Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Sajtóközlemény

Veszélyben a céges okostelefonok

A Symantec szerint egyre több cég aggódik a vállalati adatok biztonságáért.

2010.11.18. 10:52 | szerző: Sajtóközlemény | kategória: Sajtóközlemény

Néhány héttel azután, hogy a Symantec Corp. bevezette új mobil védelmi és kezelési megoldásait, egy későbbi felmérés kimutatta, hogy a cégek jelentős része tart a mobiltelefonokra irányuló kiberbűnőzéstől, különösen ha az alkalmazottak ugyanazt a készüléket használják munkahelyi és privát ügyeik lebonyolítására.
Az Ovum és az EEMA (European Association for e-Identity and Security) által végzett, a céges mobilkészülékek biztonságára vonatkozó nemzetközi felmérésből kiderül, hogy 10-ből 9 vállalat biztosít alkalmazottainak céges mobilt, többek között BlackBerry-t és más okostelefonokat. Ezeknek a vállalatoknak 75%-a engedélyezi alkalmazottainak, hogy a céges telefonokat privát célra is használják. Ezen kívül a megkérdezettek több mint 48%-a saját mobilkészülékkel is rácsatlakozhat a vállalati hálózatra, így a hálózatok folyamatos veszélynek vannak kitéve.
A mobil biztonság védelmét tekintve viszonylag vegyes eredmények születtek a válaszadó szervezetek között. Bár a vállalatok 52%-a rendelkezik a céges mobil-hálózat kiépítéséhez szükséges hálózati hitelesítéssel, mégis ezeknek 62%-a csupán egyszerű felhasználónév és jelszó kombinációt használ, így könnyen válhatnak mobileszközeik hekkerek áldozatává. A felmérésből továbbá kiderül, hogy a hitelesítéssel rendelkező vállalatok közül csupán 18%-nak van PKI képesítése (Nyilvános Kulcsú Infrastruktúra), amely elengedhetetlen a biztonságos elektronikus kommunikáció megvalósításához.
A fenti adatok alapján nem meglepő, hogy felkészültség és megfelelő szakértelem hiánya miatt 10 vezetőből 8 tart attól, hogy az okostelefonok nem megfelelő védelme miatt nyilvánosságra kerülhetnek cégük üzleti titkai.
“Mára az okostelefonok természetes kiterjesztései lettek személyiségünknek és szakmai életünknek egyaránt. A munkavállalók többsége privát és munkahelyi tevékenységekhez is céges mobiltelefonját szeretné használni, ezért kiemelten kell kezelnünk a vállalati és fogyasztói mobilvédelmet. A szervezeteknek egy teljeskörű biztonsági stratégiát kell felállítani, hogy a céges információk és hálózatok védettséget élvezzenek” - mondta Gombás László, a Symantec magyarországi képviseletének szakértője.
A Symantec széles spektrumú mobil megoldásaival segíti a szervezeteket, hogy a felhasználók személyre szabottan tudják használni okostelefonjaikat, miközben a vállalati adatok biztosítva vannak. A Symantec egyaránt kínál vállalati és fogyasztói megoldásokat, hogy a felhasználók üzleti és személyes mobil kommunikációja védve legyen az okostelefonokat egyre inkább támadó kiberbűnözőktől.
Vállalati mobil védelem
A Symantec átfogó, iPhone-ra és androidos mobil eszközökre kifejlesztett megoldásai nagy segítséget nyújtanak a szervezetek számára, hiszen lehetővé teszik az alkalmazottak szabad készülékválasztását, miközben a vállalati adatokat megbízható kezelhetőségét biztosítják.
A Symantec vállalati mobil eszközökre fejlesztett biztonsági megoldásai:

  • Device Management: Symantec Mobile Management
  • Device Security: Symantec Endpoint Protection Mobile Edition, Symantec Network Access Control Mobile Edition
  • Device Encryption: PGP Mobile, PGP Support Package for BlackBerry
  • Strong Authentication: VeriSign Identity Protection (VIP) Access for Mobile, VeriSign Device Certificate Services
   Fogyasztói mobil védelem

  A fogyasztók mobil eszközeiken tárolt személyes adatainak védelme érdekében, a Symantec bevezette a Norton Everywhere szolgáltatást. A fogyasztók így bárhol számíthatnak a Norton védelmére – függetlenül az adott helytől, eszköztől vagy digitális környezettől. A Norton Everywhere megoldásai, mint a Norton Mobile Security for Android és a Norton DNS, már bármely eszköz számára elérhetőek, az iPad-től a játékkonzolokon keresztül egészen a wifi routerekig. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló