolata híresen szélsőséges mind a mai napig azóta, hogy az ifjú Fidel Castro marxista felkeléssel átvette az uralmat az 50-es években. Egyes hírek szerint a CIA azóta több, mint hatszázszor próbálta likvidálni a hírhedt diktátort, sikertelenül, ami persze nem sokat segített a két ország viszonyán. Most viszont Kuba lépett fel a nagy vetélytárs ellen azzal vádolva meg az USÁ-t, hogy kabarét csinált a véres történelemből.
"Amit az USA nem tudott elérni több, mint 50 éven át, most virtuálisan próbálja véghez vinni" írja a Cubadebate nevű kubai internetes újság utalva a Call of Duty: Black Ops-ban lévő küldetésre, amelyben Havana utcáin végigküzdve a játékos megkísérli meggyilkolni Fidelt kevéssel a hatalomátvétele után. "Ez az új videojáték kétszeresen is perverz" folytatja a lap. "Először is felmagasztalja a törvénytelen orgyilkossági kísérleteket, melyeket az Egyesült Államok hajtott végre a kubai vezető ellen... másrészt pedig szélsőséges, szociopata viselkedésre ösztönzi az amerikai gyerekeket és fiatalokat."
Az amerikai szakértők persze cáfolják a tanulmányokat, amelyek Kuba igazát bizonyítanák az erőszakos videojátékok és a szociopata viselkedés közti párhuzam meglétéről, de a tény attól még tény marad, ezzel a húzással nem fog javulni a két ország viszonya. Habár már öt évtized telt el a kubai felkelés óta, mialatt az USA rendezte kapcsolatait régi ellenfeleivel, mint például a Szovjetunió, Kína és Vietnám, Kubával szemben még mindig kemény kereskedelmi embargót és diplomáciai blokádot tart fenn. A mára 84 éves Fidel Castro, a Kubai Kommunista Párt vezetője 1998-ban azt mondta, hogy már annyi ellene elkövetett merényletet élt túl életében, hogy amikor majd tényleg meghal, senki sem fogja elhinni. ■

Call of Duty: Black Ops
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Call of Duty: Black Ops

hozzászólások (24)

Sucee
Sucee 2010.11.11. 20:07
Arra nincs kép, hogy mekkora facepalm illik ehhez a hozzászóláshoz...
sheldon_c00per
sheldon_c00per 2010.11.11. 23:33
ennyi erovel megfilmesiteni sem szabadna ilyen es ehhez hasonlo temakat. megis megteszik. miert ne? senki nem mondta egy budos szoval sem, hogy amit latunk a kepernyon az 100% realitas, es semmi fikcio. egy szo sincs errol. az szerintem az oreg fidel szegenysegi bizonyitvanya, hogy egy virtualis oldoklest ilyen veresen komolyan vesz. en nem sertodnek meg ha engem kellene leloni a CoD-ban. sot! XD

szerintem ez az egesz hepaj az activision es fidel kozos projektjet tamasztja ala, amely erosen a marketingre iranyul. ha esetleg nem jutott volna eleg hir kubaba a CoD uj reszerol, hat igy majd fog xD
Shadowguard
Shadowguard 2010.11.12. 06:16
Csak így a partvonalról jegyzem meg, hogy mintha a Godfather II-ben is lett volna egy rész, mikor le kellett lőni Fidel-t. Mondjuk az is egy sikertelen merénylet volt, de szerintem inkább azért nem lett botrány, mert ott egy gengszter intézte. Szóval ezek szerint azért az sem mindegy, hogy ki is "követi el" a merényletet virtuálisan. Egy gengszter vagy egy amerikai katona...
Lehet ez így kora reggel kicsit zavaros, de szerintem érthető a lényeg :-)
Lacko
Lacko 2010.11.12. 09:08
"Mi kiakadnánk ha mondjuk egy játékba Orbánt vagy Gyurcsányt kellene likvidálni? És akkor jöhet hogy jogos nem jogos a felháborodás."

Volt ilyen eset Magyarországon. Valamelyik tévéműsorban felhívtak egy ukrán bérgyilkost, hogy mennyiért lőné le Orbánt. És természetesen volt belőle felháborodás.

Szerintem teljesen normális Castroék reakciója. De a perzsák reakciója jobban tetszett, ők nem picsogtak a sok irán ellenes FPS-en, hanem készítettek egy sajátot. Azt hiszem annak a végén még Busht kellett agyonlőni. Persze irgalmatlan szar volt. Talán Doom1-re hasonlított leginkább. :D De legalább megcsinálták. Ezt becsülöm.
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2010.11.12. 18:23
Lacko: szerintem a Frei dossziéra gondolsz, mert abban a Tamás bácsi egy az egyben megkérdezte az állítólagos bérgyilkost, hogy Magyarország miniszterelnökét mennyiért lyukasztaná ki. ebből volt a botrány is utána, meg a dosszié szüneteltetése.

egyébként én is leszarom kb. hogy kit kell fejbelőni egy játékban, a játék, az játék, aki nem tud különbséget tenni valóság és játék között, az ne játszon. ugyanakkor könnyű ilyen témán lovagolnia egy országnak, ezt nem vitatom.
ajánlott olvasnivaló