Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Sajtóközlemény

Data Loss Prevention 11: új, adatvesztés elleni védelem a Symantectől

2011.01.13. 12:26 | szerző: Sajtóközlemény | kategória: Sajtóközlemény

A Symantec bemutatta legújabb adatvesztés elleni megoldását, a DLP 11-et, amely a vállalatok legértékesebb információjának a szellemi tulajdonnak védelmét biztosítja.
Növekvő adatmennyiség, növekvő kockázatok
A növekvő adatmennyiség védelme és tárolása egyre nagyobb kihívást jelent a vállalatoknak. A problémát megnehezíti, hogy a vállalat által már nem használt információk mellett olyan szenzitív adatok is helyet kapnak, melyek a cégek szellemi tulajdonát képezik. A rendezetlen tárolás kevésbé biztonságos, ezért az ilyen formán tárolt adatok jobban ki vannak szolgáltatva a külső és belső fenyegetettségeknek. Ahogy a Hydraq vírus esetén is kiderült, a célzott vírusok fokozott fenyegetettsége miatt a vállalatok szellemi tulajdonát képező adatok sérülékenyebbek mint valaha.
Könnyebb azonosíthatóság a Vector Machine Learning technológiával
A megfelelő védelmi stratégia felállítása előtt a szervezeteknek először azonosítania kell a szenzitív adatokat. Az adatvesztés megelőzésére két jól ismert technikát alkalmaznak az IT szakemberek: az ujjlenyomat és a leírásos technikát. Az ujjlenyomattal történő védelem esetén az összegyűjtött dokumentumokat egy egyedi jellel védik, míg az adatok leírásánál titkos kulcsszavakat adnak meg az információ biztonságos előhívásához.
Az ujjlenyomat-védelem azonban gyakran jelent problémát, ha az adatok fizikai térben elszórva vannak jelen, az adatok leírását pedig megnehezíthetik a vállalati előírások, így ez a megoldás túlságosan időigényessé válik és nem nyújt akkora biztonságot mint az ujjlenyomat technológia.
A Symantec Vector Machine Learning innovatív technológiája ötvözi az említett két módszert és hatékonyan megkülönbözteti a szenzitív adatokat a nem szenzitív adatoktól, így nincs szükség ujjlenyomatra és kulcsszavakra sem.
„A DLP 11 megoldásunkkal az információ védelemért felelős IT szakértők munkáját szeretnénk megkönnyíteni, hogy hatékonyabban tudják védeni a szervezetek szenzitív adatait. Ügyfeleink igényei közül az adatok pontos felderítése és a kockázatszint felmérése kapta a legnagyobb prioritást a DLP 11 megtervezésekor. Vector Machine Learning és Data Insight technológiánk ezekre az igényekre nyújt megoldást.” –mondta Pulai András, a Symantec vezető rendszermérnöke.
Data Insight technológiával könnyebb az adatok biztonságos rögzítése
A Symantec Data Insight adatvesztést megelőző szolgáltatása érzékeli, hogy az adatok hol vannak a legnagyobb veszélynek kitéve. A kockázat-értékelő funkció segítségével a mappákat hozzáférhetőség és érzékenység szerint kategorizálja. Amint a közös megosztókon tárolt adatok kockázatnak vannak kitéve, az adatgazdák emailben kapnak tájékoztatást.
Fokozott védelem a végpontokon
A DLP 11-nek köszönhetően a vállalatok széleskörben használhatnak különböző alkalmazásokat és tárolóeszközöket, végpontrendszerük védettséget fog élvezni. Az Application File Access Control megoldás segítségével a felhasználók bizonsággal használhatnak olyan alkalmazásokat, mint az iTunes, Skype vagy a WebEx. A DLP 11 Trusted Devices megoldása pedig biztosítja, hogy az érzékeny adatokat kizárólag a vállalat által engedélyezett eszközökre lehessen átmásolni, melyeket folyamatosan nyomon is tud követni. ■

Forrás: Symantec/LEWIS PR

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló